Φροντίδα Αγορά νέου κλουβιού για Waterslager Malinois ή Harz Roller

@meniam τώρα που διάβασα με περισσότερη προσοχή το μήνυμα, βλέπετε ότι αναφερόσαστε σαν ράτσας τα καναρίνια του γείτονα, ενώ τα δικά σας σαν Timbrato.. δηλαδή τα δικά σας δεν είναι ράτσας? Υπάρχουν διάφορες ράτσες, τα Timbrato είναι φροντόφωνα, αν του γείτονα είναι malinois or hartz επόμενο να μην ακούγονται. Το κελάηδημα του πουλιού δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του κλουβιού, είναι λάθος η τοποθέτηση αυτή. Καλή συνέχεια!😊 και συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης..
 
@kasapidis giorgos εννοούσα ότι ο γείτονας μου έχει διάφορες ράτσες και μεταξύ αυτών και τιμπραντο και δεν ήθελα να πω ότι ένα μεγαλύτερο κλουβί κάνει το πουλί να κελαηδαει καλύτερα προς θεού αλλά επειδή πιο παλιά επικρατούσε αυτή η άποψη ότι τα μικρα κλουβιά βοηθάνε στο κελάηδημα ήθελα να πω ότι δεν έχει σημασία τόσο αλλά είναι περισσότερο στο πουλί. Βέβαια όταν λέω μικρά δεν εννοώ σαν αυτό που στείλατε αλλά μικρότερα
 
@patrickios Άλλο επιμένεις να διαφωνείς και άλλο επιμένεις να διαφωνείς ακυρώνοντας αλλά μέλη με ειρωνία. Πας να διεστραβλωσεις τα λόγια μου και βγαίνουμε και εκτός θέματος. Απλά δεν άντεξα αλήθεια! Ευχομαι μόνο να μην είναι σοβαρός ο λόγος που αποχωρείς. Καλή συνέχεια!
ΥΓ Όλα εντελώς φιλικά.🙂

Θα θέλατε να αποχωρήσω αλλά όχι. 😁

Απλά σταματώ να απαντω σε θέματα άνευ ουσίας. Σκετος μπελάς.

Πρέπει να πάμε το χόμπι ένα βήμα παρακάτω κι όχι να ασχολουμαστε όλο με τα ίδια.

Οποιος θέλει ακολουθει.
 
Γνώμες και απόψεις λέμε, δεν υπάρχει σχολή που μαθαίνει κανείς την φροντίδα των πουλιών, κι εμένα το 90 μου φαίνεται υπερβολή για ένα πουλί αλλά δεν χρειάζεται ειρωνία. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα ένα κλουβί 60 εκατοστών καθώς ύστερα από δοκιμή μου άρεσε περισσότερο, θεωρώ απαραίτητη την σχάρα καθώς αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό η άμεση επαφή με τις κουτσουλιες και την καθαρίζω σε 3 λεπτά μία φορά την εβδομάδα και στην πράξη ανακάλυψα ότι τα συγκεκριμένα πορτακια δεν με βολεύουν κατά τα άλλα δείχνει γερό, δεν έχει μπογιά που κινδινευει να φύγει και έχει συρτάρι πάτο που είναι πολύ πρακτικό
 
@kasapidis giorgos δεν είχα σκοπό να απαντήσω, αλλά θέλω να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν κατακρίνω την επιλογή σου, απλά σου είπα την άποψη μου, αυτό που θα έκανα εγώ την θέση σου. Το κλουβί των 45εκ δεν είναι ότι δεν είναι οκ, αλλά είναι ένα μέτριο κλουβί κατά την γνώμη μου. Η 60 ρα Ζευγαρώστρα είναι μια χαρά, επίσης κατά την γνώμη μου γιατί εξασφαλίζει χώρο για πέταγμα. Εάν το καναρίνι μου το είχα κλειστό στο κλουβί του κ όχι ελεύθερο, ασυζητητί θα του έπαιρνα 90 ρα Ζευγαρώστρα που μπορεί να φαίνεται σε πολλούς μεγάλη, αλλά κ πάλι κατά την γνώμη μου, θα πρόσδιδε πόντους στην ευζωια του καναρινιού μου. Τις απόψεις κ τις γνώμες μας καταθέτουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κ από κει κ πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει, κ είναι απολύτως σεβαστό γιατί πρέπει να σταθμίσει κ άλλους παράγοντες, όπως χώρο, κόστος κλπ.
Όσο για την ειρωνεία Πατρικιε, εάν ο καλύτερος τρόπος για σένα δεν είναι η απάντηση πχ να διαφωνήσεις, αλλά η ειρωνεία άλλων απαντήσεων, όπως εν προκειμένω της δικής μου, μεγειά σου κ χαρά σου. Προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορη κ συνεπως δεν με ενοχλεί εαν τηρούνται τα όρια της ευπρέπειας, όπως εδώ. Απλά όσο να πεις, είναι πια ολίγον τι, τετριμμένο, αλλά κ πάλι κατά την γνώμη μου. Καλημέρα σε όλους.
 
@MARY58
καλή σου ημέρα.. κι εγώ θέλω από την δική μου μεριά να διευκρινίσω ότι δεν λαβαίνω αρνητικά τις γνώμες, συνεπώς πολύ καλά κάνεις, όπως και τα υπόλοιπα μέλη, και αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ! Άλλως δεν θα είχε νόημα να κάνω την σχετική ανάρτηση.

Έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τις διαστάσεις του κλουβιού, αλλά υπάρχουν αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες, πάντως όχι το οικονομικό κόστος. Λίγο με στενοχώρησε το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η παρεξήγηση με το μέλος Πατρίκιο. Κατάλαβα εξ΄αρχής το χιούμορ του, ίσως εμείς οι "παλιο-πουλιατζίδες" να έχουμε ποιο έφορο το έδαφος επικοινωνίας. Και πάλι σε ευχαριστώ, καλή συνέχεια!
 
@kasapidis giorgos το κλουβί είναι σίγουρα στις διαστάσεις που μας δείχνεις στο πρώτο μήνυμα; Μου φαίνεται μικρότερο αλλά ίσως και να κάνω λάθος επειδή δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στο πλάνο της φωτογραφίας.

Σχετικά με το μέγεθος, επικρατεί γενικά η άποψη ότι για ένα καναρίνι οι ελάχιστες διαστάσεις του κλουβιού πρέπει να είναι 60 Χ 35 Χ 40 εκ. στο περίπου. Χωρίς να διαφωνώ όταν προτείνεται, όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές θεωρώ ότι ΜΙΝΙΜΟΥΜ διαστάσεις για ένα καναρίνι είναι ~ 40 Χ 30 Χ 35 εκ., δηλαδή το κλασικό μεγάλο μόνο κλουβί. Ένα κλουβί σε μικρότερες διαστάσεις έναι λάθος.

Ο γενικός κανόνας λέει ότι, όσο μεγαλύτερο είναι ένα κλουβί τόσο το καλύτερο για το πουλί και δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με αυτό. Θεωρώ όμως ότι όταν μιλάμε για ΕΝΑ καναρίνι, ένα κλουβί μεγαλύτερο από το μόνο είναι μη πρακτικό. Φανταστείτε 10 αρσενικά καναρίνια σε 10 ζευγαρώστρες των 60 εκατοστών.

Προσωπικά, τις 60ρες ζευγαρώστρες τις χρησιμοποιούσα μόνο σε ζευγάρια ή σε 2-3 θηλυκά κατά την περίοδο της ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με κάποιον που χρησιμοποιεί ή προτείνει 60ρες ζευγαρώστρες για ένα καναρίνι. Εάν όμως κάποιος με ρωτούσε αν χρειάζεται να αλλάξει ένα μόνο κλουβί καλής ποιότητας που έχει ήδη με μία 60άρα ζευγαρώστρα ή κάτι μεγαλύτερο, θα του έλεγα ότι μπορεί φυσικά να το κάνει αλλά δεν είναι απαραίτητο.
 
@Stavros ok.. να είσαι καλά για το αναλυτικό σχόλιο σου. Οι διαστάσεις είναι πραγματικά αυτές που γράφω, είναι καλές για τύπου μεσαίου κλουβιού για ένα και μόνο καναρίνι malinois ή hartz !😊😀 Καλημέρα!!
 
Για να μην πλατιάζουμε ας μείνουμε στους φίλους μας τους κινέζους...

Η 40άρα είναι το ελάχιστα αποδεκτό κλουβί για ένα καναρίνι ενώ η 90άρα φαντάζει υπερβολική.

Η 60άρα είναι πολύ άνετη και καλύπτει πολλές ανάγκες αν και εφόσον προκύψουν αλλά αυτό που την κάνει μονόδρομο επιλογής είναι η τιμή της σχετικά και αναλογικά με τις άλλες δύο...

Ο "σωστός" ερασιτέχνης εκτροφέας οφείλει να έχει στην κατοχή του και τους τρεις τύπους κλουβιών καθώς εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές εποχές αλλά λόγω συμβιβασμού την παλεύει και μόνο με 60άρες... 😉
[automerge]1660804403[/automerge]
Το ότι η 60άρα προκαλεί το αίσθημα της αναπαραγωγής στον... εκτροφέα δεν ισχύει ούτε είναι αυταπόδεικτο ή τεκμηριωμένο. 😀😁😂
 
@TZANNSPY Η 60αρα ή 90αρα μάλλον το σωστότερο είναι ότι γενικά σε διαστάσεις αναφέρονται στο εμπόριο σαν ζευγαρώστρες, και όχι σαν στούντιο γυμναστικής, οπότε νομίζω υπάρχει μια έστω μικρή προτροπή σε θέμα αναπαραγωγής. Μετά και το κυριότερο και ισχυρό γνωρίζω πολύ καλά τον χαρακτήρα μου, και σε αυτό είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει αμφιβολία αμφισβήτησης.. σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και όμορφο σχόλιο!
 
@kasapidis giorgos ο @TZANNSPY εννοεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να μπει κάποιος στην διαδικασία της αναπαραγωγής επειδή απλα κ μόνο αγοράζει κλουβί που αναφέρεται ως ζευγαρώστρα των 60 εκ. ή ακόμα των 90 εκ. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα χώρου για παράδειγμα, μπορεί να την αγοράσει επειδή θέλει να καλομάθει το καναρίνι του κ ας μην το ζευγαρώσει ποτέ. Όπως κ ναχει, κ πάλι με το καλό να δεχθεις το νέο σου φιλαράκι.
 
Ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο και γνώμη!
Γιώργο καλημέρα. Είναι ένα ΛΑΘΟΣ κλουβί για καναρίνι γενικά και ειδικότερα αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για Roller ή Malinois . Αρχικά , αν θέλει κάποιος να καθαρίσει το πλαστικό μέρος πρέπει να μεταφέρι το πουλάκι αλλού. Σαν δεύτερη παρατήρηση η οριζόντια διάταξη του πλέγματος στα πλαϊνά που είναι ακατάλληλη για καναρίνια (χρησιμοποιείται μόνον σε παπαγαλόκλουβα). Τα πάτηθρα και η κούνια είναι επίσης για παπαγάλους . Η ασφάλεια στον τρόπο που κλείνουν οι πόρτες είναι αστεία.. Η συνεχής χρήση ή μια μικρή αβλεψία και θα μείνει ανοικτή.
Για τις συγκεκρημένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται πολλές φορές, διαφορετικά κλουβάκια. Εκμάθησης ή διαμονής.
 

Συνημμένα

  • MMM.webp
    MMM.webp
    75,9 KB · Προβολές: 21
  • TTT.webp
    TTT.webp
    34,6 KB · Προβολές: 20
@mgerom καλή σου ημέρα κι για εσένα..γνωρίζω ότι είναι λάθος οι πατήθρες όπως και η κούνια, ήδη έχω βάλει στο καλάθι κάποια αξεσουάρ, αυτά ήταν με την αγορά και είναι φυσικά προσωρινά. Τώρα όσον αφορά για την σωστή σου επισήμανση στο κλουβί και με το πώς είναι δύσκολο να καθαριστεί αυτό, ναι έχεις δίκιο, αλλά πρόσεξε, αυτές οι λεπτομέρειες είναι για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο από ερασιτεχνικά. Όπως και για την ασφάλεια ειλικρινά ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα. Όπως και να έχει αλήθεια εκτιμά τις παρατηρήσεις σου, χμμ.. ίσως, δεν ξέρω, αν θελήσω να πάω σε επόμενο level που θέλω να το αποφύγω να είσαι σίγουρος οι κινήσεις μου θα είναι ανάλογες.! και πάλι σε ευχαριστώ..🙂🙂🙂
 
συμφωνώ ότι τα ζητούμενα είναι διαφορετικά εάν αφορούν εκτροφέα κ διαφορετικά εάν πρόκειται για φροντιστή που θα έχει ένα κ μονάκριβο καναρινάκι.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα και το επισημαίνω γιατί μπορεί να γίνουν λανθασμένες ερμηνείες στα όρια του ρατσισμού, περί απόψεων των εκτροφέων ή των φροντιστών ενός πουλιού. Οι απόψεις δεν βασίζονται σε καλούς και κακούς ανθρώπους ή σε αυτούς που αγαπούν τα ζώα και σε αυτούς που δεν τα αγαπούν. Βασίζονται σε γνώσεις και σε εμπειρία στην πράξη. Για μένα και οι δύο απόψεις είναι εξίσου χρήσιμες, ανάλογα όμως σε ποια περίπτωση απευθύνονται.

Στη φροντίδα των πουλιών δεν υπάρχουν συμβουλές τύπου one size fit all. Όταν εγώ διαβάζω ότι κάποιος ενδιαφέρεται για Μαλινουά, μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι θα μείνει μόνο με ένα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες διαχείρισης αυτών των πουλιών, κάνουν μία τυποποιημένη απάντηση του τύπου πάρε αυτό που είναι καλό για τα όλα τα πουλιά, γιατί στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα του αποδειχθεί χρήσιμη.
 
@Stavros οπότε εσείς τελικά συμφωνείτε με την τοποθέτηση του κυρίου Μάκη; Γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι οι παρατηρήσεις του αφορούν κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την αναπαραγωγή της συγκεκριμένης ποικιλίας αλλά και κάποιον που θέλει να έχει ένα μόνο πουλάκι. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχάρα άρα όταν θα πρέπει να καθαρίσει ολόκληρο τον πάτο θα πρέπει να πιάνει το πουλί να το βάζει σε άλλο κλουβί καθώς αν απλά σηκώσει τον κλουβί από το πάτο μένει εκτεθημενο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βγει το πουλάκι από κάτω το θεωρώ πολύ μεγάλο μειονεκτήματα. Επίσης το πρόβλημα της πόρτας το τόνισα κι εγώ καθώς έχω 3 χρόνια κλουβί με συγκεκριμένο πορτακι, τραντάζει στο κούμπωμα και εύκολα μένει ανοιχτό καταλάθος επίσης με τον καιρό χαλαρώνει το κούμπωμα. Επίσης κύριε @kasapidis giorgos καλό θα ήταν να δίνεται μια βάση και σε αυτά που σας λένε ανθρωποι όπως ο κύριος Μάκης που ασχολείται χρόνια με καναρίνια και έχει πάρα πολλές γνώσεις και εμπειρία, αν είναι να επιμένετε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με το συγκεκριμένο κλουβί ποιος ήταν ο σκοπός να ανοίξετε το συγκεκριμένο θέμα;
[automerge]1660817844[/automerge]
Με όλο το σεβασμό πάντα απλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κλουβί έχει αρκετά προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος να κουράζεστε και εσείς. Αν θέλετε 40 εκατοστά να πάρετε 40 εκατοστά δεν είναι αυτό το θέμα αλλά να βρείτε για κάτι καλύτερο
 
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα και το επισημαίνω γιατί μπορεί να γίνουν λανθασμένες ερμηνείες στα όρια του ρατσισμού, περί απόψεων των εκτροφέων ή των φροντιστών ενός πουλιού. Οι απόψεις δεν βασίζονται σε καλούς και κακούς ανθρώπους ή σε αυτούς που αγαπούν τα ζώα και σε αυτούς που δεν τα αγαπούν. Βασίζονται σε γνώσεις και σε εμπειρία στην πράξη. Για μένα και οι δύο απόψεις είναι εξίσου χρήσιμες, ανάλογα όμως σε ποια περίπτωση απευθύνονται.

Στη φροντίδα των πουλιών δεν υπάρχουν συμβουλές τύπου one size fit all. Όταν εγώ διαβάζω ότι κάποιος ενδιαφέρεται για Μαλινουά, μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι θα μείνει μόνο με ένα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες διαχείρισης αυτών των πουλιών, κάνουν μία τυποποιημένη απάντηση του τύπου πάρε αυτό που είναι καλό για τα όλα τα πουλιά, γιατί στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα του αποδειχθεί χρήσιμη.

@meniam αγαπητή έχω την αίσθηση ότι μου έχετε κηρύξει πόλεμο ή μου κάνετε κήρυγμα.. εν πάση περιπτώσει, σε το σταματήσουμε εδώ, ζητώ συγγνώμη που άνοιξα αυτή την συζήτηση, και εν γένει για την αναστάτωση.
Είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ δύσκολη η επικοινωνία μέσω πληκτρολογίου.

(για να κλείσω αυτή την συζήτηση πρέπει να κάνω διακοπή παρακολούθησης?)
 
Φανταστείτε 10 αρσενικά καναρίνια σε 10 ζευγαρώστρες των 60 εκατοστών
Σταύρο, το παράδειγμα σου τα λέει όλα.
@kasapidis giorgos λυπάμαι που πήρε τέτοια έκταση κ από την μεριά μου σας ζητώ συγνώμη εάν σας έκανα να αισθανθείτε άβολα. Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.
 
@meniam αγαπητή έχω την αίσθηση ότι μου έχετε κηρύξει πόλεμο ή μου κάνετε κήρυγμα.. εν πάση περιπτώσει, σε το σταματήσουμε εδώ, ζητώ συγγνώμη που άνοιξα αυτή την συζήτηση, και εν γένει για την αναστάτωση
Ούτε πόλεμο άνοιξα ούτε κήρυγμα σας κάνω προς θεού...δεν ξέρω γιατί με παρεξηγησατε σέβομαι και το γεγονός ότι πριν αρκετά χρόνια ασχολούσασταν με καναρίνια άρα έχετε γνώσεις και την διαφορά ηλικίας που συνεπάγεται και την εμπειρία απλά όταν ανοίξατε ένα θέμα σχετικά με το κατάλληλο κλουβί θεωρώ υποχρέωση μου εφόσον έχω κάποιες γνώσεις να σας βοηθήσω και θεωρώ ότι εφόσον ανοίξατε αυτό θέμα είστε και εσείς διατεθειμένος να ακούσετε τις απόψεις και τις συμβουλές όλων τών μελών. Άλλοι γνωρίζουν περισσότερα άλλοι λιγότερα και εφόσον ο καθένας δρα με την δική του εμπειρία και τις δικές του απόψεις είναι επόμενο να δημιουργούνται και διαφωνίες όπως για παράδειγμα το θέμα μεγέθους κλουβίου
 
Back
Top