Αδέσποτο κουταβάκι αγρίμι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
25.696
rsz_20590924_10212486515412388_629017068_o.webp rsz_220597942_10212486514972377_76757960_o.webp
Την περασμένη Παρασκευή σε βόλτα με φίλη στην Πεντέλη, προσπαθώντας να κάνω αναστροφή για να γυρίσω πίσω, εντοπίσαμε ένα κουταβάκι αποσκελετωμένο, σε κάπως αλλόφρονα κατάσταση, σε μη κατοικημένη περιοχή.
Δεν είχα τροφή μαζί μου και έτσι επέστρεψα αργότερα αλλά είχε πλέον νυχτώσει και παρόλο που το εντόπισα, θεώρησα πως φοβόταν τα φώτα του αυτοκινήτου, οπότε έφυγα άπραγη.
Από την επομένη ημέρα ξεκίνησα να πηγαίνω δύο φορές ημερησίως, προς το μεσημεράκι και αργά το απόγευμα για να το ταΐζω-ποτίζω.
Από εχθές το πρωί όπου συνάντησα ένα νεαρό ζευγαράκι, τα παιδιά πηγαίνουν το πρωί και εγώ το απόγευμα.
Το πρόβλημα είναι πως το σκυλάκι, είναι άκρως επιφυλακτικό, δεν πλησιάζεται, χωρίς βέβαια να αγριεύει.
Άλλα προβλήματα είναι πως το μέρος που το παράτησαν είναι άκρως αφιλόξενο, τώρα με τον δυνατό αέρα πασχίζω να κρατηθώ στα πόδια μου για να μην πέσω.
Φυσικά είναι κυνηγοσκυλάκι, κάποιου "φυσιολάτρη" κυνηγού, που το άφησε σε σημείο όπου θα είχε βέβαιο, αργό και φρικτό θάνατο πείνας και δίψας.
Την πρώτη φορά που έφαγε και κυρίως ήπιε νερό μέσα στην κάψα του μεσημεριού ήταν θέαμα για δάκρυα.
Είναι αγοράκι, υπολογίζω χωρίς να είμαι σίγουρη, 3 προς 4 μηνών.
Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει με γνώμες πως να το πλησιάσουμε αφού τόσες μέρες τροφή δεν το έχουν "μαλακώσει" ή έστω να το πιάσουμε δια της βίας ή τι άλλο να κάνουμε.
Εκεί που βρίσκεται του δίνουμε τροφή όση μπορεί να καταναλώσει ενώπιόν μας γιατί ανησυχούμε μήπως άλλα ενήλικα άγρια σκυλιά ή αλεπούδες του επιτεθούν αν υπάρχει διαθέσιμη τροφή.
Νερό φυσικά παραμένει.
Απευθυνθήκαμε σε δύο τοπικές φιλοζωϊκές όπου η μία ήδη απάντησε δηλώνοντας αδυναμία συνδρομής λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και εκκρεμεί η δεύτερη.
Αν υπάρχει εθελοντής στην ευρύτερη περιοχή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεντέλη ή ακόμα και Διόνυσο και μπορεί ας μας βοηθήσει.
Η τοποθεσία είναι μετά την κεντρική Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης, στο δρόμο προς Ν. Μάκρη, μετά το ναυτικό νοσοκομείο, στο πρώτο πλάτωμα που πάνε τα ζευγαράκια.
Είναι κρίμα και απάνθρωπο να πάει χαμένη με ζωούλα που βιώνει τον τρόμο σε βρεφική ηλικία.
Βέβαια από το μόνο που το προστατεύει ο φόβος του είναι τα ατυχήματα με τ' αυτοκίνητα που περνούν με ταχύτητα από το σημείο.
Φυσικά αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα χρειαστούμε φιλοξενία ή άμεση υιοθεσία για το μικρό, γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα παιδιά που ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή είμαστε φουλ από ζώα, όλα πρώην αδέσποτα.
Μερικές φωτογραφίες του "μπέμπη" :)
 
Παιδιά είναι 5η μέρα ταΐσματος και δεν δείχνει ίχνος εμπιστοσύνης σ' εμάς που το ταΐζουμε. Βγαίνει προσεκτικά και επιφυλακτικά, τρώει, πίνει νερό και εξαφανίζεται.
Όσο του μιλάμε λίγο μας κοιτάζει αλλά δεν πλησιάζει πόντο.
Πως θα το χειριστούμε αυτό το περιστατικό; Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κουταβάκι τόσα χρόνια που ασχολούμαι από παιδί. Δεν δείχνει επιθετικότητα, μεγάλο φόβο.
Επίσης το παράξενο είναι πως όταν το εντόπισα, ήταν στο πλάτωμα και χοροπήδαγε, όχι χαρούμενο, σα σαστισμένο. Με το που ξαναγύρισα, είχε κρυφτεί.
Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι μεσολάβησε. Να το είχαν αφήσει εκείνη τη στιγμή;
Για πείτε καμιά γνώμη.
 
Για να μην υπάρχει περαιτέρω πίεση σε σας, ταλαιπωρία στο ζωντανό θα πρότεινα παγίδευση σε ειδική παγίδα και μεταφορά σε χώρο απόλυτα ελεγχόμενο από σας.
 
Έχεις δίκιο, το σκεφτήκαμε κι εμείς αλλά οι φιλοζωϊκές που φαντάζομαι έχουν τέτοια εργαλεία δεν διατίθενται αφενός, αφετέρου είναι και δύσκολο, γιατί βγάζει λίγο το κεφάλι του από τα σπάρτα και πίσω από τα σπάρτα είναι γκρεμός.
Να σκεφτείς τις δύο τελευταίες μέρες κάθομαι στο χώμα μήπως ξεθαρρέψει και τίποτα.
Πάμε και με αγωνία μήπως έχει πάθει κάτι από άγρια ζώα ή από κανένα αυτοκίνητο αν πάρει απόφαση να κάνει καμιά ηρωϊκή έξοδο.
Τέτοιο περιστατικό πρώτη φορά μου συμβαίνει.
Πάντως όντως πρέπει να εφοδιαστούμε με παγίδα, μόλις τολμήσει έξοδο, αμέσως να το μαζέψουμε.
 
Νομίζω πως η ιδέα του Γιάννη είναι καλή. Δανείσου μια γατοπαγίδα και βάλε μέσα κονσέρβα που έχει έντονη οσμή. Έχω πιάσει έτσι αγριες γάτες της περιοχής μου που στείρωσα. Να έχεις σκέπασμα να το κουκουλώσεις αμέσως γιατί θα χτυπάει στα κάγκελα για να ελευθερωθεί και θα τραυματιστεί. Απλά αν δεν έχεις βρει απο πριν τι θα απογίνει θα είναι δύσκολο για εσένα.
 
Γατοπαγίδα εννοείς κάτι άλλο ή απλή γατοφόρο; Προς τα εκεί βέβαια κατευθυνόμαστε γιατί όσο και να κρύβεται δεν παύει να κινδυνεύει εκεί που είναι, πραγματικά στο πουθενά, με αυτοκίνητα όμως αρκετά κοντά μια και δρόμος είναι κοντά και τα ζευγαράκια που κάνουν μανούβρες μπες-βγες στο πλάτωμα.
Απλά αν δεν έχεις βρει απο πριν τι θα απογίνει θα είναι δύσκολο για εσένα.
Αυτό είναι μεγάλος πονοκέφαλος αλλά δεν γίνεται να το αφήσω κι εκεί, ήτανε να μη το δω...
 
Γατοπαγίδα εννοείς κάτι άλλο ή απλή γατοφόρο; Προς τα εκεί βέβαια κατευθυνόμαστε γιατί όσο και να κρύβεται δεν παύει να κινδυνεύει εκεί που είναι, πραγματικά στο πουθενά, με αυτοκίνητα όμως αρκετά κοντά μια και δρόμος είναι κοντά και τα ζευγαράκια που κάνουν μανούβρες μπες-βγες στο πλάτωμα.

Αυτό είναι μεγάλος πονοκέφαλος αλλά δεν γίνεται να το αφήσω κι εκεί, ήτανε να μη το δω...

Καταλαβαίνω ☹. Γατοπαγίδα εννοώ ειδική παγίδα για γάτες είναι μια μεγάλη φάκα.
gatopagida-spasth.jpg

6903697.jpg
 
Δυστυχώς ακόμα δεν καταφέραμε να το πιάσουμε και όσο γίνεται γνωστό και το ταΐζουν και άλλοι καθώς καταλαβαίνω από τα σημάδια, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί είναι χορτάτος. Βέβαια έχει αναπτύξει μια εμπιστοσύνη αλλά ασήμαντη για τις 11 μέρες που μας βλέπει. Παγίδα δεν έχει καμία φιλοζωική ή κτηνίατρος και γενικώς ανησυχούμε για τ αυτοκίνητα και τυχόν φωτιές. Επίσης το τσιμπάνε μέλισσες και ποιος ξέρει τι άλλα μαμούνια.
Θα σας ενημερώσω ελπίζω για ευχάριστα.
 
Mαρία, παγίδες συνήθως έχουν οι γατοομάδες. Νομίζω η μεγαλύτερη στην Αθήνα είναι η cat rescue Athens-γατοδράση Αθήνας που έχουν σελίδα και στο facebook. Δοκίμασε να τους στείλεις ένα μήνυμα αν θέλεις.
 
Ευχαριστώ! Θα το κάνω. Μου είπε κάποιος γιατρός για ήπιο ηρεμιστικό στο φαγητό αλλά δεν γίνεται γιατί πίσω από τα βούρλα είναι γκρεμός και φοβάμαι το ατύχημα. Το δελεάζω με παριζάκι πριν το τάισμα και πλησιάζει αλλά όχι τόσο ώστε να του περάσω τον πνίχτη που έχω πάρει. Δε θέλω να ρισκάρω κάποια αποτυχημένη προσπάθεια κιόλας.
 
Το σκυλάκι από εχθές δεν είναι στη φωλιά του. Δεν εντοπίστηκε πουθενά ούτε από εμάς ούτε από άλλους που το τάϊζαν και έτυχε να βρεθούμε εκεί.
Θέλω να ελπίζω πως κάποιος κατάφερε να το πιάσει, γιατί ούτε νεκρό το βρήκαμε αν και ψάξαμε σχολαστικά.
Θα ξανά επικοινωνήσω με τις φιλοζωϊκές μήπως κάποια από αυτές που ενημερώσαμε το προσέγγισε.
 
Μάλλον στο σημείο αυτό μας μένει μόνο να ευχηθούμε καλή τύχη στο μικρό σκυλακι.
Μαρία συμμερίζομαι την ανησυχία σου και εννοείται συγχαρητήρια για την ώθηση που του δώσατε, προς το επόμενο βήμα. Ίσως χωρίς εσάς να μην μπορούσε να συνεχισει.
 
Σ' ευχαριστώ Γιάννη μου αλλά έχω σκάσει. Ανησυχώ πολύ. Συνέπεσε η εξαφάνιση με τους ισχυρούς αέρηδες. Βέβαια είχαν μεσολαβήσει και άλλοι παρόμοιοι καιροί. Πάντως μόνο του αποκλείεται να εγκατέλειπε σημείο με εξασφαλισμένη τροφή και καλή κρυψώνα. Δεν ξέρω τι να πω... μακάρι να το πήρε κάποιος. Θα ξανά πηγαίνω μερικές μέρες ακόμα, μήπως υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο που δεν περνάει από το μυαλό μας. Βέβαια το φαγητό ήταν φαγωμένο, αλλά υπάρχουν αλεπούδες, φίδια, χελώνες και τόσα άλλα μικρά ζώα στην περιοχή.
 
Αν δεν "πιάστηκε" από κάποια φιλοζωική τότε σίγουρα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.
Υποθέτω πως δυνάμωσε κάπως από τις προσφορές των εθελοντών και πήγε για ασφάλεια σε άλλο σημείο με αφορμή και τους αέρηδες. Επίσης πιστεύω πως θα επιστρέφει στο σημείο που γνωρίζει πως υπάρχει φαγητό γι αυτό αν θέλετε συνεχίστε την τροφοδοσία και το νεράκι.
Έτσι ή αλλιώς την αμέσως επόμενη φορά θα δείτε αν υπάρχει ακόμη το φαγητό και αν όχι... σίγουρα θα βρείτε και τα ίχνη του.
 
Τώρα γυρίζω από εκεί. Τίποτα κανένα ίχνος.
Αν είχε τσακωθεί με άλλο ζώο, θα υπήρχαν ίνχη. Όχι όμως δεν υπάρχει τίποτα. Η τροφή καταναλώνεται και από άλλα ζώα. Σήμερα ο αέρας έχει κοπάσει. Θα ξανά πάω το απόγευμα.
Εχθές συναντηθήκαμε για τρίτη, τέταρτη φορά με ένα ζευγάρι κωφών που επίσης είχε συγκινηθεί και ανέβαινε καθημερινά. Διασταυρώσαμε πως και αυτοί τελευταία μέρα που το συνάντησαν ήταν η Δευτέρα. Τρίτη Τετάρτη και σήμερα χαμένο.

Παιδιά παρακολουθώ σχολαστικά τις φιλοζωϊκές σελίδες του facebook αλλά οι αναρτήσεις είναι πολλές καθώς και οι ομάδες.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους σας, αν κάτι "πάρει το μάτι σας", να ενημερώσετε.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 🙂
 
Θέλω να πιστεύω πως εντοπίσαμε τον παίδαρο, τον τυχερό παίδαρο θα έλεγα :)
Τώρα πως έφτασε από την Πεντέλη στο Χαλάνδρι, για να εντοπιστεί από την καλή κοπέλα; Ποιος ξέρει;
https://www.facebook.com/sagedrinkingwitch/posts/372764919806432
 
Μαρια είναι σίγουρα αυτός;
Τόσο εγώ όσο και μια κοπέλλα που τάϊζε το πρωί συνήθως, έτσι πιστεύουμε. Το βράδυ θα το δείξω και σε έναν ακόμα και θα σιγουρευτώ. Αλλά και τα σχόλια της Άννας που το βρήκε στο Χαλάνδρι, συνηγορούν. Φοβικό με τους ανθρώπους, το σκυλί της πλησίασε.
 
Back
Top