Αναπαραγωγή Αδιαφορία zebra για τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε όσους ενδιαφέρονται προτείνω να χρησιμοποιήσετε φωλιά καναρινιών (καλαθάκι) και να βάλετε κοκοφοίνικα κάπου κρεμασμένο πχ να πιάσετε ένα ματσάκι από τη μια πόρτα του κλουβιού. Θα διαπιστώσετε, αν όλα πάνε καλά, τι ωραίες φωλιες (κλειστού τύπου) κτίζουν τα πουλάκια. Αντώνης
 
Το πιο πιθανό Βασίλη είναι να μην είναι ακόμα σε αναπαραγωγική φάση όπως είπες.
Ρώτησα και 2-3 πετσοπάδες που ξέρω και ασχολούνται με ζεμπράκια και μου έιπαν το ίδιο..
Μου είπαν να αφήσω τη φωλιά αυτή και το νήμα και κάποια στιγμή θα την φτιάξουν.2 βδομάδες που την έχω βάλει δεν είναι πολλές μου είπαν. Είναι η πρώτη φορά του ζευγαριού.
 
Εκαναν αυγό!

Καλησπέρα
Μια απροσδόκητη έκπληξη με περίμενε σήμερα!
Το ζευγάρι που σας περιγράφω στο συγκεκριμένο θέμα ότι αδιαφορούσε για τη φωλιά σήμερα όχι απλά μπήκανε μέσα για πρώτη φορά αλλά γέννησαν και αυγό!
Δεν έχουν κουβαλήσει καθόλου νήμα μέσα μόνα τους,τους είχα στρώσει εγώ λίγο.
Χθές έκανα μια μικρή αλλαγή:Kρεμασα τη φωλιά λίγο πιο ψηλά.Λέτε να έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό?
Γίνεται να ξεκινήσουν μια γέννα κατευθείαν με αυγά;Χωρίς να έχουν ασχοληθεί πριν με τη φωλιά να την δεχτούν έτοιμη όπως τους την έιχα στρώσει εγώ; Αυτά απλα την τακτοποιούν...
 
Ωραία, πρόσεχε τώρα μόνο να έχουν δροσιά για να μην έχεις άλλα προβλήματα. Μπορεί να τους έφταιγε και το μέρος μπορεί και ο αρσενικός λόγω απειρίας ή τεμπελιάς να μην ήταν τόσο πρόθυμος να την φτιάξει. Για το αν γίνεται να ξεκινήσουν μια γέννα χωρίς να υπάρχει υλικό στη φωλιά θα σου πω ότι γίνεται να την ξεκινήσουν ακόμη και χωρίς να υπάρχει καθόλου φωλιά. Αν τις έρθει το αυγό θα το γεννήσει όπου βρει :). Απλά το φυσιολογικό είναι ο αρσενικός να ξεκινάει αμέσως με την ετοιμασία της φωλιάς και να περιμένουμε απλά τη θηλυκιά να γεννήσει. Βέβαια όταν τα πουλιά είναι πρωτάρικα ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν. Άντε καλή επιτυχία!
 
Σευχαριστώ Βασίλη!
Ναι πιστεύω ότι είναι άπειρα και τα δύο, πρωτάρικα.
Το θετικό είναι ότι την φλερτάρει και της κελαηδάει συνέχεια.Χθές τα πέτυχα να ζευγαρώνουν κιόλας!
Πιστεύω να πάνε καλα..
 
Μπραβο Γιαννη! Αντε καλη επιτυχια και οπως σου λεει και ο Βασιλης δροσερα! Μην τα ενοχλεις ολη την ωρα και μην τα μετακινεις! Περιμενουμε νεα! 😉
 
Λοιπόν σήμερα γέννησε και δεύτερο αυγό!
Κατά τη διάρκεια της ημέρας έμπαιναν στη φωλιά, περισσότερο το θηλυκό και κλωσσούσαν.Χθές στο πρώτο αυγό δεν κλώσσησαν σχεδόν καθόλου.
Από τις 7-8 το βραδάκι όμως δεν μπήκαν στην φωλιά και κοιμούνται έξω τώρα,όπως και χθές.
Ειναι πρόβλημα αυτό?
 
Όχι απαραίτητα, πρόβλημα θα είναι αν τελειώσει η γέννα και δεν κλωσσάνε. Ανάλογα το ζευγάρι και τις συνθήκες έχω παρατηρήσει ότι έχουν και διαφορετική συμπεριφορά πάνω στο θέμα. Πάντως από τη στιγμή που κάθονται στα αυγά μετά το τέλος της γέννας συνήθως τα βγάζουν κανονικά, άσχετα με το τι έκαναν πριν ολοκληρωθεί η γέννα.
 
Συμφωνω με τον Βασιλη! Απο δικη μου εμπειρια καθονται μετα και τη γεννηση του τελευταιου αυγου! Μην ανησυχεις Γιαννη! Ολα θα πανε καλα!
 
Οι εξελίξεις είναι λίγο περίεργες...
Χθες είχαμε το τρίτο αυγό κλώσσησαν κατα την διάρκεια της ημέρας αλλά από το απόγευμα και μετά δεν ξαναμπήκαν για άλλη μια μέρα.
Σήμερα δεν έκανε άλλο αυγό και όλη μέρα δεν τα έχω δει να μπαίνουν στη φωλιά. Τι συμβαίνει;δεν θα κάνουν άλλο;Λέτε να τα παρατήσουν;
 
Μπορεί να μην κάνουν αλλά μπορεί να κάνουν και αύριο. Μερικές φορές έχουν μια μέρα κενή στη γέννα. Αύριο θα ξέρεις λογικά τι γίνεται.
 
Τελικά είναι απρόβλεπτο αυτό το ζευγάρι!
Κατα τις 4 το απόγευμα γέννησε και τέταρτο! Πρώτη φορά μου γεννάνε τέτοια ώρα, πάντα πρωί γεννούσαν...Από εκείνη την ώρα η θυληκιά κλωσσάει συνεχώς! Τώρα βγήκε και κοιμούνται έξω.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ζεμπράκια να κοιμούνται έξω απ τη φωλιά! Κλωσσάνε την ημέρα με τόση ζέστη και όχι τη νύχτα..
έιναι πρόβλημα αυτό?έχει τύχει σε κανέναν;
 
Ε καλα Γιαννη συμβαινουν αυτα! Κ εμενα μου εχουν κανει αυγο μεσημερι ακομα και απογευμα... Δεν ειναι ολα με κανονες συμβαινουν και εξαιρεσεις! Καθως επισης και κενα στη γεννα οπως λεει και ο Βασιλης...Ισως σου κανει κ αλλο Γιαννη γι'αυτο δεν κοιμουνται ακομα μεσα στη φωλια... Εμενα μετα το 6ο αυγο καθησαν μεσα συνεχεια ακομα και τη νυχτα! Θα δειξει μην σε αγχωνει αν κανουν κατι διαφορετικο απο οτι συνηθως! Ολα παιζουν!
 
Επιτέλους έκατσαν σταυγά τους!
Σήμερα δεν γέννησε άλλο αυγό και απο το πρωί κλωσσούσε συστηματικά. Οπότε πιστεύω οτι μάλλον η γέννα σταμάτησε στα 4. Τώρα για πρώτη φορά κοιμούνται και τα 2 μέσα στη φωλιά!

Να σας αναφέρω κάτι που με εντυπωσίασε σήμερα..
Ενώ κάθε βράδυ το ζευγαράκι κοιμόταν έξω απο τη φωλιά σε συγκεκριμένη θέση σήμερα η θηλυκιά καθόταν μέσα μέχρι αργά,έιχε αρχίσει να σκοτεινιάζει. Ο αρσενικός δεν έμπαινε και ετοιμαζόταν να κουρνιάσει στην καθιερωμένη θέση τους και φώναζε επίμονα σαν να καλούσε και την θηλυκιά να πάει δίπλα του. Ξαφνικά βγήκε η θηλυκιά έξω απτη φωλιά και άρχισε να κυνηγάει άγρια τον αρσενικό, πρώτη φορά είδα τσακωμό σένα ζευγάρι πολύ αγαπημένο όλο τον καιρό,τον κυνηγούσε και δεν τον άφηνε να κουρνιάσει.
Μετά μπήκε πάλι στην φωλιά και σε δευτερόλεπτα την ακολούθησε σαν σκυλάκι και μπήκε και αυτός! Σαν να του είπε.. Απο σήμερα κοιμόμαστε μέσα στα αυγά μας θέλεις δε θέλεις!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά πλέον..
 
Δυναμική γυναίκα, από τη μύτη τον σέρνει :D Έχω δει παρόμοιους καυγάδες αλλά συνήθως με αντεστραμένους ρόλους. Ο αρσενικός να κυνηγάει τη θηλυκιά για να μπει στη φωλιά. Οι δικές μου ξεπορτίζουν δεν είναι νοικοκυροκόριτσα 😛

Άντε περιμένουμε τώρα τους νεοσσούς να σκάσουν μύτη.
 
αυτο το προβλημα το ειχα και εγω με τα ζεμβρακια μου, ωσπου εβαλα την φωλια στην αλλη πλευρα του κλουβιου, και λιγο υλικο μεσα. απο την επομενη μερα ξεκινησαν να φτιαχνουν τη φωλια και στη βδομαδα γενησαν.
 
Μπραβο βρε Γιαννη! Πολυ δυναμικη γυναικα εχεις! :D Να τη χαιρεσαι ελπιζω να σε βγαλει ασπροπροσωπο!
 
Καλησπέρα παιδιά
Το κλώσσημα των αυγών συνεχίζεται ικανοποιητικα..
όμως εδώ και 2-3 μέρες παρατηρώ την εξής συμπεριφορά. Ο αρσενικός βγάζει νήματα από τη φωλιά την ώρα που δεν είναι η θηλυκιά μέσα και μετά τα ξαναβάζουν μέσα και οι δύο.. Τι σημαίνει αυτό?
 
κατι τετοια τρελα μου καναν και μενα μια τα σκεπαζαν μια τα ξεσκεπαζαν και μετα απο 3 μερες τα παρατησαν. Ελπιζω να μην γινη το ιδιο και σε σενα.
 
Back
Top