Ασθένειες Αδυναμία του θηλυκού μετά τη γέννα

KanariniCyprus

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2016
Μηνύματα
4
Πόλη
Λεμεσός
Καλησπέρα,
Παρατήρηση ότι τα θηλυκά καναρίνια μου, μετά τη γέννα 3-4 αβγών, είναι αδύναμα και δεν μπορούν να πετάξουν. Εκτός από αυτό είναι ελαφρύτερα στο βάρος. Τα αρσενικά είναι μια χαρά. Να σημειώσω ότι τους χορήγησα βιταμίνη, άρα δεν υπάρχει κάποια έλλειψη βιταμίνης. Γνωρίζει κάποιος πού οφείλεται αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω; Ευχαριστώ πολύ.
 
Τους παρέχω καλή αβγοτροφή. Όλα τρέφονται με την ίδια τροφή, αλλά μόνο τα θηλυκά παρουσιάζουν αδυναμία και αυτό συμβαίνει ακριβώς μετά τη γέννηση των αβγών. Πριν τη γέννα ήταν ζωηρά και είχαν κανονικό βάρος.
 
Πράσινα χορταρικά τους δίνεις (εκτός σπανάκι αυτή την εποχή), σουπιοκόκκαλο τους έχεις στο κλουβί; Ήλιος τα βλέπει γενικώς; Ποιο είναι το πολυβιταμινούχο που δίνεις; Έχε βιταμίνη D3 μέσα; Υγρό ασβέστιο χορήγησες καθόλου;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Θα σου προτεινα να καταργησεις την αβγοτροφη και να τους παρεχεις φρεσκο αυγο. Πολυ πιο θρεπτικο και φυσικο.Eπισης φρουτα τους παρεχεις;
 
Χρειάζονται και το ασβέστιο, αν δεν τους βάζεις.
Τα θηλυκά καταπονούνται πάρα πολύ.
Πολύ σωστά
Ενδείξεις δυστοκίας ή αποτέλεσμα δυστοκίας είναι η φοβερή εξάντληση, η αδυναμία, η αστάθεια κλπ..
Να ρίξεις 5-6 σταγόνες υγρό ασβέστιο στην ποτίστρα της...
Και φυσικά πλούσια πρωτεϊνούχα διατροφή...
Οπωσδήποτε και καλά βραστό αυγό.
Η αυγοτροφή όταν είναι πλήρης καλύπτει κάθε ανάγκη του πουλιού.
 
Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Τα πτηνά τρέφονται κανονικά, λαμβάνουν όλες τις βιταμίνες και το ασβέστιό τους και τα βλέπει ο ήλιος. Αυτό που μάλλον φταίει τελικά είναι οι κλωστές που χρηστιμοποιούμε για τις φωλιές τους. Δεν είναι αποστειρωμένες και μας συμβούλεψαν να τις αντικαταστήσουμε.
 
Ποιοί σας συμβούλευσαν; Είναι οι ίδιοι που έκαναν αυτή την διάγνωση ;
 
Αυτό που μάλλον φταίει τελικά είναι οι κλωστές που χρηστιμοποιούμε για τις φωλιές τους. Δεν είναι αποστειρωμένες και μας συμβούλεψαν να τις αντικαταστήσουμε.
Φίλε πολύ καλά έκανες που πήγες σε γιατρό και έλυσες το πρόβλημά σου.
Μια και μπήκες εδώ με εμπιστοσύνη ότι θα βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου, δεν θα σου είναι κόπος υποθέτω να μας πεις δυο λόγια παραπάνω για την διάγνωση.
Σου συνέστησαν να αλλάξεις εσύ, νήματα σε έτοιμες στρωμένες φωλιές με αυγά μέσα και πως το νήμα ευθύνεται για την αδυναμία των θηλυκών σου; Τι έγινε δηλαδή; Υπέστησαν δηλητηρίαση; Κόλλησαν μικρόβιο; Πως θα συνεχίσουν την αναπαραγωγή; Πως θα τα τονώσεις;
Αυτά όλα θα είναι πολύτιμα για όλους μας.
Επικοινωνήσαμε με κτηνίατρο. Ευχαριστώ πολύ.
Ίσως παρεξηγείται ο γραπτός λόγος αλλά αυτό το ευχαριστώ, μας κάνει να σου πούμε "συγγνώμη για την ενόχληση" :)
 
Θα ήταν ενδιαφέρον να αναλύσεις πως το νήμα εξαντλεί τις κανάρες.

Υπέστησαν δηλητηρίαση; Κόλλησαν μικρόβιο;

Πιθανόν αυτό το μικρόβιο, δηλητηρίαση κολλάει μόνο θηλυκά Μαρία! Φυσικά αστειεύομαι.

Επικοινωνήσαμε με κτηνίατρο. Ευχαριστώ πολύ.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και ο γιατρός που πήγες να έχει κάνει σωστή διάγνωση διότι αν έχει κάνει λάθος το απότελεσμα θα ειναι δυσάρεστο.
 
Back
Top