Γενικά Καναρίνια τσακώνονται μετά τη γέννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alonso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχω παρακολουθήσει το θέμα και τελικά μόνο το θηλυκό ταΐζει το αρσενικό δεν ταΐζει ούτε κάνουν κίνηση τα μικρά να ταϊστούν από το αρσενικό ενώ μόλις το θηλυκό πάει κοντά τους τεντωνόμουν το λαιμό και ανοίγουν το στόμα τους.
 
Φυσικά και έχει σωστό και λάθος, και δεν συμφωνώ καθόλου ότι δεν σου βγαίνει με τα καναρίνια. Το πράγμα δεν πάει πάντα από μόνο του λάθος και ανεξάρτητα αν ο @misalouris ή o @ianos σου είπαν ό,τι θεωρούσαν σωστό, τα γεγονότα κύλησαν όχι και τόσο ευνοϊκά για τα καναρίνια σου και την τελική ευθύνη την έχεις εσύ.
Τι θα κάνεις; Έχεις αποφασίσει να κρατήσεις τα αυγά; Να αφήσεις την κανάρα να κλωσσήσει; Θα πετάξεις τα αυγά; Το θηλυκό σε λίγες ημέρες θα κλωσσά - ποιος θα απογαλακτίσει τα ήδη υπάρχοντα μωρά; Ο αρσενικός που δεν ταΐζει; Σκέψου και πες μας τι προτίθεται να κάνεις για να σου δώσουμε όποια ιδέα μπορούμε, αλλά την τελική ευθύνη πάλι εσύ θα την έχεις. Π.χ., στη θέση σου, με τόσο υψηλή θερμοκρασία, και επειδή έχω θέμα με το να πετάω αυγά, θα μετακινούσα το κλουβί σε κλιματιζόμενο ήσυχο χώρο ή εσωτερικά στο σπίτι μου, αν η θερμοκρασία ήταν μικρότερη, θα είχα αγοράσει εχθές τροφή για νεοσσούς, θα προσπαθούσα έστω και τώρα να αρχίσω να ταΐζω τους μικρούς - κάτι που θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατο σε αυτήν την ηλικία, αλλά θα κοίταγα να τα καταφέρω-, θα σκεφτόμουν ότι κρατώντας τα αυγά ενδεχομένως να ρισκάρω τη ζωή των δύο μικρών, της κανάρας διότι έρχεται και η πτερόρροια κλπ. Εσύ τι αποφασίζεις;
Φιλικά
Γιάννης
 
Νομίζω θα περιμένω να τελειώσει με τη γέννα των αυγών και αναλόγως θα πράξω . όταν αρχίσει να κλωσά ίσως και ο πατέρας αναλάβει τις ευθύνες του, στη πρώτη γέννα τάιζε τα μικρά κανονικά. όσο για τη θερμοκρασία ναι μπορώ να μετακινήσω το κλουβί κάπου πιο δροσερά. Σε πια ηλικία αρχίζουν να τρώνε από μόνα τους τα μικρά;
 
28-32 ημέρες αρχίζουν τα τρώνε, αλλά δεν είναι πάντα στάνταρντ αφενός κι αφετέρου άλλο αρχίζουν να τρώνε και άλλο τρέφονται επαρκώς.
Δεν γίνεται να μετακινήσεις σε άλλο μέρος φωλιά καναρινιού που να κλωσσά το θηλυκό και αυτό να εξακολουθήσει να κάθεται στα αυγά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σου λέω ότι πρέπει τώρα να λάβεις την απόφαση και τώρα να μετακινήσεις το κλουβί, πριν το θηλυκό ξεκινήσει να κλωσσά.
 
Οκ οπόταν μετακινώ το κλουβί από σήμερα σε πιο δροσερό μέρος (έχω ένα μέρος δίπλα στο γκαραζ υπάρχει σκιά και αέρας δεν νομίζω να πάει πάνω από 26 εκεί ) . Αν υποθέσουμε ότι τα μικρά γεννήθηκαν πρώτη και τρεις του μήνα και η καναρίνια θα κάνει άλλα 3 αυγά (αφού είναι στο δεύτερο) θα είναι κοντά στη περίοδο που θα αρχίζουν να τρώνε από μόνα τους. Θα το κάνω έτσι και ελπίζω ο πατέρας να βοηθήσει λίγο
 
Να βάλεις ασβέστιο στο νερό της κανάρας
Αν υποθέσουμε ότι τα μικρά γεννήθηκαν πρώτη και τρεις του μήνα και η καναρίνια θα κάνει άλλα 3 αυγά (αφού είναι στο δεύτερο) θα είναι κοντά στη περίοδο που θα αρχίζουν να τρώνε από μόνα τους. Θα το κάνω έτσι και ελπίζω ο πατέρας να βοηθήσει λίγο
Μια και βάζεις υποθέσεις στη συζήτηση...
Nα υποθέσω κι εγώ πως ο Ιούνιος δεν θα χτυπήσει όπως πάντα 33+οC
Να υποθέσω πως δε θα έχεις πρόβλημα με τις ψείρες που κάνουν πάρτι αυτό το χρονικό διάστημα.
Να υποθέσω πως δεν θα έχεις απώλειες στα εν ζωή πουλιά και τέλος
Να υποθέσω πως θα μας βάλεις φωτογραφίες με το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας για να συζητήσουμε στο τέλος αν όλο αυτό άξιζε.
Θα είμαστε δίπλα σου να σε βοηθήσουμε ακόμη κι αν αυτό που επιχειρείς είναι λάθος και μας βρίσκει "φανατικά" αντίθετους.
 
Οπόταν τα βάζω σπίτι; μπορώ να τα βάλω σε ένα δωμάτιο, θα είναι καλύτερα; και στο σπίτι υπάρχουν ψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο αυτό είναι σίγουρου, στη Κύπρο με τα 40ρια + που κτυπά το καλοκαίρι η μέσα η έξω οι θερμοκρασίες θα είναι ίδιες. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποσύρω τα αυγά το κάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. "όσο αφορά το αρσενικό το είδα σήμερα να βάζει τροφή στο στόμα του θηλυκού και το θηλυκό να ταΐζει τα μικρά αν αυτό λέει κάτι.
 
Αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποσύρω τα αυγά το κάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.
Είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσεις μόνος σου.
Εμείς θα συνδράμουμε σε κάθε απόφασή σου ακόμη κι αν διαφωνούμε γιατί έχουμε ως στόχο τη βοήθεια στα πτηνά.
στη Κύπρο με τα 40ρια + που κτυπά το καλοκαίρι η μέσα η έξω οι θερμοκρασίες θα είναι ίδιες
Εγώ μ' αυτές τις συνθήκες θα διέκοπτα κάθε σκέψη για αναπαραγωγική συνέχεια.
Εσύ αποφασίζεις
 
Χεχεχε παιδιά έχουν μπερδευτεί λίγο οι ρόλοι μας … εγώ είμαι ο νέος J και σας εμπιστεύομαι απόλυτα. Το μήνυμα ξεκάθαρο, μόλις επέστρεψα, έχω αφαιρέσει εντελώς τη φωλιά με τα 2 αυγά οπόταν η καναρίνια επιστρέφει στα καθήκοντά της και η αναπαραγωγής έχει διακοπεί. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
 
Εύχομαι του χρόνου, κατά τον Ιανουάριο, να καταρτίσεις ένα νέο πρόγραμμα, σε νέο κλουβί - ζευγαρώστρα, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς πιο αποτελεσματικά την εκτροφή σου.
 
Γεια σας παιδιά και πάλι

Όπως είπαμε έχω αφαιρέσει τη φωλιά μαζί με τα δυο αυγά. Παρόλαυτα βρήκα σπασμένα αυγά στο πάτο του κλουβιού τις επόμενες μέρες πράγμα που λέει ότι γέννησε και τα υπόλοιπα. Χτες διαπίστωσα ότι η θηλυκιά άρχισε να ξεπουπουλιάζει τα μικρά και συγκεκριμένα τις ουρές τους, κάπου διάβασα παλαιότερα ότι το κάνει όταν θέλει να γεννήσει και δεν έχει νήμα, οπόταν για να την σταματήσω πρόσθεσα λίγο νήμα και άρχισε να το στρώνει μέσα σε μια ταΐστρα. Το αφαίρεσα και πάλι το νήμα αλλά τα μικρά έμειναν χωρίς ουρές. Το ένα μικρό άρχισε να τσιμπά από μόνο του το άλλο ταΐζετε από το θηλυκό ακόμα …..
 
Καλημέρα παιδιά, σήμερα πρωί πρωί έχω δει ένα αυγό στο πάτο του κλουβιού, η καναρίνια γεννά ξανά, δεν ξέρω πώς να το σταματήσω αυτό, ίσως έπρεπε και πάλι να μετακινήσω το αρσενικό. Τα δυο μικρά άρχισαν και τρώνε από μόνα τους αυγοτροφή και τσιμπούν και κανένα σπόρο, πως συνεχίζω; βάζω τα μικρά μόνα τους; βάζω το θηλυκό μόνο του το αρσενικό μόνο του η ένα μεγάλο με ένα μικρό; είναι η κατάλληλη περίοδος για να χωρίσω την οικογένεια; Λογικά μαδούσε τις ουρές των μικρών το θηλυκό γιατί θέλει να γεννήσει και τις αφαίρεσα τη φωλιά.
 
Γράψε και πόσων ημερών είναι οι νεοσσοί για να σου απαντήσουν όσοι κάνουν αναπαραγωγή καναρινιών πιο εύκολα.
 
Αν ειναι μεγαλύτερα απο τριάντα ημερών και τρώνε μόνα τους τότε ήρθε η ώρα της ανεξαρτητοποίησής τους. Τα απομακρύνεις από το κλουβί που γεννήθηκαν σε ένα άλλο μεγάλο και ευρύχωρο.
Αφήνεις τη μητέρα όπως είναι κι ας γεννά κάτω. Μετά απο δυο τρεις μέρες της αλλάζεις κλουβί (μονη της) ή περιβάλλον.
Του χρόνου πάλι φωλιές και αναπαραγωγή.
 
Τα δυο μικρά άρχισαν και τρώνε από μόνα τους αυγοτροφή και τσιμπούν και κανένα σπόρο, πως συνεχίζω; βάζω τα μικρά μόνα τους;
Βάσει του άρθρου: Η αναπαραγωγή των καναρινιών
''Οι νεοσσοί μετά την 21η ημέρα ζωής τους, παρατηρώντας τη συμπεριφορά των γονιών τους αρχίσουν δειλά-δειλά να δοκιμάζουν τροφή. Παράλληλα θα συνεχίζουν να ζητούν τάισμα από τους γονείς τους μέχρι να τρέφονται αποκλειστικά μόνοι τους. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε ηλικία 30 ημερών. Εφόσον είμαστε σίγουροι ότι οι νεοσσοί τρέφονται μόνοι τους, τότε σκεπτόμαστε τη μετακόμισή τους σε ένα ευρύχωρο κλωβό.''
η καναρίνια γεννά ξανά
Αν όντως τα μικρά είναι πλέον ανεξάρτητα, θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το θηλυκό σε ένα ευρύχωρο κλουβί παρέχοντάς του μπάνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε περίπτωση που το κλουβί τοποθετηθεί σε σκιερό σχετικά χώρο μέλλεται να ξεπυρρώσει γρηγορότερα και να εισέλθει ταχύτερα στη περίοδο της πτερωροίας.
Και φυσικά, σε πρώτη φάση, η προσφορά πρωτεϊνούχων τροφών πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο σε αντίθεση με αυτή των φρούτων και των λαχανικών.
 
Τον αρσενικό τον έχεις με το θηλυκό παρέα ή σε άλλο κλουβί; Αν τον έχεις βγάλει, πες μας πόσες ημέρες τον έχεις εκτός
 
ακόμα δεν έχω κάνει τπτ είναι και τα 4 μαζί, θα βεβαιωθώ ότι τα μικρά τρώνε από μόνα κανονικά και θα βάλω τα μικρά μαζί τα μεγάλα μαζί
 
Back
Top