Γενικά Καναρίνια τσακώνονται μετά τη γέννα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης alonso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εδώ και 3 μέρες βάζω καθημερινά 1/4 αυγού. Το βάζω 15 λεπτά περίπου το αφήνω να κρυώσει το κόβω στα 4 και βάζω 1/4 . το βάζω πρωί και το αντικαθιστω 4 ώρες μετά. Το έβαλα στο πάτο του κλουβιού το έβαλα στη ταιστρα το κρέμασε με κλωστή τπτ... Δοκίμασα μόνο ασπραδι με τσόφλι χωρίς τσόφλι Κάτι πάει λάθος νομίζω. Έχω και ενα κονουρ αυτός τρώει. Ενα ζευγάρι μπατζι που έχω Ούτε αυτα9 τρώνε δεν ξέρω

Δεν το ξέρουν και δεν θα το μάθουν αν δε δοκιμάσουν.
Όπως γράφηκε νωρίτερα δεν υπάρχει πουλί που δοκίμασε το αυγό και δεν ήθελε στη συνέχεια να το φάει...
Συνέχισε την προσπάθεια... ήδη έχουν τσιμπήσει αν κατάλαβα καλά και σίγουρα θα αυξηθούν οι επισκέψεις τους σ' αυτό.

Καλημέρα

Τελικά σήμερα βρήκα νεκρό το ένα από τα τρία μικρά. Δεν ξέρω αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, ήταν το πιο αδύνατο από τα 3 και μου φάνηκε να έχει ένα πρήξιμο γύρω από το λαιμό. Έχει περίπτωση να είναι θέμα ταΐσματος; Τα μικρά πρέπει να είναι κάπου 12 με 15 ημερών τώρα. Να βάλω τον αρσενικό πίσω; ι όχι;

kanar1.webp kanar3.webp

και τα αλλα δυο

kanar2.webp kanar4.webp

Από τη φωτογραφία το πουλάκι φαίνεται πρησμένο. Μήπως είχε αέρα μέσα του; Άμμο, όστρακα κλπ δεν έχεις μέσα στο κλουβί - έτσι δεν είναι;

Xρειάζεται νεκροψία, να φανεί τί περιέχει ο πρόλοβος. ☹

Με τα αδέρφια του πιο μεγάλα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος ο θάνατος. Ακόμη και οι ώρες διαφοράς στην εκκόλαψη μπορεί να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα.
Τα μεγαλύτερα ζητούν και πιο έντονα φαγητό... και πιο κοντά στους γονείς φτάνουν και ποιο πολύ τελικά τρώνε..
Κι όσο τρώνε τόσο δυναμώνουν... και το μικρότερο με λιγότερο φαγητό μένει πάντα "πίσω" σε όλα.
Έτσι είναι η φύση...
Εγώ στον νεκρό νεοσσό βλέπω ένα γενικότερο πρήξιμο σε όλο το πουλί... Προϊόντος της αποσύνθεσης που λόγω ζέστης ξεκίνησε έντονα...

Ότι έγινε έγινε συνεχίζουμε

Όσο άφορα άμμο κτλπ , δεν έχω κάτι τέτοιο, μέσα στο κλουβί υπάρχει νερό, αυγοτροφή, τροφή διάφορα, κανένα αυγό βάζω που και που και το σουπιοκόκκαλο τπτ άλλο. Όσο αφορά το πρήξιμο στο λαιμό προϋπήρχε, το πρόσεξα αλλά λόγω του ότι ήταν μικρότερο υπέθεσα ότι θα ήταν κάτι φυσιολογικό, το παρακολούθησα έτρωγε οπόταν το άφησα …

Θεωρώ πως και εδώ πρόκειται για αεροθυλάκωση και όπως αναφέρει ο @alonso προϋπήρχε για μέρες. Υποθέτω ότι προκλήθηκε μόλυνση.
Τώρα που βλέπω το θέμα πάλι στον υπολογιστή... μπορεί να είναι κι έτσι...

Γεια σας και πάλι

Τα δυο εναπομείναντα μικρά νομίζω δεν είναι πλέων μικρά αν και ακόμα δεν άρχισαν να κυκλοφορούν, είναι κοντά 20 ημερών αλλά όλα καλά. Σήμερα έκανα μια γενική καθαριότητα στο κλουβί και μετακίνησα το αρσενικό μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Δεν βλέπω οποιαδήποτε διάθεση για καυγά και μάλιστα μια δυο φορές τον είδα να ταΐζει τη θηλυκιά, όχι τα μικρά. Να τον αφήσω; Επίσης να προσθέσω κάτι σε φρούτο;

neossoi.webp

Δεν βλέπω οποιαδήποτε διάθεση για καυγά και μάλιστα μια δυο φορές τον είδα να ταΐζει τη θηλυκιά, όχι τα μικρά. Να τον αφήσω;
Να τον αφήσεις, αλλά θα πρέπει πλέον να σκεφθείς να διακόψεις την αναπαραγωγή για φέτος.

Επίσης να προσθέσω κάτι σε φρούτο;
Μπορείς να βάλεις. Απέφυγε τα πολύ ζουμερά φρούτα όμως. Λίγο μήλο, βερίκοκο ή και καμία φούντα μπρόκολο, έτσι για να αρχίσουν να πειραματίζονται και να εξοικειώνοται σιγά σιγά. Επίσης μια μικρή τροφοθήκη κοντά τους βάλε λίγους σπόρους για να αρχίσουν να παίζουν με αυτούς μέχρι να δοκιμάσουν.

Και κατά τη δική μου γνώμη, οπωσδήποτε θα πρέπει να χωρίσεις τον έναν από τους δύο γονείς. Δεν είναι πλέον εποχή για ζευγαρώματα. Αν τα πουλιά ξεκινήσουν επόμενο αναπαραγωγικό κύκλο, στη συνέχεια θα μπουν στην πτερόρροια μάλλον πολύ κουρασμένα κι αυτό δεν είναι καλό για την υγεία τους.

Δεν βλέπω οποιαδήποτε διάθεση για καυγά και μάλιστα μια δυο φορές τον είδα να ταΐζει τη θηλυκιά, όχι τα μικρά. Να τον αφήσω;
Τα βγάλε βάλε τον αρσενικό μόνο κακό κάνουν.
Ζευγάρι είναι τα πουλιά κι έχουν μικρά... και ασφαλώς θα πρέπει να τα επιτρέψουμε να τα μεγαλώσουν μαζί.
Αν δεν κινδυνεύει η ζωή κάποιου μικρού από την παρουσία τους τότε να μελετήσουμε την περίπτωση αφαίρεση του ενός γονιού. Αν όμως δεν κινδυνεύουν γιατί να μη μείνει όπως έχει η οικογένεια;
Τώρα για το όποιο κυνηγητό πέφτει στο κλουβί είναι αναμενόμενο μια και είναι τμήμα της όλης αναπαραγωγικής κατάστασης.

Κατά τη γνώμη μου, αν με την παραμονή και των δύο γονέων υπάρχει κίνδυνος " ανεπιθύμητου " ζευγαρώματος, που επισύρει γέννα ένσπορων αυγων και απόρριψη αυτών, δεν βρίσκω το λόγο να μπει σε τέτοια διαδικασία το μέλος μας. Ως πρόληψη λοιπόν, ας χωρίσει το ζευγάρι.

Τελικά δεν έχει λάθος και σωστό, απλά νομίζω ότι μαζί μου όλα πάνε σε λάθος κατεύθυνση.όπως σας είπα από την αρχή στη πρώτη γέννα κάτι πήγε λάθος και από την πρώτη βδομάδα χάθηκαν και τα 5 μικρά στη δεύτερη μετά από τους καυγάδες και το χωρισμό του ζευγαριού χάθηκαν σταδιακά άλλα 2 και μου απέμειναν 2 τα οποία άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα και με την επιστροφή του πατέρα όλα μέλη γάλα μέχρι σήμερα το πρωί που είδα τη θηλυκιά στη φωλιά με ένα αυγό. Είδα ψες το μήνυμα του ianos για ανεπιθύμητη γέννα καθώς και misalouris για την οικογένεια που πρέπει να είναι μαζί αλλά και τη θερμοκρασία που είναι 27 με 30 βαθμούς και υπέθεσα ότι δεν παίζει άλλη γέννα, αλλά τελικά πάλι κάτι πήγε λάθος. Όσο πρωτάρης και αν είμαι κάτι δεν μου βγαίνει με τα καναρίνια, και πάλι ρωτώ, έχω επιλογή; Μπορώ να κάνω κάτι; Παρόλο που είναι η Τρίτη γέννα στην ουσία η θηλυκιά μεγάλωσε 2 μικρά και το αρσενικό κανένα αφού ήταν εξορία …. Πως συνεχίζω;

μπορώ να κάνω κάτι;
Προσδιόρισε τι ακριβώς θέλεις εσύ να κάνεις και θα βρεις και τις σωστές συμβουλές.
Εμείς είπαμε τις γνώμες μας... κι απ' ότι βλέπεις υπάρχει ποικιλία...
Εσύ όμως τι θέλεις;
Θέλεις να πας σε άλλη γέννα ή θέλεις να σταματήσεις;

Τα ήδη υπάρχοντα μικρά ποιος τα ταΐζει; Αν το κάνει και ο μπαμπάς τους, χώρισέ τα απο τη μητέρα τους, βάλε τα με τον πατερα και μην αφήσεις στιγμή το αρσενικο με το θηλυκο, οποτε αν κατι πάει στραβά να μην υπάρχουν πολλά ένσπορα αυγά.
Άσε την καναρα να κάνει τη γέννα και να κλωσήσει και αν βγάλει πουλακια, τα μεγαλώνει και μόνη της.

Το θέμα της γέννας έχει τελειώσει. Το θηλυκό θα κατεβάσει την σειρά των ωαρίων που έχουν ωριμάσει, ούτως ή άλλως.
Αν θέλουμε να μην "χαλάσει" το θηλυκό, το αφήνουμε να τελειώσει την ωοτοκία αφαιρώντας κάθε μέρα απο την φωλιά τα αυγά της και τοποθετώντας εξ αρχής δυό ομοιώματα. Απομακρύνουμε τον πατέρα με τα μικρά σε άλλο κλουβί και περιμένουμε 6-7 ημέρες έως ότου αφαιρέσουμε και τα ομοιώματα απο την φωλιά. Το θηλυκό θα σηκωθεί μόνο του σε εύλογο χρόνο και θα μεταφερθεί σε κλούβα πτήσης για την ομαλή αλλαγή πτερώματος. Τα μικρά δεν θα έχουν εξάρτηση απο τον πατέρα τους περισότερο απο μια εβδομάδα και όλα θα λήξουν ομαλά. :)

Όσον αφορά τα μικρά εδώ και δυο τρεις μέρες που κατέβηκαν από τη φωλιά δεν πρόσεξα αν τα ταΐζει κάποιος η αν τρώνε από μόνα τους. κυκλοφορούν κανονικά στο κλουβί είναι περίπου 3 βδομάδων, οπόταν πρέπει να τα παρακολουθήσω για να σας απαντήσω για το ποιος τα ταΐζει. Όσο για τη γέννα αν δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα νομίζω να την αφήσω να την ολοκληρώσει αφού έγινε που έγινε και αφού το πρόβλημα με τους καυγάδες τερματίστηκε. Τα μικρά κανονικά πότε αρχίζουν να τρώνε από μόνα τους και πότε τα χωρίζω από τους γονείς;

Back