Ασθένειες Αδύνατο καναρίνι με φουσκάλες στα πόδια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myrto.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να κάνει τι στα Ιωάννινα; Το ΑΠΘ είναι δίπλα. Ακόμη και στους ιδιώτες κτηνιάτρους, στα Ιωάννινα μπορεί να βρεις καμία 0,25 κτηνιάτρους που να γνωρίζουν μερικά πράγματα για πουλιά, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη που μπορείς να βρεις 4-5.

Εν πάση περιπτώσει, το πουλάκι χρειάζεται εργαστηριακές και μικροβιολογικές εξετάσεις και στοχευμένη θεραπεία. Η δοξυκυκλίνη βοήθησε όλο αυτό το διάστημα στον μη καταρρεύσει ολοκληρωτικά ο οργανισμός από τη δράση της ασθένειας. Εάν δεν δοθεί θεραπεία για την αντιμετώπιση της ασθένειας, αργά ή γρήγορα θα επέλθει το μοιραίο είτε, αφήσει το κλουβί μέσα, είτε το αφήσει έξω από το σπίτι.

Η τελική απόφαση για τη συνέχεια, ανήκει πλέον στη Μυρτώ.
Πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια...

Μυρτώ για εμένα το πουλάκι έχει κάτι σίγουρα. Στην θέση σου θα προσπαθούσα να τονώσω το ανοσοποιητικό, καθότι στο μυαλό μου αυτό το έχει κρατήσει ζωντανό μέχρι στιγμής. Θα έδινα σταθερά για 3-4 μέρες ηλεκτρολύτες,θα προσπαθούσα να καλύψω το πτηνό απο πλευράς μετάλλων και ιχνοστοιχείων και σαν κάτι το τελείως απαραίτητο θα παρείχα επι μονίμου βάσεως λιπαρούς σπόρους. Πρέπει δηλαδή να παχύνει το καναρινάκι σου και για αυτό πρέπει άμεσα να βρεις και να αγοράσεις περίλλα, κία, καναβούρι, σουσάμι κ. Α και να τα παρέχεις συνεχώς,το ίδιο και για το αυγό με τον κρόκο.
Αν 'ισιώσει" λίγο το πτηνό πιστεύω οτι θα ανταπεξέλθει και στην θεραπεία που χρειάζεται.Αν δεν βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία τουλάχιστον δεν θα τρώει απο τις σάρκες του και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα την πάθησή του.

Έψαξα και βρήκα διάφορα πράγματα, εσκεμμένα δεν τα παρουσιάζω διότι είναι απλές αναγνώσεις και μαντεψιές. Στην πρώτη παράγραφο σου γράφω τι θα έκανα αν ήταν δικό μου το καναρίνι. Να το βλέπει ο ήλιος όποτε μπορείς.
Προσπάθησε να βρείς έναν εξειδικευμένο γιατρό.Αν δεν βρείς, προσπάθησε να επικοινωνήσεις μεσω mail με την κα. Γκρευ.
Περαστικά.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, συμφωνώ και θα τις ακολουθήσω!
Κι εγώ με τις ασθένειες πιστεύω ότι όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εξετάσεις πρέπει πρώτα αυτές να γίνονται και έπειτα να χορηγούνται τα αντιβιοτικά και άλλες ουσίες. Αν μπορούσα να κάνω εξετάσεις θα έκανα πριν σας γράψω, όμως δεν έχω τη δυνατότητα, αν δεν μπορούν να γίνουν στην πόλη μου και αν είναι ακριβές ☹.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές και την βοήθειά σας, και ακόμη περισσότερο για το ενδιαφέρον σας, με βοηθάει πολύ! Θα αλλάξω αυτά τα πράγματα και ελπίζω να καλυτερεύσει... Ήταν λάθος πιστεύω που τον πήρα εξ'αρχής με πρόβλημα, αλλά δεν πειράζει, ας γίνει το καλύτερο...
Να είστε καλά!
 
Ήταν λάθος πιστεύω που τον πήρα εξ'αρχής με πρόβλημα, αλλά δεν πειράζει, ας γίνει το καλύτερο...
Μπορείς να ανοίξεις το προφίλ σου;Δεν μπορούμε να δούμε το ιστορικό των θεμάτων σου, μόνο να θυμηθούμε αόριστα.
Κάνε την αναζήτηση των σπόρων απο σήμερα. Κάποιους θα βρεις σε "βιολογικά" μαγαζιά. Σουσάμι, αυγό, ηλεκτρολύτες απο σήμερα,έστω και για μια ώρα.Απο εβδομάδα θα έδινα και πολυβιταμινούχο(νομίζω έχεις).
 
Μπορείς να ανοίξεις το προφίλ σου;Δεν μπορούμε να δούμε το ιστορικό των θεμάτων σου, μόνο να θυμηθούμε αόριστα.
Κάνε την αναζήτηση των σπόρων απο σήμερα. Κάποιους θα βρεις σε "βιολογικά" μαγαζιά. Σουσάμι, αυγό, ηλεκτρολύτες απο σήμερα,έστω και για μια ώρα.Απο εβδομάδα θα έδινα και πολυβιταμινούχο(νομίζω έχεις).
Βεβαίως, άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις, έχει ανοίξει;

Δίνω επιπλέον εδώ και μία εβδομάδα περίλλα κανναβούρι και νίζερ, πέρα από το μείγμα, και ένα στικ με μέλι και σουσάμι, αλλά ναι ας δώσω και άλλους! Ηλεκτρολύτες δεν έχω ξαναδώσει, θα προμηθευτώ αύριο, υποθέτω θα γράφει πάνω την δοσολογία;
 
ένα στικ με μέλι και σουσάμι
Καλύτερα να το αποσύρεις... Δίνε σουσάμι σκέτο και όχι στικ, διότι είναι συχνά αμφίβολης ποιότητας, κακώς διατηρημένα και το μέλι ναι μεν δίνει ενέργεια αλλά δίνει και σάκχαρα που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων ειδικά σε έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό.
 
ναι εδώ θα συμφωνήσω ότι είναι αμφίβολης ποιότητας, είναι στα τελειώματα και δεν θα ξαναπάρω 👍
 
Ηλεκτρολύτες δεν έχω ξαναδώσει, θα προμηθευτώ αύριο, υποθέτω θα γράφει πάνω την δοσολογία;
Θα αγοράσεις almora plus από το φαρμακείο, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι δοσολογία (δλδ τη διάλυση που θα πρέπει να κάνεις) να σου πω
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Βάλε ένα φακελάκι σε 200ml νερό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Βάλε ένα φακελάκι σε 200ml νερό.
Σταυρο αυτο ειναι για ανθρωπους. Πιστευεις οτι κανει;
Σε αθλουμενους πχ γραφει 2 φακ. σε ενα λιτρο.
Αναλογια βαρους θα ελεγα οτι ειναι ενα φακ. σε τρια λιτρα.Αλλα ας μας πει καποιος που το εχει κανει.
 
Σταυρο αυτο ειναι για ανθρωπους. Πιστευεις οτι κανει;
Δημήτρη το έγραψα με τη λογική ότι δεν πρόκειται για φάρμακο και ότι το πουλί δεν μένει σίγουρα ακάλυπτο. Επίσης, η ίδια δοσολογία έχει προταθεί στο παρελθόν χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα. Εάν είναι λάθος, ας μας πει όποιος γνωρίζει τη σωστή δοσολογία.
 
Θα αγοράσεις almora plus από το φαρμακείο, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι δοσολογία (δλδ τη διάλυση που θα πρέπει να κάνεις) να σου πω
Κτηνίατρος που του ειχα συζητησει θεματα με ενα καναρινια, μου ειχε πει ενα φακελακι σε ενα μεγαλο ποτηρι νερό.

Αν μπορούσα να κάνω εξετάσεις θα έκανα πριν σας γράψω, όμως δεν έχω τη δυνατότητα, αν δεν μπορούν να γίνουν στην πόλη μου και αν είναι ακριβές ☹.
Εγώ Μυρτώ μου δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το ψαχνεις λιγο. Ξεκινα απ την κοντινη περιοχη σου, παρε τηλεφωνο τους τοπικους κτηνιατρους, ρωτησε τους αν ασχολουνται με πτηνα και αν αναλαμβανουν εξετασεις και αναλυση κουτσουλιων. Σιγουρα καποιος θα βρεθει να βοηθησει και σιγουρα θα ξερει πολλα περισσοτερα απο σενα και απο εμας.. μην το αφησεις στην τυχη του τον ομορφο..
 
Εγώ Μυρτώ μου δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το ψαχνεις λιγο
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον ενδιαφέρον Αλίκη :) ! Κάνω ό,τι μπορώ υπό τις δεδομένες συνθήκες, έχω ρωτήσει και συνεχίζω, δεν θα τον αφήσω στην τύχη του, έναν τον έχω τον καημένο!

Όσο για τους ηλεκτρολύτες βάζω από αύριο 1 φακελάκι σε 200 ml νερό 👍 Σας ευχαριστώ !
 
Αγαπητή Μυρτώ, σου έκανα την ερώτηση για να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι δεν κατέχω το θέμα. Πέρα απο την συνολική εικόνα που πρέπει να έχει κανείς, σαν αφορμή στέκεται και κάτι σαν έντερο που φαίνεται πρησμένο στις πρώτες φωτογραφίες. Οπότε αν ξέρει κάποιο μέλος θα σε βοηθήσει.
Αν θες αναφέρεις και την διατροφή του εχθές και σήμερα πχ φρούτα, πράσινα ή μπισκότα στο μείγμα.
Αν εσύ βλέπεις κάτι κόκκινο ή καφεκόκκινο (δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο δείχνει η πρώτη φωτογραφία) μπορείς να το σημειώσεις.
Δεν υπάρχει έστω κάποιο μικροβολογικό εργαστήριο που να σου επιστρέψει ανάλυση κοπράνων στα Γιάννενα;
 
Πραγματικά σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές, δυστυχώς δεν μπορώ να εκφράσω πόσο από τον γραπτό λόγο! Οι φωτογραφίες τώρα που τις βλέπω από τον υπολογιστή δεν φαίνονται καλές οπότε επισυνάπτω άλλες που μόλις έβγαλα! Η τροφή του ναι δυστυχώς έχει αυτά τα κόκκινα, πράσινα και κίτρινα μπισκότα, και εχτές και σήμερα δεν του έδωσα φρούτο παρά μόνο αυγοτροφή έξτρα για φαγητό. Πάντως ναι υπάρχει ποικιλία χρωμάτων αλλά αφού υπάρχουν αυτά τα μπισκότα στην τροφή δε νομίζω να είναι και πολύ βοηθητικό.. και έτυχε να πάρω αυτήν με τα μπισκοτάκια εδώ και δυο μήνες γιατί δεν είχε από την άλλη που παίρνω συνήθως! Όσο για την ανάλυση των κουτσουλιών σκοπεύω να κάνω μια αναζήτηση σήμερα.

rsz_20180315_172457.webp rsz_20180315_172449.webp rsz_20180315_172446.webp
 
Η τροφή του ναι δυστυχώς έχει αυτά τα κόκκινα, πράσινα και κίτρινα μπισκότα, και εχτές και σήμερα δεν του έδωσα φρούτο παρά μόνο αυγοτροφή έξτρα για φαγητό
Όλα αυτά περιέχουν χρωστικές που αλλοιώνουν την εικόνα από την οποία θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Για να έχουμε καλύτερη άποψη, πρέπει για τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες να τρώει μόνο το βασικό μείγμα σπόρων και να πίνει καθαρό νερό χωρίς συμπληρώματα.
 
Εντάξει, θα προσπαθήσω να βγάλω τα μπισκότα από το βασικό μείγμα για αύριο (και να μην δωσω αυγό; ) και έπειτα θα βάλω το χαρτί και θα φωτογραφίσω. Ήδη βέβαια έχετε βοηθήσει πολύ ! Ευχαριστώ !
 
Back
Top