Πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια...Να κάνει τι στα Ιωάννινα; Το ΑΠΘ είναι δίπλα. Ακόμη και στους ιδιώτες κτηνιάτρους, στα Ιωάννινα μπορεί να βρεις καμία 0,25 κτηνιάτρους που να γνωρίζουν μερικά πράγματα για πουλιά, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη που μπορείς να βρεις 4-5.
Εν πάση περιπτώσει, το πουλάκι χρειάζεται εργαστηριακές και μικροβιολογικές εξετάσεις και στοχευμένη θεραπεία. Η δοξυκυκλίνη βοήθησε όλο αυτό το διάστημα στον μη καταρρεύσει ολοκληρωτικά ο οργανισμός από τη δράση της ασθένειας. Εάν δεν δοθεί θεραπεία για την αντιμετώπιση της ασθένειας, αργά ή γρήγορα θα επέλθει το μοιραίο είτε, αφήσει το κλουβί μέσα, είτε το αφήσει έξω από το σπίτι.
Η τελική απόφαση για τη συνέχεια, ανήκει πλέον στη Μυρτώ.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, συμφωνώ και θα τις ακολουθήσω!Μυρτώ για εμένα το πουλάκι έχει κάτι σίγουρα. Στην θέση σου θα προσπαθούσα να τονώσω το ανοσοποιητικό, καθότι στο μυαλό μου αυτό το έχει κρατήσει ζωντανό μέχρι στιγμής. Θα έδινα σταθερά για 3-4 μέρες ηλεκτρολύτες,θα προσπαθούσα να καλύψω το πτηνό απο πλευράς μετάλλων και ιχνοστοιχείων και σαν κάτι το τελείως απαραίτητο θα παρείχα επι μονίμου βάσεως λιπαρούς σπόρους. Πρέπει δηλαδή να παχύνει το καναρινάκι σου και για αυτό πρέπει άμεσα να βρεις και να αγοράσεις περίλλα, κία, καναβούρι, σουσάμι κ. Α και να τα παρέχεις συνεχώς,το ίδιο και για το αυγό με τον κρόκο.
Αν 'ισιώσει" λίγο το πτηνό πιστεύω οτι θα ανταπεξέλθει και στην θεραπεία που χρειάζεται.Αν δεν βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία τουλάχιστον δεν θα τρώει απο τις σάρκες του και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα την πάθησή του.
Έψαξα και βρήκα διάφορα πράγματα, εσκεμμένα δεν τα παρουσιάζω διότι είναι απλές αναγνώσεις και μαντεψιές. Στην πρώτη παράγραφο σου γράφω τι θα έκανα αν ήταν δικό μου το καναρίνι. Να το βλέπει ο ήλιος όποτε μπορείς.
Προσπάθησε να βρείς έναν εξειδικευμένο γιατρό.Αν δεν βρείς, προσπάθησε να επικοινωνήσεις μεσω mail με την κα. Γκρευ.
Περαστικά.
Κι εγώ με τις ασθένειες πιστεύω ότι όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εξετάσεις πρέπει πρώτα αυτές να γίνονται και έπειτα να χορηγούνται τα αντιβιοτικά και άλλες ουσίες. Αν μπορούσα να κάνω εξετάσεις θα έκανα πριν σας γράψω, όμως δεν έχω τη δυνατότητα, αν δεν μπορούν να γίνουν στην πόλη μου και αν είναι ακριβές ☹.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές και την βοήθειά σας, και ακόμη περισσότερο για το ενδιαφέρον σας, με βοηθάει πολύ! Θα αλλάξω αυτά τα πράγματα και ελπίζω να καλυτερεύσει... Ήταν λάθος πιστεύω που τον πήρα εξ'αρχής με πρόβλημα, αλλά δεν πειράζει, ας γίνει το καλύτερο...
Να είστε καλά!