Ασθένειες Αιφνίδιος θάνατος κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι είδους ανεπάρκεια; Διατροφική, το ασβέστιο εννοείς;
Ναι, ασβεστίου εννοώ. Πίστευα πως θα είναι καλυμμένη. Μπορούσα να έχω καταλάβει κάπως αν χρειαζόταν περισσότερο;
 
Ναι, ασβεστίου εννοώ. Πίστευα πως θα είναι καλυμμένη. Μπορούσα να έχω καταλάβει κάπως αν χρειαζόταν περισσότερο;
Σύλβια είναι πολύ δύσκολο αυτό που ρωτάς. Το χειρότερο συνέβη, και δεν γνωρίζουμε καν αν πρόκειται για δυστοκία, ανεπάρκεια ασβεστίου ή κάτι άλλο.
Όσον αφορά στο ασβέστιο...
  • Οι περισσότεροι που εκτρέφουν καναρίνια, έχουν όλο τον χρόνο κόκκαλο σουπιάς διαθέσιμο - κι εσύ είχες
  • Όσοι βάζουν τις κανάρες σε αναπαραγωγή, συνήθως μετά από το 2ο ή 3ο αυγό και για λίγες ημέρες που κυμαίνονται έως και μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της ωοτοκίας δίνουν συμπληρωματικά ασβέστιο στο νερό. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κάνουν αυτό και δεν έχουν προβλήματα - Εσύ δεν είχες το θηλυκό σου σε αναπαραγωγή, και αν δεν κάνω λάθος δεν είχε κάνει πολλά αυγά.
  • Στην απορρόφηση του ασβεστίου παίζει ρόλο και η ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά κάποιες ακτίνες αυτής, μεγάλο μέρος της έντασης των οποίων απορροφάται από τα τζάμια, Επομένως προκειμένου ένα πουλί να παράγει την κατάλληλη ποσότητα βιταμίνης D, ώστε αυτή να είναι σε επάρκεια και να συντελέσει επιτυχώς στην αποτελεσματική δέσμευση του ασβεστίου, χρειάζεται ήλιο - αν είναι διάχυτος ή απευθείας έκθεση και για πόση ώρα την ημέρα ανάλογα με την ένταση του φωτός και την κλίση των ακτίνων, δεν μπορεί κανείς να σου πει με ακρίβεια και βεβαιότητα που να μην σηκώνει αντίρρηση.
Συνεκδοχικά προς τα προηγούμενα, και αν το πουλάκι είχε δυστοκία, μπορεί να έφταιγε ή να μην έφταιγε η επάρκεια ασβεστίου, βιταμίνης D,
Εσύ πάντως έκανες ό,τι θα έκανε και ο οποιοσδήποτε αγαπά και φροντίζει τα πουλιά του, ήσουν συνεπής στα λογικά και αναμενόμενα όρια, συνεπέστερη όπως πάντα από πολλούς που διατηρούν πουλιά, και μακάρι να γινόταν να σου απαντηθεί από τι πέθανε, αλλά δυστυχώς με τα δεδομένα που υπάρχουν μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.
 
και αν δεν κάνω λάθος δεν είχε κάνει πολλά αυγά

Απ' όσο ξέρω, κανένα.

Στην απορρόφηση του ασβεστίου παίζει ρόλο και η ηλιακή ακτινοβολία,

Αυτό τώρα με βάζει λίγο σε σκέψεις λόγω του ότι τα έχω σε εσωτερικό χώρο.

Εσύ πάντως έκανες ό,τι θα έκανε και ο οποιοσδήποτε αγαπά και φροντίζει τα πουλιά του, ήσουν συνεπής στα λογικά και αναμενόμενα όρια, συνεπέστερη όπως πάντα από πολλούς που διατηρούν πουλιά

Μπα δεν μπορούσες μην παιδεύεσαι.

Τουλάχιστον με αυτά σας τα λόγια μού παίρνετε τις τύψεις! Ξέρετε, πάντα θα τα ρίχνω στον εαυτό μου και θα λέω πως μπορούσα να είχα κάνει κάτι παραπάνω!

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
 
Back
Top