Ασθένειες Αιφνίδιος θάνατος budgie

makisman

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2021
Μηνύματα
4
Πόλη
Βόλος
Καλημέρα. Εχω δυο budgie (αρσενικό -θηλυκό) 5 χρόνια σε ημιελεύθερη κατάσταση μέσα στο σπίτι ( τα κλεινουμε στο κλουβί μόνο το βράδυ γιατι πολλές φορές τρομάζουν και πετανε και χτυπουν στους τοίχους) . Δεν είχαν πότε προβλήματα ,φαίνονταν υγιέστατα (καθαρά -λαμπερα - λαλιστατα ) . Σήμερα δυστυχώς το ένα (θηλυκό) απεβίωσε αιφνίδια. Μεχρι το μεσημέρι ήταν μια χαρα . Ηταν μια συνηθισμένη μέρα . Ξαφνικα άρχισε να φαινεται να προσπαθεί να κάνει εμετο, στη συνεχεια φαινοταν να μη μπορει να περπατησει καλα ουτε να πεταξει ουτε να φαει . Ολα αυτά έγιναν σε διαστημα 3 ωρων. Τι μπορεί να συναίβει ?

Πέρα απο τη στεναχώρια που χάσαμε τη ζουζου μας ,τωρα ανησυχούμε και για τον τζιτζί . Μεχρι στιγμής φαινεται οκ (ίσως λίγο ανήσυχο) . Φοβόμαστε μήπως τον επηρεάσει η απώλεια του συντρόφου του . Να προχωρήσω σε αγορά άλλου για να έχει συντροφιά ? να προσπαθήσω να τον εξημερώσω; γενικα δε μου αρέσει η ιδεα να είναι μόνο του. Τι να κάνω;
 
@makisman
Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της ημιελεύθερης κατάστασης.
Το πουλάκι πιθανόν να δηλητηριαστηκε από κάτι που έφαγε.
Η γνώμη μου είναι ότι οί παπαγάλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο κλουβί τους, και να βγαίνουν εκτός μόνο με επίβλεψη.
Οί κίνδυνοι για τα πουλιά στο σπίτι είναι αρκετοί.
Thread 'Κίνδυνοι για τα πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι' https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/
Αν αγοράσεις άλλο budgie θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, και να τηρήσεις και την προβλεπόμενη καραντίνα.
Thread 'Καραντίνα στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
 
Το θέμα είναι οτι οσα χρονια τα εχω πηγαινουν σε δυο μονο συγκεκριμενα σημεία και κάθονται ,στο κλουβί και πανω απο τα ντουλάπια της κουζίνας τα οποια ελέγχω τακτικά και τα καθαριζω δεν εχουν τιποτα εκει πάνω που θα μπορουσαν να φανε .
 
Αν εννοείς ,αν μαγειρευω με αντικολλητικο τηγανι , καποιες φορες ναι . Για ταιστρα και ποτιστρα εχω πλαστικα τα οποια και αυτα τα αλλαζω σχετικα συχνα. Αλλα τα πουλια δεν ερχονται ποτε σε επαφη με σκευη κουζινας.
 
Oι συγκρούσεις σε τοίχο έχουν πολλές φορές ως αποτέλεσμα τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με σύμπτωμα συχνά τον εμετό. Είμαι κι εγώ τελείως αντίθετος με την ημιελεύθερη, όπως την ονομάζεις, διαβίωση στο σπίτι.
 
Αν εννοείς ,αν μαγειρευω με αντικολλητικο τηγανι , καποιες φορες ναι .

Απαγορευεται να ειναι τα πτηνα στον ιδιο χωρο,ως γενικη πληροφορια στο αναφερω.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις συμβούλές.
 
Back
Top