Ασθένειες Ακάρεα Τραχείας - Τι γίνετε στην περίπτωση των νεοσσών;

Εγγραφή
30 Δεκ 2007
Μηνύματα
1.810
Πόλη
Κιλκίς
Μ. Παρασκευη ηταν οταν αντιληφθηκα αδιαθεσια σε καποιο αρσενικο που ειχε ηδη ξεκινησει διαδικασια αναπαραγωγης, η διαγνωση (αν και μου τυχαινει 1η φορα) μαλλον ευκολη και η αντιδραση αμεση.Pulmosan & Chevitren εκαναν πολυ καλη δουλεια και ενω μεσα σε λιγες ωρες διαπιστωσα το ιδιο και σε αλλα πουλια (σημ. μιλαω παντα για καναρινια) η αμεση εφαρμογη θεραπειας σε ολα εδειξε τα αποτελεσματα της σε 24-36 ωρες. Τα περισσοτερα πουλια ηταν και ειναι σαν να μη τους αγγιξε, εφαρμογη Pulmosan εγινε ακομα και σε νεοσσους και εδω ειναι το θεμα μας. 4 μικρα ηταν σχεδον με πληρες πτερωμα και σημερα ειναι στο κλαρι :) αυτους ομως τους ταιζε η μανα τους απο το 1ο φως το πρωι μεχρι το τελευταιο το βραδυ. 4 αλλοι νεοσσοι δεν ειχαν καλα καλα ανοιξει τα ματια τους, δεν τους ταιζαν οι μανες τους αλλα εγω & η συζυγος χτυπουσαμε βαρδιες. Εγινε και σε αυτους θεραπεια με σταγονα αλλα τελικα τους χασαμε διαδοχικα σε 3 εως 8 μερες (απο την θεραπεια, γιατι ηλικιακα ηταν 6-7 μερες μεγαλυτερα).Φταιει το φαρμακο η το οτι δεν τα ταιζε η μανα; Εχει καποιος φιλος παρομοια εμπειρια; Αυτη τη στιγμη κλωσσανε 4 θυληκες και πιθανον να αυξηθουν τις επομενες μερες, κυτο σημαινει οτι στις 24 του μηνα που πρεπει να κανουμε την επαναληψη με Pulmosan Θεου θελοντος θα εχουμε αρκετα μωρακια. Οποιος εχει γνωση & αποψη... ευχαριστως. Eυχαριστω προκαταβολικα παιδια.
 
Ενδιαφέρον θέμα αλλά δεν απάντησε κανείς... Αν δηλ μπορεί κάποιος να δώσει pulmosan σε νεοσσούς.
Έστω και μετά από τόσα χρόνια, αν μπορεί κάποιος να απαντήσει με τη σχετική εμπειρία
 
μπορεί κάποιος να δώσει pulmosan σε νεοσσούς.
Η γνώμη μου είναι πως όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις σε νεοσσούς.
Τα ακάρεα της τραχείας δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τα πουλιά, άρα μπορείς να περιμένεις τον απογαλακτισμό και να κάνεις θεραπεία μετά αν υπάρχει λόγος.
Η δοσολογία για το pulmosan είναι 1 σταγόνα για ένα ενήλικο πουλί, για ένα νεοσσό αυτή η σταγόνα θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερη.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι τα συμπτώματα των ακάρεων μοιάζουν με τα συμπτώματα αρκετών άλλων αρρωστιών.
 
Back
Top