Ασθένειες Ακάρεα τραχείας ή συνάχι;

Κωνσταντίνα, μια φορά κι έναν καιρό είχα πάει σε μια πτηνίατρο ενα καναρινι μου, το οποίο έκανε ήχους με το Ράμφος του, έπαιζε τη γλωσσίτσα του στον αέρα κλπ, κλπ. Το πουλακι μόλις το είχα αγοράσει, κι έκτοτε δεν αγόρασα πια ποτέ απο πετσοπ.
Η πτηνίατρος, διέγνωσε με το χαίρεται, ακάρεα της τραχείας, μου πούλησε κι ενα δυο φαρμακάκια και αυτο ήταν. Επειτα το πήγα σε άλλον πτηνίατρο, ο οποίος επισης διέγνωσε ακάρεα της τραχείας και αφηρμοσε ο ίδιος το φαρμακο, αυτο που είχα δλδ εγώ, αλλά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση, την οποία με εύσχημο τροπο δεν αποκάλυπτε. Επειτα το ξαναπήγα και παλι και παλι, και κάποτε το πουλακι πέθανε. Και μετά έμαθα, και έκτοτε το έχω ακούσει πάμπολλες φορες, απο πτηνιάτρους στην Ελλάδα και απο κάποιον ξένο επισης, οτι τα ακάρεα της τραχείας σπανίως προσβάλλουν καναρίνια.
Με αυτά και μ´αυτά, θέλω να σου πω οτι το πουλακι σου καλό θα ήταν να το δει κάποιος ειδικός κτηνίατρος στα πουλιά, λίστα έχουμε εδώ στο φόρουμ καθώς επισης και θέμα με σχολιασμό κάποιων πτηνιατρων.

Με αυτά και μ´αυτά, θέλω να σου πω οτι το πουλακι σου καλό θα ήταν να το δει κάποιος ειδικός κτηνίατρος στα πουλιά, λίστα έχουμε εδώ στο φόρουμ καθώς επισης και θέμα με σχολιασμό κάποιων πτηνιατρων.
Συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη!
Η λίστα με τους πτηνιατρους είναι αυτή:

Back