Φροντίδα Ακάρεα και καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΗΡΩ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΗΡΩ

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
το ένα καναρινάκι μου έχει ακάρεα της τραχείας,το ανακάλυψα εχθές,έπλυνα καλά το κλουβί με χλωρίνη, άλλαξα όλα τα εξαρτήματα και ψέκασα το κλουβάκι με αντιπαρασιτικό, επιπλέον έβαλα στο λαιμουδάκι του σταγόνες acaricine της tafarm. Προληπτικά έβαλα σταγόνες και στο λαιμουδάκι των άλλων τρειών καναρινιών,έκανα καλά;ο ένας αρσενικός σήμερα δεν κελαηδάει, μπορεί να στρεσαρίστηκε;
 
Ηρώ διάβασε καλά εδώ: Ακάρεα της Τραχείας
Το φάρμακο της Tafarm το είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλά:
Θέλει επανάληψη κάθε 8 ημέρες και τουλάχιστο 3 φορές.
Η εφαρμογή γίνεται όχι στον λαιμό αλλά στον "σβέρκο" ανάμεσα από τα φτερά επάνω στη φλέβα που φαίνεται εκεί.
Διάβασε και εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/
https://petbirds.gr/product/beaphar-pulmosan/

ο ένας αρσενικός σήμερα δεν κελαηδάει, μπορεί να στρεσαρίστηκε;
Αν είναι στον ίδιο χώρο με το άλλο μάλλον έχει και αυτό άκαρι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
To Ακαρι της τραχειας μεταφερεται απο το ενα πουλι στο αλλο με την αλλαγη υγρων.
-Ταισμα νεοσσων απο μανα
-Πινοντας νερο απο την ιδια ποτιστρα
-φιλακια μεταξυ των δυο φυλων
Αν σιγουρα υπαρχει ακαρι στο χωρο τοτε σχεδον ολα τα πουλια εχουν κολλησει
 
Ηρω καλησπερα! Εχω κ γω το ιδιο προβλημα, δινω το ιδιο φαρμακο της Τafarm δευτερη εβδομαδα τωρα μαζι με antistress! Αρχιζει κ ξεκιναει λιγο το κελαιδισμα βεβαια σαν ξεκουρδιστη κιθαρα! Δεν ξερω ομως για ποσο ν δινω κ ποσο καιρο θα κανει να συνελθει;
 
ΑΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ

ευχαριστώ για τιε απαντήσεις όλων σας.σταματία εγώ του χορηγώ βιταμίνες στο νερό του μαζί με την θεραπεία, να βάλω καλύτερα antistress?
 
Θεωρω καλυτερα anistress γιατι εχει καταπονηθει πολυ ο δικος μου κ δεν θελω μολις του βαλω τη σταγονα τα ακαρεα να τον τρελανουν! Αλλωστε κ αυτο που διαβαζω στο κουτακι του εχει βιταμινες, συμπλεγματα,ιχνοστοιχεια κλπ...
 
Ξεχασα να σου πω οτι κολλησε κ ο αλλος παρολο που τα προσεχα! Πιστευω η΄οτι ειναι απ΄τη τροφη η΄το pet shop(τα αγορασα απ΄το ιδιο με διαφορα χρονου αρκετο)! Εκανα σχολαστικο καθαρισμο κ στα δυο κλουβια με καυτο νερο κ χλωρινη, ελπιζω να το εχεις κανει ηδη!
 
ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΡΕΑ

σταματία μου το έχω πλύνει το κλουβάκι με χλωρίνη την ίδια μέρα που το ανακάλυψα, αύριο σαββάτο θα πλύνω με χλωρίνη και τα άλλα τρία κλουβιά και θα τα ψεκάσω με αντιπαρασητικό, ο θεός βοηθός!☹
 
Pets Megastore : SCATT 50ml (1floz) Scaly Face/Air Sac Mite treatment for birds - discount medical supplies for pets
Σώστε τα πουλιά από όλων των ειδών τα ακάρεα (αερόσακων - τραχείας - μύτης - ποδιών). Υποφέρουν χωρίς λόγο. Δεν είναι διαφήμιση είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Μόνο καταστολή μπορούν να κάνουν στά ακάρεα και κυρίως της μύτης που γενούν και αναπτύσονται σε μέρη που δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία και ο κύκλος τους είναι 21ημέρες. Τα διάφορα δηλητήρια έχουν υπολ. Δράση μικρότερη και αφού μτφ μέσω αίματος σκοτώνουν ότι βρούν άν δεν σκοτώσουν το καναρίνι σας πρώτα. Το Scatt φιάχτηκε ειδικά για αυτή τη δουλειά. Η δράση του είναι 21μέρες και δεν επηρεάζει καθόλου το πουλί διότι το νευρικό σύστημα του δεν το αναγνωρίζει σε αντίθεση μα αυτό των ακάρεων τα οποία παραλύει ακινητοποιεί και τέλος σκοτώνει πρίν προλάβουν να αναπαραχθούν. Το έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικό.
 
Πώς το προμηθεύτηκες Ανδρέα; Απο πού;
Πουλιέται και στην χώρα μας;
 
Ανδρέα και εγώ την ίδια απορία έχω. Μήπως μπορείς να μας πεις τα συστατικά του;
 
Μοξυδεκτίνη (συδεκτίνη) η δραστική ουσία. Την χορηγούσαν πιό παλιά στά βοοειδή την έχουν πολλά αποπαρασιτοκτόνα για γάτες αλλά με άλλες ουσίες που είναι βλαβερές για τα πτηνά. Μην μπορώντας να βρώ το σκατ παρήγγηλα στον Κτηνιατρικό κύκλο την ουσία αδιάλυτη. Σε 5 μέρη ΦΟ και 1 σκατ έκανα τα πουλιά πέρισυ που ήταν σε άθλια κατάσταση διότι ήταν στρεσαρισμένα από το σκοτάδι (ξέρουν αυτοί που κάνουν κ.φωνής) με αποτέλεσμα να ''χάσω τον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Μετά την χορήγηση του σκατ και αφού είχα δοκιμάσει τα πάντα το πρόβλημά μου τέλειωσε οριστικά. Μιλάμε για πολλά πουλιά. Παράλληλα ένας φίλος κατάφερε και έφερε το σκατ που κυκλοφορεί μόνο e και είχε τα ίδια αποτελέσματα. Το κόστος είναι 8-10 ευρώ. Δεν είμαι μέτοχος ούτε ντίλερ της εταιρείας.
 
απο εδω μπορουμε να το παραγγειλουμε
"http://www.vetafarm.com/products/SCATT-50mL.html"#
 
Δηλαδη δεν υπαρχει καθολου Ελλαδα;κ αν το δωσω δεν χρειαζετε αντιβιωση η'antistress σαν την ιβερμεκτινη;
 
Γιατι οταν θα ξεκολλανε τα ακαρεα θα δημιουργησουν πληγες! Κ το αλλο λογω οτι θα το τρελανουν στη φαγουρα οσο θα ψοφανε!
 
Δηλαδη δεν υπαρχει καθολου Ελλαδα;κ αν το δωσω δεν χρειαζετε αντιβιωση η'antistress σαν την ιβερμεκτινη;

Γιατι οταν θα ξεκολλανε τα ακαρεα θα δημιουργησουν πληγες! Κ το αλλο λογω οτι θα το τρελανουν στη φαγουρα οσο θα ψοφανε!

Tis pliges exoune ta poulia apo to stigmi pou ksekinisoune ta Akaria na trone to aima tous, kai oxi apo to stigmi pou ksekolane.

Tin logiki den blepo. Pou einai i diafora otan pethenoune ta Akaria apo Pulmosan, Vetermec i apo kapio alo farmako ( dilitirio ) i pliges me tin logiki sou kai i fagoura einai i idia. Alithia apo pou ksereis ta poulia exoune fagoura ; Kai Antibiosei den edina POTE otan ixane ta poulia mou Akaria, kai den pethane kanena mexri simera apo molinsi.
 
Βασικως μου τα ειπανε κ δευτερον το λεει κ στο αρθρο για τα ακαρεα! Τωρα εγω να δινω η' οχι;θα ψαξω να βρω γι'αυτο το scatt γιατι δεν γινεται τιποτα με το acaricine της Tafarm!
 
Δέν χρειάζεται αντιβίωση αντι... κλπ. Την e διεύθυνση παραγγελίας την έχω ήδη πιό πάνω. Προσοχή μην παραγγείλετε από αλλού με πιστωτικές κ. Α διάφορα γιατί αρκετές φορές χάσαμε χρήματα. Έτσι δεν είναι Δημήτρη; (διπλοχρεώσεις και πολλά παρατράγουδα). Βέβαια ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει. Ξαναλέω και πάλι ας το πάρει ο κάθε 'ενας απ' 'οπου θέλει το αποτέλεσμα μετράει. Απλά το site που έστειλα είναι δοκιμασμένο έπαθα πλάκα με την ταχύτητα και την συσκευασία. Τέλος θέματος . Ευχαριστώ.

Άλλο θέμα: EΜΒΟΛΙΟ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ?
 
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Aναβίωση θέματος σκάτ. Λέμε το σκάτ παραλύει τα ακάρεα δεν υπάρχουν παρενέργειες. Το δοκίμασα σε 100 αρσενικά και άλλοι πολλοί εκτροφείς. Διαβάστε την ιστοσελίδα. Οι ιβερμεκτίνες είναι δηλητήρια με μεγάλες παρενέργειες. Σε αντίθεση με την μοξυδεκτίνη που παραλύει και το άκαρι ψοφάει από την πέινα σιγά-σιγά η ιβερμεκτίνη τα σκοτώνει αμέσως με αποτέλεσμα όταν το πουλί έχει πολλα΄ακάρεα κυρίως στήν τραχεία δηλ στό λαιμό και στις φωνητικές χορδές τα ψόφια ακάρεα δηλ τα πτώματα να φράζουν (με την χρήση ιβερμεκτίνης) την αναπνευστική οδό με αποτέλεσμα να ψοφάει το καναρίνι από ασφυξία. Το σκάτ κάνει (κοστίζει) 8 ευρώ. Δηλ. και για ένα καναρίνι να το πάρεις συμφέρει. Ενώ η αδιάλυτη μοξυδεκτίνη (σκάτ) από το ελληνικό εμπόριο κοστίζει 180 ευρώ. και κάνει για 2000 καναρίνια αλλά τι να την κάνει κάποιος όταν υπάρχει έτοιμη στο e-shop?
 
Back
Top