Φροντίδα Ακάρεα και καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΗΡΩ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Oute ego eimai dealer gia farmako san to Pulmosan i to Scatt,

ala isela paragalo poli an dinoume kapies plirofories, kai an milame gia farmaka to thema einai akoma pio sobara, na zakaroume proto tis plirofories kai meta tha grafoume.

To MOXIDECTIN pou einai i basi gia to Scatt kai to IVERMECTIN pou einai i basi gia to Pulmosan i to Vetermec einai kati pou tha exoume apo Fermentation apo Manitaria. Skedon apo to idio Manitari. Kai i dio usies touleboune akribos me to idio tropo, to MOXIDECTIN kai to IVERMECTIN paralisoune to Akari kai to Akari pethenei meta apo tin pina.

Gia afto den katalabeno giati perno ena farmako apo Ameriki i kapio alo makria me paragelia, an boro na exo to Vetermec px apo to epomeno farmakio.

Piges gia to MOXIDECTIN kai to IVERMECTIN edo:
Moxidectin - Wikipedia, the free encyclopedia
Ivermectin - Wikipedia, the free encyclopedia
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ και πολλοί εκτροφείς φωνής (όποιος δεν είχε ας το πεί παρακαλώ) αντιμετωπίσαμε πέρισυ κυρίως λόγω κλιματικών αλλαγών αυξημένο πρόβλημα με το ακάρι της μύτης και της τραχείας. Δεν προσπαθώ να δώσω ειδικές συμβουλές δεν είμαι κτηνίατρος. Αλήθεια είναι όμως και κοινή διαπίστωση πως με την ιβερμεκτίνη και τα παράγωγά της το πρόβλημά μας δεν λύθηκε. Αντίθετως η κατάσταση χειροτέρεψε και πολλοί και εγώ μ' αυτούς έχασαν πουλιά η έμειναν ανάπηρα δηλαδή άφωνα. Αλήθεια είναι επίσης πως με το σκατ λύσαμε όλοι το πρόβλημα με όλα τα ακάρεα ακόμα και με αυτά των ποδιών. Το φάρμακο δεν είναι καινούργιο. Το έχουν τροποποιήσει για τα πουλιά οι Αυστραλοί λόγω γκούλτιανς που έχουν ειδικό πρόβλημα με το συγκεκριμένο ακάρι. Τώρα λέω για τελευταία φορά ότι αναφέρω την εμπειρία μου και το κάνω όχι για τους εκτροφείς αλλά για να μην υποφέρουν τα καναρίνια τους. Όλοι εμείς λοιπόν που χρησιμοποιήσαμε και τα δύο φάρμακα ξέρουμε πιά είναι η διαφορά το έδειξε η πράξη. Το σκατ το παραγγείλαμε νόμιμα και το δώσαμε αφιλοκερδός σχεδόν σε όλους τους εκτροφείς φωνής μέσω των συλλόγων φωνής. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν που είναι το πρόβλημα. Ακόμα και σε φόρουμς αν δει κανείς (ξένα) θα καταλάβει από τις συζητήσεις για τι πράγμα μιλάμε. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.-
 
Αλήθεια είναι όμως και κοινή διαπίστωση πως με την ιβερμεκτίνη και τα παράγωγά της το πρόβλημά μας δεν λύθηκε.

Gia na katalabeno, to IVERMECTIN se ti morfi, enoo pos ta dinate ta poulia; I kalitero pos kanete tin therapia me to Ivermectin ;
 
Den milisa katholou gia dika sou prosopikes emperies. Afto den boro. An sta poulia sou toulebe to A kalitero apo to B, afto einai kati prosopiko kai oute sou apantao.

Ego apantisa gia afto
Σε αντίθεση με την μοξυδεκτίνη που παραλύει και το άκαρι ψοφάει από την πέινα σιγά-σιγά η ιβερμεκτίνη τα σκοτώνει αμέσως με αποτέλεσμα όταν το πουλί έχει πολλα΄ακάρεα κυρίως στήν τραχεία δηλ στό λαιμό και στις φωνητικές χορδές τα ψόφια ακάρεα δηλ τα πτώματα να φράζουν (με την χρήση ιβερμεκτίνης) την αναπνευστική οδό με αποτέλεσμα να ψοφάει το καναρίνι από ασφυξία.
giati afto den einai sosto.
 
Αυτο το φαρμακο που λετε πως γινεται η χρηση. Δηλαδη το χρησιμοποιουμε οπως το φαρμακο της bogena ή οπως το vetermel στο ποσημο νερο;
Για να μην πιανει πανικο το καθε χομπυστα. Το οτι ενα καναρινι δεν κελαιδαει δεν σημενει απολυτα οτι υπαρχει ακαρι στο χωρο. Εχω παρατηρησει οντως οτι το φαρμακο για το ακαρι θεραπευει αλλα περιστασιακα. Δηλαδη τα πουλια καλυτερευουν εν μερη αλλα δε θεραπευονται τελειως.
Τελος δε μπορω να καταλαβω ξαφνικά των ντορο που γινεται για το ακαρι τον τελευταιο καιρο. Δεν ειναι κατι καινουριο. Καταλαβαινω οτι τα καναρινια φωνης που περνανε την επωδυνη για αυτα εκπαιδευση να ειναι πιο ευαλωτα στο ακαρι λογω του στρες απο οτι αλλα καναρινια. Η κινηση που εγινε οργανωμενα απο τους συλλογους των καναρινιων φωνης με εξεπληξε καθως ειναι απο τις λιγες φορες που γινεται οργανομενα κατι τετοιο.Αυτο που θελω ομως να ρωτησω στους ανθρωπους αυτων το συλλογων χωρις να θελω να δημιουργησω καμια ενταση προς θεου ειναι το εξις:
Απο ποτε γνωριζεται οτι υπαρχει προβλημα στα διαφορα εκτροφεια;
Αν πραγματικα το προβλημα ηταν τοσο μεγαλο γιατι δε δημοσιευθηκε επισημα σε καποιο φορουμ το προβλημα.Αντιθετα η παραγγελεια ενος φαρμακου αμεσως εγινε γνωστη;
 
Το πρόβλημα φίλε θοδωρή υπήρχε. Αλλά δεν υπήρχε το scatt. Tο πρόβλημα μεγάλωσε λόγω της συνεχόμενης αύξησης της θερμοκρασίας και των ξαφνικών αλλαγών του καιρού. Το συγκεκριμένο παράσιτο δεν εκδηλώνεται πρίν από 6-12 μήνες στό πουλί. Συνήθως δεν εκδηλώνεται αν το πουλί δεν στρεσαριστεί. Γι αυτό όσοι δεν έχουν καναρίνια φωνής ή γκούλντιανς αρκούνται στην ιβερμεκτίνη μιά και βλέπουν προσωρινή και περιστασιακή όπως σωστά είπες θεραπεία. Το θέμα δεν είναι πιό από τα δύο είναι καλύτερο ούτε να ''πουλάμε γνώσεις'' ο ένας στόν άλλο. Τό θέμα είναι πως με το σκάτ το πρόβλημα αυτό λύθηκε. Εάν έμπενες πρίν από καιρό στο site του οεμ θα έβλεπες (και μου κάνει εντύπωση που δεν το είδες μια και βλέπω πως ασχολήσε με malinois) σχεδόν 2μήνες ανάρτηση με την παραγγελία για όσα μέλη ενδιαφέρονται για παραγγελία φαρμάκου για το ακάρι (χωρίς όνομα για ευνόητους λόγους). Η κίνηση έγινε από τον οεμ κι όμως κανένας δεν παραδεχόταν έως τότε πως είχε πρόβλημα. Και ξαφνικά :" Δώς μου και μένα θείε ". Και ενώ κανένας δεν έχει πρόβλημα η παραγγελία που περιμένουμε είναι η τρίτη κατά σειρά πέραν αυτών που κάναμε μόνοι μας (Δημήτρης-Ανδρέας).Λέτε όλοι αυτοί δεν δοκίμασαν ιβερμεκτίνη; Όταν τα πουλιά έγιναν καλά δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Όταν θα δούν τις θηλυκές να επωάζουν ακίνητες στην φωλιά πάλι δεν θα το πιστεύουν. Δεν δημιουργείς καμμία ένταση. Θέλω όμως να πω γενικά στό φόρουμ πως κι οι σύλλογοι κάτι κάνουν. Εμβόλια - σεμινάρια - πουλιά - φάρμακα - γνώσεις. Κι αν δεν είσαι σε σύλλογο πως κάνεις malinois? Πάντως μου κάνει εντύπωση πως όπου υπάρχει νέο υπάρχει και αμβισβήτηση. Άν έκανε 100 ευρώ το μπουκάλι θα έτρεχαν όλοι να αγοράσουν; Μακάρι να βρισκόταν κάποιος να μου έλεγε για το σκάτ τότε που είχα το πρόβλημα και παραλίγο να τρελαθώ.
 
Εάν έμπενες πρίν από καιρό στο site του οεμ θα έβλεπες (και μου κάνει εντύπωση που δεν το είδες μια και βλέπω πως ασχολήσε με malinois) σχεδόν 2μήνες ανάρτηση με την παραγγελία για όσα μέλη ενδιαφέρονται για παραγγελία φαρμάκου για το ακάρι (χωρίς όνομα για ευνόητους λόγους). Η κίνηση έγινε από τον οεμ κι όμως κανένας δεν παραδεχόταν έως τότε πως είχε πρόβλημα. Και ξαφνικά :" Δώς μου και μένα θείε ". Και ενώ κανένας δεν έχει πρόβλημα η παραγγελία που περιμένουμε είναι η τρίτη κατά σειρά πέραν αυτών που κάναμε μόνοι μας (Δημήτρης-Ανδρέας).Λέτε όλοι αυτοί δεν δοκίμασαν ιβερμεκτίνη; Όταν τα πουλιά έγιναν καλά δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Όταν θα δούν τις θηλυκές να επωάζουν ακίνητες στην φωλιά πάλι δεν θα το πιστεύουν. Δεν δημιουργείς καμμία ένταση. Θέλω όμως να πω γενικά στό φόρουμ πως κι οι σύλλογοι κάτι κάνουν. Εμβόλια - σεμινάρια - πουλιά - φάρμακα - γνώσεις. Κι αν δεν είσαι σε σύλλογο πως κάνεις malinois? Πάντως μου κάνει εντύπωση πως όπου υπάρχει νέο υπάρχει και αμβισβήτηση.
Δεν εχω λογο να αμφισβητισω κατι που δεν το εχω δει στην πραξη.Απο τη στιγμη που μιλαμε για ενα φαρμακο παντα θα υπαρχουν αντιδρασεις. Γιατι απλα ειναι φαρμακο και δυστηχως στην Ελλαδα καποια απο αυτα βρισκονται παρα πολυ ευκολα και αλλο τοσο ευκολα χορηγονται στα πουλια χωρις να ειμαστε σιγουροι αν ειναι σωστο να γινει χορηγηση.Αυτο που σου ειπα για επισημη ανακοινωση δεν εχει να κανει μεσα σενα ουτε με τα μελοι συλλογων αλλα ουτε και με τον οποιοδηποτε συλλογο. Την απαντηση την εδωσες μονο σου το προβλημα υπηρχε αλλα κανεις δε μιλαγε. Τι εγινε δηλαδη. Αυτο που δεν επρεπε να γινει αντι να κοιταξουν καποια ατομα να αντιμετωπισουν το προβλημα διαθεταν πουλια απο εδω και απο κει μεγαλωνοντας το κακο.
Δεν ειμαι σε συλλογο προς το παρων για δικους μου λογους. Οι κυριοτεροι λογοι ειναι η υπαρξη συνδρομης. Οταν εχεις λιγα πουλακια βρισκω παραλογο να δινω το χ ποσο μονο και μονο για να αποκτησω δακτυλιδια ενω το ιδιο ποσο μπορω να εξοικονομισω τροφη για ενα πολυ μεγαλο διαστημα για τα πουλια. Ο δευτερος μεγαλυτερος ειναι οτι δε θελω να εμπορευομαι τα πουλια και μη μου πεις οτι ενα πουλι δε περνει κυρος απο το δακτυλιδι.
Ειναι η πρωτη μου χρονια που θα προσπαθησω να βγαλω πουλια απο τη αυτη τη συμπαθη ρατσα για μενα. Δεν θα ασχοληθω με την εκπαιδευση με τον τροπο που γινεται πρωτον γιατι δεν εχω τις καταλληλες υποδομες για να γινει κατι τετοιο και δευτερον γιατι δεν θελω να κανω το χομπυ ενα ακομα αγχος. ΘΑ προσπαθησω να περασω καποιες φωνες στα νεουδια μονο και μονο για το δικο μου το αυτι και τη δικη μου ευχαριστηση
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk21
Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ανδρέα για την πληροφορία
και την γνώση που μας έδωσε, γύρο απο την χρήση και την δράση του SCATT.:)
Στην σελίδα μας υπάρχουν μέλη και μάλιστα παλαιά, που είναι και μέλη του ΟΕΜ.
Δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση απο μέρους τους και πραγματικά μου κάνει εντύπωση,
μιας και οι ερωτήσεις για το άκαρι της τραχείας δεν σταματούν ποτέ.
Είναι αλήθεια οτι υπάρχει μια αμφιβολία, αμφισβήτηση για κάθε τι νέο που παρουσιάζεται
αλλά νομίζω οτι αυτό είναι κάτι θετικό για όλους μας. Το να μην ήμαστε δεκτικοί να
καταπιούμε αμάσητο το όποιο ΦΑΡΜΑΚΟ μας υποδεικνύεται είναι μάλλον θετικό παρά προς κατηγόρια. Οταν καταλάβουμε τί είναι, πώς δουλεύει, ποιοί το χρησιμοποίησαν και με τί αποτελέσματα θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Τότε θα συζητήσουμε, όπως γίνεται τώρα,
και θα καταλήξουμε στην απόφασή που νομίζουμε οτι είναι προς όφελος των πουλιών μας.
Η αλήθεια είναι, οτι αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους πολλούς η μή παρουσία του στην Ελληνική αγορά.☹
 
Η αλήθεια είναι Μάκη πως δεν είχα συμπτώματα (ευτυχώς) που να χρειάζομαι θεραπεία για τα πουλιά.
Ήρθε στα χέρια μου μέσω ενός φίλου που έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό gouldians και τα airsac-mites είναι ο μεγάλος του εφιάλτης. Στην περίπτωση του το συγκεκριμένο κάνει θαύματα. Στην δική μου περίπτωση παρατήρησα βελτίωση στην συμπεριφορά ορισμένων κακόκεφων πουλιών.
 
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά διάβασα τα παραπάνω και διαπίστωσα τα εξής:
Το vetermec το 1ml περιέχει 10 mg ivermectine στο 1 λίτρο νερού (που το διαλύουμε).
Το S 76 Ivermectin 0.8g/litere & Slippery Elm
Το Scatt έχει MOXIDECTIN.
Εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως το S76 η εταιρεία λέει ότι πρέπει να χορηγείται 1 φορά εβδομαδιαίως στο νερό (αφού αφαιρέσουμε λοιπές τροφές που έχουν νερό πχ φρούτα) για 3 εβδομάδες ώστε να σπάσει ο κύκλος των 21 ημερών. Απολύμανση του κλουβιού την 2η ημέρα μετά τη χορήγηση της ουσίας. Αν κάνουμε σε 1 πτηνό θεραπεία εφαρμογή του σκευάσματος στο λαιμό για 5 συνεχόμενες ημέρες. Αντιβοίωση χορηγούμε μετά την θεραπεία.
Οπότε εδώ το S76 και το vetermec έχουν την ίδια δραστική ουσία (με εξαίρεση το Slippery Elm που δεν ξέρω τι είναι) με νέο τρόπο εφαρμογής, που αν εφαρμοστεί και με το vetermec μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα.
Το Scatt με προβληματίζει από την άποψη ότι δεν είναι εύκολο να αγοραστεί και επιπλέον αφού η MOXIDECTIN είναι καλύτερη από την ivermectin γιατί δεν υοθετείται από τις φαρμακοβιομηχανίες; 😕
 
Το slippery elm είναι ένα είδος "λεύκας" που όπως ομολογεί και το όνομα του βοηθάει την αναπνευστική και πεπτική "οδό" να γίνεται γλιστερή και έτοιμη να δεχτεί την δραστική ουσία.
 
Lathos apo emena. Na kaneis therapia me to Scatt prepei na piaseis kathe pouli kai kaneis mia stagona sto sferko.
Αρα ειναι ενα μειων. Δε ειναι και οτι καλυτερο να παλευεις με τα πουλια καθημερινα στις κλουβες και να πιανεις ενα ενα να κανεις θεραπεια. Το vetermec που μπορουμε να το βρουμε;Τι εποχη ειναι καλυτερα να γινεται θεραπεια απο ακαρεα;τα ακαρεα αποτελουν ενα λογο που καποιο καναρινι δε πυρωνει; ή κανει το κυκλο αναπαραγωγης κανονικα;
 
mgerom μας λές αν θέλεις το συμπέρασμα από την χρήση του S76 γιατί είναι κι αυτό νέο φάρμακο.
 
Πηγα σε καποια πετ ζητωντας το vetermec και με στελναν σε κτηνιατρο καθως ολα εχουν το pulmasan. Το κακο ειναι οτι πηγα σε διαφορα κτηνιατρεια και μου δειχναν κατι φαρμακα για τα ακαρεα για κοτες και γαλοπουλες. Οταν ζηταγα συγκεκριμενα το vetermec που φερναν ενα φαρμακο για ακαρεα με το ιδιο ονομα αλλα ηταν ενεσιμο και υπηρχε σε τρεις συσκεασιες.
 
Πηγα σε καποια πετ ζητωντας το vetermec και με στελναν σε κτηνιατρο καθως ολα εχουν το pulmasan. Το κακο ειναι οτι πηγα σε διαφορα κτηνιατρεια και μου δειχναν κατι φαρμακα για τα ακαρεα για κοτες και γαλοπουλες. Οταν ζηταγα συγκεκριμενα το vetermec που φερναν ενα φαρμακο για ακαρεα με το ιδιο ονομα αλλα ηταν ενεσιμο και υπηρχε σε τρεις συσκεασιες.

Το Vetermec είναι σε ενέσιμη μορφή κάτι που το κάνει να διαλύεται στο νερό. Σου παραθέτω μια φωτογραφία με τον εν λόγο.
 

Συνημμένα

  • vetermec.webp
    vetermec.webp
    16,3 KB · Προβολές: 155
Back
Top