Ασθένειες Ακάρεα;

Eγω θέλω να ρωτήσω οταν λές αλλαγή φαγητού και νερού τη εννωείς; Και που βρίσκεται ο γιατρός; ( περιοχή);
:) Αλεξία

Αλλαγή φαγητού σημαίνει ότι βάζεις στην ταϊστρα τόσο φαγητό όσο καταναλώνουν σε μια μέρα. Κατά συνέπεια τη δεύτερη μέρα το αντικαθιστάς πλένοντας πρώτα την ταϊστρα.

ντικατγκτις ακου ψεκασε το πουλι με αντιπαρασιτικο το σεβι τρεν που ειπες κανει, ΑΛΛΑ ψεκασε το ολο το πουλι καντο μπανιο που λενε και δωσε του επειγοντως πολυβιταμινες και αν βρεις παρε δεξτροζη να του βαλεις στο νερο να τονωθει λιγο το πουλι και πες μας τι εγινε οκ;

Παιδιά δυστυχώς μετά από την εφαρμογή του cevi-tren στο πουλί ο μικρός απεβίωσε. Από τις 18:00 - 18:55 έπεσε στο πάτωμα και ψυχοραγούσε. Το πήγα στην κτηνίατρο η οποία το άνοιξε και είδε ότι τα ακάρεα είχαν φτάσει έως τους πνεύμονες. Το πουλί μάλλον δεν άντεξε την εφαρμογή του αντιπαρασιτικού καθώς ήταν εξαντλημένος ο οργανισμός του. Σε ερώτηση μου για το cevitren η κτηνίατρος είπε να το χρησιμοποιώ μόνο για την απολύμανση των χώρων και των κλουβιών ΌΧΙ όμως στα πουλιά γιατί είναι τοξικό. Αυτό πίστεύω ότι φαίνεται και από το αντίστοιχο άρθρο στο παρόν site. Chevi-tren Chevita

(Προσοχή
Να μη χορηγείται σε περιστέρια και πτηνά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά).

Άντε τώρα να πείσω τα παιδιά ότι το πουλί πέταξε και έφυγε.

Αντίο μικρούλη θα μου λείψεις.

Ειλικρινά λυπάμαι για το πουλάκι!
Θα διαφωνήσω όμως με την διατύπωση ότι το σκότωσε το chevi-tren!
Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί τοξικό ένα προιόν που το χρησιμοποιούν
χιλιάδες εκτροφείς στον κόσμο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά το δουλεύω 3 χρόνια με άριστα αποτελέσματα.
Ψεκάζω τα πάντα μέσα στο εκτροφείο. Μουσκεύω τις τσόχες που
προορίζονται για τις φωλιές και μερικές φορές βάζω και στις μπανιέρες.
Σίγουρα δεν του έκανε κακό το συγκεκριμένο σκεύασμα.
Εκεί που είχαν φτάσει τα ακάρεα ήταν θέμα χρόνου να "σβήσει".

Να μη χορηγείται σε περιστέρια και πτηνά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Σχεδόν όλα τα φάρμακα έχουν αυτή την ένδειξη.
Αυτό σημαίνει ότι ΑΝ τα πτηνά καταναλωθούν ΜΕΤΑ θάνατον από τον
άνθρωπο ίσως έχει πρόβλημα ο άνθρωπός,ΟΧΙ το πτηνό ενώ ήταν ΕΝ ΖΩΗ!

Είναι γεγονός ότι όλοι οι εκτροφείς το συνιστούν ανεπιφύλακτα. Στο κτηνιατρικό φαρμακείο όμως δεν ήθελαν να μου το δώσουν γιατί έλεγαν ότι είναι απόλυτα τοξικό και επικίνδυνο για τα καναρίνια μιας προορίζεται για περιστέρια.
Το πήρα γιατί μου το σύστησε άνθρωπος που εμπιστεύομαι πολύ και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα μετά τη χρήση του. Συμφωνώ λοιπόν με τον Ανδρέα.

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σε ένα υγειές πουλί πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα δε δημιουργεί πρόβλημα. Απόδειξη είναι ότι από τους 2 παπαγάλους που έχω ράντισα τον έναν με το σκεύασμα αυτό... Και ζει ακόμα. Το καναρίνι και εγώ πιστεύω ότι λόγω της απειρίας μου ήταν θέμα χρόνου να φύγει. Μακροπρόθεσμα όμως δεν ξέρω ακόμα και έχω επιφυλάξεις. Αλήθεια κάθε πότε ψεκάζεις τα πουλιά με το παρόν σκεύασμα;

Ανακαλώ ότι είπα για το civi-tren.

Αλήθεια τα ακάρεα μεταδίδονται στον άνθρωπο και είναι επικίνδυνα γιαυτόν (ειδικά στα παιδιά; ).

Αλήθεια τα ακάρεα μεταδίδονται στον άνθρωπο και είναι επικίνδυνα γιαυτόν (ειδικά στα παιδιά; ).
Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω όχι.

Το άκαρι sternostoma tracheaacolum ενδημεί σε καναρίνια και παραδείσια Γκούλντιαν, αλλά έχει βρεθεί και σε άλλες σπινίδες. Παραδείσια Βενγκαλίδες, καρδερίνες, παραδείσια ζεμπράκια, παραδείσια φόρπους και μελαψίττακους (παπαγαλάκια της Αυστραλίας)
dikatgreece είπε:
Αλήθεια κάθε πότε ψεκάζεις τα πουλιά με το παρόν σκεύασμα;
Του θερινούς μήνες, κάθε 45 περίπου ημέρες. Στις μεγάλες ζέστες δε, τα πουλιά στάζουν μετά τον ψεκασμό.

Να είσαι καλά. Λυπάμαι πολύ για τα δυσάρεστα ☹

για το chevitren χορηγιση συμφωνα με το προγραμμα της εταιριας ολο το χρονο μια φορα το μηνα εκτος δεκεμβρη και γεναρη

Λυπάμε πολύ για το πουλάκι σου. Είχα πάει να πάρω ενα σπρέει και μου έδωσαν το Mibentod της Vitakraft. (για τα παράσιτα ψήρες, κτλ) το ξέρει κανείς;
:) Αλεξία

Back