Ασθένειες Ακαρεα σε budgies

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marina21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
έχω πάρει ειδικό σπρέι και μου είπαν να ψεκάζω το κλουβί καθώς και την μικρή , όχι στο πρόσωπο φυσικά ... , Κάθε 15 μέρες !

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ψέκασμα κάθε λίγο και λιγάκι. Αν το πουλάκι δεν διαβιώνει σε εξωτερικό χώρο και αν η τροφή του είναι συσκευασμένη με επώνυμη μάρκα, δεν έχει από που να κολλήσει ψείρες, επομένως το σπρέι είναι αχρείαστο. Με άλλα λόγια στη θέση σου δεν θα το ξαναχρησιμοποιούσα, εκτός κι αν το πουλί πιάσει ψείρες.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ψέκασμα κάθε λίγο και λιγάκι. Αν το πουλάκι δεν διαβιώνει σε εξωτερικό χώρο και αν η τροφή του είναι συσκευασμένη με επώνυμη μάρκα, δεν έχει από που να κολλήσει ψείρες, επομένως το σπρέι είναι αχρείαστο. Με άλλα λόγια στη θέση σου δεν θα το ξαναχρησιμοποιούσα, εκτός κι αν το πουλί πιάσει ψείρες.
Φοβάμαι μην κολλήσει ακάρεα !! Δεν ξέρω !! Φυσικά δεν την αφήνουμε έξω ... Παρά μόνο όταν βγαίνουμε εμείς στο μπαλκόνι , γιατί στη Γλυφάδα καραδοκούν καρακάξες και δεν το ρισκάρω !

Φοβάμαι μην κολλήσει ακάρεα !! Δεν ξέρω !! Φυσικά δεν την αφήνουμε έξω ... Παρά μόνο όταν βγαίνουμε εμείς στο μπαλκόνι , γιατί στη Γλυφάδα καραδοκούν καρακάξες και δεν το ρισκάρω !
Δύσκολο να κολλήσει ακάρεα υπό συνθήκες μη επαφής με άλλα πτηνά. Δηλαδή δύσκολο έως εντελώς απίθανο. Για αυτό σου έγραψα πιο πάνω για συσκευασμένους σπόρους.

Δύσκολο να κολλήσει ακάρεα υπό συνθήκες μη επαφής με άλλα πτηνά. Δηλαδή δύσκολο έως εντελώς απίθανο. Για αυτό σου έγραψα πιο πάνω για συσκευασμένους σπόρους.
Συσκευασμένους σπόρους δίνω Rio τα daily food ! Και αυγοτροφη συσκευασμένη όπου ούτε να την δει ... Αλλά της βάζω που και που.

@DimitraB να ρωτήσω ποιο Spray ακριβως
Pinex Spray ;h
Pinex Pump Spray
γιατι εχει οπως θα δεις αλλο τροπο εφαρμογης και αλλο target

Επισης δεν ξερω ποια ακαρεα πιστευεις οτι προληπτικα "θα" αποφυγεις .
Γιατι σε αλλο θεμα ρωτησες για την μια "κατηγορια" ακαρεων που εφαρμοζουμε συνηθως epithol ενω το pinex spray δεν ειναι για αυτα ακριβως αλλα για το κοκκινο ακαρι
παραθετω αρθρα εδω αλλα και links για αναγνωση και μελετη σκοπου και χρησης.

Μια τελευταια ρητορικη ερωτηση , τροφη για σκεψη
το pinex σου το εκαναν δωρο οι ιδιοι που σου πουλησαν αλλης ηλικιας και φυλου badgie απο αυτο που σου ειπαν ή το πληρωσες και αυτο?
Επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το προιον pinex εκατσα και τα εψαξα απο την αρχη αυτα που αναρτω εδω. Μπορει και να κανω λαθος οποτε ας με διορθωσει καποιος ποιο εμπειρος σε γνωσεις αλλα και χρησης του pinex
Ευχαριστω

@DimitraB να ρωτήσω ποιο Spray ακριβως
Pinex Spray ;h
Pinex Pump Spray
γιατι εχει οπως θα δεις αλλο τροπο εφαρμογης και αλλο target

Επισης δεν ξερω ποια ακαρεα πιστευεις οτι προληπτικα "θα" αποφυγεις .
Γιατι σε αλλο θεμα ρωτησες για την μια "κατηγορια" ακαρεων που εφαρμοζουμε συνηθως epithol ενω το pinex spray δεν ειναι για αυτα ακριβως αλλα για το κοκκινο ακαρι
παραθετω αρθρα εδω αλλα και links για αναγνωση και μελετη σκοπου και χρησης.

https://pet-it.gr/el/farmaka-pthnon/8008-beaphar-pulmosan-10ml.html

Μια τελευταια ρητορικη ερωτηση , τροφη για σκεψη
το pinex σου το εκαναν δωρο οι ιδιοι που σου πουλησαν αλλης ηλικιας και φυλου badgie απο αυτο που σου ειπαν ή το πληρωσες και αυτο?
Επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το προιον pinex εκατσα και τα εψαξα απο την αρχη αυτα που αναρτω εδω. Μπορει και να κανω λαθος οποτε ας με διορθωσει καποιος ποιο εμπειρος σε γνωσεις αλλα και χρησης του pinex
Ευχαριστω
Δεν νομίζω να άνοιξα θέμα εγώ για κατηγοριες με ακάρεα , από όσο θυμάμαι έχω ρωτήσει αλλά πράγματα ... Όσον αφορά το pinex το αγόρασα μόνη μου , δεν νομίζω βέβαια φυσικά ότι η ειρωνεία χωράει κάπου εδώ ... Εκτός κι αν δε με ειρωνεύεσαι και καταλαβαίνω εγώ λάθος ... Μάλλον είμαι χαζή σωστά ?!

@DimitraB Δεν ειρωνεύομαι κανέναν και ποτέ αλλά επειδή σε εξαπάτησαν αυτοί που σου πούλησαν το budgie θεώρησα πιθανό ότι δρομολογησαν την αγορά του pinex. Το εξέλαβα λάθος μάλλον και ζητώ συγγνώμη. Στην αρχή του post είχα βάλει link για το θέμα που είχες ανοίξει και ρωτούσε τα παιδιά εδώ που έχουν γνώσεις στα budgies αν έχει ακαρεα στα πόδια. Το δίνω ξανά εδώ πιο ξεκάθαρα.

https://community.petbirds.gr/threads/Σας-φαίνονται-τα-πόδια-του-μπάτζι-μου-φυσιολογικά-ή-μήπως-έχει-ακάρεα.45945/
Το θέμα είναι αν το pinex που έχεις εφαρμόζεται με ασφάλεια για το budgie και για το σωστό τύπο ακαρεων και μάλιστα προληπτικά.

Πολλές φορές μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες τα pet shop για διάφορους λόγους. Εμένα μου πούλησαν ληγμένο (ένα μήνα περιπου ληγμένο ) wormmiddel επειδή είμαι σίγουρα χαζός που δεν έλεγξα την ημερομηνία. Το είδα μετά.
Ζητώ συγγνώμη αν το ύφος της απάντησης μου παρερμηνευτηκε. Δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση.

@φιλομαθης προφανώς δείνει το pinex pump αφού λέει ότι το ψεκάζει και πάνω στο πουλί. Επίσης το pinex spray εκτός από το ότι είναι επικίνδυνο για το πουλί δεν κάνει για ακάρεα.
[automerge]1663269028[/automerge]
@DimitraB δεν υπάρχει λόγος να ψεκάζεις. Αν έχεις ξύλινα αντικείμενα στο κλουβί και βγαίνει συχνά στο μπαλκόνι μπορείς μια στις τόσο να ψεκάζεις ( μια στους τρεις μήνες πχ). Αλλά δεν υπάρχει λόγος και πάλι

@Marina21 εγώ έχω πάρει ειδικό σπρέι και μου είπαν να ψεκάζω το κλουβί καθώς και την μικρή , όχι στο πρόσωπο φυσικά ... , Κάθε 15 μέρες !
Σου είπαν να ψεκάζεις κάθε 15 μέρες για να τελειώνει πιο γρήγορα και να παίρνεις άλλο.

Το θέμα αφορά στα συγκεκριμένα ακάρεα όχι στα εξωπαράσιτα, όπως είναι οι ψείρες, οι ψύλλοι κλπ.
παρατήρησα ότι ένα από τα παπαγαλάκια μου συγκεκριμένα το καινούριο μετά από 6 μήνες που το αγόρασα εμφάνισε στο ράμφος και στα ρουθούνια του ακαρεα όπως και στα πόδια του!

Μην ψεκάζεις με Pinex όλη την ώρα. Το Pinex είναι για ψείρες.

Back