Φάρμακα Ακριβό φάρμακο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

magnet1

PB Member
Πόλη
Σαντορίνη
υπαρχει καποιο αντιβιοτικο ευρεου φασματος (για πολλα ειδη ζωων) το οποιο να βγενει κ σε συσκευασια του 1 λιτρου;
πιθανες εταιριες ειναι η bayer και η veterin. Δε γνωριζω το ονομα του φαρμακου.

ρωταω γιατι μετα απο αναποτελεσματικες θεραπιες με αβιομισιν και σιβοτιν σε 2 καναρινια μου μου προτηναν απο 1 πετσοπ 1 φαρμακο το οποιο ειναι σε μπουκαλι 1 λιτρου (κ εχει 600 ευρω) και το πουλαει σε μικρα μπουκαλακια που το βαζει ο ιδιος για 20 ευρω αλλα ειναι οτι καλυτερο απ οτι λεει ο πετσοπας. 3 σταγονες σε ποτηστρα των 100ml.

το παλικαρι που εχει το πετσοπ γνωριζει αρκετα για καναρινια κτλ. απλα δεν ξερω αν θα επρεπε να παω να παρω κ αυτο το φαρμακο κ να δοκιμασω κ με αυτο καποια θεραπια μπας κ συνελθουν τα πουλια.

Η χορήγηση αντιβίωσης είναι η τελευταία επιλογή γιατί μπορεί να προκαλέσουμε περισσότερο κακό απ'ότι προσπαθούμε να θεραπεύσουμε.
Επίσης, δεν θα εμπιστευόμουν πουλιά από κάποιον που προτείνει αντιβίωση με το καλημέρα.
Καλός οδηγός σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η κοινή λογική. Θα έπαιρνες εσύ αντιβίωση επειδή στο είπε ο υπάλληλος ενός super market?

σχεδον ολες οι εταιριες του χωρου εχουν φαρμακα σε τετοιες συσκευασιες δωσε την εμπορικη ονομασια του αν μπορεις να το ψαξουμε
η γνωμη του κ βραχνη με βρισκει συμφωνο

τα αρρωστα πουλια ειναι καιρο φουσκομενα. τους εχω δωσει τα παντα. απο βιταμινες, βοτανα, αντιπαρασιτικα, προβιοτικα, αντιβιοτικα... Παραμενουν ετσι αρκετο καιρο κ δεν ξερω το γιατι. Γι αυτο ειπα να δοκιμασω και αυτο το φαρμακο. Πτηνιατρο δεν εχουμε στο νησι κ ετσι δεν μπορω να εχω εικονα για το τι ακριβως εχουν. εχουν καταντισει πειραματοζωα το ξερω. αλλα τι να κάνω; Εχω απελπιστει!

το πιαθανοτερο φιλε μου εννουσε το Baytril . Το ότι ειναι ευρεου φασματος δεν σημαινει οτι ειναι για πολλα ειδη ζωων οπως λες αλλα για μεγαλο φασμα μικροβιων. Για να καταλαβεις αν γνωριζεις απο ανθρωπινες αντιβιωσεις ειναι σε κτηνιατρικη εκδοση το ciproxin (σιπροφλοξασινη) και η δραστικη του ουσια ειναι η ενροφλοξασινη. Αν και στις οδηγιες του δεν αναφερει για χρηση σε μικρα πτηνα οι κτηνιατροι το προτεινουν γιατι ειναι βεβαιοι για τη δραστικοτητα του. Ομως υπαρχουν τα εξης προβληματα :α)το προιον αυτο ειναι οπως και το ciproxin στους ανθρωπους φαρμακο για εσχατη λυση οταν δεν πιανουν την αρρωστια αλλες αντιβιωσεις αφου δεν εχει γινει ακομα ανθεκτικο στα περισσοτερα μικροβια. Αν γινεται συχνη χρηση για οποιοδηποτε μικροβιο τοτε τα στελεχη θα γινουν ανθεκτικα και σε αυτο οποτε δεν θα υπαρχει πια στα χερια των γιατρων "το τελικο οπλο" β) υπαρχουν ασθενειες στα πτηνα με τα ιδια συμπτωματα που αλλες το Baytril τισ πιανει και αλλες οχι καλα πχ κοκκιδια (εκει υπαρχει αντιστοιχο το bayccox). Αρα μπορει να δωσουμε λαθος φρμακο και μαλιστα ισχυρο χωρις λογο.

οσο δεν πηγαινουμε τα αρρωστα πουλακια στον εξειδικευμενο γιατρο, ειτε με το ενα, ειτε με το αλλο φαρμακο στην τυχη θα πορευομαστε αλλα αυτη η τυχη, ειτε καλη ειτε κακη εχει τελικα αποτελεσμα στα πουλακια και οχι σε μας☹

(αυτο ειναι το σωστο αχετα να και γω καποιες φορες δεν τοχω πραξει)

το πουλαει σε μικρα μπουκαλακια που το βαζει ο ιδιος για 20 ευρω αλλα ειναι οτι καλυτερο απ οτι λεει ο πετσοπας.
Δεν υπάρχει φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Όσο καλό και να είναι ένα φάρμακο καλύπτει μόνο συγκεκριμένες ασθένειες. Τι θα πει ό,τι καλύτερο; Ό,τι καλύτερο για ποιες ασθένειες;

Τα φάρμακα χορηγούνται (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) αφού εξακριβωθεί ο παράγοντας που προκαλεί την ασθένεια. Όταν μιλάμε για μικρόβια, θα πρέπει να αναγνωριστούν εργαστηριακά και να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία με το φάρμακο που καλύπτει τα συγκεκριμένα μικρόβια.

Μάρκο το φάρμακο που λες είναι το Baytril 10% είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε αντιβιοτικό ευρέου φάσματος.
Το χρησιμοποιούμε πολλή στα περιστέρια αλλά είναι ''δυνατό'' φάρμακο δεν ξέρω αν μπορεί να το αντέξει ένας λεπτεπίλεπτος οργανισμός όπως του καναρινιού γι'αυτό προσοχή.

Συνημμένα

• baytril_10_poultry_solution.webp
    baytril_10_poultry_solution.webp
    3,9 KB · Προβολές: 266
εχετε δικιο. το ειτα το φαρμακο σημερα και ειναι οντος το Baytril 10%.
μου ειπε το παλικαρι οτι η δοσολογια ειναι 3 σταγονες στα 100 ml και δεν το αλαζεις καθε μερα. Δεν ξερω, η γνωμη μου μιας κ δεν εχουμε πτηνιατρο στο νησι ειναι να το παρω και να προσπαθησω αλη μια φορα να τα σωσω παρα να τα αφησω αβοηθητα.

στα μικρα πουλια οποτε υπαρχει πραγματικα αναγκη οι κτηνιτροι συστηνουν το Baytril 5% που ειναι το ιδιο αντιβιοτικο σε περιεκτικοτητα δραστικης ουσιας καταλληλα γιαυτα. Παραπανω εχω εξηγησει τους λογους που δεν πρεπει να το δινουμε παρα σαν εσχατη λυση στα πουλια μας. Το 10% ειναι για κοτες και γαλοπουλες

🙄
εχετε δικιο. το ειτα το φαρμακο σημερα και ειναι οντος το Baytril 10%.
μου ειπε το παλικαρι οτι η δοσολογια ειναι 3 σταγονες στα 100 ml και δεν το αλαζεις καθε μερα. Δεν ξερω, η γνωμη μου μιας κ δεν εχουμε πτηνιατρο στο νησι ειναι να το παρω και να προσπαθησω αλη μια φορα να τα σωσω παρα να τα αφησω αβοηθητα.
Για ωδικά πουλιά πιο εύχρηστο είναι το Baytril 0,5 %.
Το οποίο είναι πόσιμο & κοστίζει 6-7Ε.
Άρα με μικρότερο κόστος αγοράζεις συσκευασία που ξέρεις
πότε ανοίχτηκε & πότε λήγει, αλλά φτιάχνεται & πιο εύκολα η αναλογία.
Αυτό με τις..."σταγόνες" δεν μου ακούγεται... Καλά...
Το Baytril έχει οδηγίες σε ml
(λογικά ο οδηγίες χρήσης θα αναφέρουν
1ml Baytril 10% σε 2 λίτρα νερού-βάση αναλογίας)
άρα προς τι η χρήση σταγόνων;
Τέλος, είναι νόμος η αλλαγή οποιοδήποτε μίγματος φαρμάκων, βιταμινών κτλ.
σε καθημερινή βάση.

τελικα... Ουτε αυτο εκανε καλα τα πουλια...
δεν ξερω τι να κανω πραγματικα.

τα πουλακια λογικο ειναι ακομα και το μικροβιο να εχει καταπολεμηθει να ειναι καταπονημενα. Αυτο που πρεπει να κανουμε αν θελουμε σιγουρες απο την αρχη λυσεις ειναι η επισκεψη σε γιατρο που να μπορει να κανει καλλιεργειες και εξετασεις στα πουλια ωστε να βρισκεται τα καταλληλο φαρμακο. Ουτε εγω το εχω κανει τις περισσοτερες φορες. Δεν κανω τον εξυπνο, λεω πιο ειναι το σωστο.
ανεξαρτητα με τι εχει γινει μεχρι τωρα επιδη τα πουλακια ειναι καταπονημενα στο γαστρεντερικο τους συστημα θα σου προτεινω να σταματησεις καθε σκευασμα και για τρεις -τεσσερις μερες να χορηγησεις αραιωμενο αν θυμαμαι καλα 1κουταλακι σε 100ml νερου, γιαουρτι βιολογικο(μονο! Για να ειναι πραγματικα "ζωντανο"). Μου το ειχε προτεινει ατομο του φορουμ (δεν ξερω αν ηθελε να αναφερω το ονομα του, γιαυτο δεν το κανω) με σημαντικη πειρα και γνωσεις!

μετα απο αυτο το διαστημα αν δεν επιλεξεις να επισκεφθεις γιατρο δεν ξερω αν στα φαρμακα που εχεις χρησιμοποιησει υπηρχε αγωγη για κοκκιδια(το Baytril δεν τα πιανει,θελει baycox) ή σκουληκια 😕ειναι ενα ενδεχομενο αλλα φοβαμαι μην οδηγηθεις παλι σε φαυλο κυκλο😕

Back