Φροντίδα Αμμος για παπαγάλους

Γιώργος -

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2009
Μηνύματα
146
Πόλη
Αθήνα
Είδα μια παρόμοια συζύτηση για τα καναρίνια και θα είθελα να ρωτήσω εαν μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη άμμο, για τους παπαγάλους, δηλάδη άμμο για για άλλα ζώα..
Ευχαριστώ
 
ΑΜΜΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ

ο αμμοσ που χρησιμοποιουμε για τουσ παπαγαλουσ ειναι ειδικοσ κ δεν μπορουμε να χρη/με καποιον αλλο γιατι περιεχει καποιεσ ειδικεσ βιταμινεσ. Εγω που εχω παπαγαλο τετοιο του βαζω εδω κ χρονια.
 
Υπάρχει η άμμος υγιεινής που μπαινει στον πατο του κλουβιου για απορροφα την υγρασια, και τις οσμες απο τις κουτσουλιες κτλ και υπαρχει και η βρωσιμη άμμος που προοριζεται για διατροφή και μπαινει σε ξεχωριστη ταίστρα- αυγοθήκη.

Καλο θα ηταν να χρησιμοποιούμε την αμμο υγιεινης για πουλια στα πουλιά μας, και την άμμο υγιεινης για γατες στις γατες μας. Καθε προιόν απευθυνεται σε ξεχωριστη κατηγορία ζωων για συγκεκριμενους λόγους.
 
Καλα δεν ξερω σχεδον τιποτα για τους παπαγαλους αυτο φορουμ με εχει σωσει! 😀 Ευχαριστω για την απαντηση!
 
Δηλαδή δεν υπάρχει άμμος που μπαίνει μεν στο πάτωμα του κλουβιού, αλλά μπορεί το πουλί και να τη φάει; Το είδα αυτό, γι' αυτό ρωτάω. Τωρα όμως δεν ξέρω λεπτομερειες.
 
:)Στην πρωτη φωτογραφία υπαρχουν 3 ενδεικτικά σκευάσματα απο βρώσιμη άμμο την οποία χρησιμοποιώ για τα πουλιά μου ( καναρίνια και παπαγάλους). Η συσκευασιες είναι δικιλες και η τιμή τους είναι απο 2.30 - 4 ευρω.
Στην δευτερη φωτογραφια είναι ενα ειδος άμμου που χρησιμοποιώ για τον πάτο των κλουβιων. Ειναι γυρω στα 25 κιλά και την αγορασα 22 ευρω. Η επόμενη φωτογραφια δειχνει πως ειναι η άμμος στην 25κιλη συσκευασια.
Παρόμοια είναι και στις μικρές συσκεασίες. Η μονη διαφορετικη αμμος που βρηκα ήταν της Bogena που έβαλα και το λινκ και αποτελουταν απο πιό χοντρο πετραδακι.

Ο πετσοπας πουλουσε και χυμα αμμο συσκευασμενη σε σακουλακια του ενος κιλου με τιμη γυρω στο 1 ευρω. Μου εξηγησε οτι συσκευάζει ο ιδιος τα σακουλακια γεμίζοντάς τα απο την μεγαλη συσκευασια και τα πουλάει και για βρωσιμη και για τον πατο των κλουβιων.

Προσωπικα εγω επιλέξει να αγοράζω αυτη που προοριζεται για βρωση στις μικρες συσκευασιες για να την τρωνε τα πουλιά σε ειδικη αυγοθήκη και την μεγαλη συσκευασια για τον πατο των κλουβιων στον οποιο δεν εχουν προσβαση τα ποδια των πουλιών λογω σχάρας.
 

Συνημμένα

  • Aμμος 001.webp
    Aμμος 001.webp
    43 KB · Προβολές: 267
  • Aμμος 002.webp
    Aμμος 002.webp
    44,8 KB · Προβολές: 212
  • Aμμος 003.webp
    Aμμος 003.webp
    49,3 KB · Προβολές: 218
Eγω τους βαζω τις 2 ακριανες αμμους της 1ης φωτο στον πατο του κλουβιου(δεν εχω σχαρα) και δεν τους βαζω σε κουπακια. Πρεπει να παρω αλλη δηλαδη για τον πατο και αυτη να τη βαζω σαν τροφη;
 
Αν το κλουβι σου δεν εχει σχαρα, οι κουτσουλιες των πουλιών θα λερωνουν την άμμο. Προσωπικά δεν θα ηθελα να τρωνε τα πουλιά μου αμμο αναμεικτη με κουτσουλιες για αυτο και χρησιμοποιώ την ειδικη αυγοθηκη.:)
 
το είχα ξαναγράψει και σε κάποια άλλη συζήτηση για τον πάτο των κλουβιών κυρίως των μεγάλων αλλά πρόσφατα άρχισα να την χρησιμοποιώ και στα μικρά, μακρά καλύτερο και απόλυτα άοσμο θεωρώ αυτό το προϊόν που δεν είναι άμμος http://www.jrs.de/Catsbest_englisch/produkte/catsbest_universal.shtml?navid=9
αν δείτε πάνω αριστερά φαίνετα και η εμφάνισή του, οι κουτσουλιές δεν είναι άμεσα διακριτές δεν το τσιμπολογούν τα πουλάκια και δεν είναι άμμος για γάτες παρ όλο το όνομα. Βέβαια υποθέτω δεν συμφέρει για όσους κάνουν εκτροφή κι έχουν πάρα πολλά κλουβιά.
άμμο τροφής δίνω κι εγώ αυτές που παρουσιάζει η Τζωρτζίνα ( Τζωρτζίνα δίνω και mineral mixture / bogena beaphar) κάνει άλλη δουλειά, πρέπει να δίνω και την άμμο και αυτό?)
 
Aν δίνεις mineral mixture / bogena beaphar νομιζω οτι αλλη άμμος περισσευει.
 
Μαρία μου θα μπορουσες να μας ενημερώσεις για το κοστος του προιόντος που προτείνεις; :)
 
παιδιά συγγνώμη που δεν το έγραψα απ την αρχή αλλά δεν θυμόμουν. τηλεφώνησα και στα δύο καταστήματα που συνήθως ψωνίζω 8,50ευρώ το ένα και 11,00 το άλλο για τα 10λίτρα.
 
γεια σου μαρια. Ειδα τι λες για την αμμο και πραγματι εχεις δικιο... Εγω χρησιμοποιω στα δικα μου κοκατιλ δικη μου πατεντα ως προς την αμμο και τις βιταμινες με πολυ καλα αποτελεσματα
 
γεια σου μαρια. Ειδα τι λες για την αμμο και πραγματι εχεις δικιο... Εγω χρησιμοποιω στα δικα μου κοκατιλ δικη μου πατεντα ως προς την αμμο και τις βιταμινες με πολυ καλα αποτελεσματα
τι πατέντα Παναγιώτη;
 
Back
Top