Γενικά Αναγνώριση πτηνού από το κελάηδημα του

Manikarnika

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2015
Μηνύματα
121
Καλησπερα σας!
Εδω και μερες ακουω ενα εξαιρετικα καλλιφωνο πουλι απο τη γειτονια μου. Πιστευω οτι ειναι ενα και ελευθερο. Παρολα αυτα δεν μπορω να το αναγνωρισω, για αυτο θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας πανω σε αυτο.
Παρακατω παραθετω μια ηχογραφηση με τον ηχο του.

Σας ευχαριστω πολυ!
Αναστασια.
Υ. Γ. Να ναι καλα οι γειτονες και ο διακριτικοτατος κινητηρας τους! 😂
View attachment InShot_20200502_184117338.mp4
 
@Stavros Ευχαριστώ πολύ! Με όσο χρόνο είχα, προσπάθησα να κάνω την αντιστοιχία ήχων και πουλιών, μέσω youtube και μιας λίστας για τα πτηνά στην Ελλάδα (εξαιρώντας κάτι χήνες, πάπιες, κότες κλπ)... Το βίντεο που έτυχε να ακούσω χθες στο youtube από κοτσύφι έμοιαζε αρκετά. Παρόλα αυτά δεν ήταν ταυτόσημο (οπότε δεν ήμουν 100% σίγουρη, κυρίως επειδή αρχικά αμφέβαλλα ότι ένα μόνο κοτσύφι θα ήταν ελεύθερο [;] μέσα στην Καλαμάτα) και γι αυτό έγραψα αυτό το ποστ... Απ' ότι φαίνεται και από το ηχητικό αρχείο της ιστοσελίδας, ήταν χαρακτηριστικότατος ο ήχος του 😅 Ευχαριστώ πολύ και πάλι. :)
 
Εισαι πολυ τυχερη που εχεις κοντα σου ενα κοτσυφα να σου κελαϊδάει!
Αν και εχει ενα λιγο μελαγχολικο ρεπερτοριο ειναι το αγαπημενο μου μετα το αηδονη...
Εγω αφηνω ολο το χειμωνα τροφη για να ερχονται την ανοιξη να κελαϊδαν.
Εντομεταξυ φετος εκαναν και φωλια σε μια φοντωτη μουσμουλια και προσπαθω να την κρατισω κρυφη για να μην παει κανενας μπαρμπας και παρει τα μικρα...
 
δεν ήμουν 100% σίγουρη, κυρίως επειδή αρχικά αμφέβαλλα ότι ένα μόνο κοτσύφι θα ήταν ελεύθερο
Δεν είναι περίεργο. Τα κοτσύφια δεν ζουν σε κοπάδια αλλά μόνα ή σε ζευγάρια την περίοδο της αναπαραγωγής, σε μέρη με ψηλούς θάμνους, συστοιχίες δέντρων, πάρκα και κήπους με πυκνή βλάστηση. Είναι η εποχή τους τώρα όπως και των αηδονιών. Είναι απόλαυση να τα ακούς.
 
Back
Top