Φροντίδα Αναζήτηση νέου κλουβιου για το Ζελεδάκι (παροτλετ)

Εγγραφή
21 Μαϊ 2021
Μηνύματα
441
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Τώρα που θ αρχίσει να κρυώνει ο καιρός ,η Κλουβα του δεν θα βολεύει να μπει μες το σπιτι. Ο σύζυγος δεν τα θέλει γενικά και δεν υπάρχει χώρος να μπει σε κάποιο σημειο..Οπότε ψάχνω κάτι που να μην έχει μεγάλο μήκος έτσι ώστε να το βολεψω κάπου .. έχετε κάτι υπόψην; Παραθέτω κάποιες φωτό από κάποια που είδα..
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-09-02-23-48-31-815_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-09-02-23-48-31-815_com.android.chrome.webp
    91,7 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_2022-09-02-23-46-50-507_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-09-02-23-46-50-507_com.android.chrome.webp
    66,2 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_2022-09-02-23-46-37-368_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-09-02-23-46-37-368_com.android.chrome.webp
    71,6 KB · Προβολές: 15
Πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι το κλουβί στην δεύτερη φωτογραφία...
Το τωρινό του κλουβί τι διαστάσεις έχει?
 
@Irene chatzimichail κορίτσι μου αυτά τα κλουβακια που βλέπω θεωρώ ότι δεν είναι και ότι καλυτερο για τον μικρό.
Τα παροτλετ χρειάζονται γενικά περισσοτερο μήκος παρα υψος στο κλουβί τους για να μπορουν να πετανε με περισσοτερη άνεση.
Καταλαβαίνω βέβαια την έλλειψη χώρου και προσωπικα θα σου πω ότι από τα 3 θα διάλεγα το πρωτο.
Θεωρώ ότι τα αλλά δυο έχουν υπερβολικό υψος το οποίο είναι περιττο.
Σε μήκος μέχρι ποσο έχεις την δυνατότητα να είναι??
 
@Niva99 60*45*45...
[automerge]1662154403[/automerge]
@Anna Maria Mp κανονικά μέχρι 50 το πολύ 😔 απλά σκέφτηκα ότι ίσως όταν βγουν τα φτερά του και πετάει να μη χρειάζεται τόσο μεγάλο για να μπαίνει μέσα αφού θα ξεδινει μες το σπίτι ... Υπάρχει και η επιλογή να μπει στην είσοδο του σπιτιού κρεμασμένος στον τοίχο αλλά δεν θα υπάρχει τέτοια επαφή,θα ναι πιο δύσκολο ...και δεν θα το ήθελα
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Θα συμφωνήσω με την @Anna Maria Mp. Θα ήταν προτιμότερο να είχε περισσότερο μήκος και πλάτος, παρά ύψος, καθώς τα πτηνά δεν πετάνε κάθετα, αλλά οριζόντια. Εάν πάντως βγάζεις τον Ζελεδακι κάθε μέρα, πολλές ώρες έξω για να γυμνάσει τα φτερά του, εγώ θα σου πρότεινα την δεύτερη επιλογή.
 
@Irene chatzimichail θα συμφωνήσω με την Άννα Μαρία δεν χρειάζεται τόσο ύψος δεν πρόκειται να το χρησιμοποιεί όλο περισσότερο χώρο να σου πιάνει. Αν συνεχίσει να μην μπορεί να πετάει ο μικρός τότε θα μένει στα πιο χαμηλά τμήματα. Αν αρχίσει να πετάει τότε θα προτιμάει τα πιο ψηλά. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις το μισό κλουβί περίπου θα είναι "άχρηστο". Άρα καλύτερα το πρώτο ή το δεύτερο ( πάλι ψηλό απλά έχει το άνοιγμα από πάνω που ίσως θέλεις να χρησιμοποιήσεις και έχει οριζόντια κάγκελα μπροστα που ίσως βοηθάνε τον μικρό να σκαρφαλώνει)
 
@Niva99 γενικότερα για τα υπόλοιπα πτηνά το γνωρίζω ,τα δικά μου τα έχω σε 76ρες κλούβες...λόγω του ότι είναι παπαγάλος υπέθεσα ότι επειδή σκαρφαλώνει θα του είναι εντάξει ένα ψηλό κλουβί..οπότε είμαι λάθος🤷‍♀️ για το χειμώνα το θέλω μόνο ,μετά θα μπει πάλι στο άλλο..😏 ουφ
[automerge]1662155472[/automerge]
@meniam με μπερδεύει λόγω της κατάστασης του..είναι μόνο στο έδαφος ,το πολύ πολύ να ανέβει μέχρι τη μέση και να κατέβει ..δεν έχει ανέβει ποτέ σε πατηθρες ή οποιοδήποτε παιχνίδι του,είναι μονίμως χαμηλά..
 
@Irene chatzimichail Δεν είσαι εντελώς λαθος, απλά σε ψηλότερα κλουβιά σε υψος μπαίνουν συνήθως πιο μεγάλες φυλές παπαγαλων.
Στην δικιά σου περίπτωση σε ενδιαφέρει να εκμεταλλευτείς όλο το μήκος και το πλάτος που μπορείς να διαθέσεις και λιγότερο το υψος .
Το πρωτο κλουβακι έχει λιγοπερισσότερο πλάτος από δευτερο, εκεί που υστερεί σε σχέση με το δευτερο είναι ότι τα κάγκελα ειναι κάθετα όπως είπε πολυ σωστά η @meniam ενώ στο δευτερο είναι οριζόντια οπότε το Ζελεδάκι σκαρφαλώνει πιο άνετα.
Ένα άλλο που πρεπει να προσεξεις είναι το κενό στα κάγκελα, δεν πρεπει να είναι μεγάλο προς αποφυγήν τραυματισμου (να σφηνωσει το κεφαλακι)
Και τα δυο κλουβιά φαίνονται εντάξει ως προς αυτό.
 
Δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει ύψος το κλουβί του. Αρκεί να μην είναι μικρό στο μήκος. Μεγάλη προσοχή στο κενό ανάμεσα. Αυτά όπως τα βλέπω θα χωράει το κεφάλι του από μέσα. Μια καλή επιλογή θα ήταν κάποιο από τα vision. Έχει μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και έχει και μεσαίου αλλά με παραπάνω ύψος. https://www.petsupermarket.gr/pthna/klouvia-ptinon/vision_bird
 
@HxC έχεις δοκιμάσει αυτή την μαρκα?? Φαίνεται καλη η κατασκευή τους.
Για το υψος συμφωνώ ότι δεν υπάρχει προβλημα , για να μην παρεξηγηθω είπα ότι είναι λιγότερο απαραίτητο το υψος σε σχέση με το μήκος.
Εγώ το κενό το βρίσκω οκ στα κλουβιά παντως.
Ίσως βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο από τα δυο να μας έδινε πιο ξεκάθαρη εικόνα γιατί όσο και να πεις απο την φωτογραφία δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.
 
@HxC έχεις δοκιμάσει αυτή την μαρκα?? Φαίνεται καλη η κατασκευή τους.
Για το υψος συμφωνώ ότι δεν υπάρχει προβλημα , για να μην παρεξηγηθω είπα ότι είναι λιγότερο απαραίτητο το υψος σε σχέση με το μήκος.
Εγώ το κενό το βρίσκω οκ στα κλουβιά παντως.
Ίσως βέβαια αν κάποιος έχει κάποιο από τα δυο να μας έδινε πιο ξεκάθαρη εικόνα γιατί όσο και να πεις απο την φωτογραφία δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.
Γενικα αναφερθηκα Αννα Μαρια οχι προσωπικα σε εσενα 😁 . Ναι εχω το large(πορτοκαλι) ειναι πολυ καλη η κατασκευη τους και ειναι και πολυ ομορφο. Αρκετα σημαντικο το πως φαινεται το κλουβι , εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να εχω μια ζευγαρωστρα στο σαλονι μου. Εχει οριζοντια καγκελα για ευκολο σκαρφαλωμα και ο βασικος λογος που το αγορασα ειναι οτι ολες οι βρωμιες πεφτουν μεσα στο κλουβι λογο του διαφανου/πλαστικου μερους που εχει. Δεν κρεμιεται απο τοιχο λογο βαρους θελει stand απο κατω η γωνιες αμα μπει σε τοιχο. Δεν εχει πορτακι για να μπει φωλια μονο με πατεντα μπορει να γινει κατι τετοιο. Επισης ειναι αρκετα ακριβο αλλα μια φορα αγοραζεις σπιτι και εννοειται οτι δινεις παιρνεις.
 
Τα Κλουβιά που μας παρουσιάζεις είναι ακατάλληλα για το είδος του. Πρώτον το κενό ανάμεσα στα κάγκελα είναι πολύ μεγάλο για parrotlet καθώς είναι μικροσκοπικά. Σε περίπτωση που κάνει καμία έχει σφηνωσει άνετα μέσα. Θα χρειαστείς διάκενο λιγότερο από ένα εκατοστό. Τα vision είναι πολύ καλά Κλουβιά αλλά είναι πολύ βαριά, ακριβά και δύσκολα στο καθάρισμα (πρέπει να αφαιρέσεις όλο τον πάτο). Στους μικρούς παπαγάλους αρέσει το σκαρφάλωμα αλλά προτιμότερο είναι να τους δίνουμε μήκος για να πετάνε. Ειρήνη εάν θες ένα πιο μεγάλο κλουβί για το Ζελεδακι καλύτερα πάρε μια 76αρα ζευγαρωστρα. Πάντως εγώ είχα παπαγάλους πο ζούσαν σε κλουβί με κάθετα κάγκελα και σκαρφάλωναν το ίδιο καλά με τα οριζόντια
Άσχετο αλλά τα vision μοιάζουν λίγο με air condition αλλά τελως παντον.
 
@Irene chatzimichail
Στα ίδια χρήματα περίπου υπάρχει και αυτό το κλουβί.
Είναι μία καλή λύση, μεταφέρεται εύκολα, δεν χρειάζεται να κρεμαστεί στο τοίχο, είναι σαν έπιπλο και έχει και οροφή που ανοίγει.
Το διάκενο του είναι κατάλληλο για parrotlet όπως και οί διαστάσεις του.
Η γνώμη μου είναι ότι οί παπαγάλοι χρειάζονται και ύψος στο κλουβί γιατί τους αρέσει να σκαρφαλώνουν.
Επίσης πιστεύω ότι είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο να τελειώσει την θεραπεία του το Ζελεδάκι να δεις πως πάει και μετά του παίρνεις κλουβί.
 
@Ledagcc εγώ προσωπικά δεν έχω καμία δυσκολία στον καθαρισμό και ειδικά το πρώτο καιρό που ήταν άγρια τα πουλιά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Όσο για τα κάγκελα ναι θα σκαρφαλώσουν και στα κάθετα απλά στα οριζόντια είναι πολύ πιο εύκολο. Για διευκόλυνση κατασκευάζονται κυρίως με οριζόντιο κάγκελο. @Irene chatzimichail αν καταλήξεις σε ζευγαρώστρα προσπάθησε να είναι νίκελ διαφορετικά το ζελεδακι σου θα φάει το χρώμα απτά κάγκελα αργά η γρήγορα.
 
Καλημερα σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τις συμβουλές..όπως έγραψα στη περιγραφή μου ψάχνω κάτι που να μην έχει μήκος πάνω από 50εκ αφού θέλω να μπει μες το σπίτι..δεν ψάχνω ζευγαρωστρα,σε ζευγαρωστρα είναι ήδη και έχω κι άλλες 76ρες άδειες...εγώ απλα θέλω να τον βάλω μέσα στο σπίτι σ ένα πιο συμμαζεμενο κλουβί κάπως για να ξεχειμωνιασει🤷‍♀️😅
 
@Irene chatzimichail Δες αυτό που σου έστειλε ο Βάϊος παραπάνω. Είναι πολύ καλό κλουβί με Σταντ και συρτάρι. Άλλο σε επιτραπέζιο βρήκα αυτό:
https://www.zazoopet.com/product-page/king-kong-small-parrot-ανοιγομένη-οροφή-διαστάσεις-49χ30χ65. Καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο για να τελειώσει την θεραπεία του το Ζελεδακι ώστε να γίνει λίγο πιο ενεργητικό και να χρησιμοποιήσει το ύψος του κλουβιού.
 
@Ledagcc αυτό με το Σταντ ή αυτό που Μ επισημανες εσύ είναι δύο επιλογές καλές πιστεύω..θα περιμένω λιγάκι γιατί το ζελεδακι συμπεριφέρεται σαν γαλιαντρα,μόνο στο έδαφος είναι και δεν χρησιμοποιεί τίποτα εκεί μέσα. Έτσι κι αλλιώς έχω περιθώριο ακόμη όσον αφορά τις θερμοκρασίες..
 
Στα ίδια χρήματα περίπου υπάρχει και αυτό το κλουβί.
Κι εγώ αυτό έχω στην μεγάλη μου γιατί δεν ήξερα...όταν την πήρα!
Ναι,δεν έχει μήκος για να πετάξει αλλά γενικότερα το χρησιμοποιεί σχεδόν όλο.
Είναι πολύ εύκολο να μετακινηθεί,έχει πολλά πορτάκια με ασφάλεια και δύο μεγάλες πόρτες για να βγάζουμε τους φίλους μας με άνεση και κατά την γνώμη μου είναι όμορφο,ειδικά για σαλόνι. Η μόνη διαφορά ότι το δικό μου δεν ανοίγει από πάνω.
Και το τελευταίο που έστειλε η @Ledagcc φαίνεται ωραίο και έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος.
Φυσικά η απόφαση είναι δική σου 🙃 φιλιά στο γλυκό ζελεδάκι 😘😍
 
@Maria Pol σ ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες,η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πολύ πρακτικό! Δεν ξέρω αλλά νομίζω το ζελεδακι διαβάζει το φορούμ,έλεγα ότι ποτέ δεν χρησιμοποιησε τις πατηθρεςς και δεν ανεβαίνει ψηλά και μόλις τώρα έγινε αυτό 🤣
 

Συνημμένα

  • IMG_20220903_192553.webp
    IMG_20220903_192553.webp
    260,4 KB · Προβολές: 31
Back
Top