Γενικά Αναζήτηση συντρόφου

Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από 11+ χρόνια παρέας με μια καρδερίνα, μας άφησε περισυ. Ψάχνοντας να βρω νέο σύντροφο, πέρασα σήμερα από ένα συνοικιακό πετ σοπ το οποίο είχε κλουβιά με καναρίνια (είχα την εντύπωση ότι η πώληση ζώων έχει απαγορευτεί) και έριξα μια ματιά. Μου έκανε εντύπωση ότι κανένα από τα πουλιά δεν είχε δαχτυλίδι ενώ και οι τιμές του μου φάνηκαν ακριβές (50€ για πουλιά που μου φάνηκαν "τεμπέλικα" ενώ τα ζωηρά έφταναν μέχρι 100€).
Θα ήθελα λοιπόν αν υπάρχει εδώ κάποιος που εκτρέφει ή έχει γνωστό εκτροφέα ή μαγαζί να μου προτείνει. Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για τις φωνές του, ούτε για τα χρώματά. Με ενδιαφέρει να είναι υγιές και να μας κάνει συντροφιά όσο και η καρδερίνα μας.
Μένω στη Δάφνη, οπότε θα το εκτιμούσα αν βρισκόταν κάτι εδώ κοντά ώστε να μπορέσει να το δει και η μικρή μου!

Καλησπερα Παναγιωτη, η πωληση ζωων δεν εχει απαγορευτει.

Τα περισσοτερα πουλακια στα συνοικιακα pet shops δεν φερουν δαχτυλιδι αλλα και στα πιο κεντρικα που εχουν δαχτυλιδι προκειται για πουλακια σε κακη κατασταση μη υγιη.
Οι τιμες που βρηκες ειναι για καταγγελια ληστειας!

Απο την στιγμη που δεν αναζητας καποια συγκεκριμενη ρατσα με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα, αυτο που ψαχνεις ειναι ενα κοινο καναρινακι με τιμη max 25ευρω ή καποιον εκτροφεα που εκτρεφει ρατσες αλλα πουλαει σε τιμες φυσιολογικες.

Σου προτεινω να βαλεις μια αγγελια αναζητησης εδω στο φορουμ τον αγγελιων ζητωντας αυτο που θελεις.

... Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για τις φωνές του, ούτε για τα χρώματά...

... Με ενδιαφέρει να είναι υγιές...

... Μένω στη Δάφνη, οπότε θα το εκτιμούσα αν βρισκόταν κάτι εδώ κοντά ώστε να μπορέσει να το δει και η μικρή μου!

Παναγιώτη έχω να σου προτείνω... Εμένα!

Το πουλάκι είναι πολύ φθηνό χωρίς να είναι "φθηνιάρικο"...

Το πουλάκι είναι χρώματος αλλά "πυροβολάει"...

Έχει κλειστό δαχτυλίδι συλλόγου και είναι βαθμολογημένο...

Είναι τέρας υγείας...

Μένουμε πολύ κοντά (Δάφνη-Άγιος Δημήτριος)...

Μπορεί να το δείτε εύκολα...

Φτάνει να σας αρέσει...

Το πουλάκι είναι αυτό:

;)

Πολυ σωστα!

Ξεχασα οτι ο Σπυρος @TZANNSPY ειχε διαθεσιμο πουλακι!
Παναγιωτη με κλειστα ματια το παιρνεις, σε αυτη την τιμη ειναι χαρισμα πραγματικά μιας και μιλάμε για βαθμολογημενο καναρινακι!

Απο κοντα μαλιστα θα διαπιστωσεις οτι η φωτο το αδικει μιας και ο Σπυρος φημίζεται για τις κακες του ληψεις 😛

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σπύρο @TZANNSPY που μας έδωσε τον νέο μας φιλο. Μεγάλη μου χαρά που γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει, και πραγματικά ζήλεψα την όμορφη ταράτσα του!
Τελικά @Tony Forpus είχες δίκιο. Η φωτό είναι άθλια 😜. Είναι κούκλος ο Διαμαντένιος (νονά η κόρη μου όπως φαντάζεστε).

Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, δυστυχώς αυτήν την φορά όχι με καλά νέα.
Το Σάββατο το απόγευμα χάσαμε το καναρίνι μας.
Το πρωί ξεκίνησε με το μπανάκι του, την καθιερωμένη πρωινή κουβέντα μας και όλη τη μέρα κελαηδαγε σαν τρελός. Την εικόνα που αντίκρισα όταν βγήκα το απόγευμα στο μπαλκόνι, να τον σκεπάσω, δεν έχει φύγει ακόμα από μπροστά μου και δεν νομίζω να την ξεχάσω ποτέ.
Από την μια προσπαθώ να παρηγορήσω την μικρή μου "ότι έτσι είναι η φύση" από την άλλη κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν τον προστατεψα. Τόσα χρόνια που μένω εδώ, και με το καρδερινακι που είχα, αλλά και στην γειτονιά δεν είχα αντιληφθεί τέτοιο περιστατικό και θεώρησα (μεγάλο λάθος μου) ότι δεν κινδυνεύει. Επίσης ενώ κάθε πρωί τον είχα στο μπαλκόνι μόνο του και το σπίτι κλειστό, δέχθηκε επίθεση ημέρα που ήμουν συνέχεια σπίτι και δεν κατάλαβα τίποτα.
Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν κάτι τέτοιο. Προστατέψτε τα κλουβιά σας όπου κι αν μένετε!

ΥΓ. Νιώθω ότι οφείλω μια συγγνώμη και στον Σπύρο που μου εμπιστεύθηκε ένα τόσο όμορφο πουλάκι και εγώ δεν ανταποκριθηκα στις προσδοκίες του.

Παναγιωτη και μεσα στο κεντρο της Αθηνας δεν μπορεις να εισαι ασφαλης απο επιθεσεις αρπακτικων, ειναι παρα πολυ αυξημενα τα περιστατικα.
Το εμαθες με τον ασχημο τροπο... Κριμα...

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Η μικρή δεν το πήρε καλά. Κάθε φορά που ανοίγουμε την μπαλκονόπορτα την πιάνει το παράπονο, ενώ πολλές φορές και σε άσχετες στιγμές αρχίζει κουβέντα για το καναρίνι και πόσο κρίμα ήταν.
Κάποια στιγμή θα πάρουμε άλλο πουλάκι, αλλά αφού πρώτα προστατεύσω σωστά το κλουβί του. Επίσης θεωρώ ότι αν το αντικαταστήσω άμεσα θα δώσω στη μικρή την αίσθηση ότι τα πουλιά είναι κάτι το αναλώσιμο και είναι κάτι που δεν το θέλω.
Λευτέρη σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά για τους παραπάνω λόγους δεν θα την δεχτώ. Όταν έρθει ο καιρός θα σας ενοχλήσω. Μέχρι τότε έχει πολύ υλικό εδώ μελέτη και για καλύτερη προετοιμασία αυτή τη φορά.

Back