Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή τον Δεκέμβριο με λάμπα

kwstascook

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2008
Μηνύματα
37
Πόλη
Μύρινα
Θα ήθελα να μάθω εάν γίνετε αναπαραγωγή τέτοια εποχή χωρίς το σύστημα ανατολής – δύσης με μια απλή λάμπα και χρονοδιακόπτη; Εάν όχι που μπορώ να βρω τέτοιο σύστημα εκτός πετ σοπ. Ευχαριστώ
 
Οπως επισης μπορεις πολυ ευκολα να φτιαξεις μονος σου με λαμπες που θα εχουν διαφορετικη ισχυη (πολυ λιγα βατ-λιγα βατ-αρκετα βατ-πολλα βατ) και αντιστοιχους χρον/πτες για την καθε μια απ' αυτες. Κατι τετοιο εχω φτιαξει και εγω και κανει πολυ καλη δουλεια, μονο προσοχη αν ο χωρος δεν δεχεται ταυτοχρονα και αρκετο φυσικο φωτισμο θα πρεπει να βαλεις λαμπες που εκπεμπουν ακτινες UVA-UVB διαφορετικα θα 'χεις προβλημα. Εννοειτε οτι αν βαλεις ''κοινες'' λαμπες αυτες θα πρεπει να ειναι φθοριου - εξοικονομησης ενεργειας. Και βεβαια στους χρον/πτες σου ΔΕΝ θα αλλαζεις την ωρα (χειμερινο-θερινο ηλιοστασιο) γιατι θα μπερδευεσαι, απλα προσαρμοζεις τον φωτισμο αναλογα την με εποχη και τις τεχνιτες η μη συνθηκες που εσυ θελεις. Συν τοις αλλοις πρεπει να σκεφτεις και το θεμα της θερμανσης.
 
γιωργο πολυ καλο δεν το ειχα σκευτη αυτο! Το uva-uvb δεν καταλαβα καλα. Απ θεμα θερμανσησ ειμαι καλα ειναι σε εσωτερικο χωρο με μεση θερμοκρασια 15-16 βαθμους.
 
Κωστα κανε ενα κοπο και ψαξε σε παλαιοτερα ποστς για τεχνιτο φωτισμο με λαμπες ARKADIA (απ' οσο ξερω εβγαλαν αντιστοιχες και η PHILIPS & OSRAM), εξομοιωνουν το φως του ηλιου κανοντας τα πουλια να απορροφουν-αφομοιωνουν καλυτερα τις βιταμινες και γενικως κανουν καλο.
 
Φίλε Κώστα και βέβαια μπορείς να το κάνεις αυτό. Εγώ χρόνια τώρα "δουλεύω" το σύστημα με χρονοδιακόπτες.
 
Back
Top