Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή 2025 και προβλήματα

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα
Ξεκίνησε η αναπαραγωγική περίοδος αλλά έχουμε και κάποια προβλήματα.

Το πρώτο ζευγάρι (αυτό που είχα και πέρσι) έκανε 5 αβγά όλα γονιμοποιημένα αλλά δυστυχώς πέθαναν μέσα στο αβγό και υποθέτω ότι έγινε λόγω ότι τα έπιασε η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, από τους 23 βαθμούς πέσαμε στους 5.
Τώρα τους έδωσα πάλι φωλιά και τις επόμενες μέρες πιστεύω θα δούμε το πρώτο αβγό καθώς έχουν γίνει πολλά βατεματα.

Το δεύτερο ζευγάρι είναι η πρώτη του φορά που μπαίνουν σε αναπαραγωγή και τα δύο ( θηλυκιά δικιά μου του 2024 και αρσενικός του 2023).
Έκανα 4 αβγά όλα γονιμοποιημένα και έσκασαν Παρασκευή και Σάββατο.
Ενώ ο αρσενικός είναι πολύ καλός και συνέχεια ταΐζει την θηλυκιά στη φωλιά, όταν αυτή βγαίνει από τη φωλιά είναι πολύ επιθετική απέναντι του σε σημείο που τον τσιμπάει και του βγάζει και από κανένα πουπουλακι.
Και εδώ είναι που θα ήθελα τη γνώμη σας, να τα χωρίσω ή να τα αφήσω όπως είναι;

Αμα υπάρχει σοβαρο προβλημα μπορείς να βάλεις χώρισμα με συτα να βλέπονται μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά και μετά τα ανοίγεις πάλι

Μηπως τον βλεπει να πλησιαζει τη φωλια και φοβαται μην της πειραξει τα μικρα,? Παντως και το δικο μου ζευγαρι -παρ ο,τι ειναι πολυ ταιριαστο- κανει και αγριο καυγα καποια φορα.Μετα παλι,αγαπες και ταισματα.Κανε λιγο υπομονη και πιστευω οτι οταν τον δει να τα ταιζει θα τον αλλαξουν τα πραγματα.Γιατι οντως θα χρειαστει και ο αρσενικος στο τάισμα τους αργοτερα.

Σήμερα το πρωί απομάκρυνα τις δύο ταΐστρες που έχω στο κλουβί και όταν βγήκε η θηλυκιά δεν είχαμε κάποιο επεισόδιο.
Πριν τις είχα δίπλα δίπλα αν και δεν ξέρω αν φταίει αυτό, μπορεί να είναι και σύμπτωση.

Ήδη έχω δει τον αρσενικό μία φορά να ταΐζει τα μικρά γι'αυτό δε θέλω να τον χωρίσω αλλά φοβάμαι μην τον τραυματίσει κιόλας, θα τα παρακολουθώ και ανάλογα θα πράξω.

Και το δικο μου ζευγαρι τσακωνεται αγρια και χωρις εμφανη λογο.Αμεσως μετα ομως ,επανερχεται η προτερη ομαλη κατασταση.
Δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις ιδιαιτερως.

Ο λόγος που χωρίζουμε τον αρσενικό πρέπει να είναι πολύ σοβαρός. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να τροφοδοτεί την θηλυκιά αλλά και τώρα με τα μικρά μετά την 12 - 13 μέρα αναλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου το τάισμα των νεοσσών. Αν όμως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και χειροτερέψει η κατάσταση τότε προβαίνεις σε περαιτέρω ενέργειες.

Back