Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη των Budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Εκανα πολλες προσπαθειες με το προηγουμενο μου ζευγαρι να βγαλω μικρα αλλα παντα ηταν ασπορα. Η θηλυκια πεθανε μετα απο παραλυση στα ποδια και αγορασα στον αρσενικο μια νεα θηλυκια ετσι ωστε να μην ειναι μονος. Η θηλυκια καποια στιγμη εκανε αυγα αλλα και αυτα ηταν ασπορα. Οποτε το πηρα αποφαση οτι κατι δεν πηγαινε καλα με τον αρσενικο μου. Μετα απο αρκετο καιρο πεθανε και ο αρσενικος χωρις να ειχε δειξει πριν καποια σημαδια ασθενειας. Την μια στιγμη ηταν καλα.. Την αλλη τον βρηκα νεκρο. Πηρα τοτε ενα αρσενικο. Τωρα εχουν 5 αυγα. Η φωλια δυστυχως ειναι μεσα στο κλουβι (λαθος επιλογη κλουβιου). Ο αρσενικος επισκεπτεται συχνα την φωλια, κατι που δεν εκανε ο προηγουμενος. Ευχομαι αυτη την φορα να τα παμε καλυτερα.
 

Συνημμένα

  • rsz_image-0-02-05-da8efcce5fa078cf50804d9b171df41613975f6f5ff2198f61ec9e2f61b05aaf-v-1.webp
    rsz_image-0-02-05-da8efcce5fa078cf50804d9b171df41613975f6f5ff2198f61ec9e2f61b05aaf-v-1.webp
    6,9 KB · Προβολές: 59
Μπορουμε να πουμε ενα περιπου ποτε αρχιζουν να κλωσσανε; Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να ελεγχω καθε μερα τι γινεται (επειδη η φωλια ειναι απο μεσα). Απλα για να ξανα ελεγξω τις μερες που θα βγουν (αν ειναι γονιμα).
 
Συνήθως κάθονται μόνιμα μετά το 3ο αυγό. Τώρα αυτό εξαρτάται και από το πουλί.
Θα αρχίσεις να κοιτάς αν έσκασαν τα αυγά 18 μέρες από το πρώτο-δεύτερο αυγό και συνεχώς μετά αν ακούσεις φωνούλες.
Όχι τίποτα άλλο για να βάλεις αυγοτροφή και κεχρί και να παρακολουθείς την πορεία επιβίωσης των νεοσσών.
 
Με το καλο Αριαδνη.
Ευχομαι αυτη τη φορα να σου πανε ολα οπως τα θελεις :D
Νομιζω οτι θα εχουν σπορο. Τα πανε τοσο καλα. Βατεματα δεν ειδα η αληθεια.
 
Με το καλό! 5 στα 5 εύχομαι! :D

Μια ερώτηση μόνο... μόνιμα εκεί το είχες και το έχεις το κλουβί; Αν επιτρέπεται σε τι χώρο και συνθήκες το έχεις; Γιατί όσο να ναι και αυτά επηρεάζουν την αναπαραγωγή. :)
 
Το κλουβι ηταν για αρκετο καιρο εξω στην μικρη αυλη, ψηλα στον τοιχο. Οταν εφτιαξα την κλουβα τα μεταφερα εκει. Δεν ειχα σκοπο να τα βαλω στον ιδιο χωρο με τα καναρινια αλλα εκεινη την περιοδο ειχε πολυ κρυο. Η κλουβα τυλιγμενη με ναυλον και με κεραμικες λαμπες ηταν πολυ καλυτερα. Το καλοκαιρι ειχα σκοπο να τα επιστρεψω στο μερος που τα ειχα. Πρωτο γιατι ηθελα να ειναι ξεχωριστα απο τα καναρινια και δευτερο για να αδειασει λιγο ο χωρος της κλουβας (επειδη το κλουβι τους ειναι μεγαλο). Αλλα ειχαν γινει αρκετες μικροκλοπες στο χωριο τα αφησα στην κλουβα.

Ο αρσενικος μου δοκιμασε να ζευγαρωσει με δυο διαφορετικες θηλυκιες, σε δυο διαφορετικα μερη. Την μια φορα κιολας τους εβαλα και σπιτι. Αλλα τιποτα.
 
Back
Top