Γενικά Ανεξήγητη συμπεριφορά του Senegal parrot μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εφη οταν λεμε γροθια μπορει να ανεβει και στον καρπο σου που ειναι πιο λεπτο το σημειο εκει. Εαν τον κρατας στο χερι σου και κανει κινηση να δαγκωσει, αν κουνησεις το χερι σου εκεινη τη στιγμη απλα για να του χαλασεις την ισορροπια (προς Θεου οχι να τον ριξεις) δε θα σε δαγκωσει, εκεινη τη στιγμη θα πεις "Μη"!

Καλα κανεις και κανεις γωνια στον αγκωνα διοτι ο σκοπος του ειναι να σκαρφαλωσει στον ωμο σου και γι'αυτο πηγαινει και κολλαει εκει. Θα του κανεις εκεινο το σημειο πολυ αβολο να σταθει σηκωνοντας τον αγκωνα σου λιγο προς τα εξω. Εαν ειναι στον καρπο σου και παει να δαγκωσει τοτε πλησιασε το χερι σου στην κοιλια σου ωστε να μην μπορει να σκυψει και να δαγκωσει. 😉

Ο λογος οτι δεν ειχες επαφη μαζι του για καποιο αρκετο διαστημα και λιγο οτι ενηλικιωνεται και ισως σιγα σιγα αλλαζουν και οι ορμονες του ειναι αρκετο για να δαγκωνει. Με προσπαθεια, προγραμμα και υπομονη ειμαι σιγουρος πως θα το σταματησει.

Δεν χρειαζεται να εισαι τοσο αποτομη και αυστηρη, συγνωμη αν δεν το καταλαβα σωστα απο τα λεγομενα σου. Δελεασε τον στην αρχη να κανει κατι και σιγα σιγα θα ερθει με τα νερα σου. Ο σκοπος δεν ειναι να εμπνεεις σεβασμο με αγριαδες αλλα επειδη σε αγαπαει και θα δεχτει οτι εσυ εισαι που εχεις το πανω χερι στη σχεση αυτη! 🙂 Να του επιβαλεσαι αλλα χωρις να τον πιεζεις και να ζητας περισσοτερο απ'ότι ειναι ετοιμος να κανει και τον κανεις ετσι να αντιδραει πιο εντονα. Αρχικα εγω θα σου ελεγα να τον αφηνεις να βγαινει και να μεταφερεις το κλουβι του η να καθεσαι εσυ συνεχεια διπλα του. Να τα κανεις ολα εκει, να διαβαζεις, να τρως, να καθεσαι στον υπολογιστη. Ετσι θα αρχισει να θελει να συμμετασχει κι αυτος σε οτι κανεις και θα ερχεται απο μονος του. Οταν δε θελει να βγει απο το κλουβι του ανεβαινοντας στο χερι σου τοτε αφησε τον μεσα. Οταν θα εχει ορεξη να βγει μετα απο λιγο τοτε δωσε του να καταλαβει οτι η μονη λυση ειναι να ανεβει στο χερι σου. Οταν ανεβει επιβραβευσε τον οπωσδηποτε. (του δινεις κιτρινο τυρι; συνηθως οι παπαγαλοι το λατρευουν!)

Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξε τακτικη επειδη ξαπλωσες στον καναπε σε επιπεδο πιο κατω απο αυτον. Αυτο ειναι υπερβολικο, απλα οταν τον πλησιαζεις και θελεις να του ζητησεις κατι ή η συνηθισμενη του θεση οπου ειναι το κλουβι του, να μην ειναι πανω απο το λαιμο σου και σιγουρα οχι πανω απο τα ματια σου.

Ο λογος που φωναζει οταν σε βλεπει πιστευω πως ειναι επειδη χαιρεται που γυρισες και επειδη του λειπεις, και δεν παιρνει το χρονο που αυτος θελει να εχει μαζι σου.

Τελος οταν βλεπεις οτι κανει κατι το οποιο δεν ειχε διαθεση να το κανει αλλα το εκανε επειδη εσυ το ηθελες ειναι καλο να μην το ζητας απανωτα εκεινη την ωρα και τον κανεις να μην κρατηθει και να δαγκωσει. Οταν ειναι καλος και συνεργασιμος 10-15 λεπτα ειναι καλα για να του ζητας να κανει πραγματα, οχι ομως μονο τοσο για να ασχοληθεις μαζι του συνολικα. Η ενασχοληση με ενα πουλι δεν ειναι το 10 λεπτο της εκπαιδευσης μονο και μετα πισω στο κλουβι, αλλα και ολες οι αλλες ωρες με τα παιχνιδια, τα χαδια κτλ.
 
Γενικά ασχολούμαι..Απλά αρκετές φορές θα έλεγα μάλλον το παράκανα κάνοντας περισσότερο εκπαίδευση αντί για παιχνίδι! Δεν λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και όσες είμαι, η πόρτα του κλουβιού δεν κλείνει ποτέ.. Πρέπει να την κλείνω ώστε να έχει κάποια στιγμή κίνητρο να συνδιάσει την έξοδο με το χέρι μου; Από βδομάδα θα αποκτήσω λογικά stand αλλά θα είναι χωρίς βάση οπότε θα μπορώ να το τοποθετήσω σε όποιο ύψος θέλω. Θα βοηθήσει αυτό;
 
Νομιζω πως ειναι γενικα καλο να υπαρχει κατι σαν προγραμμα εστω υποτυπωδες ωστε να καλυπτει ολες τις ημερες. Εαν μια εδβομαδα εισαι καθε μερα ολη μερα στο σπιτι και την επομενη καθολου δεν μπορεις τη μια εδβομαδα να τον εχεις εξω 10 ωρες και την αλλη καθολου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καλα ειναι να εναλασσουμε το μεσα εξω ανα 1-2 ωρες π.χ. ωστε να μην υπαρχει και προβλημα να μεινουνε στο κλουβι τους ευχαριστα οταν λειπουμε. 😉

Το σταντ, η αποψη μου ειναι, οτι μπορεις να το βαλεις σε οποιο υψος θελεις κατω απο το λαιμο σου οταν εισαι ορθια, οχι τελειως στο πατωμα ομως. :)
 
Back
Top