Φροντίδα Αντέχουν τα παπαγαλακια budgies το χειμωνα στο μπαλκονι;

PRODROMOS12

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπερα. Θα ηθελα να σε ρωτησω εαν τα παπαγαλακια Budgies αντεχουν το χειμωνα στο μπαλκονι η μηπως ειναι καλυτερα να τα εχουμε μεσα σε ενα δωματιο;Ευχαριστω προκαταβολικα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: cosim
Το καλυτερο για να εισαι και σιγουρος ειναι να τα εχεις μεσα στο σπιτι.
Ο χειμωνας σιγουρα θα τα πηραξει!Χιονια, βροχες. Ανεμοι. 😉
 
Υπάρχει κανείς που διατηρεί τα Budgerigar του έξω το χειμώνα και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα. Παρακαλώ ας απαντήσουν όσοι έχουν προσωπική εμπειρία.
 
Παιδια, οποιος πραγματικα ξερει ας απαντησει γιατι το εχω και γω απορια οπως και αλλοι. Ειναι αναγκη γιατι και εγω τα εχω εξω στο μπαλκονι σε κλουβα.
 
Προσωπική εμπειρία δεν έχω (πέρσι τον χειμώνα τα είχα σε εσωτερικό χώρο), αλλά...

1ον. Στην διπλανή μου οικοδομή ένα παπαγαλάκι πέρασε όλον τον χειμώνα έξω στην βεράντα-
1ος όροφος-προστατευμένο μόνον από τους βορεινούς ανέμους, μιας και το κλουβί του βρισκόταν κρεμασμένο σε βορεινό τοίχο

2ον. Σε ένα pet-shop εδώ, ώρες καταστημάτων, όλα τα κλουβιά με μπάτζι, κόκατιλ και λάβμπερντς, ήταν έξω όλον το χειμώνα.

Φέτος θα αφήσω τα παπαγαλάκια μου έξω, πιθανόν όλον τον χειμώνα.
Έχω τα κλουβιά τους σε dexion του οποίου οι τρείς πλευρές του είναι καλυμμένες με τζάμι και αργότερα θα βάλω και στο μπροστινό άνοιγμα χοντρό αφαιρούμενο πλαστικό διαφανές.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα έξω, αφενός επειδή καπνίζω, άρα δεν ήταν ότι το καλύτερο για αυτά να είναι παθητικοί καπνιστές και αφετέρου έξω έχουν εναλλαγή παραστάσεων.
Μέσα ήμουν υποχρεωμένος να τους έχω λάμπες με χρονοδιακόπτη, ενώ έξω ακολουθούν το ηλιακό ρολόι για τον ύπνο και το ξύπνημα τους, άρα είναι πιο κοντά στην φύση τους-έτσι πιστεύω
 
Εγω τα βαζω μεσα... Δεν θελω καν να δοκιμασω να τα αφησω εξω... Τις ωρες καταστηματων λουτσα στραβα τα καταφερνουν γιατι η θα εχει ηλιο η δεν θα κανει τοση ζεστη αλλα τελος παντων οπως και να το κανουμε το βραδυ κανει περισσοτερο κρυο... Πολλες φορες εδω στην Αθηνα φτανει και τους 5-6 βαθμους(υπο εξαιρεσεις πεφτει κι αλλο, αναλογα και την περιοχη)

Μονο με μια καλη κατασκευη θα εμεναν εξω...Αν καποιος εχει προβλημα με τον χωρο και μπορει να τα εχει μονο εξω καλο θα ηταν το βραδυ να σκεπαζει το κλουβι αλλα επαναλαμβανω αυτη ειναι η εσχατη περιπτωση
 
Εγώ πέρισυ τα είχα όλο το χειμώνα έξω μαζί με τα καναρίνια ( Αθήνα περιοχή Ηλιούπολη). Βέβαια ήταν σε μπαλκόνι ανατολικό που είχα καταβάσει την τέντα κάθετα και στο κάγγελο είχα τοποθετήσει νάυλον για προστασία από τον αέρα. Το παραπάνω παρατήρησα ότι αύξανε τη θερμοκρασία κατά 2 βαθμούς περίπου σε σχέση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η θερμοκρασία δεν είχε κατεβεί κάτω από τους 3-4 βαθμούς και δεν είχα καμία απώλεια. Στα πολύ κρύα σκέπαζα το κουβί με πετσέτα για να μην υπάρχει υγρασία και να διατηρεί θερμοκρασία και το πρωί την αφαιρούσα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα μπάτζι έχουν συνηθήσει στο κλίμα της χώρας, όπως πολλά είδη πτηνών, αρκεί να μην τα "χτυπάνε" ρεύματα αέρα. Φωτό έχει εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Ένα-διαφορετικό-μπαλκόνι.9252/ (τελευταία δεξιά)
 
Το βασικό είναι ο αέρας και να μην τα βάζεις - βγάζεις μεσα-έξω αυτή τη περίοδο. Αν τα αφήσεις σταδιακά συνηθίζουν τη θερμοκρασία.
 
απέναντι από το πατρικό μου μία κυρία με καναρίνια και Budgies τα έχει έξω όλο το χρόνο. Το μπαλκόνι είναι ανατολικό, αλλά έχει μπροστά πολυκατοικία, οπότε δεν το βλέπει εύκολα ο ήλιος, παρά μόνο το μεσιμέρι κάποιες ώρες. Επίσης είναι μικρό κι έχει πλαϊνούς τοίχους κι από τις δυο μεριές.
 
Σας υπενθυμίζω και την δική μου κατασκευή
https://community.petbirds.gr/threads/Θερινή-κατοικία-μπελάς-γάτες.15319/
Με αφορμή μάλιστα την προστασία τους από τις γάτες, προχώρησα και σε περαιτέρω κατασκευή, που τα προστατεύει περισσότερο και από τον αέρα, βροχή και κρύο.
Έκλεισα την βεράντα μου περιμετρικά και σε ύψος 1,20 μ. Πάνω από το περβάζι, χρησιμοποιώντας το χοντρό πλαστικό για τα τραπεζομάντηλα και τελάρα-κορνίζες από πηχάκια ξύλινα.
Μοιάζει δηλαδή αυτή η κατασκευή κάπως με αυθαίρετο ημιυπαίθριο χώρο:) και είναι εύκολα αφαιρούμενη. Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω φωτό επειδή εδώ και 20 ημέρες είμαι καθηλωμένος μέσα στο σπίτι μου, με σπασμένα πλευρά, ύστερα από ατύχημα που είχα με την μηχανή μου.
Πιστεύω λοιπόν ότι με όλη αυτή την κατασκευή, δηλαδή τα πλαστικά παράθυρα της βεράντας, του dexion με τα τζάμια, συν το κλείσιμο του μοναδικού ανοίγματος (μπροστινό) του dexion, αργότερα όταν "σφίξουν" τα κρύα με πλαστικό αφαιρούμενο, θα προστατευτούν επαρκώς τα παπαγαλάκια μου και από το κρύο.
Έχω βέβαια και ένα θερμοκρασιόμετρο μέσα στο dexion, αλλά εύχομαι να μην πέσει τόσο πολύ η θερμοκρασία και αναγκαστώ να τα βάλω μέσα, επειδή για την μεταφορά τους πρέπει να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση-δεν είναι καθόλου εύκολο.
 
στην Αθήνα ποτε τα ειχα εξω δεν ειχα προβλημα ουτε καν με ναυλον, βεβαια ηταν νοτιοανατολικακαι δεν τα χτυπαγο ο αερας, στην καρδιτσα ομως που τα πηγα αναγκαστικα να βαλω καλοριφερ μεσα, γιατι δεν τα εβλεπα καλα, στην κοζανη που εισαι φανταζομαι ακομα χειροτερα και στην κρητη λογικα δεν θαπρεπε να το συζηταμε καν. Να ξερετε κατι κατω απο 5 βαθμους κελσιου υπαρχει προβλημα
 
Back
Top