Γενικά Αντιδράσεις πουλιών και ζώων πριν από σεισμό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Wind-sa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Wind-sa

PB Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.021
Πόλη
Αθήνα
Όλοι καλά με το σεισμό; Εμείς στην Αθηνά τον αιστανθήκαμε πολύ καλά! Η Πελοπόννησος;

Τα πουλιά μου δεν κάνανε τίποτα παράξενα αυτή τη φορά.

http://www.emsc-csem.org
 
πωλινα, αστα να πανε! Ακομη τρεμω!

ειμαι πολυ κοντα στο επικεντρο... Δοξα τω θεω... Ολα καλα για μενα!
εσπασαν καποια βαζα... Κ το ενυδρειο εχασε το 1-3 του νερου του απο την μετακινηση!
ο σεισμος κρατησε σχεδον 30 δευτερολεπτα! Και ειχε 2 φασεις! Ασε ακομη τρεμω... Νομισα οτι θα ηταν η τελευταια μερα!

τα πουλια γενικα ειναι ανησυχα... Ποσταρα κ προχτες κατι αναλογο... Οταν εκανε παλι ενα μικροτερο σεισμο! https://community.petbirds.gr/threads/Σεισμος-και-καναρινι.1437/

ευχομαι ολοι να εισαστε καλα κ να μην παθατε ζημιες!
κατι τετοιες στιγμες νιωθουμε ποσο αδυναμοι ειμαστε μπροστα στη φυση κ ποσο ματαια μπορει να ειναι ολα. Για τα οποια πασχιζουμε μια ζωη!
 
εγω τον καταλαβα και τον καταλαβαν και τα καναρινια μου γιατι αρχισαν ολα να τιτιβιζουν συνεχεια παλι καλα δεν επαθαν τιποτα τα πουλια αλλα και εμεις ειμαστε μια χαρα.
 
Εγω ειμαι μακρια και και δεν τον καταλαβα. Για οσους ειναι κοντα στο επικεντρο πανω απο ολα ψυχραιμια παιδια ο φοβος δεν βοηθαει καθολου.:)
 
Και εμεις κουνηθηκαμε. Τα καναρινακια δεν ξερω! Πολυ ηρεμα ειναι.
 
Εγω δεν καταλαβα τιποτα... Μπραβο Πωλινα οντως αξιζει το site...


κατι τετοιες στιγμες νιωθουμε ποσο αδυναμοι ειμαστε μπροστα στη φυση κ ποσο ματαια μπορει να ειναι ολα. Για τα οποια πασχιζουμε μια ζωη!
Epo συμφωνω απολυτα...
 
Εδώ τον ακούσαμε για τα καλά. Ο Πάρης πιάστηκε στα κάγκελα του κλουβιού του και ως συνήθως δεν μιλούσε για κανα μισάωρο.
 
Ελπίζω όλα τα μέλη του φόρουμ από τις κοντινές περιοχές να είναι καλά!

Εγώ τον κατάλαβα, αλλά επειδή δεν ήμουν στο δικό μου σπίτι αλλά σε αραιοκατοικημένη περιοχή και μονοκατοικία ούτε καν κουνήθηκα από την θέση μου. Η μητέρα μου, που καθόταν στη βεράντα και παρατηρούσε τους καναρίνηδες, μου είπε ότι ο Τιμολέων (το μικρό μου καναρινάκι και νεότερο μέλος της οικογενείας) δάγκωνε το κλουβί του όλο το μεσημέρι μέχρι τη στιγμή που έγινε. Είναι πολύ τρομακτικό πράγμα πάντως..
 
ο Τιμολέων δάγκωνε το κλουβί του όλο το μεσημέρι μέχρι τη στιγμή που έγινε...
😱Λοιπον τωρα που το λες, το καναρινι μου το εκανε συνεχεια αυτο εδω κ 3-4 μερες! Πρωτη φορα το ειδα να το κανει κ σκεφτομουν οτι ισως κατι θελει να φαει, μαρουλι ή κατι τετοιο, αλλα λες; 😕
Και τη στιγμη του σεισμου ετυχε να το κοιταζω στη βεραντα κ ειχε γινει "βελος" (ειχε μαζεψει πουπουλα κ τεντωθηκε) κ επαθε πλακα!
 
Σεισμος

Σημερα την ωρα του σεισμου πεταχτηκα εξω στο μπαλκονι γιατι το κουνημα κρατησε ωρα. Παρατηρησα τα πουλια και ειδα οτι η μια θυληκια καρδερινα που κλωσαει ειχε πεταχτει απο μονη της εξω απ τη φωλια και ηταν εντρομη σαν χαμενη σε αντιθεση με μια καναρα που συνεχισε να κλωσσαει σαν να μην ετρεξε τιποτα.Λιγο αργοτερα ετσι για δοκιμη κουνησα σα σεισμο λιγο την κατασκευη και αλλα μονο η καρδερινα αντεδρασε παλι. Σε ενα φιλο μου μαλιστα ενα ζευγαρι του ο αρσενικος εχασε αποτομα ολα τα πτητικα κυρια φτερα του τοσο που δεν μπορει να πεταξει στα ξυλακια του κλουβιου. Πρεπει να τις φοβιζει τρομερα ο σεισμος.
 
που να δειτε παιδια τα φιδια πως τρελλαθηκαν πριν τον σεισμο, ο πυθωνας ξεκολλησε την λαμπα του απο την μανια να ανεβει ψηλοτερα, τι να σας λεω, δεν εχω ξαναδει τετοιο σοκ που επαθε ο πυθωνας σε ζωο,τα καναρια ριχναν τον υπνο του δικαιου εδω αν και κουνηθηκαμε παρα πολυ
 
Trelathikame tin nixta paidia...Apo seismo o Rikis mou pali exase 3 megala ftera...Den prolavenoun na megalosoun...
Einai poli anisixos teleytea mina...Fonazi san trelos, pote den fonakse toso poli. Kai simera ti nixta tromakse pali...kai se ena lepto egine o seismos... ☹ Apotoma exase ftera
 
εχει κανεις πληροφοριες, για την ωρα του σεισμου χθες, το επικεντρο κ την ενταση;
 
εχει κανεις πληροφοριες, για την ωρα του σεισμου χθες, το επικεντρο κ την ενταση;

Ναι εδώ μπορείς να δεις:

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Αργολίδα - 18/6/2008 7:03:00 πμ

Αργολίδα, 5,7 ρίχτερ και 79 περίπου χλμ εστιακό βάθος
Τα ξένα δίκτυα τον έδωσαν 5,4😕 http://geofon.gfz-potsdam.de/geofon//seismon/globmon.html
 
παιδια εγω ακουσα οτι τωρα θα γινονται συχνα σεισμοι!
υπαρχει κινδυνος και για τσουναμι στις θαλασσιες περιοχες...
ο θεος να μας λυπηθει!
 
Back
Top