Γενικά Αντιδράσεις πουλιών και ζώων πριν από σεισμό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Wind-sa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
μπραβο μυριαμ!
πολυ κατατοπιστικο κ το βιντεακι που εχει :)
 
με τον σημερινό σεισμό, το καναρίνι μας (μάλλον ξύπνησε απο το κούνημα), άρχισε να τραγουδάει ασταμάτητα, άσε που δεν είχε ξημερώσει καλά καλά, τι να πώ αυτό το πουλί είναι απίστευτο!
 
Δηλ εχεις ξυπνησει κ εσυ τοσο νωρις;
Εμενα τα καναρινακια μου δε δειχνουν ποτε αν τον καταλαβαινουν.
 
Simera stis 5:05 to proi ksipnisame oloi apo fones kai xtipimata tou Riki! Kai se 30 deyterolepta egeinai to seismo! Exase OLA ta ftera ptisis tou sinolika 12 megala ftera (6 apo kathe ftero)...pola mikra poupoulakia...Ekatse sta kagela 20 lepta xoriz na kounithi...meta apo to ti deyteri donisi pige sti thesi tou kai den kimithike meta oute lepto... opos ki ego.

Paidia, anisixo,...kathe 3 mines xanoume ftera apo to seismo...einai poli diskolo gia to organismo tou na ksanadimiourgisei ota ta ftera! Ayto mporei na kanei to organismo tou adinamo...Kai tora idika pou ksekinaei h pteroria... diladi molis tha mas vgoun ta kenouria ftera pali tha ta xasoume apo pteroria;
Tou evala multivitamines amesos...pao simera tha paro mpolika asvestio...mplokakia, soupia... Ti allo mporo na kano; Kathe seismos mas prokalei sok!
 
Κι εμένα έχασε 5 φτερά η Figoline Πωλίνα, και ο Πετράκης μου χτύπησε μέχρι που μάτωσε το φτερό του.. Και στους δύο μετασεισμούς που έγινα έκαναν όλα σαν τρελλά...
Βάζε βιταμινες κάθε μέρα, το ειδικό μειγμα με όστρακα της Bogena και δίνε του και φυσικές πηγές βιταμινών...
 
Πληροφοριακά:
Ο σεισμός έγινε στο Μαντούδι Ευβοίας στις 05.01 με ένταση 5,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 25 χλμ περίπου.. Εμείς εδώ στην Αθήνα αν και σε αποσταση 95 χλμ από το σημείο, κουνηθήκαμε για τα καλά..
 
😱Α! Για αυτό η Κούκυ μου χτυπιόταν στο κλουβί της... Και εγω ξύπνησα απο τα χτυπηματά της και έψαχνα το κλουβί να δω τι γίνεται...☹
 
Γι'αυτο λοιπον ο αγγλος μου χτυπιοταν μες τη νυχτα...🙄 Πρωτη φορα το εκανε στις 2 εβδομαδες που τον εχω και το θεωρησα ως "μη προσαρμογη" ακομη, αλλα προφανως ηταν λογω του σεισμου!
Ενω τα πιγκουινια κοιμοταν του καλου καιρου😛
 
Και εμένα αρχισε να πετάει στο δωμάτιο που ήταν γιατι ηταν εξω πάνω στο κλουβι κ κοιμώταν. Εγώ δεν κατάλαβα τπτ κ ξύπνησα απο το φτερούγισμα κ τον ειδα ξύπνιο. Οπότε ολα τα πουλιά επιρεάστεηκαν απ οτι φαίνεται... αλλα φτεράκια δεν χάσαμε ευτυχώς.
 
Κι ο Φοιβος τα ιδια... ☹ Δεν εχασε κανενα φτερο αλλα χτυπιοτανε...☹

Μονο μια κουτσουλια εφτασε στον τοιχο... Πως εγινε αυτο δεν το ανακαλυψα...
 
Είχα ξυπνήσει 5 λεπτά πριν τον σεισμό και παρόλο που είχα δώδεκα πουλιά μεσα στο σπίτι, ουτε ένα δεν ταράχθηκε ούτε κουνήθηκε απο τη θέση του... Το κουνημα δεν μπορώ να πώ οτι ήταν υπερβολικό αλλά μεχρι τις 6 το πρωί δεν διαπίστωσα καμία ανησυχία στα πουλάκια μου... ευτυχώς! 🙄
 
εμενα οταν εκανε τον σεισμο 7,2 rikter (ετσι ειπε το cnn) ο παπαγαλος τσιριζε και φωναζε απο τον θορυβο που εκανε και εβλεπε μεσα στο δωματιο μου απο το μπαλκονι! Τα καναρινια κοιμοντουσαν ακομα!
 
ξυπνησα 10 λεπτα μετα τον σεισμο απο τα φτερουγησματα των πουλιων. ευτυχως δεν εχασαν φτερα
 
Τα καρδερινακια μου με τον σεισμο παθανε μεγαλη ζημια χασανε απο τις φτερουγες τους τα βασικα φτερα πτησης και στην ακρη εχουν ματωση, ενα εχασε και απο τα δυο φτερα και δεν μπορει να πεταξει απο κλαδι σε κλαδι το ενα ειχε παθει σοκ ολη μερα. Θα ξαναβγουν; Ηταν τα καινουργια φτερα, τι να κανω να τα βοηθησω;
 
Πρόβλεψη του σεισμού απο τον Ιβανάκο μου;

Καλησπέρα. Θα ήθελα να αναφέρω αυτό που είχε συμβεί με τον Ιβαν πέρυσι στον πρώτο σεισμό του Λεωνιδίου, εκείνον ο οποίος είχε ταρακουνήσει πολυ και την Αθήνα. Περίπου ένα λεπτό πριν το σεισμό ο Ιβάν έγινε τρομερά ανήσυχος και άρχισε να πετάει μέσα στο κλουβί του με αποτέλεσμα να του φύγουν αρκετά φτερά.Αμέσως μετά έγινε ο σεισμός. Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχε και το cockatiel ενός καθηγητή μου.
 
Back
Top