Γενικά Αν δεν φοραει ταυτοτητα τι σημαινει;

marianna2384

PB Member
Πόλη
Ραφήνα
Ο δικος μου ο Ζακο δεν εχει ταυτοτητα στο ποδαρακι του, αυτο τι μπορει να σημαινει; Είναι μηπως πιασμενος αγριος η τι αλλο μπορει να υσχυει; Κανονικά πρέπει να εχει και γιατί; και αν πρεπει να του βαλω ταυτοτητα που να απευθυνθω;

Μαριαννα σημαινει πως ειτε ειναι πιασμενος μωρο αφου ειναι και καποιων χρονων που τοτε τα μετρα για την εισαγωγη πουλιων δεν ηταν τοσο αυστηρα ειτε του το αφαιρεσανε για καποιο λογο, ισως τον ενοχλουσε. Τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα και δεν αξιζει. Δεν θα το ανεχτει και θα κανει πληγη στο ποδι του. Δεν εχει και νοημα πιστευω. Αυτο μετραει για την διαδικασια της αγορας περισσοτερο..

Συμφωνώ με τον Ανέστη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του βάλεις. Κι εγώ του δικού μου σήμερα - αύριο θα του το βγάλω.

ουτε το θυληκο μου εχει αλλα ειπε ο πτηνιατρος οτι δεν υπαρχει προβλημα!

Mporo na paro apo kapou daxtilidia gia neogenita poulia; Stin periptosi pou den eimai ektrofeas...Leme tora gia 3-10 poulakia?

αν εισαι μελος σε καποιο συνεταιρισμο πουλιων μπορεις να τα παραγγειλεις απο εκει! Ετσαι διαβασα σε βιβλιο που εχω!

Από σύλλογο. Αν θέλεις απλά να αναγράφεται η χρονολογία γέννησης μερικά μεγάλα petshop έχουν κλειστά δαχτυλίδια, αλλά δύσκολα θα βρεις.

Sto sillogo mporei na graftei opoios thelei?H Ki autos pou exei 1 h 2 mono poulakia? H mono an eisai ektrofeas; Ego Mporo me ta 2 Cockatilakia mou?

Πωλίνα ρώτα στα eshop που έχουμε στο φορουμ να σε βοηθήσουν. Μπορείς επίσης να κάνεις μια εγγραφή σε κάποιο σύλλογο έστω και τώρα και να σου δώσουν δαχτυλίδια έστω και τα ''μηδενικά'' μιας και δεν προλαβαίνεις κάποια παραγγελεία πλέον για δαχτυλίδια

Exoume eshop sto foroum?
Se poio silogo mporo na grafto? Ti prepei na kano gia auto? Ti ipoxreosis tha exo?
Ti simeni "midenika daxtilidia";

Επειδή είμαι λίγο περίεργος: ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος δαχτυλίδι στα πουλάκια του αν δεν είναι εκτροφέας; Υπάρχει κάποια νομοθεσία; Εσύ Πωλίνα γιατί θέλεις να τα δαχτυλιδώσεις; Εγώ πάντως όπως έχω ξαναπεί είμαι κατά των δαχτυλιδιών μετά την αγορά ενός πτηνού. Σαν να φοράμε κομμένες χειροπέδες. Στον δικό μου θα το βγάλω γιατί τον ψιλοενοχλεί κι όλας αλλά θα το φυλάξω κάπου (αν και ψεύτικο).

Exoume eshop sto foroum?
Se poio silogo mporo na grafto? Ti prepei na kano gia auto? Ti ipoxreosis tha exo?
Ti simeni "midenika daxtilidia";

Δεν έχουμε eshop :D έχουμε όμως ανάλογο θέμα με μαγαζια online που αν ρωτήσεις θα σου πουνε. Δεν μπορώ εγώ να σου πω σε ποιο σύλλογο να κάνεις εγγραφή 😉 ψάξτο. Κάθε συλλογος έχει μερικά δαχτυλίδια για άτομα που δεν πρόλαβαν να παραγγειλουν τα δικά τους ή δεν έκαναν εγγραφή εγκαιρως και έτσι τους δίνουν απο αυτά που είναι πχ το 999 ή το 000.

Φιλικά

Δεν έχουμε eshop :D έχουμε όμως ανάλογο θέμα με μαγαζια online που αν ρωτήσεις θα σου πουνε. Δεν μπορώ εγώ να σου πω σε ποιο σύλλογο να κάνεις εγγραφή 😉 ψάξτο. Κάθε συλλογος έχει μερικά δαχτυλίδια για άτομα που δεν πρόλαβαν να παραγγειλουν τα δικά τους ή δεν έκαναν εγγραφή εγκαιρως και έτσι τους δίνουν απο αυτά που είναι πχ το 999 ή το 000.

Φιλικά

Μάνο νομοθεσία δεν υπάρχει. Ο λόγος για τον οποίο κάποιος θέλει να δαχτυλιδώσει τα πουλιά του είναι πχ για να λέει οτι ειναι δικά του και μόνο έτσι το αποδικνύει. (εκτός μερικών περιπτώσεων). Η Πωλίνα ρώτησε για νεογέννητα πουλάκια και όχι μεγάλα. Δεν μπορείς να περάσεις δαχτυλίδι κλειστού τύπου μετά την 6-8 μέρα.

Μάνο νομοθεσία δεν υπάρχει. Ο λόγος για τον οποίο κάποιος θέλει να δαχτυλιδώσει τα πουλιά του είναι πχ για να λέει οτι ειναι δικά του και μόνο έτσι το αποδικνύει. (εκτός μερικών περιπτώσεων). Η Πωλίνα ρώτησε για νεογέννητα πουλάκια και όχι μεγάλα. Δεν μπορείς να περάσεις δαχτυλίδι κλειστού τύπου μετά την 6-8 μέρα.

Οπότε φαντάζομαι Γρηγόρη ότι για κάθε δαχτυλίδι θα υπάρχει και κάποιο σχετικό έγγραφο που θα λέει ότι το χ δαχτυλίδι έχει αγοραστεί από τον χ άνθρωπο έτσι;

Οπότε φαντάζομαι Γρηγόρη ότι για κάθε δαχτυλίδι θα υπάρχει και κάποιο σχετικό έγγραφο που θα λέει ότι το χ δαχτυλίδι έχει αγοραστεί από τον χ άνθρωπο έτσι;

Για κάθε δαχτυλίδι δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο. Κάθε δαχτυλίδι αναγράφει τον κωδικό αριθμό του ''εκτροφέα'' έτσι σύμφωνα με αυτό τον αριθμό μπορείς να ανακαλύψεις ποιος είναι ο ''εκτροφέας''. Θα κανω μια αναζήτηση σε ενα παλιό ποστ και θα σου φέρω ενα παράδειγμα.

Δεν άργησα https://community.petbirds.gr/threads/Είναι-κανένα-καναρίνι-ράτσας-από-αυτό-το-ζευγάρι.3044/ διάβασε το να καταλάβεις τι εννοώ

Για κάθε δαχτυλίδι δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο. Κάθε δαχτυλίδι αναγράφει τον κωδικό αριθμό του ''εκτροφέα'' έτσι σύμφωνα με αυτό τον αριθμό μπορείς να ανακαλύψεις ποιος είναι ο ''εκτροφέας''. Θα κανω μια αναζήτηση σε ενα παλιό ποστ και θα σου φέρω ενα παράδειγμα.

Δεν άργησα https://community.petbirds.gr/threads/Είναι-κανένα-καναρίνι-ράτσας-από-αυτό-το-ζευγάρι.3044/ διάβασε το να καταλάβεις τι εννοώ

Ευχαριστώ για το παράδειγμα Γρηγόρη. Ωστόσο άλλο είναι αυτό που εννοώ. Ίσως να μην το έθεσα καλά. Έστω ότι εμένα γεννάνε οι παπαγάλοι μου και θέλω να δαχτυλιδώσω τα μικρά. Αφού δεν είμαι γραμμένος σε κάποιο σύλλογο και μπορώ να πάρω δαχτυλίδια από pet shop, πώς ταυτοποιούνται αυτά τα δαχτυλίδια με εμένα; Θέλω να πω ότι θα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι το υπ' αριθμόν 56ΨΦΧ δαχτυλίδι ανήκει στον Anemos84 από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο σαν απόδειξη αγοράς του συγκεκριμένου δαχτυλιδιού από εμένα; Γιατί αν δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι ο παπαγάλος με αυτό δαχτυλίδι είναι δικής του εκτροφής και άρα δεν θα υπάρχει νόημα να βάλω δαχτυλίδι.
Αναφέρομαι πάντα σε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες εκτροφείς.

Ευχαριστώ για το παράδειγμα Γρηγόρη. Ωστόσο άλλο είναι αυτό που εννοώ. Ίσως να μην το έθεσα καλά. Έστω ότι εμένα γεννάνε οι παπαγάλοι μου και θέλω να δαχτυλιδώσω τα μικρά. Αφού δεν είμαι γραμμένος σε κάποιο σύλλογο και μπορώ να πάρω δαχτυλίδια από pet shop, πώς ταυτοποιούνται αυτά τα δαχτυλίδια με εμένα; Θέλω να πω ότι θα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι το υπ' αριθμόν 56ΨΦΧ δαχτυλίδι ανήκει στον Anemos84 από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο σαν απόδειξη αγοράς του συγκεκριμένου δαχτυλιδιού από εμένα; Γιατί αν δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι ο παπαγάλος με αυτό δαχτυλίδι είναι δικής του εκτροφής και άρα δεν θα υπάρχει νόημα να βάλω δαχτυλίδι.
Αναφέρομαι πάντα σε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες εκτροφείς.

Όχι δεν θα μπορεί να αποδειχτεί οτι είσαι εσύ. Σε καμία περίπτωση. Όπως είπε και η Χριστιάνα δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο 😉

Back