Φροντίδα Σας δαγκώνουν οι παπαγάλοι σας ή μόνο ο δικός μου είναι τρελός; Τον βαρέθηκα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ίσως να είναι στα όρια; Δεν ξέρω ακριβώς τα μεγέθη, πάντως εφόσον είναι έξω τόσες πολλές ώρες δεν νομίζω ότι δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα το μέγεθος.
 
@Stavros ο δικος μου εχει μια ιδιαιτερη αδυναμια στην μητερα μου αλλα σε ολους μας ερχεται και καθεται, χαιδευεται, δινει φιλακια και δαγκωνει βεβαια.
[automerge]1661270996[/automerge]
@meniam παιδια καποιο λαθος πρεπει να κανετε 20220823_190828.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Είναι ΜΙΚΡΟ! Οι κονουρες είναι ζώα πολύ ενεργητικά και δραστήρια και απαιτούν μεγάλα κλουβιά για να γυμνάζονται. Ειναι στα όρια αλλά και πάλι το θεωρώ μικρό. Θα σου πρότεινα ένα κλουβί με διαστάσεις περίπου 80×45×70. Πατήθρες δες εδώ:
https://petbirds.gr/product/bird-perch-v-shape/
https://petbirds.gr/product/ξύλινη-πατήθρα-παπαγάλων-φυσικό-κλαδ/
 
@Niva99 αυτες τις μερες ηταν πολυ καλος. Απο τοτε που γυρισαμε απο το πενταημερο διακοπων μονο μια φορα ηταν επιθετικος χωρις λογο. Τι τον πιανει μερικες φορες δεν ξερω. Το κλουβι μετα απο οσο το βλεπω που κινειται μεσα του ειναι υπεραρκετο και πιστευω πως δε χρειαζεται να ειναι ακριβως στανταρ τα νουμερα των διαστασεων, αλλα και παλι δεν εχω χωρο για μεγαλυτερο κλουβι. Το συγκεκριμενο το εχω τοποθετησει στο γραφειο μου αφου εβγαλα ενα ραφι, για να εχει υψος και να αισθανεται οτι ειναι πανω σε δεντρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Ledagcc επειδη ακριβως απεναντι ειναι το κρεβατι, οταν ειμαι ξαπλωμενος ναι ειναι λιγο πιο ψηλα το κλουβι. Οταν ειμαι ορθιος οχι.
 
Τι τον πιανει μερικες φορες δεν ξερω.
Ζωντανοί οργανισμοί είναι με αισθήματα και ορμόνες, όπως εσύ δεν είσαι όλη την ώρα ζεν και αποζητας την συντροφιά έτσι και αυτό. Μην υπερβάλλουμε και τα θέλουμε όλα δικά μας δεν είναι λούτρινα
 
Δυστυχως συνεχιζει το προβλημα με τις δαγκωνιες και δε μπορω να καταλαβω αν το κανει μονο ο δικος μου η αν το κανουν και οι υπολοιποι παπαγαλοι γενικα τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο. Ο δικος μου δεν δεχεται με τιποτα να τον παρεις στο χερι σου οταν ειναι καπου οπουδηποτε και κανει κατι οτιδηποτε με αποτελεσμα να δαγκωνει με πολυ δυναμη και να σου βγαζει και αιμα (δεν καταλαβαινω γιατι τοση αγριοτητα). Ωραια, δεν τον ενοχλουμε και τον αφηνουμε να ερθει πανω μας οποτε θελει εκεινος, αλλα πολλες φορες ομως δαγκωνει και στα καλα καθουμενα, εχει τυχει να βαλουμε κοντα το προσωπο μας και να δαγκωσει μυτες, χειλη... εμενα χθες μου αφησε σημαδι στην μυτη. Επισης αλλες φορες επιτηθεται δαγκωνοντας πολλες φορες συνεχομενα (κυριως στην μητερα μου). Αλλα γιατι ομως να δαγκωνει χωρις κανεναν λογο και με τοση αγριοτητα; στα οπα οπα τον κραταμε τον βγαζουμε συχνα εξω σε μεγαλο κλουβι τον εχουμε... τον εχουμε βαλει στο κλουβι για τιμωρια, τον βρεχω, του εχω φωναξει δεν παιρνει χαμπαρι. Μηπως εχει να κανει που ηταν αγριο και δεν τον ταιζαν με κρεμα οπως τα υπολοιπα που ειναι ημερα; δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Επισης θα τον αφησουμε 5 μερες σε κατι συγγενεις γιατι θα λειπουμε. Αυτο θα του κανει καλο η μηπως θα τον τρελανει ακομα περισσοτερο;
Συγγνώμη αλλά τον να τον βρέχεται να του φωνάζετε και να τον βάζετε τιμωρία δεν είναι καθόλου σωστός τρόπος. Ίσα ίσα τον φοβίζετε και τον αγριευετε περισσότερο. Κάνε αυτά που σου είπαν τα μέλη παραπάνω, ή δωστον σε κάποιον. Υπομονή θέλει, αυτό είναι το μυστικό.
 
Εμένα πάλι άποψη μου είναι, χωρίς να έχω εμπειρία με παπαγάλους, να κρατήσεις ένα ημερολόγιο με τι ενέργειες ενοχλούν τον παπαγάλο και σιγά σιγά να τις αποκλείσεις όλες. Να μείνεις εκεί για ένα διάστημα να τα βρειτε και μετά λίγο λίγο αν σε αυτά που έχει κόψει είναι και η σωματική επαφή να αρχίσεις σιγά σιγά να κάνεις προσπάθεια για άγγιγμα. Αν πάλι δεν θέλει μάλλον θα συμβιβαστείς με αυτό. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά όσα θέλουν αγγίζουμε αλλά τα αγαπάμε όλα το ίδιο. Όταν αγαπάμε κάποιο ζώο συντροφιάς επειδή κάνει αυτό που θέλουμε δεν είναι ανιδιοτελής πράξη. Η φωνή δεν έκανε ποτέ καλό δυστυχώς με αυτή τη συμπεριφορά πήγες πολύ πίσω. Κάνε reset στην συμπεριφορά σου. Ξέχασε ότι έχεις κάνει. Γράψε τι δεν πρέπει να κάνεις και ξαναπροσπάθησε. Διαφορετικά όπως είπαν και άλλοι θα πρέπει να τον δώσεις σε κάποιον που θα τον αγαπήσει όπως είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Kostas Pyl δεν εχει θεμα με το αγγιγμα ισα ισα τις περισσοτερες φορες ερχεται μονος του στα χερια μας και μας τσιμπαει για να τον χαιδεψουμε, απλα ειναι πολυ νευρικος και πειραχτηρι με αποτελεσμα καποιες φορες να τσιμπαει στα καλα καθουμενα και αλλες φορες για ασημαντη αφορμη.
 
Οριστε ο αγαπητος ο ρικος 😂 σταματησε να δαγκωνει εμας και ξεσκισε τους συγγενεις που ηρθαν στο σπιτι μας για καποιες μερες. Παντως πιστευω οτι το δαγκωμα ειναι στον χαρακτηρα του καθε πουλιου και δε νομιζω να μπορει να αλλαξει ουτε με λιχουδιες ουτε με target training και ουτε με καμια αλλη εναλλακτικη. 20220926_013541.webp
 
Καλησπερα, επειδη εχω κανει απειρα ποστς για το γεγονος οτι δαγκωνει ο παπαγαλος μου θα γραψω στο ιδιο αυτη τη φορα. Εχει 3 μερες τωρα που δαγκωνει ασταματητα και εντελως στα καλα καθουμενα ολους μας. Δηλαδη πριν σε σχεση με τις 3 τελευταιες μερες εχει αλλαξει η συμπεριφορα του και σαν να τον ενοχλει κατι και εχει γινει πολυ χειροτερα στο κομματι του δαγκωματος. Παιζει ρολο καθολου πτεροροια, αναπαραγωγικη περιοδος, το κρυο; επισης νομιζω πως το μπανιο το θεωρει πλεον δικο του χωρο και δε θελει να πηγαινουμε αλλα δεν ειναι πως δαγκωνει μονο τοτε.
 
@Kleos Η αναπαραγωγικη περίοδος επηρεάζει την ψυχολογία ενός παπαγάλου λόγω ότι οι ορμόνες του είναι στα ύψη. Να μην του δίνεις αυγό/αυγοτροφή για κάποιο διάστημα, να έχεις το κλουβί του σε ένα σκοτεινό μέρος και να αυξήσεις τις ώρες ύπνου σε 12-14.
 
Back
Top