Φροντίδα Απέκτησα κι εγώ budgie παπαγαλάκι

Σταυρούλα5

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2017
Μηνύματα
39
Καλησπέρα, είμαι η Σταυρούλα και από την Δευτέρα 14/8 έχω στο σπίτι μου ένα αρσενικό budgie παπαγαλάκι (τον ΧούΛιο, όπως τον ονόμασα, Λιο τον φωνάζουμε), όχι από pet shop αλλά από μια φίλη μου που γέννησε η παπαγαλίνα της. Πρώτη φορά έχω παπαγαλάκι. Είναι πολύ όμορφος και πολύ καλός. Εχω παρα πολλές απορίες κ ερωτήσεις που θέλω να κάνω. Είναι περίπου 2-3 μηνών κ βγήκε από τη φωλιά περίπου πριν 1 εβδομάδα από ότι μ είπε η φίλη και την Κυριακή ξεκίνησε κ έτρωγε μόνο του. Δεν ξέρω κατά πόσο όντως είναι έτσι ίσως δεν τα είχε παρατηρήσει πιο πριν. Στην αρχή που τον πήγα σπίτι αγχωθηκα πως δεν έτρωγε αλλά κατάλαβα πως απλά δεν έτρωγε μπροστά μου, αλλά προχθές το έκανε κ αυτό κι ας ήμουν μπροστά, βέβαια δεν τον ενοχλούσα καθόλου απλά τον κοιτούσα. Λοιπόν ξύνεται συνέχεια κάποιες φορές έντονα... Κ σκέφτηκα μήπως έχει ψείρες, από τη φωλιά ίσως...ρώτησα κτηνίατρο κ μου είπε πως το μυαλό του πάει στις ψείρες κ να του βάλω ένα σπρέι που αυτό το βάζουν μια φορά το μήνα, θα τον πάω σήμερα να του το βάλει αυτός Γτ Εγώ πρώτον δεν ξέρω πως κ που και δεύτερον δεν θέλω αν δε του αρέσει αυτό να με φοβάται η να με αντιπαθησει. Επίσης του είπα ότι φουσκώνει συχνά κ μου είπε ότι καλά κάνει κ Είναι φυσιολογικο. Είναι; Επίσης τρίζει το ράμφος του κ το ανοιγοκλείνει λες κ θέλει να μιλήσει 😀 αλλά δεν κάνει κάτι άλλο, γιατί το κάνει αυτό? Κ θορυβο με τη γλώσσα του, έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές το κάνει όταν του μιλάω κ όταν σταματάω να του μιλάω μιλάει αυτό κ κάνει ήχους. Όχι δυνατούς αλλά όπως κελαηδανε.
Θέλω να σας πω κι Αλλά. Του έχω πάρει καθρέφτη γιατί μου είπαν στο πετ σοπ πως θα νιώθει μοναξιά κ ότι τους αρέσει να βλέπονται, αλλιώς θα πάθει κατάθλιψη μου είπαν. Η Αλήθεια Είναι πως κ σε αυτόν αρέσει πολύ, τον λατρεύει πάει κ του μιλάει κρεμιέται ανάποδα κ τέτοια, τη περισσότερη ώρα του τη περνάει εκει, βέβαια από κάτι που διάβασα δεν ξέρω αν έκανα καλά που του πήρα η όχι. Τι να κάνω; Να του την αφήσω η να την βγάλω;
Εχω επιχειρήσει κ έχω βάλει το χέρι μου μέσα κ ανεβαίνει πάνω αλλά για πολύ λίγο κ δεν θέλει αν ανέβει να τον μετακινησω κ απλά αφήνω το χέρι μου ακίνητο. Του μιλάω βέβαια. Με αφήνει να τον χαϊδεύω ακριβώς πάνω από τα ποδαράκια του στο στήθος σχεδόν, αλλά δεν πάω παραπάνω Γτ αρχίζει κ δαγκώνει, φοβάται γι'αυτό το κανει; Με άφησε χθες κ χαϊδεψα και το φτερό του αλλά μετά από λίγο πάλι δάγκωσε κ πήρα ήρεμα το χέρι μου, στο κεφαλάκι δεν έχω επιχειρήσει Γτ ξέρω πως θα με δαγκώσει κ δεν θέλω να τρομάξει. Έχουμε κάνει πρόοδο όμως έτσι δεν είναι; Επίσης του πετούσα φιλάκι κ ταυτόχρονα χαϊδευα το ράμφος του δε παραπονέθηκε καθόταν. Πρέπει να του βάλω μπανιέρα για να πλατσουριζει; Του έχω για να τρώει παπαγαλίνη και βιταμίνη από ότι βλέπω τα τρωει και του αρέσει κ πολύ η βιταμίνη. Του έβαλα κ φρυγανιά κ Του άρεσε κ μαρούλι Επίσης. Του έχω βάλει πετρούλα για το ράμφος του αλλά δεν έχει πάει ακόμη... Πρέπει να κάνω κάτι; Ούτε στη σκαλιτσα π του έχω έχει πάει. Κάθεται περισσότερο στον καθρέφτη και στη κούνια κ λίγο στα κλαδάκια. Επίσης του έχω κλαδάκια αλλά πλαστικά γιατί δεν βρήκα ξύλινα σε πετ σοπ, θα του τα βγάλω Γτ διάβασα πως μπορεί να του προξενήσουν κάποια ασθένεια απλά δεν έχω βρει ξύλινα ακόμη. Αυτά τα μπαστούνια που είναι για να τρώνε Πρέπει να τουτου πάρω; Τι άλλο παιχνίδι θα μπορούσα να του βάλω που να είναι ακίνδυνο; Κάνω κάτι λάθος από αυτά που σας έχω πει; Ξέρω καταιγισμός... σας έχω ζαλίσει με όλα αυτα αλλά θέλω να μου πει κάποιος που ασχολείται κ ξέρει για ολα αυτα. Θέλω να ειναισας ευτυχισμένο κ όχι φοβισμένο. Θέλω να με εμπιστευτεί ξέρω πως πρέπει να κάνω υπομονή κ θα το κάνω. Θα μάθει να βγαίνει από το κλουβι; Πως πρέπει να το μάθω, τι πρέπει να κάνω; Εμένα αυτή τη στιγμή αν βγει 😀 θα πετάει από δω κι από κει κι άντε πιαστο μετά. Πως θα ξαναμπεί μετά μέσα; Η μάλλον πως θα το ξαναπιασω χωρίς να πΆθει κάτι.Αυτό πιστεύω πως από τον πανικό του κ από τη θέληση του να φύγει μπορεί να τραυματιστει. Πότε θα είναι έτοιμο; Κ τι να κάνω για να μη δαγκώνει. Επίσης όταν κάνει κάτι καλο ας πούμε που ανεβαίνει πάνω στο δάχτυλο μου τι θα μπορούσα να του δίνω ως ανταμοιβή; Τι πρέπει να πάρω; Ευχαριστώ Εκ των προτέρων και Συγνώμη κ πάλι για όλα αυτά που έγραψα.
 
Καλησπέρα Σταυρούλα! Καλώς ήρθες στο φόρουμ ! Να χαίρεσαι τον Χούλιο!
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τις απορίες σου γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τα παπαγαλάκια για μεγάλο διάστημα και δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα τους, όμως περίμενε να σου απαντήσουν και οι ειδικοί. Μπορείς να διαβάσεις και τα σχετικά άρθρα και να δεις και άλλες συζητήσεις.
Πάντως μπανιέρα να του βάζεις σε καθημερινή βάση αν μπορείς, τους αρέσει πολύ και καθαρίζονται! Επίσης καλό θα ήταν να παίρνεις συσκευασμένη τροφή και να δίνεις φρούτα και λαχανικά εποχής 👍
Και πάλι να τον χαίρεσαι!
 
Ευχαριστώ πολύυυυ. Κάποια στιγμή θα βάλω κ εγώ φώτο από τον παπαγαλίνο μου να τοντου Δείτε. Μπανιέρα θα του πάρω τότε λοιπόν αλλά Ποια; Είναι κάτι πλαστικές πολύχρωμες, αυτές να του πάρω; Όταν λες συσκευασμένη τροφή;
 
Καλώς ήρθες Σταυρούλα και να χαίρεσαι το παπαγαλάκι σου!
Η φίλη σου στο έδωσε οριακά στη σωστή ηλικία. Καλό θα ήταν να στον έδινε μετά από 10 μέρες αλλά αφού τρώει εντάξει.
Τελικά είναι δύο ή τριών μηνών; Μάλλον δύο θα είναι αφού πρόσφατα βγήκε από τη φωλιά. Ρωτάω γιατί σ' αυτή την ηλικία ένας μήνας κάνει μεγάλη διαφορά.
Μια περίεργη συμπεριφορά στην αρχή της μεταφοράς στο νέο χώρο είναι φυσιολογική αφού μην ξεχνάς είναι ένα μωρό που τώρα άφησε την ασφάλεια της μητέρας και της φωλιάς.
Να έχεις ήπια συμπεριφορά, όχι πολλές φωνές, όχι απότομες κινήσεις, όχι δυνατή μουσική και αέρας στο δωμάτιό του.
Να του μιλάς γλυκά.
Να τοποθετήσεις το κλουβάκι του σε κάποια γωνία, που να ακουμπάει τουλάχιστον σε έναν τοίχο.
ξύνεται συνέχεια κάποιες φορές έντονα..
Να δούμε σε τι φάση βρίσκεται η πτεροφυΐα του. Αν βγάζει ακόμα φτερά, η φαγούρα και το ξύσιμο προέρχεται από αυτό.
Ψείρες στις φωλιές των παπαγάλων δεν αποκλείονται αλλά δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο.
Να το πας βεβαίως στο γιατρό αλλά μην αμελήσεις να του επισημάνεις το νεαρό της ηλικίας του πουλιού. Τα φάρμακα σ' αυτή την ηλικία, πρέπει να εφαρμόζονται με φειδώ και μεγάλη "τσιγκουνιά". Μέχρι να πάει ενός έτους, το πουλάκι θα είναι ευάλωτο και θα θέλει την προσοχή ενός βρέφους, τόσο για την καθαριότητα, όσο και για την προφύλαξη από ασθένειες. Μετά θα έχει δυναμώσει και όλα θα είναι πιο εύκολα.
Αν βγάζει ακόμα φτερά, η μπανιέρα όντως θα το βοηθήσει, γιατί το μπάνιο μαλακώνει το δέρμα και πετάγονται πιο εύκολα τα φτερά.
Μια απλή μπανιερίτσα είναι εντάξει.
Του έχω πάρει καθρέφτη
Να τον βγάλεις. Ο καθρέφτης δίνει την ψευδαίσθηση της παρουσίας άλλου πουλιού και τα στρεσσάρει, δεν έχει σημασία αν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα.
Επίσης του είπα ότι φουσκώνει συχνά κ μου είπε ότι καλά κάνει κ Είναι φυσιολογικο. Είναι; Επίσης τρίζει το ράμφος του κ το ανοιγοκλείνει λες κ θέλει να μιλήσει 😀 αλλά δεν κάνει κάτι άλλο, γιατί το κάνει αυτό? Κ θορυβο με τη γλώσσα του, έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές το κάνει όταν του μιλάω κ όταν σταματάω να του μιλάω μιλάει αυτό κ κάνει ήχους. Όχι δυνατούς αλλά όπως κελαηδανε.
Είναι της ηλικίας του, έχει ανάγκη να χουχουλιάζει, επίσης ίσως ζητάει ακόμα τροφή από τους γονείς.
Στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, είναι συγκεντρωμένα όλα τα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ενημερωθείς για την σωστή φροντίδα του παπαγάλου σου. Πάτα στο κίτρινο και κράτα τον για να το διαβάσεις σιγά-σιγά.
Στο petbirds υπάρχουν πολλοί κάτοχοι budgies, ώστε έχει γίνει και ομάδα από τον @Νίκος Υ , τα παιδιά θα σε ενημερώσουν για όποια άλλη απορία έχεις τώρα ή θα σου παρουσιαστεί στο μέλλον 🙂
 
Μαρία σε ευχαριστώ παρα. Πολύ για τις πληροφορίες, με βοήθησες με αυτά που μου έγραψες. Τον καθρέφτη τον έβγαλα ήδη και του έβαλα και μπανιερα αλλά τώρα π δεν έχει τον καθρέφτη κάθεται μόνο στη κούνια, δεν πάει πουθενά αλλού. ☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Κάτι πάτησα λάθος δεν ξέρω Γτ το έβγαλε έτσι. Λοιπόν Επίσης σε λίγο θα τον πάω και στον κτηνίατρο να δούμε τελικά εάν έχει ψείρες η όχι. Του πήρα και ένα παιχνιδάκι καινούργιο στο οποίο δεν έχει πάει ακόμη, κάτι μπαλιτσες κρεμαστες με κουδουνάκια
Λέτε να αρχίσει να τα χρησιμοποιεί κάποια στιγμή αυτά που του έχω μέσα; Αχχχ είμαι πολύ χαρούμενη που τον έχω είναι γλύκας. Ανυπομονώ ποτέ θα αρχίσουμε να περιπλανιομαστε και μέσα στο σπίτι, Ναι είναι νωρίς ακόμη αλλά μ'αρέσει κ μόνο στην ιδέα :)
Βέβαια θέλω να σας πω πως Ναι μεν τον έχω στο δωμάτιο μου και Μαρία όπως είπες κ εσύ ακουμπάει σίγουρα σε έναν τοίχο αλλά τις ώρες που λείπω που δυστυχώς είναι αρκετές (κυρίως πρωινές) τον βάζω στο μπαλκόνι κάπου ψηλά ώστε να βλέπει παντού κι έχω να πω ότι του αρέσει μιλάει συνέχεια γτ ακούει και κάτι καναρίνια που έχουν οι διπλανοί. Τον βγάζω Γτ δεν θέλω να μένει μόνος του. Όταν είμαι εδώ φυσικά τον έχω μαζί μου.
 
σταυρουλα να σου ζηση. καλα εκανες και εβγαλες τον καθρευτη. το ξησιμο το νομιζω οτι προερχετε επειδη βγαζει ακομα φτερακια, λογο ηληκιας. Ο γιατρος θα σου πει συγουρα. Οσο για τα παιχνιδια μην ανχωνεσε καποια στιγμη θα ασχοληθη. υπαρχουν τυποποιημενες τροφες για μπατζιτ, και φυσικα εποχιακα φρουτακια, και καλο καθαρισμα στο κλουβι.
 
Ναι μεν τον έχω στο δωμάτιο μου και Μαρία όπως είπες κ εσύ ακουμπάει σίγουρα σε έναν τοίχο αλλά τις ώρες που λείπω που δυστυχώς είναι αρκετές (κυρίως πρωινές) τον βάζω στο μπαλκόνι κάπου ψηλά ώστε να βλέπει παντού κι έχω να πω ότι του αρέσει μιλάει συνέχεια γτ ακούει και κάτι καναρίνια που έχουν οι διπλανοί. Τον βγάζω Γτ δεν θέλω να μένει μόνος του. Όταν είμαι εδώ φυσικά τον έχω μαζί μου.
Ποτέ μην τον αφήνεις στο μπαλκόνι μόνο του εφόσον δεν έχεις προνοήσει για προστασία από αρπακτικά. Καλύτερα μέσα και ασφαλής.
Μην θεωρείς υπερβολικό τον φόβο αυτό, διάβασε περιστατικά φρίκης εδώ και πάρε τα μέτρα σου
https://community.petbirds.gr/threads/Επιθέσεις-αρπακτικών-σε-εξωτερικές-εκτροφές.27260/
 
Παναγία μου! Καλά που μου το είπες και σε ευχαριστώ παρα πολύ Γτ η αλήθεια είναι το είχα άγχος διότι οι περισσότεροι στο γύρω περιβάλλον μου, όταν Ρωτούσα αν θα μπορούσε και μέρα να επιτεθεί κάτι στον μικρό μου γελούσαν και μου έλεγαν έλα μωρέ σιγά μην έρθει τίποτα την ημέρα. Τώρα που μου το είπες αγχωθηκα και δεν θα τον ξαναβγάλω εκτός κι αν είμαι έξω μαζι του. Στις,19:00 τον έβαζα πάντα μέσα. Αλλά δεν θα νιώθει κάπως μέσα στο σπίτι,Γτ του αρέσει έξω! Επίσης μέσα στο σπίτι να τον βάλω κάπου κοντά σε παράθυρο Ε?
Τη πρώτη μέρα που τον έφερα σπίτι λίγο πριν ανέβουμε πάνω τον πήρε για λίγο ο πατέρας μου Ο οποίος καθόταν στο δρόμο έξω από το σπίτι της γιαγιάς μου και είχε το κλουβί με τον Χούλιο στα γόνατα του και του μιλούσε... Παιδιά!ήρθε μια γάτα και του επιτέθηκε για να φάει τον Χούλιο και ο πατέρας μου όπως πήδηξε η γάτα προς τα πάνω του της έριξε κλωτσιά πετάχτηκε στον αέρα κ έφυγε... φανταστείτε με τι λύσσα επιτέθηκε με τι φόρα για να ανεβει πάνω. Εγώ είχα πάει να αράξω το αυτοκίνητο και μόλις γύρισα Κ μου το είπε έπαθα πλάκα.φρικαρα. αχ το παιδιιι μουυ δεν θέλω να μου πάθει κάτι. Ποτέ ξανά έξω!
 
Ευχαριστώ Έκτορα. Ναι τον πήγα στον γιατρό και ήταν ευτυχως πολύ καλός μαζί του βέβαια στην αρχή έβαλε το χέρι του μέσα κ πήγε να τον πιάσει κ τον προειδοποίησα ότι έτσι όπως πάει θα τον Δαγκώσει κ μια που το είπα μια που το έκανε κ του λέω Άστον θα τον πιασω εγώ και το παιδί μου με μένα ήταν πιο ήρεμος με άφησε κ τον έπιασα όχι κατευθείαν αλλά επειδή του μιλούσα ταυτόχρονα ήταν καλός μαζί μου βέβαια κατάλαβα στο τέλος ποιο είναι το κανονικό του δάγκωμα 😀 οπότε του είπα να τον αφήσουμε να ηρεμήσει, ύστερα τον ψεκασε τον μικρο μου με ένα σπρέι για τις ψείρες Μ είπε πως δεν παθαίνει κάτι για μια φορά να του βάλουμε προληπτικά. Αυτό είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες λέει κ τ βάζουμε μια φορά τον μήνα κ είναι εντάξει, στα φτερακια του από κάτω και στο λαιμο ποτέ στο κεφάλι όπως γράφουν κ τα παιδιά εδώ μέσα σε κάποιο θέμα. Επίσης μ είπε πως κάποια στιγμή μετά από έναν μήνα να του βάζω μια φορά κάθε τρεις μήνες τρεις σταγονιτσες στο νερό του ένα φάρμακο που είναι για το εντερακι του να μη πιάσει κάτι παράσιτα μου το είπε δεν θυμάμαι, αλλά έχουμε καιρό γι'αυτό. Μου όχι πολύ έξω στο μπαλκόνι δεν Του αρέσουν τα μπαλκόνια για τα παπαγαλάκια κ γενικά για τα πουλάκια λέει Γτ ειδικά κι ο δικός μ που είναι μικρός δεν του κάνει καλό να έχει αέρα κ Επίσης από εκεί έξω μπορεί να κολλήσει κάτι κτλπ κτλπ. Επίσης μου είπε να του παίρνω συσκευασμένη τροφή όπως μου είπες και εσυ Μυρτώ και εγώ διαπίστωσα πως μου είχαν δώσει χύμα κ τον ρώτησα τι να την κάνω αυτήν π έχω τώρα κ μ είπε να του την δώσω μμιας κ την έχω Κ έπειτα ποτέ ξανά τέτοιες. Εσείς τι λέτε να του τη συνεχίσω η όχι; Γτ μ είχαν βάλει πολύ στο σακουλακι Π πήρα. Επίσης κ τα μπαστούνια μ είπε πως είναι καλό να του παίρνω Γτ είναι βιταμίνη εγώ του πήρα σημερΑ κ του έβαλα ενα μετά τον κτηνίατρο επειδή ήταν καλό πουλάκι, δεν έχει πάει ακόμη όμως, κοιμάται τώρα οπότε αυριοκανόνισε με το καλό. Εσείς τι λέτε αυτά τα μπαστούνια είναι εντάξει; Τέλος μου είπε να μη του παίρνω φάρμακα κ οτιδήποτε άλλο π είναι για την υγεία τ η όταν έχει κάτι από το πετ σοπ Γτ αυτά δε μ έχουν αποτέλεσμα κ δεν είναι καλά, καλό είναι να τοντου πηγαίνω σε γιατρό κ να μην βάζω αλλά πράγματα στον Χούλιο μου. Ο γιατρός ενθουσιάστηκε πολύ μαζί του κι ας τον δαγκωσαμε έτσι για καλή αρχή, μας ειπε ότι είμαστε πολύ ομορφοι. Μας είπε αν τυχόν ποτέ μιλήσει να του δείξουμε κ βίντεο με τη πρώτη λέξη μας 😀. Κι οτιεγώ χαιρεται π βλέπει ανθρώπους με διαφορετικά κατοικίδια από τα συνηθισμένα γάτες, σκύλους κτλπ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Ευχαριστώ πολύυυυ. Κάποια στιγμή θα βάλω κ εγώ φώτο από τον παπαγαλίνο μου να τοντου Δείτε. Μπανιέρα θα του πάρω τότε λοιπόν αλλά Ποια; Είναι κάτι πλαστικές πολύχρωμες, αυτές να του πάρω; Όταν λες συσκευασμένη τροφή;
Να βάλεις φωτογραφία, ανυπομονούμε να τον δούμε! Ναι μπανιέρα όποια σε βολεύει! Εγώ προτιμώ τις εξωτερικές τις κλειστές γιατί δεν γίνονται όλα μούσκεμα αλλά και οι εσωτερικές είναι μια χαρά 👍
Για την τροφή, συνήθως οι συσκευασμένες που φέρουν και την επωνυμία της εταιρείας τους είναι καλύτερης ποιότητας από τις χύμα και πιο καθαρές θα μπορούσαμε να πούμε, αφού δεν εκτίθενται στον χωρο, αλλά είναι μέσα στη συσκευασία. Εφόσον του δίνεις και βιταμίνη και λαχανικα και μπαστούνια (δεν ξερω βέβαια τι είναι αυτά) ίσως να μην πείραζε για λίγο μέχρι να τελειώσει να του τη δώσεις, νομίζω μια χαρά θα είναι, όπως είπε και ο κτηνίατρος, να μην πάει και χαμένη άλλωστε 👍
Από την άλλη βέβαια επειδή είναι μικρουλης και θέλει καλή διατροφή για την ανάπτυξη του αν έχεις αμφιβολίες πάρε μια συσκευασμένη, όμως δε νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για μια φορά... Εγώ νομίζω θα την έδινα :)
 
Σταυρούλα, μην του πάρεις αυτό το φάρμακο που σου είπε για τα παράσιτα...
Θα του δίνεις κάθε μήνα σκόρδο... Διάβασε εδώ... Κάνει πολύ καλό...
https://petbirds.gr/article/garlic-in-birds-diet/
Να έχεις μόνιμα στο κλουβί σουπιοκοκκαλο και όχι να μην πάρεις τα μπαστουνακια που προφανώς εννοούσε τα παστέλια, γιατί αυτά προσθέτουν μόνο πάχος στα πουλάκια.
Εγώ την τροφή στη θέση σου,θα την πετούσα...
Έτσι έκανα άλλωστε στην πραγματικότητα, οταν και εγώ έδινα χύμα τροφές...
Θα του δίνεις, χόρτα, λαχανικά και φρούτα εποχής.. Και για αρχή πάντα ένα ένα για να δεις αν τον πειράζει κάτι...
Αργότερα θα μπορείς να προσφέρεις και ποικιλίες...
Μπορείς επίσης 2με 3 φορές την εβδομάδα να του βάζεις σε ένα μικρό μπολάκι βότανα..
(Πχ ρίγανη,θυμάρι, βασιλικό)
https://community.petbirds.gr/threa...πτική-και-θεραπευτική-χρήση-στα-πουλιά.19081/
Που και που να του δίνεις και κεχρι μιλλετ... Ειδικά τώρα που είναι και μικρούλης θα τρελαίνεται γι'αυτό! 🙂
Αυγοτροφη έχεις;
Αν όχι, να του βραζεις αυγουλακι και να του το δίνεις μαζί με το τσόφλι όταν κρυώσει..
Αλλά δεν θα το αφήνεις πάνω απο μια ώρα στο κλουβί...
Να τον χαίρεσαι!
Καλή συνέχεια! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα σας. Ναι Μυρτώ θα βάλω φώτο.
Όσον αφορά την μπανιέρα την απλή θα πάρω για αρχή να δω τι χαμουλη θα κάνει κι Αν τα κάνει όλα λίμπα τότε θα του πάρω την άλλη. Για την τροφή που έχω τη χύμα τώρα δεν ξέρω τι θα κάνω μάλλον θα την πετάξω Γτ δεν θέλω Κ να ρισκάρω, τα μπαστούνια είναι κάτι μακρυά στρογγυλά που έχουν πάνω πολλά σποράκια σαν τη τροφή του, εκείνος μ είπε πως κάνει καλό...Αλλά όπως είπε η Εύα αν προσθέτει μόνο πάχος δεν θα του βάζω...Αυτά που του πήρα τώρα θα του βάλω για να μη πάνε χαμένα... Αν κ μου είπε όχι συχνά απλά να του βάζω. Ίσως απλά αν του παίρνω μια φορά στο τόσο αν δω ότι του αρέσει; Η όχι; Να μη βάζω καθόλου; Εύα σε ευχαριστώ που μου δίνεις κ εσύ πληροφορίες μου είναι πολύ χρήσιμο. Για το φάρμακο που είπες τώρα Γτ να μη του το πάρω θα του προκαλέσει κάτι; Η απλά είναι ανούσιο Γτ με κάτι άλλο που θα φάει κάποια τροφή δηλαδή θα είναι εντάξει; Όσον αφορά το σκόρδο που είπες κάπου αλλού διάβασα ότι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται όπως κ κάτι άλλες τροφές δηλαδή. Εσύ έχεις παπαγαλάκια... Τους βάζεις σκόρδο; Επίσης το σουπιοκοκκαλο πως μπορώ να το βρω; Οκ τη χύμα τροφή τελικά θα τη πετάξω κ θα πάρω συσκευασμένη. Κ το Τσαι θα το επιχειρήσω να του το βάλω. Το κεχρί υπάρχει συσκευασμένο και αυτό? Όταν λες αυγοτροφη τι εννοείς την αγοράζω; Το αυγό βρασμένο μου ακούγεται πιο καλό. Όχι;
Σε ευχαριστώ πολύ Εύα με βοήθησες αρκετά. Επίσης. Και σε σας καλή συνέχεια.
 
Όσον αφορά την μπανιέρα
Ναι, πάρε μια απλή και να έχεις υπ' όψιν σου ότι τα budgies δεν είναι όπως τα καναρίνια, δηλαδή δεν είναι και τόσο "φανατικά" με το μπάνιο. Βάλε τώρα που είναι καλοκαίρι και ίσως μάθει να πλένεται τακτικά.
Στο νερό του μπάνιου να βάζεις μια δυο σταγόνες μηλόξυδο για καλύτερο πτέρωμα. Αν κάνει μπάνιο, μόλις τελειώσει αφαιρείς τη μπανιέρα γιατί το νερό θα είναι πλέον βρώμικο και τα πουλιά πίνουν απ' όπου να 'ναι.
τα μπαστούνια
Δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο, μόνο πάχος και υποψίες για μπαγιάτικους σπόρους, γιατί δεν καταναλώνονται πολύ-πολύ και μένουν καιρό στα ράφια. Απόφυγέ τα. Στα πουλιά αρέσουν γιατί είναι κολλημένοι οι σπόροι με γλυκαντικές ύλες. Αυτό δεν σημαίνει πως κάνουν καλό.
Πάρε κεχρί μίλλετ όπως σου είπε η Εύα, έχουν όλα τα μεγάλα petshops <Link Removed>.
Αυτό θα σε βοηθήσει και ως δέλεαρ στην εκπαίδευση.
Σουπιοκόκκαλο να πάρεις οπωσδήποτε, ειδικά που είναι μικρό και φτιάχνει τώρα κόκκαλα και γενικά τον οργανισμό του και χρειάζεται ασβέστιο https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/, πουλάνε επίσης σε όλα τα καταστήματα κατοικιδίων.
Για το φάρμακο
Φάρμακα δίνουμε όταν διαγνωστεί ασθένεια. Τα παπαγαλάκια σπάνια αναπτύσσουν σκουλήκια. Αν έχουν θα τρώνε πολύ και ωστόσο θ' αδυνατίζουν. Τότε κάνουμε εξέταση στις κουτσουλιές και αν υπάρχουν, δίνουμε φάρμακο.
Προληπτικά, μπορείς να δίνεις μια φορά στο μήνα-δίμηνο, πασατέμπο, χτυπημένο στο μούλτι μέσα στην αυγοτροφή. Ο σπόρος αυτός καταπολεμά τυχόν σκουλήκια και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό. <Link Removed>
Εννοείται τον βρίσκεις ανάλατο αποφλοιωμένο, κατά προτίμηση από κατάστημα βιολογικών προϊόντων.
Όσον αφορά το σκόρδο που είπες κάπου αλλού διάβασα ότι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται όπως κ κάτι άλλες τροφές δηλαδή.
Διάβασε το άρθρο που σου έβαλε η Εύα. Δεν δίνουμε συχνά, μια φορά το μήνα, τις 45 μέρες. Σ' αυτή τη συχνότητα δεν φοβόμαστε κάτι.
Όταν λες αυγοτροφη τι εννοείς την αγοράζω;
Ναι υπάρχουν όπως οι σπόροι, συσκευασμένες αυγοτροφές στο εμπόριο. Πρόσεχε να γράφει egg food και να μην είναι χύμα ένα κίτρινο προϊόν.
Μπορείς φυσικά πάντα και αυγό σκέτο βρασμένο για 15 λεπτά, να δίνεις το μισό ή το τέταρτο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εύας.
 
Να χαίρεσαι το πουλακι σου. Θα ήταν καλή ιδεα να βάλεις μια φωτό απο το κλουβι, ώστε να παρεις συμβουλές για την καταλληλότητα του αλλά και την εσωτερική του διάταξη.
Επισης να αγοράσεις καρβουνάκι ή ζεόλιθο σκόνη, σε μικρή ποσότητα, ώστε αν δαγκώσει κατι τοξικό, όπως πχ το χρωμα στα κάγκελα, να εισαι σε θέση να δώσεις πρωτες βοήθειες.
Κι εγώ συμφωνώ οτι:
Φάρμακα δεν δίνουμε χωρίς ασθένεια,
Δεν φιλτράρουμε τα πουλιά χωρίς εξωπαρασιτα και για προληπτικούς λόγους, και ειδικα νεαρά πουλιά,
Χρειάζεσαι κόκκαλο σουπιάς,
Συσκευασμένη επώνυμη τροφή την οποία εσύ θα ανοίξεις
Συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφη την οποία παλι εσυ θα ανοίξεις ή αυγό σφικτό με το τσόφλι έως και 3 - 4 ώρες μέσα στο κλουβι, αναλόγως θερμοκρασίας και υγρασίας περιβάλλοντος,
Ξύλινες πατηθρες, όχι κούνια, καθρέφτες, τσαμπιά με γλυκαντικές ουσίες
Χορταρικά ναι, φρούτα λίγα και για λίγη ωρα, διότι χαλάνε και πιάνουν μύκητες.
 
Μαρία και @ianos σας ευχαριστώ πολυ που τα γράφετε κι έτσι τόσο αναλυτικά με βοηθάτε πολύ. Να ΣτΕ καλά όλοι σας. Χαίρομαι που με βοηθάτε. Θα τα κάνω όπως Μ ειπατε. Την κούνια Γτ την απορρίπτουμε; Του κάνει κάτι; Όσο για πατηθρες όπως είπα στο πρώτο μνμα μου δεν έχω βρει ακόμη ξύλινες για να παρω κ έχω ακόμη πλαστικά ξυλάκια αλλά θα βρω κ θα βάλω. Θα βάλω Κ φώτο για να μου πείτε αν είναι εντάξει. Ευχαριστώ κ παλι

Η αλήθεια είναι πως η κούνια του αρέσει πολύ και εκεί κάθεται περισσότερο και κουνιέται πολύ 😀. Την είχε το κλουβί
 
Παιδιά ξέρετε κάτι από κάτι φώτο που είδα εδώ κ βασικά το Φόρουμ με το θέμα για τα κλουβιά νομίζω ότι δεν είναι Κ τοη πιο κατάλληλο τελικά... Μάλλον βιάστηκα να ακούσω άλλους. Θα σας βάλω φώτο το απόγευμα που θα πάω σπίτι Γτ δουλεύω.
 
Back
Top