Διατροφή Αποξηραμένα έντομα και καρκινοειδή για παπαγάλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα! Μετά από μία εκτενή αναζήτηση κατάλαβα πως κάποια συγκεκριμένα έντομα και καρκινοειδή έχουν τεράστια διατροφική αξία, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, και αποφάσισα να πάρω κάποια αποξηραμένα και να προσπαθήσω να τα εισάγω στην διατροφή που παπαγάλου μου (Galah Cockatoo).
Συγκεκριμένα σκέφτομαι να πάρω mealworms (αλευροσκώληκες) και krills (γαριδάκια).
Έχει κάποιος εμπειρία πάνω στο θέμα, ποια είναι η άποψή σας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων😊.

 

Συνημμένα

  • 431.webp
    431.webp
    74,6 KB · Προβολές: 0
  • 18.15.304.webp
    18.15.304.webp
    99,4 KB · Προβολές: 0
Κωνσταντίνα, το είδος που έχεις στην κατοχή σου ανήκει σε αυτά που στη φύση τρέφονται κατα βάση με μικρούς σπόρους στο έδαφος. Οι πρωτείνες που λαμβάνουν λοιπόν είναι φυτικής προέλευσης. Δεν θα έδινα τέτοιες τροφές σε ένα κοκατου όπβως επίσης δεν έχω ακούσει και για κανέναν άλλον όσα χρόνια έχω παπαγάλους να τους προσφέρει αυτές τις τροφές. Θα έδινα βάση σε ένα καλό μίγμα πέλετ, ένα καλό μίγμα σπόρων κατάλληλων για το είδος και στα φρέσκα λαχανικά σε καθημερινή βάση. Επίσης τα γκάλα ανήκουν στα είδη που βάζουν βάρος πολύ εύκολα οπότε πρέπει να έχεις λίγο το νου το πόσο και το τι τρώει.
 
Τα cockatoo στην φύση τρέφονται,ανάμεσα σε άλλα, με έντομα και προνυμφες άλλα σίγουρα δεν βρίσκουν krills και mealworms στο περιβάλλον τους.

Γιατί θεωρείς ότι έχει ανάγκη ο παπαγάλος σου σε τόσο "σκληρή" πρωτεΐνη?
 
Όπως είπαν και τα παιδιά, οι παπαγάλοι τρώνε στην φύση έντομα σε διάφορα στάδια και στο σπίτι, γιαυτο θέλει μια προσοχή μην φάνε κάτι βρώμικο ή τοξικό, όπωςένα μυγάκι), ώστε να έχουν καποιες εξτρα πρωτεϊνες όταν νοιώθουν ότι το χρειάζονται, αλλά εφόσον τρώει κανονικά, δείχνει καλά και στην πτερόρροια έχει μια έξτρα υποστήριξη δεν χρειάζεται ενεργειακή βόμβα τύπου mealworm, είναι πολύ βαρύ. Κάποιοι δίνουν, το ξέρω, όχι μόνο σε μεσαίους και μεγαλους παπαγάλους όπως ένα κοκατού, αλλά και σε μικρά είδη, προσωπικά όμως δεν βλέπω την ανάγκη. Νομίζω επειδή τα έντομα είναι τώρα κάπως της μόδας και για εμάς, κάποιοι λένε να τα δώσουν και στα ζώα τους, χωρίς όμως να είναι απαραίτητα οκ.
 
Back
Top