Γενικά Απορίες για τα budgie μου

Να δεχτώ οτι ο 13χρονος τραβούσε το video… αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανε ο κύριος που καθόταν και απολάμβανε την σκηνή. Δείτε προσεκτικά το video και θα καταλάβετε.

Μακάρι το πουλάκι να γίνει καλά και ο 13χρόνος να είναι πιο πολύ ενημερωμένος και υπεύθυνος. Να βλέπεις ένα πουλάκι να ματώνει και εσύ να τραβάς video. Δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.
Καμια φορα οι ανθρωποι αν δεν ξερουν δεν επεμβαινουν, ο γειτονας στην συγεκριμεννη σκηνη ο ανθρωπος δεν ηξερε τι να κανει
 
Μπορειτε να μου εξηγησετε την διαφορα της ζευγαρωσρτας απο το κανονικο κλουβι;τι παραπανω κανει; Και αν ειναι χωρισμενα σε 2 μεριες πως γινετε η δουλεια;

Χρήστο ξεκίνα το διάβασμα εδώ και θα λυθούν όλες σου οι απορίες.
 
ο γειτονας στην συγεκριμεννη σκηνη ο ανθρωπος δεν ηξερε τι να κανει

Δεν νομίζω οτι θέλει ειδικές γνώσεις @χρηστος69 για να πάρεις την πρωτοβουλία να σώσεις το πουλάκι. Όλα οσα ειδαμε στο video να τα αφήσουμε. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις και να ενημερώσεις σχετικά και τον 13χρονο. Νομίζω οτι δεν είναι μικρός.
 
Πάντως Χρήστο έχεις θέμα προστασίας των πουλιών σου από αρπακτικά και γατιά όπως είπες. Πρέπει να φτιάξεις μια κατασκευή με ένα εξωτερικό πλέγμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
απο γατια δεν φοβαμαι εκει που ειναι, μπορω και ελενχω συνεχεια αλλα απο αρπακτικα υπαρχει ενα θεμα, ακουσα καποιους που ασχολουνται με περιστερια να λενε οτι κυκλοφορει κουκουβαγια στην περιοχη αλλα μεχρι στιγμης δεν ξαναακουσα τιποτα
 
Ένα τελάρο με κοτετσόσυρμα και πυχάκια. Δεν είναι τίποτα.
 
xm... σκεφτομουνα... Να παρω αλλο ενα αρσενικο και να το βαλω με το θυληκο στην ζευγαρωστρα και να κρατησω αυτο το αρσενικο ξεχωριστα για επομενες γενιες αν βγουν; Τι λετε;
 
Νομίζω ότι σου απάντησα πιο πάνω τι πρέπει να κάνεις. Ξεκινά το διάβασμα, αγόρασε μια ζευγαρώστρα, λύσε την διαμονή τους (ασφάλεια) όπως σου είπε η @maria p , φρόντισε την διατροφή τους και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Καλή συνέχεια.

Υ. Γ μην ξεχνάς να φροντίζεις το τραυματισμένο πουλάκι.
 
οκ ευχαριστω αυτο θα κανω,θα επανελθς αργοτερα με αλλο post να σας πω πως παει τι εκανα και πως ειναι η υγεια του αρσενικου. Και παλι ευχαριστω για ολα :)
 
Λοιπον...
Ακολουθησα τις συμβουλες παιδια και ειδου"

IMG_1584_zpsz1r6uctn.jpg


Τι εκανα"
Αγορασα ζευγαρωστρα οπως βλεπετε με χωρισμα να μην βλεπονται (αργοτερα αν θελω μπορω να βγαλω την λαμαρινα και να μεινουν καγκελα μονο )
Μετακινηση μακρια απο θορυβους και παιδια που παιζουν (στο πισο μερος του σπιτιου)
Εβγαλα την φωλια τα 5 αυγα που ειχε μεσα ηταν αβατα
Απο διατροφη :
Παπαγαλινη
Αυγοτροφη(μηπως εβαλα πολυ;)
Σουπιοκοκαλο
Πετρα με ιχνοστοιχεια
Η κατασταση του αρσενικου βελτιωνεται συνεχως (συνεχιζω να του βαζω Bettadin) Προσπαθησα να του καθαρισω παλι το μερος γυρω απο το ματι αλλα δεν καθοταν με τιποτα
Το θυλυκο ειναι μια χαρα σημερα που το ειδα πιο καλα ο χαλινος πειρε να σκουραινει (σκουρο καφε)

Ποσο καιρο να τα αφησω να μην βλεπονται;
Κατι αλλο για την διατροφη;
Κατι αλλο για το μερος; Ετσι οπως ειναι δεν υπαρχει φοβος απο γατια η αρπακτικα
 
Να τα αφήσεις να μην βλέπονται μέχρι να γιάνει ο αρσενικός - κατά την γνώμη μου-.

Το κλουβί όπως το βλέπω είναι αφύλαχτο από τα αρπακτικά.
Αν ναι να πάρεις τα μέτρα σου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις και τα 2.
Επίσης να λάβεις υπόψιν και τις καιρικές συνθήκες.
 
Χρήστο δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά μου γι' αυτό που βλέπω, χίλια μπράβο που λειτούργησες τόσο γρήγορα και σωστά!
Για την αυγοτροφή, είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για αυγοτροφή; Μήπως είναι κάτι που ονομάζουν βιταμίνες; Αν είναι έτσι πες μου να σου δώσω link να δεις μια ποικιλία από διάφορες μάρκες αυγοτροφών.
Η ποσότητα ναι είναι λίγο μεγάλη ειδικά αν δεν την έχουν συνηθίσει και δεν την καταναλώνουν σύντομα. Καλύτερα σε ένα μπωλάκι αυγοτροφής μέσα στο κλουβί.
Μην βγάζεις το πουλάκι ποτέ στο μπαλκόνι για να το περιποιηθείς, πάντα μέσα στο σπίτι, έχουμε πολλές αποδράσεις σε τέτοιες φάσεις.
Η ζευγαρώστρα δεν σε καλύπτει από τυχόν επιθέσεις αρπακτικών πουλιών ή γατιών.
Δυστυχώς τουλάχιστον καρακάξες κυκλοφορούν ακόμα και στο κέντρο των πόλεων.
Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο Η διατροφή των παπαγάλων απο τον Tony Silva .
Αν έχεις κέφια, μπορείς να δεις και κάποια Παιχνίδια για παπαγάλους για να εκτονώνουν την ανία τους.
Να αφήσεις μεγάλο διάστημα το διαχωριστικό, να ξεπεραστεί η ένταση και μετά για μεγάλο επίσης διάστημα θα μείνει το κάγκελο και θα το αφαιρέσεις όταν δεις ταΐσματα μεταξύ τους. Δεν νομίζω για φέτος να δεις νεοσσούς, αργά το φθινόπωρο φέτος το βλέπω.
Ό,τι χρειαστείς εννοείται ρωτάς. Καλή συνέχεια και μπράβο σου. Και περαστικά στον τραυματία σου :)
 
Μαρια σε ευχαριστω παρα πολυ γισ την βοηθεια σου ειλικρινα
τωρα...
Για την αυγοτροφή, είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για αυγοτροφή;
Πηγα σε αυτο κατοικίδια | σκύλους | γάτες | πουλιά | ψάρια ενυδρείου | τρωκτικά | τροφές | αξεσουάρ | Pet Center | Προσφορές | Χαμηλές Τιμές | Κατερίνη το μαγαζι και ζητησα αυγοτροφη, ο καταστηματαρχης ο ιδιος μου εδοσε την αυγοτροφη λεγοντας μου οτι ειναι η ιδια με αυτες ποιυ πουλαει συσκευασμενες μονο η τιμη διαφερει τωρα αν δω οτι δεν την τρωνε θα την αλλαξω
Να αφήσεις μεγάλο διάστημα το διαχωριστικό, να ξεπεραστεί η ένταση και μετά για μεγάλο επίσης διάστημα θα μείνει το κάγκελο και θα το αφαιρέσεις όταν δεις ταΐσματα μεταξύ τους. Δεν νομίζω για φέτος να δεις νεοσσούς, αργά το φθινόπωρο φέτος το βλέπω.
Σκεφτομαι να αφησω το διαχωριστικο κανα μηνα μετα αλλον ενα μηνα με καγγελα και αν δω οτι τα πανε καλα μεσα αυγουστου θα ξεκινησω πιο ενταντικη διατροφη (συμφωνα με τις οδηγιες που δινεται εδω) και βλεπουμε, πρωτα απο ολα με ενδιαφερει η αρμονια και η ηρεμια και ολα τα θα ερθουν στην ωρα τους, δεν βιαζομαι.
Τωρα για την ασφαλεια...
Εφερα τον εκτροφεα που μενει απεναντι μου (μην νομιζετε κανεναν επαγγελματια, αλλα εκτρεφη παπαγαλακια και τα πουλαει οχι σε μεγαλες ποσοτητες ) και συζητησαμε το θεμα, ειδε που το τοποθετησα και αποφανθηκαμε οτι για γατες ειναι πολυ ψηλα, αρα απο γατες ειμαστε ασφαλεις, τωρα απο αρπακτηκα υπαρχει ενα θεμα και μου ειπε να τα σκεπαζω το βραδυ να μην φαινονται, πραγμα το οποιο θα πραξω λιαν συντομος. Καρακαξες και αλλα συναφη αρπαχτικα δεν εχω δει να κυκλοφορουν στην γειτονια γιατι αν υπηρχε κατι θα ακοθγονταν απο τουσ περιστεραδες εχουμε πολλους απο αυτους εδω οπως και 18χτουρες και αποδημιτικα οπως πελαργους κια χεληδονια αλλα για τον φοβο των ιουδαιων θα τα σκεπαζω το βραδυ με χοντρο υφασμα(καραβοπανο) που θα κανω κατασκευη. Σκεφτομαι 3 κομματια 2 μικρα πλαινα και ενα μεγαλο για την μεση.Συνεχιζεται...
 
Η σκέψη σου για τα πουλιά πολύ σωστή, κάπως έτσι θα προχωρήσουμε και βλέποντας και κάνοντας.
Για την ασφάλεια δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά πρέπει να πάρεις μέτρα, δυστυχώς δεν είναι μόνο τα νυκτόβια, τα περισσότερα δρουν μέσα στην μέρα.
Και τις γάτες μην τις υποτιμάς είναι πολυμήχανες.
Να έχουμε τα νέα σας τακτικά.
 
Α δεν σας ειπα εκανα μπανιο τον αρσενικο χεχεεχεχε αλλα παλι δεν μπορεσα να του βγαλω τα ξεραμενα αιματα απο το κεφαλι του πιστευω με τον καιρο να φυγουν,τωρα κοιμαται ησυχος...
 
Τώρα πια μόνο λίγο μπεταντίν, θα κάνει καύκαλο δεν πρέπει να το πειράζεις. Και λίγο ντουζάκι από μακριά οκ.
 
Back
Top