Φροντίδα Απορίες σχετικά με μωρακι Ρινγκνεκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagg21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vagg21

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2016
Μηνύματα
34
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα, πριν 4 μέρες αποφασισα να πάρω ένα μωρο Ρινγκνεκ, είναι περίπου 50 ημερών όπως μου είπανε, φύλο άγνωστο και ταισμενο από τους γονείς του μέχρι αυτό το σημείο.. με την λίγη εμπειρία που έχω και γω, εψαξα και λίγο, πήρα αυγοτροφη και με τον γνωστό τρόπο να τον ταισω, μόνο που τρώει ελαχιστα.. κάθε 4 ώρες από 5-6 ml το πολύ.. Παρόλα αυτά από χθες που δεν είναι και τόσο στρεσαρισμενος, παίζει και περιεργάζεται ότι βρει μπροστά του και ψάχνει με κάθε τρόπο να ανεβαίνει πανω μου. Τι να του κάνω να τρώει κανονικά;
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι για πολλή ωρα καλοπιζεται και καθαρίζει τα φτερά του και όταν τινάζεται βγάζει παρα πολύ σκόνη για την ηλικία του.. Δε ξέρω αυτό τι σημαίνει..
Μιά ακόμα παρατήρηση είναι ότι το ένα του ποδι είναι γκρι και λίγο πιο χοντρό απ το άλλο που μου φαίνεται φυσιολογικό και τις περισσότερες φορές που τον ανεβαζω στο χέρι μου δειλιάζει να το βάλει και χανει την ισορροπία του...
Ευχαριστώ πολύ
 
Καλημέρα, να σου ζήσει ο παπαγάλος σου!
πήρα αυγοτροφη και με τον γνωστό τρόπο να τον ταισω,
Τι ακριβώς πήρες, μπορείς να πεις μάρκα και ποιος είναι ο γνωστός τρόπος; Με σύριγγα;
Αν επιτρέπεται το πήρες από εκτροφέα ή από κατάστημα;
Αυτό με το ποδαράκι του πρέπει να το δούμε, μήπως είναι απλός τραυματισμός που κινδυνεύει να εξελιχθεί σοβαρότερα. Βάλε φωτογραφίες κοντινές οπωσδήποτε.
Που βρίσκεσαι; (γενική περιοχή πχ Αττική).
Την σκόνη (μέχρι ενός σημείου φυσιολογική δεδομένης και της ηλικίας) που την παρατηρείς όταν πέφτει ο ήλιος που φαίνεται έντονα ή ακόμα και με κανονικό φως;
 
Είμαι Καρδίτσα αυτη τη περίοδο.. από εκτροφείο το πήρα το μικρό από την Κατερινη. Πηρα την kaytee και με σύριγγα το ταιζω ναι. Όσο για τη σκονη, ακόμα και τώρα που κάθεται μαζί μου και καθαρίζεται, μόλις τιναχτεί πεταγεται υπερβολικά πολύ και έχει γεμίσει και το παντελόνι μου

Ορίστε και φωτογραφίες απ τη γλύκα
 

Συνημμένα

  • received_1287454421288197.webp
    received_1287454421288197.webp
    33,9 KB · Προβολές: 48
  • received_1287454377954868.webp
    received_1287454377954868.webp
    19,3 KB · Προβολές: 53
  • received_1287454411288198.webp
    received_1287454411288198.webp
    24,2 KB · Προβολές: 47
Τέλειο είναι να σου ζήσει, φτου φτου φτου!
Ωραία σωστά με κρέμα νεοσσών το ταΐζεις, όπως πρέπει.
Πρόσεξε την πυκνότητα του μείγματος, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτό ούτε υδαρές.
Μήπως πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να του δίνεις κάποιους σπόρους; Ο εκτροφέας τι σου συνέστησε; Μπορείς να ξεκινήσεις με μαλακούς όπως το κεχρί σενεγάλης-millet και πάρε και μια επώνυμη συσκευασμένη ποικιλία σπόρων και βάζε μικρή ποσότητα διαθέσιμη να ξεκινήσει τις τροφικές εξερευνήσεις. Λίγο μήλο επίσης.
Στο ποδαράκι φαίνεται κάποιος χρωματισμός μόνο στο καλάμι, όχι στην πατούσα. Επειδή είναι το πόδι με το δαχτυλίδι μήπως είναι απλά χρωματισμός από αυτό;
Το απόγευμα πριν τον ύπνο με ένα τσικ ποσότητας βαζελίνης, κάνε του ένα ελαφρύ μασάζ, πιστεύω θα το καθαρίσει και έτσι κι αλλιώς θα του αρέσει. Είναι ήμερο καθώς βλέπω :)
Για την σκόνη, πρωινή ώρα ψέκασέ το ελαφρά με νεράκι που θα έχεις βάλει 1-2 σταγόνες ξύδι να καθαριστεί. Οι νεοσσοί έχουν λίγη περισσότερη σκόνη λόγω της ταυτόχρονης ανάπτυξης πολλών φτερών μαζί, με τον καιρό και με τα συχνά μπανάκια θα καθαρίσει και θα περιοριστεί στο φυσιολογικό.
Δώσε βάση στην διατροφή του τώρα που είναι μικρό και για αυτό όσο και για άλλα θέματα φροντίδας του, κράτησε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων και να είμαστε σ' επαφή, να βλέπουμε την εξέλιξη της ομορφιάς του :)
 
Καλορίζικο το μικρό σου είναι πολύ όμορφο! 👍 Καλώς που ταίστηκε απο τους γονείς τους κατά τη γνώμη μου, ίσως όμως έπρεπε να ξεκινήσει ο εκτροφέας να το ταίζει με τη σύριγγα πριν στο δώσει. Τα φτεράκια ελπίζω να μην του τα έκοψε πολύ καθώς είναι στο στάδιο που κανονικά μαθαίνουν να πετούν και να αποκτούν καλή ισορροπία γενικότερα. Το ποδαράκι φαίνεται λίγο γκρι σε ένα σημείο, όχι όμως πρησμένο (τουλάχιστον στο φωτο). Ίσως είναι κάποιο χτύπημα σαν μελανιά καθώς το χρώμα του δεν δικαιολογεί μελανικά σημεία πάνω του. Η επάλλειψη με βαζελίνη που σου πρότεινε κι η Μαρία ίσως το βοηθήσει. Σχετικά με το φαγητό του, ξεκίνα να του δίνεις φρέσκα λαχανικά και φρούτα σε μικρά κομματάκια στο μπολάκι του. Είναι σημαντικό να μάθει απο νωρίς να τα τρώει, θα δυσκολεύει καθώς μεγαλώνει. Πιπεριές όλων των χρωμάτων ακόμη και καυτερές, κολοκυθάκια, φασολάκια, μπάμιες, καλαμπόκι, γλιστρίδα όλα φρέσκα και πολύ καλά πλυμμένα. Επίσης μπορείς να του δίνεις και μακαρόνια ολικής άλεσης όπως κι άγριο ρύζι.
 
Δειλιάζει ακόμα να φάει σπορους, του έβαλα το μείγμα που έχω στους ωδικους μου και το μόνο που έκανε ήταν να ρίξει το κουπακι και να γεμίσει το τόπο.. σκέφτηκα να του βρασω αυγό. Του έδωσα και λίγο αγγούρι αλλά χωρίς επιτυχία... και αφου δε τρώει ούτε απ τη σύριγγα πολύ, ούτε λίγο φρουτακι ή σπόρια, τι να τον κάνω;
 
Δειλιάζει ακόμα να φάει σπορους, του έβαλα το μείγμα που έχω στους ωδικους μου και το μόνο που έκανε ήταν να ρίξει το κουπακι και να γεμίσει το τόπο.. σκέφτηκα να του βρασω αυγό. Του έδωσα και λίγο αγγούρι αλλά χωρίς επιτυχία... και αφου δε τρώει ούτε απ τη σύριγγα πολύ, ούτε λίγο φρουτακι ή σπόρια, τι να τον κάνω;


Είναι στρεσαρισμένο σαφώς. Γι'αυτό σου είπα ότι έπρεπε να το μάθει αυτός στη σύριγγα. Στο έδωσε πάνω στο μεταβατικό στάδιο που δεν ξέρει να τρώει και το μόνο που ήξερε ως πηγή τροφής είναι τα στόματα των γονιών του.
 
Ξεκίνα με το κεχρί που σου είπα, με αυτό ξεκινάνε ακόμα και καναρίνια, μετά σιγά-σιγά θα πάρει δρόμο. Και τα πράσινα και τα φρούτα που σου είπε ο Ανέστης.
 
Μάλιστα, το αυγό να του το δώσω;
Αν πάλι δε φάει;
Δώσε αυγό. Λόγω εποχής και ζέστης, άφησέ το πολύ λίγο, μην γεμίσει μύκητες και έχεις θέματα.
Θα φάει, είναι ακόμα σε φάση στρες λόγω μεταφοράς, νέου περιβάλλοντος, νέας διατροφής, απογαλακτισμός κτλ. Μην αγχώνεσαι, το αντιλαμβάνεται και αγχώνεται περισσότερο και αυτό. Χαλαρά :)
 
Πωπω ένα κουκλι.
Πτου πτου! Να σου ζήσει.
Όνομα;
Φαίνεται όντως λίγο πρίσμενα το ποδαράκι του.
Προσωπικά θα έστελνα φώτο στον εκτροφεα να τον ρωτήσω.
Όταν το πήρες ήταν έτσι;
Όσο για τα υπόλοιπα στα είπαν τέλεια οι από πανω :)
 
Πανέμορφο...
Στο χρώμα που λατρεύω...
Προσωπικά θα έστελνα φώτο στον εκτροφεα να τον ρωτήσω.
Όταν το πήρες ήταν έτσι;
Πολύ σωστή λύση.. κι αν το κάνεις... Φρόντισε μετά να μας ενημερώσεις.
 
Ίσως να είναι χρώμα απ το δαχτυλίδι αυτό που έχει στο πόδι του, έτσι νομίζω πλέον αφού μια χαρά το πατάει και δε φαίνεται να τον ενοχλεί. Θα στείλω φωτο να τον ρωτησω όπως και να χει. Όνομα δε βρήκα ακόμα γιατί δε ξέρω τκ φύλο είναι, το καλύτερο που έχω σκεφτεί είναι λεμον/ λεμονιά

Εδώ φαίνεται καλύτερα, περιμένω τις απαντήσεις σας :)
 

Συνημμένα

  • received_1287831351250504.webp
    received_1287831351250504.webp
    30,6 KB · Προβολές: 48
Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα άμα βλέπαμε το δακτυλίδι που επικαλείσαι ως αιτία...
Τι χρώμα και από τι υλικό είναι φτιαγμένο το δακτυλίδι;
Γράφει κάτι πάνω του;
 
Είναι σιγουρα πρησμενο εγω θα ελεγα να το βγαλεις αλλα αν θες τα στοιχια βγαλε το και κρατα το καπου 😉. Και είναι πολύ ομορφο!
 
Είναι τελικά πρησμένο στον κόμπο το ποδαράκι του. Το βλέπεις να το πειράζει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μέσα στις επόμενες μέρες αν συνεχιστεί να είναι έτσι θα το βγάλω, ο εκτροφέας μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για μελανιά.

Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, δε φαίνεται να τον ενοχλεί
 
Back
Top