Βότανα Απωθητικά φυτά κατά κουνουπιών στο μπαλκόνι μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οχι λεμόνι ακριβώς, μυρίζει σιτρονελα. Αν θέλετε αύριο που θα βγω σας γράφω και τον παραγωγό. Νομίζω οτι το γλαστράκι κόστιζε 4-5 €
Παραγωγός : Βάλσαμος 6937428482 αυτά γράφει στο καρτελάκι, πάνω στο φυτό.
 
Το όνομα του φυτού πως το αναφέρει;
Citronella, αλλά τωρα μόλις το μύρισα και το συνέκρινα με αυτο της αρμπαροριζας, και σαν να μου φαίνονται ίδια-μα εντελώς ίδια... Και τους το είχα πει: ρε παιδιά μηπως ειναι αρμπαρόριζα; Και η απάντηση ήταν οχι, μα φυσικά οχι.
Μαρία, απο που παίρνουμε σπόρους ενός απο τα μυρωδάτα είδη σιτρονέλλας;
 
Μαρία, απο που παίρνουμε σπόρους ενός απο τα μυρωδάτα είδη σιτρονέλλας;
Σου έβαλα το link valentine πιο πάνω, αλλά κάτσε να τσεκάρω κι εγώ πoιο είδος πουλάει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μαρία, απο που παίρνουμε σπόρους ενός απο τα μυρωδάτα είδη σιτρονέλλας;
Αν πάς για σπόρους τέτοια εποχή θα ισχύσει το "ζήσε Μάη μου να φάς τρυφίλλι". Νομίζω πως η σιτρονέλλα είναι πολυετές αλλά ξεχαρβαλώνεται τον χειμώνα, για αυτό και δεν την βρίσκει κανείς στα φυτώρια τότε, απο οκτώβρη και έπειτα. Θέλει το φθινόπωρο κλάδεμα σύριζα με το χώμα και αρχίζει να πετά πάλι την άνοιξη. Εχω συναντήσει αρκετούς να την πωλούν και ώς λεμονόχορτο (lemongrass,Cymbopogon citrates). Υπόψιν πως η σιτρονέλλα δεν είναι ένα μικρό φυτό,έχει όγκο. Για ηλιοφάνεια δεν ξέρω αλλά καθώς είναι τροπικό φαντάζομαι μπορεί και υπο σκιάν.
Γιάννη, μου έχει τάξει παραγωγός σιτρονέλλα και μάλλον τώρα το Πάσχα που θα έχουν φουντώσει θα τις πουλάει κιόλας. Θα τσεκάρω αν είναι όντως το φυτό αυτό και θα σου στείλω πληροφορίες μήπως θές και να στο φέρω, γιατί είναι στην επαρχία το φυτώριο.
Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση στο chat ή αλλού για το θέμα των σπόρων, με πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα πιάνουν απο άκρη σε άκρη πολιτική, γεωργική παραγωγή, δικαιώματα, μεταλλάξεις κα. Θεωρώ πως είναι επιβεβλημένο να ξέρουμε και να ενημερωνόμαστε γύρω απο αυτό το φαινόμενο, αιχμή της σύγγρονης παγκόσμιας οικονομίας. Επιπροσθέτως, στον αντίποδα, πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται για τα φυτά να έρθουν σε επαφή με ομάδες και οργανώσεις που διαφυλάττουν ντόπιες ποικιλίες και τις διαθέτουν δωρεάν.

Citronella, αλλά τωρα μόλις το μύρισα και το συνέκρινα με αυτο της αρμπαροριζας, και σαν να μου φαίνονται ίδια-μα εντελώς ίδια... Και τους το είχα πει: ρε παιδιά μηπως ειναι αρμπαρόριζα; Και η απάντηση ήταν οχι, μα φυσικά οχι.
Φοβού τον έμπορα
 
Επιπροσθέτως, στον αντίποδα, πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται για τα φυτά να έρθουν σε επαφή με ομάδες και οργανώσεις που διαφυλάττουν ντόπιες ποικιλίες και τις διαθέτουν δωρεάν.
Ναι και είχε πρότινος στο Χαϊδάρι μια σχετική έκθεση ανταλλαγής γνήσιων σπόρων αλλά δεν κατάφερα να πάω ☹
 
Γιάννη, μου έχει τάξει παραγωγός σιτρονέλλα και μάλλον τώρα το Πάσχα που θα έχουν φουντώσει θα τις πουλάει κιόλας. Θα τσεκάρω αν είναι όντως το φυτό αυτό και θα σου στείλω πληροφορίες μήπως θές και να στο
Ναι, ενδιαφέρομαι, οποτε σου στέλνω κινητό σ πμ, κι αν απο μου τηλεφωνεις
 
Θελετε τη γνωμη μου; Μουφα τα αρωματικα. Στην αθηνα οταν εμενα ειχαμε σιβαρο προβλημα με κουνουπια. Εφτασα σε σημειο να τριβω πανω μου φφυλλα αρμπαροριζας.. απλα με τσιμπουσαν με γευση.

Οσο για Σαντορινη, μολις κουνησω τα φυλλα απο τα αρωματικα μου φυτα βγαινουν κουνουπια απο μεσα.

Επισης ενα φυτο που μυριζει σαν σιτρονελλα ειναι το μελισσοχορτο.
 
Μην μας το χαλάς @Myraντα μου χα χα :)
Εξαρτάται φυσικά πάντα από το μέγεθος του προβλήματος. Εμείς στην πολυκατοικία μου, έχουμε μέτρια επιθετικότητα. Όταν κατεβαίνω στο ισόγειο κήπο κτλ, γυρνάω διάτρητη. Εγώ μένω στον πρώτο και έχω γεμάτο το μπαλκόνι με διάφορα και έχω ελάχιστο πρόβλημα. Αλλά προσέχω και άλλα πράγματα, τα λιμνάζοντα νερά, δεν κρατάω πιατάκια στις γλάστρες, προσέχω τα σάπια φύλλα να μην μαζεύονται πουθενά κτλ. Είναι ένας συνδυασμός ενεργειών. Τώρα αν είσαι στον Σχοινιά πχ τι να σου κάνει η αρμπαρόριζα.
 
Ισχυει, οσο πιο ψηλα γλιτωνεις.
Στην αθηνα εχει κουνουπια τερατα. Τουλαχιστον εδω ειναι τα κανονικα κλασσικα κουνουπακια. Αλλα δεν παυουν να κανουν βολτες σε μεντα δυοσμο αρμπαροριζα και ριγανη που εχω.
 
Παιδιά μόνο το παρακάτω τυπάκι θα μας σώσει, τέλος!
8721143-Happy-Frog-Prince-Cartoon-Figur-Lizenzfreie-Bilder.jpg
 
Εγώ πάντως που περνώ τα καλοκαίρια στον Ωρωπό, υποφέρω στην κυριολεξία. Μια εποχή μάλιστα είχα σκεφτεί να αγοράσω ή να κατασκευάσω νυχτεριδοφωλιες, γιατι οι νυχτερίδες είχα διαβάσει οτι μπορεί να τρώνε πάρα πολλά κουνούπια, αλλά επειτα μπήκε μια στο σπίτι μας και μας βγήκε η ψυχή να την βγάλουμε, σας μιλώ για ώρες ατελείωτου κυνηγητού, και μου πέρασε κάθε όρεξη.
 
Εδώ έχουν εξαπολύσει οι "νοικοκυραίοι" κυνηγητό στα χελιδόνια που είναι πρώτοι κυνηγοί μύγας και κουνουπιού κι εκεί που κάθε χρόνο γέμιζε ο ουρανός τώρα ψάχνουμε να εντοπίσουμε τα ελάχιστα.
 
Μάλλον για την έλλειψη χελιδονιών στην Αθήνα, ευθύνεται περισσότερο το περιβάλλον ή καλύτερα η έλλειψη ζωτικού χώρου και η ρύπανση, παρά οι νυκοκυραιοι.
 
, αλλά επειτα μπήκε μια στο σπίτι μας και μας βγήκε η ψυχή να την βγάλουμε, σας μιλώ για ώρες ατελείωτου κυνηγητού, και μου πέρασε κάθε όρεξη.
Το έπαθα! Να πετά η νυχτερίδα μέσα στο σπίτι πάνω απ ΄το κεφάλι σου και να μη φεύγει... Ανατριχίλα, δεν υπάρχει!:D
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μάλλον για την έλλειψη χελιδονιών στην Αθήνα, ευθύνεται περισσότερο το περιβάλλον ή καλύτερα η έλλειψη ζωτικού χώρου και η ρύπανση, παρά οι νυκοκυραιοι.
Προφανώς και όλα αυτά αλλά τις καταστρέφουν και ακόμα και τώρα, έχω πάρα πολλά περιστατικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
... Κι εκεί που κάθε χρόνο γέμιζε ο ουρανός τώρα ψάχνουμε να εντοπίσουμε τα ελάχιστα.
Το ίδιο σκέφτηκα και για τους πελαργούς (στο ταξιδάκι του Σ. Κ) μια δυο φωλιές μόνο είδα☹
 
Η αλήθεια ειναι οτι οι κουτσουλιές κάτω απο μια φωλιά ειναι πραγματικα ανυπόφορες! Αλλά είχα παντα την αίσθηση οτι δεν θα υπήρχε Έλληνας που θα κατέστρεφε φωλιά χελιδονιού, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτο που λες. Οχι οτι δεν το πιστεύω κιόλας. Δυστυχώς, μάλλον ειμαι ρομαντικός.
Όσον αφορά τη βρώμα όμως, έχω δει οτι βάζουν κάτω απο τη φωλιά, πχ, ενα φαράσι, ή μια λαμαρίνα ή τελος πάντων κάτι που να πλένεται εύκολα και το θέμα λύνεται.
 
Κοίτα επειδή το βίωσα πρόσφατα σε περβάζια παραθύρων νεοκλασσικού που δούλευα, οι κουτσουλιές αφορούν πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όσο οι νεοσσοί ταΐζονται από τους γονείς. Ούτε 20-30 μέρες. Μετά πετάνε όλα μαζί και δεν κουτσουλάνε στο σημείο της φωλιάς. Αν ρίχνεις νερό στο περβάζι μια φορά την ημέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Σκέψου ότι στο οίκημα αυτό είχαν αργότερα το φθινόπωρο περισσότερα κουνούπια αφού έφυγαν τα χελιδόνια. Και γκρίνιαζαν συνέχεια και ήθελαν να τις χαλάσουν. Με νύχια και με δόντια τους κράτησα λέγοντας πως υπήρχαν νεοσσοί μέσα. Θέλω να περάσω να δω γιατί έλεγαν θα τις χαλάσουν τον χειμώνα, παρόλο που τους είχα πει πως διώκεται ποινικά η καταστροφή τους.
 
Back
Top