Ασθένειες Απωλεια φτερων στις καρδερινες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης doobigr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

doobigr

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2012
Μηνύματα
29
Σας παρακαλω πολυ οποιος γνωριζει τι ασθενεια μπορει να ειναι αυτη, ας μου δωσει καποιες συμβουλες για θεραπεια! Τα πουλια δεν ειναι πιασμενα εχουν γεννηθει σε κλουβι! Δεν εχουν δαχτυλιδι γιατι στο εξωτερικο που μενω ο εκτροφεας που τα πηρα δεν βαζει δαχτυλιδια! Εχουν 2 μικρα 13 ημερων και δεν θελω να κολλησουν και αυτα αν ειναι κατι σοβαρο! Τα πουλια ωστοσο φαινοντε υγιεις... Τρωνε κελαηδανε.. Ειναι δραστηρια...χωρις κανενα δειγμα ασθενειας! Τα εχω σε εσωτερικο χωρο σε κλουβα αρκετα μεγαλη με διατροφη απο σπορους για καρδερινες απο ornitalia... Κ τους δινω 3-4 φορες την βδομαδα λαχανικα κ φρουτα! Θεωρω οτι η διατροφη τους ειναι καλη. Απο θεμα καθαριοτητας τα κλουβια αστραφτουν. Καθε αποψη κ γνωμη σας παρακαλω σεβαστη! Ευχαριστω
 
Θα χρειαστούμε μερικές φωτογραφίες των πουλιών για να καταλάβουμε την έκταση του προβλήματος.

Πού βρίσκεται η κλούβα, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

Υ. Γ. σε ποια χώρα μένεις αν επιτρέπεται;
 
Κρατα στο μυαλο σου οτι ειναι εποχη πτερορροιας οποτε μπορει να ναι κατι φυσιολογικο.
 
Δεν ξερω αν καταφερα να ανεβασω τις φωτογραφιες τελικα! Ο αρσενικος εχει κανει φαλακρα διπλα στο ραμφος κ η θυληκια αν προσεξετε τα φτερα πτησης της απο την μια φτερουγα ειναι σαν φαγωμενα! Μενω στο Ντουμπαι! Λογο ζεστης τα πουλια τα εχω ολο το χρονο μεσα.

image.webp image.webp

Αλλες δυο φωτογραφιες με την θυληκια να φαινετε αραιωμενο το φτερωμα της στο λαιμο και εναν παλιο αρσενικο που εχω δωσει να ειχε το ιδιο προβλημα κατω απο το ραμφος του! Με καποιον γνωστο μου που μιλησα ηταν σιγουρος πως ειναι ψειρες! Εχω παθει πανικο!

image.webp image.webp
 
Στο χώρο που τα έχεις, ποιες είναι οι συνθήκες; Θερμοκρασία, υγρασία, διάρκεια φωτισμού; Επίσης τι είδος φωτισμού χρησιμοποιείς; Πόσον καιρό βρίσκονται τα πουλιά μέσα σε αυτόν το χώρο;
 
Τα πουλια τα εχω εδω και 4 χρονια στον ιδιο χωρο! Θερμοκρασια μονιμα 22-25 βαθμους! Υγρασια δεν γνωριζω να σου πω την αληθεια! Φωτισμο εχουν απο ενα παραθυρο που ειναι ακριβος πισω απο την κλουβα αλλα οχι με αμεσο ηλιακο φως! Εδω ολο σχεδον τον χρονο η διαρκεια της μερας ειναι 13 ωρες.

Ποτε δεν ειχαν προβλημα. Παντα ηταν ζωηρα με πολυ ορεο φτερωμα. Πρωτη φορα που εχουν κατι τετοιο κ με ανησυχει πολυ. Τρελαινομαι αν σκεφτομαι γενικα οτι μπορει να υποφερουν απο κατι. Και επειτα ειναι κριμα κ για τα παιδακια τους να κολλησουν κατι!

Απο τις φωτογραφιες μπορεις να καταλαβεις το προβλημα; Εχω αγχωθει πολυ γιατι ερχομαι Ελλαδα για 15 μερες αδεια κ δεν θελω να τα αφησω ετσι αν πρεπει κατι να κανω! Ειναι κριμα να υποφερουν εδω...:/

Ισως φταιει οτι δεν εχουν πολυ φως;
image.webp
 
Οχι ψευτικα ειναι ολα τα φυτα που τους εχω!

Καποια γνωμη ρε παιδια για το τι μπορει να ειναι; :/
 
Καποια γνωμη ρε παιδια για το τι μπορει να ειναι; :/
Μπορεί λοιπόν να είναι...
Έλλειψη ηλιακού φωτός έστω και έμμεσου...
Έλλειψη βιταμινών
Χτυπήματα σε εξοπλισμό ή κλουβιά (πάνω από το ράμφος της φωτογραφίας)
Χτυπήματα σε εξοπλισμό ή φτεροφάγος για τα φτερά της
Με δεδομένο πως έχεις καθαρό και όμορφο περιβάλλον θα σε συμβούλευα (όσο μπορώ και γνωρίζω) να κοιτάξεις να βελτιώσεις τον εσωτερικό φωτισμό ώστε να αντικαθιστά όσο γίνεται περισσότερο τον ήλιο.

Και φυσικά πέρα από την πλούσια διατροφή να προσφέρεις τις βιταμίνες που ανά περίοδο είναι απαραίτητες.
 
Επειδή στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά μπορείς να μας πείς άν το σημείο που δεν έχουν φτεράκια και φαίνεται γυμνό δέρμα είναι καθαρό ή φαίνεται κάπως ερεθισμένο σαν να έχει μολυνθεί από βακτήρια ή μύκητες;
πέρυσι τέτοια περίοδο αντιμετώπισα ένα παρόμοιο πρόβλημα.Ύστερα από επίσκεψη στην πτηνίατρο και μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι παθολογική πτερόρροια που προκλήθηκε έπειτα από έντονο στρεσάρισμα ή από έντονη αναπαραγωγική περίοδο και μου έδωσε μια αγωγή.
Μπορείς να εξετάσεις αυτό που σε ρώτησα;
 
Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας! Εχω μπει στην διαδικασια τωρα κ πλενω τα παααντα στα κλουβια με φαρμακο που βρηκα στην αγορα εδω για παρασιτα σε περιστερια! Ωστοσο τα παντα στην κλουβα δειχνουν καθαρα απο ψειρες! Ακομα κ αναμεσα στα νηματα της φωλιας εψαξα! Επιασα ολα μου τα πουλακια να τα αλλαξω μερος για να καθαρισω και αυτο που εχουν ειναι καθαρο...χωρις ερεθισμους, απλα φαλακρο! Ισως πρεπει να προμηθευτω λαμπα ειδικη για φωτισμο! Ειλικρινα δεν ξερω αν αγχωνομαι διχως λογο... Ισως να μην ειναι κατι σοβαρο! Θα δειξω κ την φωτογραφεια σε καποιο κτηνιατρο στην ελλαδα! Ειναι που ειναι σε αιχμαλωσια τα καημενα... Τουλαχιστον να κανω οτι μπορω για να ειναι καλα!

Εχει ψωνισει καποιος απο το καρδερινα.gr? σκεφτομαι σε λιγες μερες που ερχομαι Ελλαδα να παω απο εκει, ισως μου προτινουν εκει καποια εφοδια για σωστη διατροφη, φωτισμο κτλ!

Misalouris... Και εγω αυτο φοβαμαι... φτεροφαγο, αλλα ειναι πολυ επικυνδινο αυτο για τα πουλια; Και πως το θεραπευω; Τους βαζω αλατα στο μπανιο τους κ αλλες φορες μηλοξυδο επισης! Αν ειχαν ψειρες θα μπορουσε να προκαλεσει αυτο το πραγμα; Και αν ναι, δεν θα ηταν εστω λιγο αδιαθετα τα πουλια; Αυτο εχει εμφανιστει εδω κ 2 μηνες περιπου! Αν η θυληκια ειχε ψειρες αυτη i η φωλεια της... Θα προχωρουσε σε γεννα;
 
Επιασα ολα μου τα πουλακια να τα αλλαξω μερος για να καθαρισω και αυτο που εχουν ειναι καθαρο...χωρις ερεθισμους, απλα φαλακρο!
Από την προσωπική μου εμπειρία, χωρίς να έχω πτηνιατρικές γνώσεις, αφού το δέρμα είναι καθαρό θα σου πω τι σύστησε η πτηνίατρος χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο.
Tabernil anti-stress για πέντε μέρες και στη συνέχεια tabernil muda για δεκαπέντε μέρες, διακοπή για πέντε μέρες και μετά επανάληψη για άλλες δεκαπέντε μέρες.

Από την προσωπική μου εμπειρία, χωρίς να έχω πτηνιατρικές γνώσεις, αφού το δέρμα είναι καθαρό θα σου πω τι σύστησε η πτηνίατρος χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο.
Tabernil anti-stress για πέντε μέρες και στη συνέχεια tabernil muda για δεκαπέντε μέρες, διακοπή για πέντε μέρες και μετά επανάληψη για άλλες δεκαπέντε μέρες.
επίσης μπανάκι και συμπλήρωμα με φύτρα σπόρων πιστευω 'οτι θα βοηθούσε.
 
Μακαρι να δουλεψει! Θα τους δωσω τις antistress κ ο θεος βοηθος! Απο θεμα διατροφης νομιζω πως ειναι καλα! Ισως καποιες διαφορετικες βιταμινες...:/ ευχαριστω!
 
Θα τους δωσω τις antistress κ ο θεος βοηθος!
προς το παρων μόνο εσύ μπορείς να τα βοηθήσεις! Anti stress με προσοχή γιατί δεν είναι αθώο σκεύασμα, είναι σαν αντιβίωση. Απο άλλες βιταμίνες, κυκλοφορούν αρκετά σκευάσματα που είναι για το πτέρωμα και την περίοδο της πτερόρροιας.
 
αλλα οχι με αμεσο ηλιακο φως
Επομένως, καταλαβαίνεις τι ψάχνω να καταλάβω στο την αρχή. Όσο καλή και να είναι η διατροφή τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανόν να έχουν προβλημάτων που προκαλούνται από έλλειψη βιταμινών και συγκεκριμένα από έλλειψη της βιταμίνης D, όπου ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη σύνθεση της στον οργανισμό, είναι το άμεσο ηλιακό φως.
Εδω ολο σχεδον τον χρονο η διαρκεια της μερας ειναι 13 ωρες
Έτσι είναι όντως. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα συγκεκριμένα πουλιά μπορούν να προσαρμοστούν εντελώς σε αυτό το περιβάλλον. Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθούν οι συνθήκες περιβάλλοντος και αυτές πρέπει να προσομοιώνουν το μεσογειακό κλίμα το καλοκαίρι και και το κεντροευρωπαϊκό το χειμώνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τους μήνες που έχουμε χειμώνα θα πρέπει να έχεις μείον 5 βαθμούς στο δωμάτιο, αλλά τουλάχιστον το χειμώνα (προς τα τέλη Νοεμβρίου) η διάρκεια του φωτισμού θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από τις οκτώ ώρες ακολουθώντας σταθερό ωράριο ανατολής δύσης και η θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 18 βαθμούς.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους 35 και η διάρκεια φωτός να ξεπερνάει τις 13, αρκεί να ακολουθεί τη φυσική πορεία που ακολουθεί στη χώρα μας.

Σχετικά με τον φωτισμό, δεδομένου ότι τα πουλιά ζουν σε εσωτερικό χώρο για όλη τη διάρκεια του χρόνου, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις το βήμα και να εγκαταστήσεις στο χώρο φωτισμό με λάμπες τύπου Arkadia ελεγχόμενες από κάποιο σύστημα προσομοίωσης ανατολής δύσης από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να φτιάξεις ένα δωμάτιο Ελλάδα στο σπίτι σου για να ζουν τα πουλιά σου. Αυτή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση για μακροχρόνια και ίσως οριστική λύση του προβλήματός τους. Τα υπόλοιπα είναι για προσωρινή αντιμετώπιση.
 
Σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας! Οντως ενα δωματιο Ελλαδα χρειαζετε! Επειδη ομως αυτο ειναι λιγο δυσκολο... Θα κανω οτι μπορω απο βιταμινες κ λαμπες και ελπιζω οτι θα ειναι καλυτερα! Σας ευχαριστω και παλι, να ειστε καλα!
 
Δεν εχουν τιποτα τα πουλια. Συμβαινει με τις καρδερινες οταν πυρωνουν ειδικα εαν ταισες κατι στην αρχη της αναπαραγωγικης περιοδου και πυρωσαν πολυ. Με την αλλαγη πτερωματος θα επανελθουν. Προσωπικα δεν θα εδινα κανενα φαρμακο. Μονο πολύβιταμινες και καλη διατροφη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Ευχαριστω sarpijk! Παντως ψειρες δεν βρηκα πουθενα στις κλουβες! Ουτε καν στο στρωσιμο της φωλιας που πιστευω εκει θα εβλεπα αν ειχαν! Θα κανω προοληπτικη θεραπεια με frontline σε περιπτωση που... Και θα τις ξεκινησω θεραπεια με βιταμινες D! Kαι ευχομαι να επανελθει το φτερωμα! Απλα με αγχωνει γιατι οπως κ να το κανεις ειναι κατι παθολογικο... Κ ειναι κριμα... Ξερω οτι οι καρδερινες ειναι πολυ ιδιοτροπες με την ομορφια τους και δε το φτερωμα τους!

Ρωτησα σε καποιο σημειο πιο πανω αν γνωριζει και συστηνει καποιος το karderina.gr. Απλα θα ηθελα να παω σε καποιο καλα εξοπλισμενο χωρο να μου δωσουν προιντα βιταμινων και τροφων με καλη ποιοτητα κ σωστες οδηγιες! Δεν με απασχολει το κοστος, αρκει να γινετε σωστη φροντιδα. Σε καποιον κυριο που πηγαινα με φορτωνε με διαφορα προιοντα τα οποια καποια δεν τα χρησιμοποιησα καν! Και με ενοχλει οταν ενας επαγγελματιας θελει απλα να βγαλει κερδος αδιαφοροντας για το αποτελεσμα! Καποιο καταστημα στην Αθηνα γνωριζει καποιος; Και αν ειναι δυνατον καποιες πληροφοριες για το που μπορω να προμηθευτω λαμπες φωτισμου! Ευχαριστω!
 
Συμβαινει με τις καρδερινες οταν πυρωνουν ειδικα εαν ταισες κατι στην αρχη της αναπαραγωγικης περιοδου και πυρωσαν πολυ.
Να υποθέσω πως αν "πύρωνε" πάρα πολύ πως δεν θα του έμενε καθόλου φτερό?
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις με δυο λόγια πως εξηγείται αυτό το φαινόμενο;
 
Back
Top