Ασθένειες Απωλεια φτερων στις καρδερινες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης doobigr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να υποθέσω πως αν "πύρωνε" πάρα πολύ πως δεν θα του έμενε καθόλου φτερό?
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις με δυο λόγια πως εξηγείται αυτό το φαινόμενο;

Μιλάω καθαρα εμπειρικα. Ειχες ποτε καρδερινες προς αναπαραγωγη;
 
Έχω δει καρδερίνες σε παρόμοια κατάσταση, μασκα να λείπουν φτερά, σπασμένα φτερά, ακριβώς όπως τα δικά σου. Σε περίοδο αναπαραγωγής μαλιστα. Και μου κάνει εντύπωση ότι και εκείνα ήταν σε κλειστή εκτροφή, χωρίς ηλιακό φως.
Από διατροφή και υποστήριξη πίστεψε με δεν τους έλειπε τίποτα. Σε ερώτηση που του έκανα ήταν, ότι κάθε χρόνο αυτό συμβαίνει στην αναπαραγωγή λόγω φωτός και εξασθενησης του οργανισμού. Και για προσομοίωση ανατολής δυσης είχε βάλει σύστημα. Απλά δεν τον ρώτησα αν είχε και ειδικές λάμπες με την κατάλληλη ακτινοβολία.
Απλές πολυβιταμινες, καλό μείγμα σπορων, αυγουλακι-αυγοτροφη και μετά την πτερρορια θα γυαλιζουν.
Βάλε και καμιά φώτο από τα μικρά.
Από κελαηδαμα τι λενε; Καλύτερες από τις δικές μας;
 
Καλημερα σε ολους! Εδω θα ηθελα την βοηθεια σας τωρα απελπισμενα! Προχθες οπως ανεφερα μετεφερα τα πουλια κ εκανα απολυμανση σε ολο τον χωρο ψεκαζοντας κ πλενοντας τα παντα με φαρμακο για παρασιτα περιστεριων καθως κ με μηλοξυδο! Χαλασα την φωλεια της θυληκιας εφοσον τα μικρα εχουν φτερωσει και καθοντε στο κλαδακι και τους εβαλα πολυβιταμινες omni-bit καθως και μπανιο με αλατα οπως κανω σχεδον 2 φορες την εβδομαδα! Απο εχθες το απογευμα η θυληκια ειναι λιγο αδιαθετη! Εχει χασει την ζωντανια κ το τιτιβισμα που εκανε συνεχος κ καθετε πολυ ηρεμη... Πρωτη φορα! Εκτος απο το stress που ειμαι σιγουρος της εχω προκαλεσει με την ολη διαδικασια... Παιζει να της εχω κανει κακο με καποιο φαρμακο; Αν υπαρχει τετοια περιπτωση μπορω να τους δωσω κατι προοληπτικα; Το σπρευ που τους εριξα ειναι permethrin 0.25 Ectospray! Ολα τα υπολοιπα πουλια φαινοντε μια χαρα! Και επισης η κακομοιρα ακομα ταιζει τα μικρα! Σκεφτηκα να τους βαλω λιγο μηλοξυδο στην ποτηστρα! Αλλα φοβαμαι οτι θα τα υπερφορτωσω! Σας εχω λιγο ζαλισει το ξερω και συγνωμη για αυτο! Απλα εδω που ειμαι με μηδεν επαγγελματιες να εχουν γνωση κ προιοντα για καρδερινες, ειστε η μονη μου πηγη βοηθειας!
 
Μάλλον έχει στρεσαριστεί με την φασαρία που προκάλεσε η απολύμανση. Έχει και μικρά, το στρες είναι μεγαλύτερο. Ψέκασες και τα πουλιά με το Ectospray.
Μηλόξυδο θα έλεγα να μην βάλεις για το λόγο που αναφέρεις, να μην τα υπερφορτώσεις. Άστα στην ησυχία τους και θα επανέλθει πιστεύω. Προσοχή στις ποτίστρες να μην πέσει φάρμακο στο νερό.
 
οχι δεν επεσε στο νερο.. Τα ειχα βγαλει ολα για καθαρισμα! Στα πουλια δεν ψεκασα οχι, αλλα τους εβαλα μια σταγονα οπως κανουν με το frontline στο σβερκο τους! Λαθος; :/ απλα τον χωρο γυρω ψεκασα κ στην ουσια ελουσα τις κλουβες! Και τα επεστρεψα στα κλουβια αφου ειχε στεγνωσει! Απλα σκεφτομαι οτι ισως φαγανε φαρμακο απο τα πλαστικα φυτα που ισως ειχαν ποτησει κτλ! Ευχομαι να μην την χασω απο το πουθενα! Τα πουλια τα εχω 5 σχεδον χρονια κ ειναι ειλικρινα κομματι μου! Ελπιζω μεσα στην ταραχη μου να μην τους εχω κανει κακο!
 
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Το προϊόν πρεπει να το χρησιμοποιούμε όπως γράφει ο κατασκευαστής και το συγκεκριμένο πρέπει να ψεκάζεται πάνω στα φτερά. Κακό δεν θα τους κάνει η σταγόνα αλλά δεν θα έχει αποτελεσματικότητα σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα πτεροφάγου (αυτό σκέφτηκα βλέποντας τις φωτογραφίες με τις μαδημένες άκρες φτερών).
 
Για τον πτεροφαγο δηλ ποιο πριον προτινεις; Να τους κανω θεραπεια προοληπτικα! Θα παρω να τους βαλω και frontline! Να καλυψω ολα τα ενδεχομενα!
 
Τα πουλια εαν εχουν χασει λιγο στο κεφαλι δεν εχουν θεμα. Εχεις δει κατι παρομοιο στα μικρα; Εαν οχι, συμβαινει και δε χρειαζεται να ταλαιπωρεις τα πουλια αδικα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Οχι τα μικρα ειναι με αψογο φτερωμα! Θα κανω απλα προοληπτικες θεραπειες και θα τα αφησω να ηρεμισουν! Εχετε να προτινετε κατι για τον φτεροφαγο εκτος απο το frontline?
 
Για τον πτεροφαγο δηλ ποιο πριον προτινεις; Να τους κανω θεραπεια προοληπτικα! Θα παρω να τους βαλω και frontline! Να καλυψω ολα τα ενδεχομενα!
Μην βάζεις δηλητήρια στα πουλιά χωρίς λόγο. Άστα όπως είναι (μπανιέρα με μηλόξυδο, πλούσια διατροφή) και ξαναδές τα μετά ένα μήνα.
 
Σου γράψαμε και παραπάνω τι συμβαίνει, μην τα φαρμακώνεις για το τίποτα. Μετά την πτερρορια θα γυαλιζουν.
 
Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον κ τις συμβουλες! Σε λιγο καιρο θα ανεβασω φωτογραφια με την οικογενεια ολη!
 
Back
Top