Γενικά Από ποια πετ σοπ της Θεσσαλονίκης αξίζει να ψωνίζουμε;

σακη αν καταλαβα καλα λες για την πεταλουδα.χωρις να εχω παει στο μαγαζι ειχε αναφερθει σε ενα αλλο post πως ενας φιλος την πατησε ασχημα με ενα καναρινι που πηρε και το ασχημο ηταν οτι ηταν απο την λαρισα το παιδι. (κομματακι μακρια)
θελεις να μας πεις πιο αναλυτικα
ως προς τι την πατησε; τον κοροϊδεψαν σε κατι;
 
Παιδια να σας πω κατι. Δεν μπορουμε να ειμαστε ποτε 100% σιγουροι για το τι πουλακι θα παρουμε. Δηλαδη οπως λεει ο φιλος Χρηστος πιο πανω οτι καποιο παιδι την πατησε απο αυτο το μαγαζι(δεν ξερω αν λεγεται πεταλουδα, οταν ξαναπαω θα το προσεξω) ειναι μια εξαιρεση. Εξαιρεσεις υπαρχουν παντου.Απο ενα τετοιο μεμονομενο περιστατικο δεν μπορεις να ''κρινεις'' ολοκληρο το μαγαζι, γιατι μπορει να πας ας πουμε σε ενα ''αθλιο'' μαγαζι και να παρεις το καλυτερο πουλι και απο την αλλη να πας σ ενα απο τα γνωστα ''πολυτελη'' μαγαζια και να παρεις ενα πουλι που δεν θα σου βγει καλο. Ειναι λιγο παιδια(για να μην πω πολυ)και θεμα τυχης. Εγω παντως οταν ειχα παει σε αυτο το μαγαζι στην Παπανδρεου,του ζητησα θυληκο Lovebird.Eiχε 2-3 εκεινη την περιοδο και γυρισε και μου ειπε με ειλικρινια,''δεν ξερω ποιο ειναι θυληκο, δεν μπορω να τα καταλαβω''.Αν αποφασισεις να παρεις καποιο,θα το παρεις με δικη ευθυνη. Ενω στους περισσοτερους που ειχα παει μου λεγαν(σιγουρα στην τυχη) ''να αυτο εδω στην γωνια ειναι θυληκο''και φυσικα δεν πηρα τιποτα, γιατι δεν τους πιστευα. Παντως παιδια θελει προσοχη σε οποιο petshop πατε και πιστευω ειναι καλυτερα για τον καθενα να κανει την δικη του ''αξιολογηση'' πηγαινοντας σε διαφορα petshops.
 
Φιλε σακη το ιδιο μου εκανε και ο πετσοπας που είπες πριν οτι ηθελε να σε παραπλανησει... Ειχα παει για χαμστερακι και μου λεει δε ξερω να τα ξεχωριζω αν ξερεις εσυ.. Βοηθησε με... Και οντως ετσι εγινε σηκωσαμε κανα δυο και ειδαμε μαζι τις διαφορες και καταληξαμε... Ο καθενας απο μονος του πρεπει να καταλάβει ποιο ειναι το καλυτερο... Τελειο δεν υπαρχει, απλα καποια εινια λιγο καλυτερα..στους τυφλους οι μονοφθαλμοι...
 
Φιλε Λακη μπορεις να ψωνιζεις απο οπου θες, αρκει να αγοραζεις στοχευμενα προιοντα που ξερεις τι επιδραση εχουν πανω στα πουλια. Μετα παιζουν ρολο οι τιμες των προιοντων και τι διατιθεσαι να ξοδεψεις για τους φτερωτους μας φιλους.Αν θες στειλε προσωπικο μνμ, ευχαριστως να βοηθησω ακομα περισσοτερο.:)
 
την πατησε γιατι του εδωσαν καναρινι του 2005 για καναρινι του 2008 και οπως ειχε αναφερει δεν ηταν και υγιεστατο το πουλι ειχε ασθμα. Κακα τα ψεματα τελειος δεν ειναι κανεις.σακη εκει ηταν το ζαχαροπλαστειο πεταλουδες και ετσι εμεινε η ονομασια.
 
Καλημερα!

Χθες πηγα το κανανινι μου στο pet shop που βρισκεται Π. Συνδικα με Θεμοπυλων στη Θεσ/νικη και εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος απο την αψογη εξυπηρετηση και τη γενικοτερη εικονα του καταστηματος.

Πιο συγκεκριμενα, ο κυριος Κωστας με καλοδεχθηκε και μου εδωσε πολλες απαντησεις σε διαφορα ερωτηματα που ρωτησα και μου προτεινε μαλιστα να του παω το καναρινι μου να το δει απο κοντα οταν του ειπα οτι τελειωνει η πτερορροια και οτι σε καποια σημεια εχει κανει μικρη φαλακριτσα. Οταν λοιπον ξαναπηγα τη δευτερη φορα μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα και του εβαλε [προληπτικα μαλλον] κατι σταγονιτσες στο σβερκο του καναρινιου χωρις να πληρωσω δραχμη. Δε με πιεσε να αγορασω κατι - πραγμα θετικοτατο για την ολη εικονα του και φευγοντας ευχαριστημενος αποφασισα να ψωνισω μια συσκευασια grit που μου ειχε τελειωσει.

Γενικο συμπερασμα: ο ανθρωπος με προσεξε και με κανακεψε ετσι οπως θελω να συμπεριφερονται σε μένα και στο καναρινακι μου. Με κερδισε 100%.
:)
 
Οταν λοιπον ξαναπηγα τη δευτερη φορα μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα και του εβαλε [προληπτικα μαλλον] κατι σταγονιτσες στο σβερκο του καναρινιου χωρις να πληρωσω δραχμη.
δεν σου ειπε τι ακριβως ειναι οι "σταγονιτσεςγιατι του τις εβαλε;
 
Στο κιλκις ενας πετσοπας που εχει και κτηνιατρειο.. Μου ειχε βάλει προληπτικα για ενα πουλακι που ειχα αγορασει σταγονες στο στηθος και στα ποδια.. Μου ειπε πως ηταν προληπτικα για ποδαγρα και ακαραια νομιζω... Μηπως ειναι παροποια περιπτωση και αυτη...Αν και δε μαρεσει να του μπανιαζουμε με φαρμακα προληπτικα... Εινια σαν να περνω ενα depon καθε πρωι για να μη με πιασει πονοκεφαλος...
 
Απο την στιγμη που δεν σου ειπε τι ειδους σταγονες ηταν αυτες και για πιό λόγο τις εβαλε, εγω θα ήμουν ακομα πιο επιφυλακτική.

Εγω προσωπικά νομιζω οτι εβαλε στο πουλάκι σταγονες poulmosan. Το συγκεκριμενο σκευασμα δεν μπαινει προληπτικα γιατι πρόκειται για δηλητηριο, αλλα μπαινει θεραπευτικα σε περιπτώσεις ακαρεων. Και μαλιστα χρειαζεται και καποια επαναληπτικη δοση. Οποτε για μενα, ο συγκεκριμενος κυριος ειναι λαθος, προφανως γιατι κατι διεκρινε λογω εμπειριας στο πουλι, αλλα δεν στο ειπε για προφανεις λογους, εσυ εμεινες με την χαρά οτι δεν σου πηρε λεφτά, αν ομως πεθάνει το πουλι απο το αιτιο ή απο μη σωστη θεραπεία, μαλλον θα δωσεις τα δεκαπλα για να παρεις καινουριο πουλι, ή απο το αν σου προτεινε να παρεις το σκευασμα και να το χρησιμοποιήσεις με τον σωστο τροπο...

Μακαρι να βγω ψευτρα...☹
 
Θα συμφωνήσω με τη Georgina. Μάλλον Pulmosan έβαλε λογικά επειδή ένα από τα συμπτώματα είναι οι "φαλακρίτσες". Όμως δεν γίνονται έτσι οι διαγνώσεις και δεν δίνονται φάρμακα που προορίζονται για αντιμετώπιση απλά προληπτικά. Επίσης να πω ότι για ένα μαγαζί αν ρωτήσουμε 100 άτομα μπορεί και τα 100 να έχουν διαφορετική γνώμη. Από αυτό στην Παπανδρέου έχω πάρει παλιότερα άρρωστο πουλί, ενώ έχω πετύχει αρκετές φορές φουσκωμένα στα κλουβάκια που τα έχει στη βιτρίνα. Από τον Ολανδό έχω κι εγώ πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτό στη Συνδίκα δεν το γνωρίζω. Σε όλα τα πετσοπς που έχω πάει έχω πετύχει μέρες να είναι πεντακάθαρα και κάποιες μέρες να βρωμάει το μαγαζί από έξω. Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που είναι στα άκρα (προς την άσχημη πλευρά συνήθως) αλλά αυτά είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Τα περισσότερα είναι πως θα τα πετύχεις.
 
Το pulmosun δινεται και προληπτικα για να προλαβουμε κατι και οχι μονο να το καταστειλουμε.
Αυτο τουλαχιστον γνωριζω εγω, μην ειστε απολυτοι στις εκφρασεις και στις αποψεις γιατι μπορει ναναι και λαθος.
 
Το pulmosun δινεται και προληπτικα για να προλαβουμε κατι και οχι μονο να το καταστειλουμε.
απο ποιους κωστα, δινεται προληπτικα;

κ ναι, για τα φαρμακα ειναι οι..γιατροι απολυτοι.
ειδικα για το Pulmosan!
εκτος αν για καποιο λογο δωσει προληπτικα ενας γιατρος αγωγη, για λογους που ξερει ο ιδιος.

... Μην κάνετε την αγωγή προληπτικά. Η υβερμεκτίνη είναι δυνατό δηλητήριο και πρέπει να χορηγείται μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι τα πουλιά έχουν ακάρεα.
παραθεση απο το 1#ποστ
https://community.petbirds.gr/threads/Θεραπεία-ακάρεων-της-τραχείας-με-ιβερμεκτίνη.1045/?
 
Το pulmosun δινεται και προληπτικα για να προλαβουμε κατι και οχι μονο να το καταστειλουμε.
Αυτο τουλαχιστον γνωριζω εγω, μην ειστε απολυτοι στις εκφρασεις και στις αποψεις γιατι μπορει ναναι και λαθος.

Βέβαια δεν εκφέρω κάποια επιστημονική γνώση αλλά η απλή λογική μου λέει...
Αφού η ιβερμεκτίνη, για να σκοτώσει την δεύτερη ή την τρίτη γενιά ακάρεων
που έχουν εκκολαφθεί, πρέπει να ΞΑΝΑΧΩΡΗΓΗΘΕΙ, σημαίνει οτι η δραστικότητά της
παύει να υπάρχει στο αίμα μετά απο την παρέλευση κάποιων ημερών.
Δεν είναι λοιπόν ΑΣΚΟΠΟ να δώσει κανείς προληπτικά το φάρμακο;
Αφού εάν το πουλάκι "αρπάξει" το άκαρι μετά απο παρέλευση 15-20 ημερών απο
την προληπτική χορήγηση της Ιβερμεκτίνης δεν πρόκειται να το προστατεύσει καθόλου.
Ακόμα χειρότερα μάλιστα. Θα είμαστε επαναπαυμένοι οτι έχουμε γλιτώσει τα πουλιά απο
αυτό τον βραχνά, και ξαφνικά θα βρεθούμε μπροστά στόν βήχα την βραχνάδα και τα
συνεχή " ΤΣΙΚ-ΤΣΙΚ" και θα απορούμε.
-Δεν έχεις άδικο Κώστα οτι ακόμα και εκτροφείς το χρησιμοποιούν προληπτικά,
έχω προσωπική εμπειρία, αλλά νομίζω οτι είναι ΛΑΘΟΣ.
 
Το pulmosun δινεται και προληπτικα για να προλαβουμε κατι και οχι μονο να το καταστειλουμε.
Αυτο τουλαχιστον γνωριζω εγω, μην ειστε απολυτοι στις εκφρασεις και στις αποψεις γιατι μπορει ναναι και λαθος.

Και όχι μόνο το Pulmosan, είναι πολλά φάρμακα που δίνονται εσφαλμένα για πρόληψη και στο τέλος δημιουργούν περισσότερα προβλήματα ενώ δεν λύνουν κανένα. Μέχρι και αντιβιώσεις ακούμε ότι δίνονται προληπτικά.

Δεν είμαστε απόλυτοι στις εκφράσεις και τις απόψεις παρά μόνο όταν αυτές έχουν αποδειχτεί από γιατρούς έγκυρα και βλέπουμε να γίνεται κάτι λάθος. Μπορεί και αυτοί που το δίνουν να κάνουν λάθος έτσι; Και να μην γνωρίζουν παραπάνω από τους γιατρούς όπως ίσως νομίζουν.
 
Back
Top