Γενικά Από τότε που πήρα αρσενικό Κοκατίλ έχει αλλάξει η συμπεριφορά του θηλυκού μου

Bill danger

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2018
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν χθες πηρα ένα αρσενικό κοκατιλ για το θυλικό που έχω και ενώ το θυλικό είναι πολύ ημερο και σημερα πήγα να το βγάλω από το κλουβί δεν ήθελε να βγει τέλος πάντων το εβγαλα και πέταξε πάλι στο κλουβί και από τότε που πήρα το αρσενικό έχει αλλάξει και η συμπερηφορα του δηλαδή όταν ακουμπάω το κλουβί ορμάει να με δαγκώσει και δεν μπορώ να βγάλω από το κλουβί το αρσενικό γιατί έχει τα φτερά του και μετά φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να το πιάσω και δεν θέλω να αγριέψει πάλι το θυλικο δεν ξέρω τι να κανω (το αρσενικό είναι γύρω 6 μηνών )
 
Εμ τι περίμενες; Χωρίς καραντίνα, χωρίς προσαρμογή χωρίς καν σκέψη έβαλες ένα καινούριο πουλάκι στον χώρο. Δεν ξέρω ποσο καιρό έχεις το πρώτο, δεν έχει όμως και σημασία. Πολύ λάθος κίνηση και να δώσεις προσοχή γιατί τα πουλιά μπορεί μέχρι και να αλληλοσκοτωθούν, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν την "κυριαρχία" στο σμήνος.
Τα πουλιά έχουν αγχωθεί και έχουν εκνευριστεί απ' την παρουσία του άλλου έτσι ξαφνικά. Και φυσικά θα αλλάξει η συμπεριφορά, και φυσικά θα εμφανιστούν σύντομα και ψυχολογικά θέματα. Πολύ προσοχή γιατί θα "αρπαχτούνε" στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί. Ακόμα και αν δείχνουν "ήρεμα" βρίσκονται σε δύσκολη εποχή, με τις ορμόνες στο φουλ, με εναν καινούριο "διεκδικητή" στο χώρο και γενικά η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Έπρεπε να κρατήσεις την καραντίνα και τον σωστό τρόπο "γνωριμίας" τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μην κανεις τιποτα πραγματικα' πολλα τα λαθη σου' πληρης αγνοια για οτι κανεις' το θυλικο ποσο καιρο το εχεις' το αρσενικο το πειρες χθες και δεν το αφησες να πεταξει μαζι με το θηλικο φανταζομε επειδη εχει τα φτερα του' φανταζομε τα εχεις τα κλουβια και διπλα διπλα για παρεα' οκ εισαι καινουργιος στον χωρο και απολιτως σεβαστω ετσι ολοι ξεκινησαμε' εχω ομως μια απορια' γιατι ρωτας τωρα και οχι πριν ολων αυτων που περιγραφης' ασε τα πουλια σε αποσταση αν ειναι δυνατον σε διαφορετικα δωματια για καραντινα για σαραντα ημερες' στρεσαρες την θυλικια σου χωρις λογο' διαβασε' ειναι σαν να δινης πανελληνιες'
 
Στο ίδιο κλουβί τα εχω και το θυλικο το έχω 1 χρονο
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο ίδιο κλουβί πουλάκι που έχεις ένα χρόνο και πουλάκι που πήρες χθες; Θα σκοτωθούνε, δε τα λυπάσαι; Με το ζόρι παντρειές τους κάνεις και κυριολεκτικά "ρίχνεις ζάρια" και τζογάρεις ότι είτε θα σκοτωθούνε είτε θα ταιριάξουνε. Αν τσακωθούν μεσα στο κλουβί τι θα προλάβεις να κάνεις; Το ένα θα σκοτώσει το άλλο σε δευτερόλεπτα αν γίνει κάτι τέτοιο.
 
Στο ίδιο κλουβί πουλάκι που έχεις ένα χρόνο και πουλάκι που πήρες χθες; Θα σκοτωθούνε, δε τα λυπάσαι;
Ηπαρχει περίπτωση να σκοτωθουνε; Και αν ναι πως να τα βάλω για να μην σκωτοθουν;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα κοκατιλ είναι πολύ ήσυχα πουλιά και μπορούν άνετα να ζήσουν ακόμη και με μπάτζι. Όχι βεβιασμενα όμως. Έχεις αγχώσει πολύ το πρώτο πουλάκι βάζοντας μέσα στον χώρο του ένα άλλο. Πρέπει να τα χωρίσεις, να ακολουθήσεις την περίοδο της καραντίνας και συζητάμε για το πώς θα τα φέρεις σε επαφή σταδιακά. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να μαλώσουν, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το νέο κοκατιλ να είναι άρρωστο και να μεταφέρει κάποια ασθένεια και στο άλλο;
 
Ηπαρχει περίπτωση να σκοτωθουνε;
Κοίτα πως γίνεται. Ενα πουλάκι που είναι "παλιο" στο χώρο (και στο κλουβί του) θεωρεί αυτό το χώρο σπίτι του. Οταν ένας νέος "παρείσακτος" μπαίνει ξαφνικά μέσα, υπάρχουν εντάσεις, ζήλια, στεναχώρια. Και φυσικά θα καυγαδίσουν. Το παλιό για να υπερασπίσει το σπίτι του και το νέο για να "καταλάβει" αυτό τον χώρο. Δεν μπορείς να περιμένεις να "τα βρούνε" έτσι. Απλά. Θέλει μεγάλη διαδικασία, καραντίνα, ξεχωριστά κλουβιά και σταδιακή προσέγγιση. Αλλιώς θα υπάρξουν καυγάδες και το ένα ίσως να προσπαθήσει να σκοτώσει το άλλο (το έχω δει αυτό) και μετά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.

Για αρχή χώρισέ τα, πάρε δεύτερο κλουβί και βάλε το νέο πουλί σε αυτό.
 
Οταν παινουμε ενα νεο πουλακι δε το βαζουμε μαζι με αυτο που ηδη εχουμε κατευθειαν! Αρχικα ραταμε καραντινα για ενα διαστημα 40 ημερων σε διαφορετικο δωματιο ωστε να αποφυγουμε τη μεταδοση καποιας ασθενειας. Κατοπιν βαζουμε τα κλουβια τους κοντα ωστε να αρχιζουν να γνωριζονται σιγα σιγα και να εξοικιωθει το ενα με το αλλο.Αφου γινουν ολα αυτα και δουμε οτι τα πανε καλα τοτε τα βαζουμε μαζι σε ενα κλουβι και τα παρακολουθουμε! Εσυ αυτο που εκανες ηταν απο την αρχη λαθος για τους λογους που εξηγησα παραπανω αλλα και γιατι σε ενα πουλακι που ηδη ειχες και ειχε μαθει μονο του στο κλουβι πηγες και εβαλες ενα αλλα πουλι, το κλουβι ειναι ο χωρος του και πολυ πιθανο να το βλεπει σαν εισβολεα! Το καλυτερο θα ηταν να βαλεις το καιουργιο σε ενα κλουβακι μονο του και να ακολουθησεις τα βηματα που σου ανεφερα ωστε να γινει μια σωστη γνωριμια!
Απο κει και περα μη περιμενεις το πουλακι το αγριο να φτασει στο ιδιο επιπεδο με το πρωτο που ειχες γιατι οπως καταλαβα ειναι αγριο! Θελει μεγαλη προσπαθεια αλλα και παλι στο ιδιο επιπεδο το θεωρω εξαιρετικα δυσκολο!
 
Έχω ένα άλλο κλουβί αύριο το πρωί θα το βάλω σε καραντίνα αλλά έχω μια απορία από τότε που τα έβαλα μαζι όποτε παω να πιάσω το θιλικο με δαγκώνει αυτό είναι επειδή αναστατοθηκε σωστά;
 
Με τόσο άγχος που νιώθει το καημένο το πουλακι τι πρέπει να κάνει δηλαδή; Είναι πολύ πιθανό να σταμάτησε να σε εμπιστεύεται. Θα ξαναχτίσετε τη σχέση σας από την αρχή και αυτή τη φορά προσπάθησε να του δώσεις χρόνο.
 
Με τόσο άγχος που νιώθει το καημένο το πουλακι τι πρέπει να κάνει δηλαδή; Είναι πολύ πιθανό να σταμάτησε να σε εμπιστεύεται. Θα ξαναχτίσετε τη σχέση σας από την αρχή και αυτή τη φορά προσπάθησε να του δώσεις χρόνο.
Έβαλα το αρσενικό σε καραντίνα μόλις έφυγε το θυλικο έγινε πάλι όπως ήταν επίσης θα χρειαζόμουν λίγες συμβουλές για το πως να ημερεψει έλεγα να το αφήσω σήμερα να συνηθίσει το κλουβί και από αύριο να αρχίσω να βάζω το χέρι μου μέσα και να το αφήνω εκεί για να το συνηθίσει
 
Εγώ θα σου έλεγα να το αφήσεις καμιά εβδομάδα να συνηθίσει τον χώρο και να νιώσει άνετα. Μετά άρχισε να βάζεις το χέρι σου μέσα σαν να κάνεις κάποια δουλειά στο κλουβί χωρίς να ασχολείσαι μαζί του ή να πηγαίνεις το χέρι σου κοντά του. Όταν δεις ότι βάζεις το χέρι σου και δεν σκαρφαλώνει στα κάγκελα ή τέλος πάντων δεν φοβάται αλλά κάθεται ακίνητο και σε κοιτάζει, δοκίμασε να βάλεις το χέρι σου κοντά του με λιχουδιά μέχρι το ίδιο να την πάρει από το χέρι σου χωρίς πάλι να πλησιάσεις πολύ ή να το πιέσεις. Θέλει πολύ κόπο και υπομονή. Για την ώρα όμως πρέπει να το αφήσεις ήσυχο για κάποιες μέρες.
 
Οπως στα λέει η Ζωή. Πρώτα θα φάει απ' το χέρι σου, οσο το χέρι σου είναι ΕΚΤΟΣ κλουβιού για να καταλάβει ότι δεν κινδυνεύει.
Πλέον μετά την είσοδο του νέου πουλιού τόσο απότομα, και τα δύο έχουν στρεσσαριστεί και δε σου έχουν εμπιστοσύνη. Πρέπει να την ξανακερδίσεις και αυτό είναι πολύ σκληρή δουλειάκαι επίπονη. Αυτή τη στιγμή τα πουλάκια είναι, να το πω "δυστυχισμένα". Το παλιό αισθάνεται ότι δεν το αγάπησες και γι' αυτό έφερες καινούριο, το καινούριο εχει ταραχτεί με τις εξελίξεις, τους καυγάδες, το νέο χώρο και τώρα ξανά το νέο χώρο/κλουβί.

Θέλουν το χρόνο τους να συνηθίσουν την παρουσία σου. Μίλα τους συνέχεια με ήρεμη φωνή, να σε βλέπουν, να σε συνηθίσουν και να καταλάβουν ότι δεν έχεις σκοπό να διαταράξεις πάλι τη ρουτίνα τους. Λίγες μέρες μετά μόνο να αρχίσεις να δοκιμάζεις μήπως πάρουν κάτι απ' το χέρι σου να φάνεκαι μην ενθουσιάζεσαι απότομα. Βήμα το βήμα θα τους δώσεις να καταλάβουν οτι δε θες το κακό τους, και θα ανοιχτούν πάλι κι αυτά. Οταν καταφέρεις να τρώνε απ' το χέρι σου (αυτά μέσα στο κλουβί, το χέρι σου έξω απ' το κλουβί) τότε το ξανασυζητάμε για τα επόμενα βήματα.
 
Ευχαριστώ πολύ. Το αρσενικό είναι όπως τα λες και μόνο που πλήσιαζω τρέμει το θυλικο όμως έγινε πάλι όπως ήταν το έβγαλα το χαιδεψα και τρώει κανονικά από το χέρι μου
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όπως έλεγα ευχαριστώ πολύ το αρσενικό είναι όπως τα λες και μόνο που πλήσιαζω τρέμει το θυλικο όμως έγινε πάλι όπως ήταν το έβγαλα το χαιδεψα και τρώει κανονικά από το χέρι μου
To κοριτσάκι σου ηρέμησε τώρα που ο παρείσακτος έφυγε απ' το κλουβί του, όμως για να καταφέρεις να τα γνωρίσεις και να έρθουν κοντά πρέπει να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σένα. Τώρα ξέρει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να του "τη φέρεις" ξανά (γι' αυτό και τα δαγκώματα που έριχνε ίσως) και προσπαθεί κι αυτή να ξαναχτίσει σχέση μαζί σου.
Πρόσεξε όμως τη δυσκολία τώρα. Δεν θα πρέπει να παραμελήσεις και το αρσενικό γιατί θα αγριέψει, θα πάθει κατάθλιψη και θα νομίζει ότι το "τιμωρείς" για κάτι. Πρέπει να μοιράσεις σωστά το χρόνο σου ανάμεσα στα δύο παπαγαλάκια ώστε ούτε το κορίτσι σου να ζηλέψει ότι την εγκαταλείπεις, ούτε το νέο αγόρι να θεωρεί ότι τον τιμωρείς. Προσπάθησε να είναι όλα "δίκαια" και να περνάς χρόνο και με τα δύο. Μετά την καραντίνα μπορείς να τα έχεις μαζί σε διαφορετικά κλουβιά, αλλά στον ίδιο χώρο μέχρι να γνωριστούν σωστά και να δουν ότι και τα δύο απολαμβάνουν το ίδιο μερίδιο αγάπης και προσοχής.
Για το ξεκίνημα πρόσεχε απλά να μη "νταντεύεις" το ένα μπροστά στο άλλο γιατί θα ξυπνήσουν ένστικτα ζήλιας και αντιπαλότητας.
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σου εύχομαι, και για ότι χρειαστείς εδώ θα είμαστε.
 
Back
Top