Ασθένειες Αρρωστούλα η Λίντα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tsebebou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tsebebou

PB New Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2008
Μηνύματα
23
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα σε όλους!
Σήμερα το πρωί που παρατηρούσα τα πουλάκια μου, είδα την μικρούλα μου την Λίντα (Budgie) να ανασαίνει κάπως περίεργα. Ανέπνεε αρκετά γρήγορα και κουνιόταν όλη της η κοιλίτσα. Επίσης έκανε κάτι περίεργους ήχους, πως κάνει μια πλαστική μπαλίτσα που είναι για σκυλάκια όταν την πιέζεις; Κάπως έτσι αλλά πολύ πιο σιγότερα βέβαια.
Την πήρα επι τόπου και πήγαμε σε μια κτηνίατρο η οποία εξετάζει και πουλάκια (εδώ στο φόρουμ βρήκα το όνομά της). Εν ολίγοις μου είπε ότι έχει βροχίτιδα και μας έδωσε την αντιβίωση Aviomycine. Μου είπε να κάνω θεραπεία μέχρι την Κυριακή και Δευτέρα πρωί να επικοινωνήσω μαζί της και να της πω πως είναι το πουλάκι. Αν είναι μια απο τα ίδια, μου είπε να της αρχίσω μια πιο ισχυρή αντιβίωση που λέγεται Baytril drops.
Ελπίζω να είναι περαστικούλια και να μην ταλαιπωρηθεί η μικρούλα μου.
Ευτυχώς πάντως τρώει κανονικά.
Για να δούμε πως θα πάμε...
 
Ευχομαι να ειναι περαστικα!

Την απομονωσες απο το αλλο πουλακι η παιρνει κι εκεινο φαρμακο; Σου ειπε αν κολλαει αυτο που εχει; Τα Lovebirds καλυτερα να τα κρατησεις σε αλλο δωματιο μεχρι να αναρρωσει πληρως το παπαγαλακι σου. 😉
 
Καλή τύχη σε σένα και την μικρή Budgie. Επίσης, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το πουλί είναι ζεστή. Όταν ένα πουλί είναι κακή, είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στο κλουβί του είναι περίπου 27 C. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μόλις κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουμε ζεστό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σας ευχαριστώ πολύ...
Η γιατρός μου είπε ότι σίγουρα θα έχει κολλήσει και το άλλο μου παπαγαλάκι γι'αυτό μου είπε να βάλω την αντιβίωση στην ίδια ποτίστρα για να πίνουν και τα δύο, άρα δεν χρειάζεται να τα χωρίσω. Τα Lovebirds τα έχω ούτως ή άλλως μακρυά γιατί όσο αλληλοβλέπονται γίνεται ένας ψιλοχαμός! (κι έχουν και δυνατή φωνή τα ατιμούλια!)
Όσο για την θερμοκρασία πιστεύω ότι είαι καλή, μια και τα έχω μόνιμα μέσα στο σπίτι και είναι ζεστά.
 
Back
Top