Αναπαραγωγή Αρσενικός τραγουδάει στα μικρά και τα κυνηγάει

Έβαλα την μάνα από τη μια μεριά με το χώρισμα και τον πατέρα με τα μικρά από την άλλη. Από όσο είδα τα τάιζαν και οι 2, και δεν είδα τον πατέρα να τα τσιμπάει. Τώρα αν το μαδάν τα άλλα μικρά δε μπόρεσα να προσέξω. Πάντως το γεγονός ότι η μάνα γέμισε την φωλιά με χαρτιά από τον πάτο του κλουβιού με κάνει να νομίζω ότι αυτή την έκανε την δουλειά. Θα ελέγξω αύριο πάλι για φρέσκο αίμα.
 
Πάντως το γεγονός ότι η μάνα γέμισε την φωλιά με χαρτιά από τον πάτο του κλουβιού με κάνει να νομίζω ότι αυτή την έκανε την δουλειά.
Είναι σίγουρα δουλειά της καναρας. Οι αρσενικοί μπορεί να μαλωσουν λίγο με τους νεοσσούς που έχουν βγει από τη φωλιά, αλλά δε μου έχει τύχει ποτέ να δω κάποιον να μαδάει τα μικρά, ούτε θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Όσο γι αυτό
Τώρα αν το μαδάν τα άλλα μικρά δε μπόρεσα να προσέξω.
το ξεχνάς ως σενάριο.
 
Έχω ακούσει περιπτώσεις που τα μεγαλύτερα μαδάν τα μικρότερα αρχικά από περιέργεια και μετά από συνήθεια. Το άλλο πάλι, το μικρό πηδάει 2 μέρες έξω από τη φωλιά, αλλά μετά δεν μπορεί να ανέβει ούτε στα κλαδιά ούτε στη φωλιά. Ίσως έβγαινε για να γλυτώσει τα τσιμπήματα. Θα δούμε αύριο.
 
Έχω ακούσει περιπτώσεις που τα μεγαλύτερα μαδάν τα μικρότερα αρχικά από περιέργεια και μετά από συνήθεια.
Κι εγώ το έχω ακούσει αυτό αν και δεν είναι το πιο σύνηθες.
 
Έχω ακούσει περιπτώσεις που τα μεγαλύτερα μαδάν τα μικρότερα αρχικά από περιέργεια και μετά από συνήθεια.
Κι εγώ το έχω ακούσει αυτό αν και δεν είναι το πιο σύνηθες.
Εγώ το έχω δει σε καναρίνια που έχουν απογαλακτιστει και έχουν μπει σε κλούβα. Δηλαδή σε ηλικία πάνω του ενός μηνός. Σε νεοσσούς 17-18 ημερών δε μου χει συμβεί.
 
Φετος μου ετυχε ο πατερας να σκοτωσει 17 ημερων περιπου νεοσσο.
Καποιες φορες γινεται αλλα δεν ειναι το συνηθες.
 
Εμενα η γιαγια μ ειχε καναρινια παλια και ειχε μωρα 25 ημερων εξω απο την φωλια και επιασε τον πατερα να σκοτονει 1νεοσσο!😱
 
Πως πάνε τα μικρά; Τα ταίζουν και οι 2; Τα μαδάει κανείς; :)
 
Το ταΐζουν και οι δύο από χθες, η μάνα από το χώρισμα. Δεν μπόρεσα να δω μάδημα, έφυγα για δουλειά. Τα άλλα δύο είναι αυτόνομα, πάνε τσιμπάνε από την αυγοτροφή.
 
Το ταΐζουν και οι δύο από χθες, η μάνα από το χώρισμα.
Μια χαρά!

Όταν βρεις χρόνο κάτσε λίγο να παρακολουθήσεις... Αν τον μαδάει ο μπαμπάς ίσως θα πρέπει να χωριστεί και ο μπαμπάς. Παρακολούθηση θέλει το χόμπι μας!
 
O συγκεκριμένος αρσενικός όταν είμαι σε απόσταση 5-6 μέτρων από το κλουβί δεν κάνει απολύτως τίποτα. Απλά κάθεται και με κοιτάει. Μόνο αν δω φρέσκες πληγές στο μικρό θα καταλάβω τι γίνεται.
 
Δε χρειάζεται να βλέπεις... απλά να ακούς.
Επιθέσεις αυτού του είδους πάντα συνοδεύονται από ήχους έντονου τσακωμού...
Τσακωμού που δεν διακόπτεται εύκολα από την παρουσία μας...
Συνεπώς μια μικρή σχετικά επιφυλακή στις αισθήσεις σου είναι αρκετές για να εντοπίσεις το δράστη.
 
Έπιασα το μικρό για εξέταση πριν και δεν είδα νέες πληγές. Συν το ότι έμαθε να ανεβαίνει στο χαμηλότερο κλαδί. Από την άλλη μεριά η μάνα έχει έχει γεμίσει τον τόπο χαρτάκια. Στις τροφές, στο νερό, κάτω. Αν δε τις βάλω φωλιά τι θα γίνει;
 
Όλα καλά με τα μικρά, πλέον είναι χωρισμένα από την μια μεριά μόνα τους και από την άλλη ο πατέρας που ταΐζει από τα κάγκελα. Η μάνα έφυγε σε άλλο κλουβί. Μπαίνοντας τώρα στην 4η εβδομάδα, θέλω να ρωτήσω μέχρι πότε είναι φρόνιμο να κρατήσω τα μικρά μαζί; Δεν έχω πολύ χρόνο να τα παρακολουθώ και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω έγκαιρα να προλάβω σοβαρούς τσακωμούς. Σκέφτομαι σε καμιά 5-6 μέρες να αφαιρέσω τελείως τον πατέρα, να βγάλω το χώρισμα και να δώσω στα μικρά αρκετό χώρο για κίνηση.
 
Σκέφτομαι σε καμιά 5-6 μέρες να αφαιρέσω τελείως τον πατέρα, να βγάλω το χώρισμα και να δώσω στα μικρά αρκετό χώρο για κίνηση.
Και καλά θα κάνεις.
Τα μικρά έχουν απογαλακτιστεί (30 περίπου ημερών σήμερα) οπότε σε 5-6 μέρες θα είναι απόλυτα ανεξάρτητα.
 
Γιάννη, αν μπαίνουν τωρα στην 4η εβδομάδα, ίσως και να ειναι νωρίς ακόμα να τα χωρίσεις απο τον αρσενικό. Εφόσον δεν περιμένεις άλλη γέννα, θα σου έλεγα να τα χωρίσεις στις 40 περίπου ημερες, έχοντας βεβαιωθεί οτι σπάνε το κεχρί πριν.
 
Γιάννη άρχισα να παρατηρώ μικροτσακωμούς. Να υποθέσω ότι είναι από έλλειψη χώρου σε αυτή την ηλικία; Μήπως πρέπει να βγάλω τον πατέρα νωρίτερα για να τους δώσω και το άλλο μισό της ζευγαρώστρας; Ακόμα ζητιανεύουν για φαγητό.
 
Όλα καλά με τα μικρά, πλέον είναι χωρισμένα από την μια μεριά μόνα τους και από την άλλη ο πατέρας που ταΐζει από τα κάγκελα.
Γιάννη άρχισα να παρατηρώ μικροτσακωμούς.
Μήπως πρέπει να βγάλω τον πατέρα νωρίτερα για να τους δώσω και το άλλο μισό της ζευγαρώστρας;
Από την στιγμή που υπάρχει το χώρισμα, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Τα αφήνεις ως έχουν για ακόμα 5-6 μέρες να τα ταίζει ο μπαμπάς μέχρι να τα δεις να σπάνε σποράκια μόνα τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top