Αναπαραγωγή Αρχίσαμε κι εμείς

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Αρχισαμε κι εμεις για φετος. Ευχομαι ολα να πανε καλα! Εχω λιγο αγχος, αλλα και θετικη σκεψη. Ευχομαι για ολους μας να πανε ολα καλα και τα πουλακια μας να μεινουν ως το τελος γερα και δυνατα!rsz_img_20180217_180612.webp rsz_img_20180217_180632.webp rsz_img_20180217_180732.webp rsz_img_20180217_180735.webp
 
Κατερίνα σου προτείνω να αντιστρέψεις την διάταξη των πατήθρων σε κάθε κλουβάκι, αν θες να έχεις με κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια, αποτελέσματα.
Και μην ξεχάσεις τις φωλιές.

Καλή αρχή!
 
Σας ευχαριστω ολους πολυ! Δημητρη σ ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη-βοηθεια, το εκανα ηδη. Οσο για τις φωλιες, νομιζω πως ειναι λιγο νωρις ακομη, πειτε μου τη γνωμη σας. Τα εχω μαζι, βεβαια με το χωρισμα, μολις δυο μερες τωρα, ποτε λετε να τις βαλω;
 
Τα εχω μαζι, βεβαια με το χωρισμα, μολις δυο μερες τωρα, ποτε λετε να τις βαλω;
Κοίτα λογικά σκεπτόμενος και αφού τα έστησες τώρα, είναι σαν να έδωσες το έναυσμα, την καρό σημαία.
Δεν ξέρω τι προετοιμασία έχεις κάνει και πως βλέπεις τα πουλιά σου, πάντως εγώ αύριο θα στήσω τα πουλιά,θα αφήσω μια/δυο μέρες τις κανάρες να στανιάρουν και αμέσως μετά θα δώσω νήμα και φωλιά να κόψω κίνηση.
Δυο μέρες τώρα,ίσως να σου έδειξαν και τα πουλιά κάποια σημάδια.
 
Δημητρη η αληθεια ειναι πως τα παρακολουθω αυτες τις δυο μερες και βλεπω πως αδιαφορουν. Ειδικα τα θηλυκα εχουν γυρισμενη την πλατη στα αρσενικα.Απο προετοιμασια εχω κανει οτι επρεπε. Δηλαδη και διατροφικη, αλλα και αυξηση του ημερησιου φωτισμου και τωρα συνεχιζω να δινω εκτος απο καθημερινο αυγο και αυγοτροφη και το ferti-vit. Και απο θερμοκρασια ειναι καλα, αφου τα εχω μεσα στο σπιτι.
 
Δε νομίζω να είναι αδιάφορες για πολύ ακόμα.Αν είναι έτσι βέβαια, λίγη υπομονή και με τα πρώτα ταίσματα και παιχνιδίσματα θα πρόσθετα το νήμα κλπ. Διεγείρει κατα κάποιο τρόπο και αυτό απο μόνο του.
 
Μαρια σοβαρολογεις; Δεν το ειχα ακουσει ποτε.
Αν ανοίξεις βρύση, θ' αρχίσουν να κελαηδούν. Το μήνυμα είναι: έλιωσαν τα χιόνια, ρέει το νεράκι, ώρα για φίκι-φίκι :)
Εντάξει και αυτό και το νερό είναι ζωογόνο. Υπάρχει τροφή κοντά, πρασινάδα, επιβίωση.
 
Κατερίνα σου προτείνω να αντιστρέψεις την διάταξη των πατήθρων σε κάθε κλουβάκι, αν θες να έχεις με κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια, αποτελέσματα.
Και μην ξεχάσεις τις φωλιές.

Καλή αρχή!
Γιατί Δημήτρη; Βασικά τι εννοείς;

Κατερίνα, καλή σας επιτυχία και όλα να πάνε καλά.
 
Γιατί Δημήτρη; Βασικά τι εννοείς;
Να πάνε οι πατήθρες στην άκρη ψηλά και αυτες που είναι στο κέντρο να χαμηλώσουν.Βασικά και λιγότερες πατήθρες να έχει,όταν φύγει το χώρισμα, καλό θα είναι. Το χαμηλότερο ύψος θα εξυπηρετήσει το ζευγάρωμα,ως προς την άνεση χώρου του αρσενικού.
 
Πολύ καλό σκεύασμα, αν δεν κάνω λάθος και από ότι βλέπω το βάζεις στο νερό! Αν το αλλάζεις κάθε μέρα το νερό καλός διαφορετικά Εγώ θα έλεγα να το βάζεις στην αυγοτροφη ή εφόσον αλλάζεις κάθε μέρα το νερό θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις ποτιστρες των 50 ml πολύ πιο οικονομία στο σκεύασμα!
 
Back
Top