Αναπαραγωγή Αρχίσαμε κι εμείς

πως βλέπεις τα πουλιά σου, πάντως εγώ αύριο θα στήσω τα πουλιά,θα αφήσω μια/δυο μέρες τις κανάρες να στανιάρουν και αμέσως μετά θα δώσω νήμα και φωλιά να κόψω κίνηση.

Με αφορμή αυτό που λες Δημήτρη, θα ήθελα μια γνώμη.Χθες έβαλα σε μια ζευγαρώστρα με αδιάφανο χώρισμα ένα ζευγάρι κόκκινα μωσαικά με σκοπό να τα ενώσω περίπου αρχές Μαρτίου. Ο αρσενικός, που μέχρι στιγμής βρισκόταν σε ατομικό κλουβί τραγουδούσε ασταμάτητα. Όταν τον έβαλα στη μια πλευρά της ζευγαρώστρας, άρχισε να τραγουδά χωρίς να έχει οπτική επαφή με το θηλυκό, που βρισκόταν στην άλλη πλευρά. Εκείνη με το που άκουσε το τραγούδι του στήθηκε για ζευγάρωμα. Αφαίρεσα προς στιγμή το χώρισμα για να δω τι θα γίνει. Στην αρχή δεν γινόταν τίποτα. Μετά όμως ο αρσενικός ήταν λίγο επιθετικός, οπότε έβαλα το συρμάτινο χώρισμα για να δώσω χρόνο στα πουλιά να γνωριστούν. Λες να δώσω νήμα και φωλιά για να δω τι θα κάνει η μικρή;Είναι η μόνη που εκδηλώθηκε τόσο γρήγορα σε σχέση με τις άλλες. Μέχρι χθες συστεγαζόταν με άλλες θηλυκές με συντηρητική διατροφή.
 
Δημητρη βοηθησε με λιγο. Ποσο να βαλω απ το ferti-vit στην αυγοτροφη; Αν ειναι καλυτερα στην αυγοτροφη, δεν το συζητω καν, απο αυριο αλλαγη.:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Στεφανε εσυ εχεις περισσοτερη εμπειρια απο εμενα. Εξαρταται και απο τους σκοπους και τα σχεδια σου.
Επισης εγω κλεινω σχεδον εναμιση μηνα διατροφικη προετοιμασια.
Σε καθε περιπτωση εσυ θα κρινεις καλυτερα αυτο που βλεπεις.
 
Δημήτρη, πόσο ferti-vit να βάλω στην αυγοτροφή;
μέσα στη συσκευασία, έχει ένα κουταλάκι-δοσομετρητή. Μία κουταλιά σε 100γρ μαλακής αυγοτροφής. Ανακατεύεις καλά και προσφέρεις..
 
Κατερίνα Καλή Τύχη και από μένα!

Προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα στα καναρίνια μου και βλέπω στο μεγάλο κλουβί κάποια νεαρά χρονιάρικα αρσενικά να κυνηγούν τα ενήλικα θηλυκά για να τα βατέψουν! Και αυτές δεν κάθονται! Σκέψου να τους ανοίξω και το νερό! 😛

Πάντως εγώ θεωρώ πως είναι αρκετά νωρίς ακόμα...
 
Σ ευχαριστω πολυ Αλικη μου, να σαι καλα! Αν ειναι ετσι, μακρια απ το τρεχουμενο νερο😛. Εχεις δικιο, ειναι νωρις ακομη,το βλεπω και απ τα πουλακια μου που δειχνουν αδιαφορα προς το παρον..
 
Εχετε δικιο κ. Γιαννη, η αληθεια ειναι πως βιαζομαι να δω αυγουλακια.. Το κιτρινο ειναι ferti-vit. Μου ειπαν οι πιο εμπειροι απο μενα εδω μεσα να το βαλω στην αυγοτροφη, αλλα ακομη δεν το εχω κανει.

rsz_img_20180224_205124.webpΕνα ακομη ζευγαρακι. Γιαννη (ianos) το κοριτσι σου (στα δεξια)κορταρει το αγορι της, αλλα αυτος της κανει το δυσκολο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενα ακομη ζευγαρακι. Γιαννη (ianos) το κοριτσι σου (στα δεξια)κορταρει το αγορι της, αλλα αυτος της κανει το δυσκολο.
Το κορίτσι μου είναι μεγάλη σεξουάλα παιδί μου, δεν θα επεκταθώ σε πιο πικάντικους χαρακτηρισμούς. Για ποιά πρόκειται; Το κορίτσι από σπίτι με τρόπους ( μπλε) ή την άλλη που ξεμαλιάζει ό,τι πετούμενο φανεί στο δρόμο της (το κόκκινο δαχτυλίδι);
 
Το κοριτσι με το μπλε! Κυρια μεν, σεξουαλα δε 😉. Τη Δευτερα μπαινει σε ζευγαρι και η τσαμπουκαλου! Θα ενημερωσω με φωτο της.👍
 
Τη Δευτερα μπαινει σε ζευγαρι και η τσαμπουκαλου! Θα ενημερωσω με φωτο της.👍
Ωραία. Βάλε την με τον πιο δυναμικό νέο που έχεις, και βγάλτου από τα πριν μια φωτό γιατί έτσι όπως θα τον τσουρομαδήσει η τρελή (για ένα τόσο δα σποράκι, είναι ικανή να σε φάει), να τον έχουμε να τον θυμόμαστε.
Ελπίζω μόνο να μην είναι σκουφάτος, γιατί θα μεταλλαχθεί σε πρώην σκουφάτο 😛 Τι να το κάνουμε το κορίτσι που μας βγήκε λιγάκι παραπάνω ... Δυναμικό.
 
Παιδια θα ηθελα παρακαλω τη γνωμη σας. Σημερα για πρωτη φορα, ειδα σε ολες τις ζευγαρωστρες τα χαρτια στον πατο, ολα κομμενα σε κομματακια.Λετε να ειναι ενα σημαδι προετοιμασιας τους για αναπαραγωγη; Δεν το λεω λογω βιασυνης, απλα θα ηθελα τη γνωμη σας. Ευχαριστω πολυ.:)
 
Από την έμπειρία μου θεωρω πως είναι σημάδια πως η κανάρα προετοιμάζεται, μπορεις να βάλεις μια φωλιά να δεις αν τα μεταφέρει μέσα.
 
Γιωργο ευχαριστω πολυ για την απαντηση, να βαλω μαζι και νημα;'Η μηπως ν αφησω λιγες μερες ακομη;Ισως ειναι καλυτερα να τους δωσω κι αλλο χρονο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top