Γενικά Ασχολείται κανείς με περιστέρια;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης pasx79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παιδιά γειά σας, γνωρίζει κάποιος, κάποια περιστέρια που να κάνουν πολύωρο πέταγμα δηλ. Να τα σηκώνεις το πρωί και να κατεβαίνουν το απόγευμα. Στο κερατσίνι που μένω έχω γνωρίσει μερικούς πακιστανούς μου λένε για μια δικιά τους ράτσα τα Λαχόρης, όπου όμως έχω μπεί σε ξένα σαιτ και με τα λίγα αγγλικά που ξέρω και βοήθεια το συστράν έχω καταλάβει ότι τα κατατάσουν στα διακοσμητικά,τι από τα δύο ισχύει και κάτι ακόμα αν έχετε ακούσει για την ράτσα τίμπερλαντ (προφέρεται όπως τα γνωστά παπούτσια).

Πασχάλη δεν γίνεσαι αδιάκριτος, αλλά τι περνάει από το μυαλό σου νατα θέλω τα περιστέρια. Είμαστε δυό αδέλφια ο Λάζαρος και ο Νεκτάριος. Ο Λάζαρος έχει βούτες και παπαγαλάκια και είναι ικανοποιημένος με αυτά, είναι παντρεμένος και τα έχει τα περιστέρια στο δικό του σπίτι. Εγω ο Νεκτάριος που απαντάω-συμμετέχω πιο πολύ στο φόρουμ μένω στο πατρικό μου και έχω μόνο παπαγαλάκια.
Γιατί δεν έχω βούτες θα με ρωτήσεις; Θα σου απαντήσω:
1)Νοσούν πολύ εύκολα-πεθαίνουν πολύ εύκολα, στην ταράτσα του αδελφού μου πάνω από 20 πιτσούνια βούτες ''γύρισαν''κεφάλη μέσα στην τελευταία εβδομάδα εμβολιασμένοι οι γονείς εμβολιασμένα και τα πιτσούνια άπό μέσα από τον κουβά με την σταγόνα στο μάτι, χωρίς εμβόλιο τα παπαγαλάκια καμμία απώλεια. Ενοείται ότι ούτε εχώ έγω χάσει πούλι αυτήν την περίοδο από ''τρέλα''.
2)Δεν τα θεωρώ έξυπνα πουλιά. Τα σήκωσές, κάνεις τον σταυρό σου να κατέβουνε όλα
Του λέγανε του Λάζαρου χάνεις γιατί σηκώνεις καινούργια-αγορασμένα πουλιά να βγάλεις δικά σου πιτσούνια. Εβγαιναν τα πιτσούνια μερικά δεν τα είχε σηκώσει καν, τι παθαίνανε φεύγανε χωρίς λόγο και αιτία,έστρωνε πιτσούνια,έβλεπαν άλλα περιστέρια ή από γείτονες περιστεράδες ή αγριοπερίστερα δρόμο.Α Λάζαρε δεν έχεις καλή ράτσα να πάρεις από τον τάδε και τον τάδε και τον τάδε πούλια με μυαλό δεν χάνονται με τίποτα δεν πιάνονται με τίποτα (τον τάδε και τον τάδε μπορείται να τους δείται στο you tube ο άλλος τάδε είναι από το βόλο και τα περιστέρια του έχουν καλό πεσώ ο νοών νοείτω), τι είχες Πασχάλη τι είχες πάντα μια από τα ίδια. Τι έγινε τα καλά πουλιά δεν μπορούν να περάσουν τα γονίδια τους.
Πασχάλη όσα χρόνια έχω παπαγαλάκια δεν έχω χάσει ούτε ένα.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σταναχωριέμαι όταν πέθαίνει ένα περιστέρι και ακόμα περισσότερο όταν χάνω. (ο αδελφός μου.)
Τώρα γιατί θέλω τέτοια περιστέρια, μου αρέσει να τα βλέπω να πετάνε,τα παπαγαλάκια με όλες τις περιποιήσεις(βιταμίνες-αμινοξέα-ενισχυτικά-ηλεκτρολύτες)που πολλοί δεν τα δίνουν ούτε σε ακριβά περιστέρια το ρεκόρ του κουμασιού είναι 45 λεπτά.
Υ. Γ. Πασχάλη ονόματα περιστεριών αν είναι εύκολο και ειδικά αν ξέρουν το τίμπερλαντ.

Λαζαρε εγω δεν χανω ευκολα περιστερι απο αρωστια κανω ομως εμβολιο ενεσιμο. Με το λασοτα δεν εισαι καλημενος ουτε ενα τριμινο οπως επεισης για μενα το καλητερο φαρμακο ειναι να μην βαζεις περιστερια μεσα στο κουμασι σου εγω κανω μονο εμβολια και τριχομαναδα. Τι ειδους παπαγαλακια εχεις;
εμενα μου αρεσουν τα (εμεις τα λεμε μαβικανατια) ειναι με γκριζα φτερα και ουρα και τα υπαλοιπα ειναι ασπρα. Να ξερεις παντως οτι ειναι πολυ μπελας να εχεις περιστερια που να μην πεφτουν...
Πιστεθω παντως οτι θα σου ταιριαζαν τα λεγομενα καραγαλατσια αλλα ειναι διαδεδομενα μονο στην Θεσσαλονίκη δεν χανοντε τα μαζευεις στο μισαωρο και ειναι πολυ ανθεκτικα σε αρωστιες.

παρα πολες ωρες πετανε τα hight fliht (Σερβικα περιστερια) εχουν καποιοι γνωστη μου μιλαμε για πτησεις πανω απο 5 ωρες!

Δεν ξερω Κατερινα αν τους τελιωνουν η οχι παντως εχουν φοβερες αντοχες και ειναι παντως καιρου εγω ειχα και τα χαλασα αν καταλαθος συκωνοταν καποιο επρεπε να περιμενεις κανα δυορω να πεσει και αν ειχες καποια δουλεια η τα αφηνες εξω με κινδινο να σου τα φαει καποιο αρπακτικο η περιμενες και εχανες την δουλεια σου μια φορα. Ειχα ενα περιστερι που θυμαμε χαρακτιριστηκα τον ονομασα Ξενυχτη! Τον πετουσα μεσημερι και τον εβρισκα την επομενη εξω απο το κουμασι!

Pasx79 αυτα τα μαβικανατια που ειπες ειναι παπαγαλακια; και που μπορω να τα βρω; Εγω μενω σε νησι και συγκεκριμενα στην Ικαρια και εχω καμμια 20αρια παπαγαλακια διαφορων χρωματων!

καλησπέρα,

Αυτά είναι τα περιστέρια ταχυδρόμοι...Αν δεν κάνω λάθος για αυτά είπατε πιο πανω για πολύωρη πτήση κλπ..

Είναι ειδική ράτσα, αγωνιστικών περιστεριών. Οι ράτσες είναι αρκετά παλιές, αιώνες & αιώνες... Υπάρχουν κάπιες ράτσες που πετούν ακόμη και βράδυ...
Ξεχωρίζον απο το μεγάλο κόκκαλο μύτης και το ωράιο στέρνο. Καθώς τα αφήνεις να πετάξουν κάνουν 1~3 κύκλους πάνω απο το σημείο ελευθέρωσης για να το απομνημονέυσουν (τρομερό σύστημα GPRS) σε συνεργασία με φωτογραφική μνήμη, θυμούντε πάντα το σημείο αυτό, σεπερίπτωση που ξαναπεράσουν..
Υπάρχουν σύλλογοι όπου κάνουν αγώνες χιλιάδων χιλιομέτρων...

Αρκετά καλή εκτροφή έχει η Μάλτα, Γερμανία, Αίγυπτος και κάποιες βόρειες Βαλκανικές χώρες...

Υπάρχουν σύλλογοι στο Κερατσίνι & Θεσ/κη, αλλά υπάρχουν και αρκετοί ιδιώτες. 🙂..
Στο εξωτερικό αρκετοί άνθρωποι ζουν απο αυτή την ασχολία.

Βασίλη ο προηγούμενος είπε για μαβί κανάτια που είναι το περιστέρι της φωτογραφίας και είναι παπαγαλάκι.

Συνημμένα

• user658_pic1948_1210331047.webp
    user658_pic1948_1210331047.webp
    23,1 KB · Προβολές: 870
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
Αυτά είναι τα σέρβικα για πολύωρη πτήση που είχα ρωτήσει σε προηγούμενο ποστ και μου απάντησε ο pasx (πασχάλης).
Όπως υπάρχουν και τα Πακιστανικά.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
Ακόμα καλύτερα περιστέρια αλλά δυσεύρετα στην Ευρώπη.

Αποτελέσματα πανευρωπαικού πρωταθλήματος ταχυδρόμων.Αν μου βρείς έναν από την Μάλτα και από τους βόρειους βαλκάνιους υπάρχουν 2 ούγγροι και 1 βούλγαρος και εμείς και μόνο από την Βόρειο Ελλάδα που έχει παράδοση στους Ταχυδρόμους 5 περιστεράδες. (το 8-38-47-57-60).
Μην υποτιμάμε την πατρίδα μας και τρέχουμε να βρούμε αλλού καλά περιστέρια, τα έχουμε έξω από την πόρτα μας.

Συνημμένα

• user1640_pic4349_1224595315.webp
    user1640_pic4349_1224595315.webp
    53,2 KB · Προβολές: 212
Εγω απάντησα χωρίς να δω φωτογραφίες, απάντησα γενικά για τα περιοστέρια ταχυδρόμους..
Έχουμε και εμείς αρκετούς καλούς περιστεράδες απο Θεσ/κη, κυρίως, είναι ποιο οργανωμένοι σε συλλογικό επίπεδο!
Απο Μάλτα, είχα ενα καταπλητκικό περιστέρι, αρσενικό... Καταπληκτό!

Έχουμε και εμείς αρκετά καλά περιστέρια, αλλά... Ποιος τα δίνει;

Βασίλη στης προηγούμενες απαντήσεις μου δεν σε ''μάλωνα'' απλώς να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ρωτάς ποιός δίνει περιστέρια,όλοι δίνουν αλλά δεν τα δίνουν με 10 ευρώ.
Και τα δίνουν αρκετά φθηνά σε σχέση με Βέλγους και Ολλανδούς εκτροφείς.
Για την ιστορία σου παραθέτω μια ιστοσελίδα μιας αξιόλογης Ολλανδέζας εκτροφέα που της έστειλα e-mail και την ρώτησα για τιμές και μου απάντησε από 600ε για πιτσούνι μέχρι 6000ε για περιστέρι που έχει πάρει μέρος σε αγώνα και έχει βαθμολογηθεί.

Martha van Geel

καλημέρα,

δεν υπάρχει πρόβλημα. 🙂

Αλλά, εάν έχεις ένα πολλά υποσχόμενο ζευγάρωμα, και κάνεις αγώνες ή απλά κάνεις το χόμπι σου σαν ιδιώτης με ταχυδρομικά περιστέρια, θα έδινες ποτέ πιτσούνι ή μεγάλο περιστέρι σε κάποιον άλλον; Οπου σαν ιδιώτης κάνεις το χόμπι σου, & όχι το κύριο εισόδημα σου.

. Δηλαδη, αν έχεις περιστέρια που έχουν τρομερούς χρόνους & έχουν πρωτιές, & φγάζουν πολύ καλά πιτσούνια, θα το έδινες;
.Αν τα πιτσούνια σου είναι απο πολύ καλούς γονείς... Θα τα έδινες;
.Αν κάνεις επιλεκτική εκτροφή-αναπαραγωγή, θα τα έδινες;

Πιστεύω, πως όσα δίνουν με όποιο αντίτιμο, δεν είναι πρώτης κατηγορίας, όχι οτι δεν είναι καλά, αλλά, δεν είναι αυτό που περίμενε ο εκτροφέας.

Συμφωνείς;

Βασίλη μπήκα στο δημόσιο προφίλ σου για να δω την ηλικία σου, δεν έγραφε, αλλά μάλλον είσαι μικρός γιατί είσαι πολύ ρομαντικός. (Μην το πάρεις υποτιμητικά).
Για τα πάντα Βασίλη υπάρχει μία τιμή, για τα πάντα μα για τα πάντα.
Το ζήτημα είναι αν μπορεί να πληρώσει αυτή την τιμή ο κάθε ένας.
Αν είχα καλά περιστέρια όπως λες και κάποιος μου έδινε τα χρήματα που θα ζητούσα ναι θα τα έδινα.
Όπως έχω δώσει και περιστέρι βούτα που το είχα αγοράσει από τον Κάμαληκαι αν ξέρεις από βούτες ξέρεις τι εστί Κάμαλης και πόσο τα πουλάει,
και το έχω χαρίσει.

Eimai tora ligo ektos thematos, ala gia na katalabenoune merika apo to forum poso megalo einai i parea me ta peristeria.

Stin Germania afto to stigmi exei peripou 8000 leskes.
me peripou 80000 meli.

Exei dio klinikes pou skoloune mono me peristeria

Apo 01.martio eos 30 Oktobrio exei kathe Sabato-Kiriako toulaixston mia agona, merikes fores 3-4.

Peristeria stin Germania einai SPORT.

Σήμερα καθόμουν στο μπαλκόνι μου και χάζευα τα περιστέρια ενός γείτονα που τα σηκώνει σε μεγάλο ύψος και μετά βουτάνε με ταχύτητα στο κοτέτσι τους, όπου ξαφνικά βλέπω ένα γεράκι να βουτά αστραπιαία και να αρπάζει ένα από τα περιστέρια που ήταν ήδη ψηλά!
Πιάστηκε η καρδιά μου...

Back