Αναπαραγωγή Ατάιστος νεοσσός καρδερίνας μιάς ημέρας. Είναι φυσιολογικό;

deerjimmy

PB New Member
Εγγραφή
15 Σεπ 2014
Μηνύματα
48
Πόλη
Μακρακώμη
Καλησπέρα σε όλους. Από ένα ζευγαράκι καρδερίνες σήμερα το πρωί μετά από 13 ημέρες έσκασε το πρωτο από τα 3 αυγουλάκια. Πρόκειται για την πρώτη γένα τους γενικά. Το ζευγάρι θέλω να πιστεύω πως συμπεριφέρετε σωστά. Εχουν τις στιγμές που υπάρχει ένταση, τις στιγμές που τσιλιμπουρδίζουν, η μητέρα κάθεται στην φωλιά κανονικά κτλ. Αυτό που με αγχώνει είναι πως ο νεοσός μου φαίνεται ατάιστος μέχρι και πρίν από λίγη ώρα που το τσέκαρα.
Είναι μεγάλη επιτυχία για εμένα η αναπαραγωγή καρδερίνας σε κλουβί οπότε όπως καταλαβαίνετε έχω κατααγχωθεί.
Είναι φυσιολογικό να μην τάισε η μητέρα; Φίλους που ρώτησα μου είπαν ότι την πρώτη ημέρα η μητέρα δεν ταίζει.
Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Σημειώνω πως έχω κρέμα για τάισμα στο χέρι καθώς και μια κανάρα με ένα νεοσό 12 ημερών. (μήπως κάνει για παραμάνα).
 
Δημήτρη έχει άλλα αυγά;
 
γαρδελάκι μιάς μέρας είναι δύσκολο να το ταίσεις... Αν όμως το κάνεις με κρέμα πρόσεξε στο τέλος να καθαρίσεις πολύ καλά το ράμφος του γιατί αν μείνει λίγη κρέμα και στεγνώσει το φιμώνει και δεν μπορεί να ανοίξει το ράμφος του για να το ταίσει η μάνα...
 
Μήπως το ταΐζει την ωρα που κάθεται πανω του δηλαδή κρυφά; Τις πρώτες μέρες οι μητέρες ταΐζουν λίγο και συνέχεια και επίσης υπάρχει και ο κρόκος του αυγού που το μικρό καταναλώνει! Θα συμβούλευα να μην κάνεις τίποτα η μάνες ξέρουν τι κάνουν και μην την παρατηρείς ολη την ώρα αναστατωνεται και μπορεί να το παρατήσει... Παρακολουθα απο μακριά και προπαντως ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
 
Διακριτικά παρατηρώ... Το συμπέρασμα ότι δεν το τάισε η μητέρα το έβγαλα από το γεγονός ότι δεν είδα φαγητό να φουσκώνει στο λαιμό του καθόλου. Κάτι που το έχω παρατηρήσει σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Δεν σκοπεύω να επέμβω παρά μόνο αν σιγουρευτώ.
Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, απλά αγχώθηκα λίγο και είπα να είμαι έτοιμος για εναλλακτικές λύσεις.
Τώρα όσον αφορά για παροχή τροφής στο ζευγάρι πιστέυω ότι ειναι οκ με πλούσιο μίγμα σπόρων, καλή αυγοτροφή και βρασμένο σφικτό αυγό.
θα σας κρατήσω ενήμερους, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
 
Καλημέρα σας. Όπως αναφέρω στην αρχική αναφορά μου: το ζευγαράκι έχει 3 αυγουλάκια.
Το πρωί είδα ότι έσκασε και το 2ο!
Παρατηρώντας σήμερα είδα την μητέρα να σκύβει μέσα στην φωλιά και προφανώς να ταίζει τα μικρά.
Οπότε φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα πράγματα ευτυχώς.
 
Αν θέλεις βάλε κάποια φωτογραφία τους... Ποιο πολύ για να δούμε και να φανταστούμε καλύτερα την εκτροφή σου.
 
Πολύ ευχαρίστως.Αν και στο παρελθόν αντιμετωπισα δυσκολίες στο να ανεβασω φωτό και τελικά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσω ξανά.
 
Αν και στο παρελθόν αντιμετωπισα δυσκολίες στο να ανεβασω φωτό και τελικά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσω ξανά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον οδηγό [DLMURL]petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/[/DLMURL]

Αν δεν τα καταφέρεις και πάλι, γράψε το μήνυμα και δημοσίευσε το χωρίς φωτογραφίες. Μετά στείλε τις φωτογραφίες στο [email protected] μαζί με το σύνδεσμο του μηνύματος και θα τiς ανεβάσουμε εμείς.
 
Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα το φροντισω το συντομότερο. Παρατηρώντας το ζευγαρακι για το οποίο μιλάμε διαπίστωνω ότι έχει γίνει επιθετική ή θυληκια με το αρσενικό. Δείχνει να έχει αυτή το πάνω χέρι αφού αυτή ξεκινά τους καυγάδες και είναι συνεχώς σε ψηλότερο σημειο μέσα στην ζευγαρωστρα ενώ ο αρσενικός καταφεύγει σε μια γωνία του κλουβιου.Βέβαια δεν λείπουν και οι καλές στιγμές που τα δύο τους φιλιούνται. Υπάρχει κίνδυνος για τα μικρά; Μήπως ή θυληκια καταναλώνει πολύ ενέργεια στους τσακωμούς και τα παραμελήσει; Δεν ξέρω.Αν κάποιος ποιο έμπειρος ξέρει τι πρέπει να κάνω ας μου πει. Μήπως πρέπει να χωρισω το αρσενικό;
 
Η μητέρα ξέρει πολύ καλά πότε και πως θα ταΐσει τα μικρά της. Προσπάθησε να μην τα ενοχλείς και να είσαι διακριτικός, Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσεις αυτό που φοβάσαι δηλαδή να μην ταϊστούν τα μικρά.

Οι θηλυκές καρδερίνες όταν εκκολαφτούν οι νεοσσοί γίνονται επιθετικές και συχνά δεν επιτρέπουν στα αρσενικά να τα ταΐζουν ή και να πλησιάζουν την φωλιά.. Τα αρσενικό ταΐζει έμμεσα δηλαδή ταΐζει το θηλυκό και το θηλυκό τα μικρά. Σιγά σιγά μεγαλώνοντας οι νεοσσοί ταΐζονται απευθείας και από τους δύο γονείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Να σαι καλα, ευχαριστω. Οσον αφορά την διακριτικότητα δεν δημιουργώ πρόβλημα πιστεύω αφού τα παρατηρω με κυάλια από τα 6-7 μέτρα.
 
Με κάλια; 😀 :) 🙂
Απλά το αναφέρω γιατί κάποιοι ελέγχουν την φωλιά κάθε λίγο και λιγάκι να δουν αν έχει φάει ο νεοσσός, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και αυγά προς εκκόλαψη στο τελευταίο στάδιο.
Τα πουλιά από μόνα τους είναι νευρικά σε αυτή την φάση, δεν χρειάζεται να τα φορτώνουμε παραπάνω.
 
Σήμερα το πρωί δυο από τους τρεις νεοσσούς νεκροί. Είχαν μαύρο σχεδόν όλο το αριστερό τμήμα της κοιλιάς τους.
Ο τρίτος είδα ότι έχει αυτό που λέμε μαύρη τελεία. Μικρή μεν αλλά υπάρχει.
Μέσα σε όλα αυτά η μητέρα δεν ταίζει αρκετά.
Σήμερα τάισα εγώ με κρέμα τον τρίτο νεοσσό. Δύσκολα τα πράγματα. Θα κάνω ότι μπορώ.
Αν υπάρχει συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
 
Δυστυχως αυτα εχει η αναπαραγωγη της καρδερινας. Μεγαλες απωλειες νεοσσων. Ο αρσενικος για εμενα δε βοηθαει σε κατι εκτος και αν ειδες να ταιζει. Συνηθως θελει να ξαναζευγαρωσει και παρασερνει και τη θηλυκια. Τελος ισως να παιζει ρολο που η μανα ειναι πρωταρα.
Δες μηπως η παραμανει το δεχτει. Η καρδερινα χτες το βραδυ εκατσε στη φωλια να κοιμηθει;


Του χρονου θα εισαι πιο ετοιμος.
 
εαν βαλει το καρδερινακι στην παραμανα με πουλι 13 ημερων πολυ φοβαμαι οτι θα γινει αλοιφη! Νομιζω καλυτερα να το παλεψεις μονο σου αν και το βλεπω χλωμο! Καλη τυχη σου ευχομαι!
 
Η μητέρα τουλάχιστον κάθεται στην φωλιά. Θα το τσεκάρω και τώρα για παν ενδεχόμενο.
Το αρσενικό το χώρισα και νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι στην παρούσα φάση.
Άυριο τα σπουδαία λοιπόν.
Έυχομαι να είναι ζωντανό το μικρό για να το ταίσω, να δυναμώσει.
Σήμερα έφαγε από εμένα δυο φορές καλά. Απο την μητέρα του δεν ξέρω.
'Αυριο...
 
αν δεν το ταίζει η μάνα του πρέπει να το ταίζεις κάθε 1 - 1,5 ώρα...όμως υπάρχει και η πιθανότητα να μην το ταίζει επειδή το ίδιο δεν ανοίγει το στόμα και δεν ζητάει τροφή...όταν το τάισες άνοιγε στομα κανονικά;
 
Back
Top