Αναπαραγωγή Αυγά κοκατίλ πρώτη εμπειρία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mrg13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οταν ζητάμε τη γνώμη-βοήθεια των μελών εδώ στο φόρουμ καλό είναι να είμαστε αναλυτικοί και όσο γίνεται περιγραφικοί... Τόσο για το είδος που αναφερόμαστε...όσο και για το γεγονός που μας προβληματίζει.
Και το λέω αυτο, για να μπορούμε κι εμείς πιο ευκολα να βοηθήσουμε προσεγγίζοντας το θέμα καλύτερα..

Το συγκεκριμένο αυγό δεν ξέρω . Το πρώτο βγήκε στις 27 Φεβρουαρίου.
Με το παραπάνω εννοεις οτι το πρώτο αυγό έσκασε και βγήκε πουλάκι στις 27 Φλεβάρη;
Αν έχει συμβεί αυτό είναι μεγάλο το διάστημα που μεσολαβεί (σχεδόν 20 μέρες) για να σκάνε αυγά ακόμα,όταν κάπου ανέφερες οτι έχει 6 αυγά το ζευγάρι.
 
Τα γράφω αναλυτικά στο πρώτο post, "Από 27/2 έκανε ένα αυγό κάθε 48 ώρες". Επίσης στο ίδιο μήνυμα έγραψα τους προβληματισμούς περί αλλαγής συμπεριφοράς του αρσενικού π.χ ως προς την ομιλία/σφυρίγματα που δεν έχει απαντηθεί. Ενδιάμεσα ο προβληματισμός ήταν ένα αυγό που έχει κάποιο πρόβλημα σαν σπάσιμο/ράγισμα. Από εκεί και πέρα απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χθες αργά το βράδυ δεν είχε αλλάξει κάτι, ούτε αυγά να σπάνε εκτός από κάτι πολύ ελάχιστα σημάδια. Σήμερα μεσημέρι 3 μωρά.

Μπραβο μια χαρα! το βραδυ μη τα ενοχλεις δεν υπαρχει λογος! Να σου ζησουν τα μωρακια!
 
Παιδιά να ρωτήσω κάτι;

Το βράδυ που τα ταΐζει πώς τα βλέπει που είναι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό το είδος πτηνού δεν ταΐζει / ταΐζεται το βράδυ.

Αυτό το είδος ταΐζουν τα μωρά τους και κατα τη διάρκεια της νύχτα. Και το λέω από προσωπική εμπειρία στο είδος που ακούω το χαρακτηριστικό ήχο ταΐσματος των μωρών συνέχεια μέσα στη νύχτα. Τουλάχιστον τις πρώτες μέρες αυτό γίνεται συνέχεια...όσο μεγαλώνουν και οι ποσότητες που τους δίνουν μέσα στη μέρα είναι μεγαλύτερες αυτό μειώνεται. Και αφού ντυθούν τα μωρά με πουπουλάκια και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία κάποιου γονιού στη φωλιά για να τα ζεσταίνει, αυτό δε γίνεται μέσα στη νύχτα.

Και για να μη μπερδευτούμε... Οι γονείς ταΐζουν μέσα στη νύχτα και όχι εμείς τους γονείς.
Το πως γίνεται... Είναι θέμα ενστίκτου και μόλις πλησιάσουν οι γονείς το ράμφος τους στο ράμφος των μικρών αυτά εφάπτονται και μεταφέρεται η μασημένη τροφή την οποία έχουν φάει πριν πέσει το σκοτάδι στο χώρο.
 
Δεν είχα κάνει κάποια ενημέρωση, αλλά τα μωρά είναι έξι όσα ήταν και τα αυγά. Τα πρώτα τρία αρχίζουν να βλέπουν και να ζωηρεύουν αρκετά. Το τελευταίο μου φάνηκε μια σταλιά μπροστά στα άλλα, παρατήρησα όμως το τάϊζε η μαμά του.
Μπορώ κάποια στιγμή όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα να τα ταΐζω συμπληρωματικά μόνο για να συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία; Μόνο κρέμα; Έχω διαβάσει περί προετοιμασίας της κρέμας, θερμοκρασίας κλπ. Κάποιο κατάστημα να έχει κρέμα όμως στα βόρεια της Αθήνας γιατί δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζω πολλές επιλογές εκτός από κάποιες αλυσίδες και λίγα καταστήματα;
 
Εγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις ειδικά άμα δε έχεις εμπειρία(άστο αυτό στους γονείς)! Και στο θέμα της εκπαίδευσης μπορείς όταν γίνουν περίπου 25 ημερών να τα βγάζεις ΓΙΑ ΛΊΓΟ έξω, για να σε συνηθίσουν!
 
Εγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις ειδικά άμα δε έχεις εμπειρία(άστο αυτό στους γονείς)! Και στο θέμα της εκπαίδευσης μπορείς όταν γίνουν περίπου 25 ημερών να τα βγάζεις ΓΙΑ ΛΊΓΟ έξω, για να σε συνηθίσουν!

Ωραία ακόμα καλύτερα, φαντάζομαι ότι στις 25+ μέρες περίπου θα αναζητούν και τροφή μόνα τους σε συνδυασμό πάντα με το τάισμα από τους γονείς, οπότε θα μπορώ να του δίνω κεχρί κλαδί;
 
Ευχαριστώ χρήσιμο. Μόνο με το "ταΐζοντας συμπληρωματικά" εννοεί ο συντάκτης του άρθρου με κεχρί η σποράκια κλπ ή ότι καταφέρνει να φάει; Και από την 25ή μέρα;
 
Back
Top