Φροντίδα Βάψιμο χώρου εκτροφής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arkoodi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arkoodi

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2007
Μηνύματα
19
Πόλη
Φλώρινα
Γεια σε όλους. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για το είδος του χρώματος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βάψω τους τοίχους του δωματίου (2Χ1,20) που θα φιλοξενεί τα καναρίνια μου.
 
Για εμένα το πλαστικό (ακρυλικό) που συνήθως χρησιμοποιούμε δεν δημιουργεί πρόβλημα καθώς στεγνώνει γρηγορότερα από το πλαστικό.
Εννοείται ότι τα πουλιά θα μπουν τουλάχιστον δύο μέρες μετά το βάψιμο στο χώρο.
Το πλαστικό χρώμα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν μαδάει εύκολα με το βρέξιμο (πλένεται ο τοίχος), αλλά από την άλλη αργεί πολύ να στεγνώσει και είναι ακριβότερο.
 
Λευκο ουτε συζητηση για αλλο χρωμα εκτος απο φωτεινοτητα μπορεις να δεις και αν εχει ψειρες ο χωρος σου.
 
Υπαρχουν και ακρυλικα χρωματα σατινε η γυαλιστερα, Ελληνικα και εισαγωγης,
που πλενονται παρα πολυ ευκολα. Σαν λαδομπογιες. Τα εχω χρησιμοποιησει στο
σπιτι μου.

Φωτης
 
και τσιμεντοχρωμα ειναι καλο. ειναι για εξωτερικους χωρους, αντεχει νερο και δεν ειναι πιο ακριβο απο πλαστικο
 
Εάν σε ενδιαφέρει μπορείς να κοιτάξεις και για οικολογικά χρώματα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και εμάς τους ίδιους (ειδικά στην περίπτωση του δωματίου που θα φιλοξενήσει πουλάκια)!

Για ρίξε μια ματιά "http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_13/10/2004_1283371"
 
Υπάρχουν μπογιες που χρησιμοποιύντε για βάψιμο παιδικών δωματίων ή νοσοκομείων που είναι άοσμες εντελως. Π.χ το babypaint εγώ έβαψα όλο το σπίτι μ'αυτό λόγω μικρών παιδιών. Οι τοιχοι καθαρίζουν πολυ έυκολα.
 
Θα συμφωνήσω με τους "Σταμάτης - Νάντια".
Τα οικολογικά χρώματα είναι πλέον μονόδρομος. Παλαιότερα που δε γνωρίζαμε τις συνέπειες και τα επίπεδα μόλυνσης που μπορούν να προκαλέσουν τα χρώματα, βάζαμε σπίτι μας τοξίνες κ. Α. Πλέον δεν έχουμε δικαιολογία.

Υπερθεματίζω. Μπράβο παιδιά!
 
Πιστεύω ότι με ότι χρώμα και να βάψουμε τον χώρο μας πρέπει απαραίτητα να αεριστεί καλά πριν μπουν τα πουλιά η εμείς και τα παιδιά μας. Σαφώς τα οικολογικά είναι πλέον τα πιο κατάλληλα για αυτή την δουλειά. Και εγώ πριν περίπου ένα μήνα έβαψα τον χώρο των πουλιών με οικολογικό πλαστικό χρώμα άσπρο. Όμως άφησα τα πουλιά εκτός για δυο μέρες. Έβαλα οικολογικό χρώμα παρότι γνωρίζω ότι για να γίνει οικολογικό λείπουν από τα συστατικά του κάποια χημικά με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ανθεκτικό στα πλυσίματα κλπ όσο τα κλασικά πλαστικά η ακρυλικά χρώματα. Διαφωνώ με τον φίλο που λέει ότι το πλαστικό χρώμα είναι πιο ακριβό από το ακρυλικό. Συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο.
 
Τα δύο που συνέκρινα ήταν διαφορετική εταιρίας, ίσως εκεί οφείλεται η διαφορά τιμής.
 
Back
Top