Φροντίδα Βαψιμο κλουβιου με σπρει

kostas1989

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
35
εππειδη βρηκα καναρα για να γινει ταιρι του καναρου μου πρεπει να βρ ω και κλουβι βρηκα ενα και ειναι σκουριασμενο θελω να το βαψω ασπρο τι διαδικασια να ακολουθησω;και τι σπρει να παρω;
 
Η γνώμη μου...Mια κινέζικη ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ μπορείς να βρείς με λιγότερα απο 20 ευρώπουλα. Διότι ένα σκουριασμένο κλουβί ΔΕΝ γίνεται καινούργιο με ένα σπρέϋ(ελατηρια κλπ. Ασε που κάτι "σωστά" σπρέϋ κοστίζουν ακριβούτσικα.
 
Κι εγώ την ίδια γνώμη έχω. Θα γλιτώσεις ελάχιστη διαφορά και η δουλειά σου δεν θα έχει γίνει σωστά.
 
Αν τώρα επιμένεις να βάψεις το παλιό κλουβί θα πρέπει αρχικά να το καθαρίσεις πολύ καλά και να απομακρύνεις από πάνω βρωμιές και τις πολλές σκουριές (με γιαλόχαρτο).
Αφού στεγνώσει καλά τότε θα αρχίσεις να το βάφεις πρώτα εσωτερικά και στη συνέχεια εξωτερικά από πάνω προς τα κάτω και τελευταία την πρόσοψη. Μπορείς να προστατέψεις τα ελατήρια με ταινία.
Σαν μπογιά καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο μη τοξικό αντισκωριακό βερνίκι μετάλλων που να είναι και για τελική στρώση και για εφαρμογή απευθείας πάνω στην σκουριά. Μπορείς να βάψεις με spreyή ή με πινέλο της ρίγας.
Ότι και να βάλεις είναι σημαντικό να το αφήσεις να στεγνώσει πολύ καλά για μερικές μέρες ώστε να σκληρύνει εντελώς η βαφή, πριν βάλεις πουλιά μέσα.
 
Back
Top