Οι νεοσσοί είναι 17-18 ημερών και από χθές οι 2 από τους 4 έκαναν τις πρώτες τους βόλτες έξω από τη φωλιά!
Τις 2 τελευταίες μέρες έχω προσέξει το εξής..
Οι γονείς ταίζουν πιο πολύ την κανονική τροφή,τους σπόρους και λιγότερο αυγοτροφή. Συμβαίνει αυτό όσο μεγαλώνουν;
Στα δικά μου δεν το έχω παρατηρήσει σε μεγάλο βαθμό. Πάντα μόλις βάζω αυγό πέφτουν με τα μούτρα και στο καπάκι ταΐζουν. Αν είναι ξηρή αυγοτροφή πιθανό να συμβαίνει. Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να τσιμπολογάνε από μόνοι τους οι νεοσσοί την αυγοτροφή έτσι κι αλλιώς οπότε δεν τους κάνει διαφορά.
Ναι πράγματι και τα δικά μου όταν τους βάζω αυγό βραστό πέφτουν με τα μούτρα.Φαίνεται να το προτιμάνε από την αυγοτροφή.
Την αυγοτροφή για πόσο καιρό θα την συνεχίσω καθημερινά αφού βγούνε και αρχίσουν να την τσιμπολογάνε;
Γιαννη και τωρα που ειναι 20 ημερων και μπαινοβγαινουν στη φωλια ζητανε απο τους γονεις και μετα που θα ειναι 25-30 ημερων και θα μπορουν σιγουρα να τρωνε μονα τους αν μενουν μαζι με τους γονεις παλι θα ζητανε... Κοινως σε καμια δεκαρια μερες maximum χωρισε τα αν ειναι... Εμενα να φανταστεις ετρωγαν 2 μωρα στην ταιστρα και ταιζαν οι γονεις τα αλλα 2, μολις το ακουσαν αυτο τα αλλα παρατησαν τις ταιστρες και ετρεχαν να ζητησουν απο τους γονεις! Φυσικα και δεν εδωσαν κι ετσι επεστρεψαν στις ταιστρες κανονικα! Ειναι πολυ πονηρα σου λεω!
στις 30μερες περιπου. Μην βιαστεις να τα χωρισεις ομως.υπαρχει περιπτωση αν το κανεις το ποιο αδυναμο να μην μπορεσει να επιβιωση. Αστα καλυτερα μεχρι να τα διωξουν οι γονεις η μολις δεις οτι τρωνε κανονικα μονα τους
Χρηστο συμφωνω, σε 10 μερες ειναι καλα... Ειναι ηδη 20 ημερων και 10 μερες που του ειπα ενος μηνα... Δεν μπορει ενος μηνα πουλι να μην τρωει μονο του... Εγω τα χωρισα στο μηνα εφοσον ετρωγαν μονα τους γιατι τα εδιωχναν οι γονεις απο τη φωλια επειδη ηθελαν δευτερη γεννα...
Αρα Γιαννη παρατηρησε να δεις αν τρωνε ολα μονα τους και βλεπεις...
Καλησπέρα!
Σήμερα τα πουλάκια είναι 21-22 ημερών. Το ένα έχει ξεκινήσει να τσιμπολογάει μόνο του σπόρους.
Παρατήρησα όμως μια επιθετικότητα του αρσενικού.. Ενώ τα ταίζει ακόμα κανονικά άρχισε να επιτίθεται κιόλας.
Τι να κάνω; Μήπως να βγάλω τη φωλιά ή την χρειάζονται ακόμα; Μονο τη νύχτα μπαίνουν μέσα για ύπνο..
Μμμμ Γιαννη κ εγω το ειχα αντιμετωπισει αυτο... Και οταν αναρωτηθηκα γιατι το κανει αυτο (απο τη μια να ταιζει και απο την αλλη να τα διωχνει) ειδα νεο αυγουλακι στη φωλια απο τη θηλυκια... Κ εμενα εμπαιναν μεσα μονο το βραδυ για υπνο... Το αφησα να δω τι θα γινει και τη δευτερη μερα και ειδα και δευτερο αυγουλακι... Ε τοτε εβγαλα τη φωλια και ησυχασα που λενε! Ελπιζω να εκανα καλα αλλα νομιζω δεν ειχα αλλη επιλογη... Ουτε δευτερη γεννα ηθελα αλλα και τα μικρα δεν "καταλαβαιναν" και εμπαιναν διαρκως μεσα οσο τα εδιωχναν οι γονεις και ειχα κυνηγητα απιστευτα...
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.