Διατροφή Βιταμίνη για lovebirds

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Περιστέρι
Moυ προτεινετε καποια βιταμινη για τα Lovebirds μου;Δεν ειναι αρρωστα απλα επειδη δεν τρωνε φρουτα και λαχανικα και επειδη το ενα εχει χασει καποια πουπουλα απο το μαλωμα με το αλλο. Και καθε ποσο να τη βαζω; Μην παθουν και υπεβιταμινωση. Ποσες σταγονες στην ποτιστρα;

Υπαρχουν διαφορα σκευασματα στα πετ σοπ κ ολα εχουν οδηγιες, τις οποιες καλο ειναι να ακολουθουμε πιστα εγω χρησιμοποιω το beaphar multi vit, αλλα αυτο που εχει παπαγαλο απ'εξω
Multi-vit for birds
Τα δικα μου τρωνε λαχανικα κ γι'αυτο δεν το χρησιμοποιω συνεχεια, μια φορα την εβδομαδα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να μην παρατήσει τα φρούτα και τα λαχανικά. μερικές φορές χρειάζεται λίγο για έναν παπαγάλο να τις αποδεχθεί. Έχετε δοκιμάσει κάνουν ψωμί για τα πτηνά σας; Αυτός είναι ένας τρόπος να τις κάνουμε να φάνε λαχανικά. Pureed Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά για να ψήνουν το ψωμί, πριν να είναι. Εδώ είναι κάποιες περισσότερες πληροφορίες:

https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/

Tο θεμα ειναι οτι δεν τρωνε φρουτα και λαχανικα ενω τους βαζω καθε μερα.Φυσικα και δε θα τα κοψω μεχρι να μαθουν.Αλλα οπωσδηποτε θα τους βαλω βιταμινες γιατι το ενα Lovebird στο τελος θα καραφλιασει και στενοχωριεμαι παρα πολυ.☹
Παω αυριο κιολας να παρω τις βιταμινες. Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τη βοηθεια και το ενδιαφερον.

Υπαρχουν διαφορα σκευασματα στα πετ σοπ κ ολα εχουν οδηγιες, τις οποιες καλο ειναι να ακολουθουμε πιστα εγω χρησιμοποιω το beaphar multi vit, αλλα αυτο που εχει παπαγαλο απ'εξω
Multi-vit for birds
Τα δικα μου τρωνε λαχανικα κ γι'αυτο δεν το χρησιμοποιω συνεχεια, μια φορα την εβδομαδα

Πηρα τις βιταμινες(Multi-vit for birds, αυτο που εχει τον παπαγαλο απ'εξω) χτες και τις εβαλα στο νερο τους. Οι οδηγιες λενε 3-5 σταγονες για μικρους ή μεσαιους παπαγαλους στο νερο. Εγω εβαλα 4 σταγονες. Καλα ειναι; Μου ειπαν να τις βαζω καθε μερα για δυο εβδομαδες και μετα να τις σταματησω. Ειναι σωστο αυτο;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ποιος σου το ειπε; Στο πετ σοπ; δεν ξερω... 2 εβδομαδες συνεχεια μου φαινεται πολυ, δεν ειμαι ειδικος βεβαια, αλλα νομιζω καλυτερα ειναι να προσπαθησεις να τους μαθεις να τρωνε λαχανικα κ φρουτα, κανε δοκιμες με διαφορα, καθε μερα, με υπομονη κ επιμονη κατι θα πετυχεις 🙂

Και εμενα πολυ μου φανηκε και υπερβολικο. Στο πετ σοπ μου το ειπανε.Αλλα δεν τα εμπιστευομαι τα πετ σοπ και πολυ.
Αλλα επειδη το ενα Lovebird εχει αραιωσει τα πουπουλακια του λιγο πανω στο ματι και διπλα στο μαγουλακι ειπα να το ενισχυσω με λιγη βιταμινη απο τη στιγμη που δεν τρωνε φρουτα. Εγω βεβαια τους βαζω καθε μερα φρουτακια. Τους εχω και σουπιοκοκκαλο και το μασουλανε ανα διαστηματα. Μεχρι καποια στιγμη να φανε και να συνηθισουν.
Τελικα για ποσο καιρο να βαζω τις σταγονες;Ειναι καλα 4 σταγονες ή πολλες ειναι; Στις οδηγιες ελεγε 3-5 σταγονες για μικρους και μεσαιους παπαγαλους.

4 σταγονες ειναι καλα πιστευω, αλλα οι 2 εβδομαδες μου φανηκαν πολυ...
μηπως να το πας σε γιατρο να το δει για καλο κ για κακο... Να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι κατι αλλο

Μαλλον θα το παω σε γιατρο. Καλυτερα να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Εχεις δικιο!

Back