Ασθένειες Καναρίνι που ενώ κελαηδούσε δεν κελαηδάει

@katerina222 , καλημέρα. Το ένα ζήτημα προφανώς λύθηκε, αυτό της διαπίστωσης του φύλου της μικρής σου. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και βέβαιοι* Το άλλο ζήτημα είναι σε εξέλιξη, εννοώ σχετικά με τη διατροφή του, οι κορυφαίες χύμα τροφές που αφήνουν μεγαλύτερο κέρδος στα πετσοπ, τα παστέλια κλπ. Επομένως, στο εξής, μην πιστεύεις ανενδοίαστα ό,τι σου λένε από το πετσοπ, αλλά μπορείς φυσικά να συζητάς τους προβληματισμούς σου στο φόρουμ, Θεοί δεν είμαστε, λάθη κάνουμε, διαφορετικές απόψεις ενίοτε έχουμε, αλλά δεν αποσκοπούμε τουλάχιστον στο κέρδος και δεν τα ξέρουμε όλα, όπως οι πετσοπάδες.
Το ζήτημα του κλουβιού της, της εσωτερικής διάταξης αυτού, της μόνιμης θέσης του στο σπίτι ή έξω από αυτό, καλό θα ήταν να συζητηθεί περαιτέρω. Αναμένουμε λοιπόν φωτογραφίες πανοραμικές που να φαίνεται όλο το κλουβί και το εσωτερικό του, και προτεινόμενες από εσένα θέσεις αυτού εντός ή εκτός σπιτιού. Αν ας πούμε το πουλάκι θέλεις να το έχεις μέσα στο σπίτι και είναι δυνατό να ακολουθεί τον φυσικό κύκλο του φωτός της κάθε εποχής, να κοιμάται δλδ ανεμπόδιστα με τη δύση του ηλίου και να ξυπνά με την ανατολή, είσαι εντάξει και μέσα στο σπίτι.
Το θέμα του αρσενικού:
πιστεύεις ότι του χρόνου (την άνοιξη δλδ) θα ήθελες το πουλάκι να ζευγαρώσει και να κάνει μωράκια;
αν ναι, και με δεδομένο ότι το κελάηδημα των αρσενικών επάγεται ως έναν βαθμό η τάση για ωοτοκία των θηλυκών, τότε μπορείς να πάρεις ένα αρσενικό πουλάκι της αρεσκείας σου, αλλά κατά τον Οκτώμβριο, που θα υπάρχουν διαθέσιμα νέα σε ηλικία (φετινά) πουλιά. Πρώτα όμως θα πρέπει να σιγουρευτούμε για το φύλο του....
*Στις περιόδους πτερόρροιας τα αρσενικά καναρίνια (και τα θηλυκά) καθώς δεν βρίσκονται σε αναπαραγωγική εποχή δεν έχουν τόσο έντονα διογκωμένα τα γεννητικά τους όργανα με αποτέλεσμα συχνά να μπερδεύονται οι φροντιστές τους. Επομένως, πιθανά μιλάμε για θηλυκό καναρίνι, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και εντελώς βέβαιοι, προκειμένου να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι να αγοράσεις αρσενικό, εφόσον προσδοκείς σε ζευγάρι. Άρα, καλό θα ήταν να πιάσεις το πουλάκι, να το γυρίσεις ανάσκελα, να παραμερίσεις με βρεγμένα δάχτυλα τα πούπουλα της κοιλιάς του, ώστε να φαίνεται δέρμα και να βγάλεις φωτογραφία κρατώντας τον φακό οριζόντια (όχι σε κλίση) πάνω από το οριζόντια (ανάσκελα) καναρίνι, ώστε να έχουμε περισσότερες ενδείξεις για το φύλο του.
Μπράβο σου που το αγαπάς και θέλεις να το κρατήσεις....και να συμπληρώσω ότι καμιά φορά γίνονται και λάθη στα πετσοπ που δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν εξεπίτηδες...μπορεί δλδ ο συγκεκριμένος να πίστευε ακράδαντα ότι το πουλί είναι αρσενικό, ότι οι τροφή στο τσουβάλι είναι κορυφαία (και να είναι όντως έτσι), μπορεί να μην έχει σκεφτεί ότι είναι πιθανά επιμολυσμένη από παθογόνα αν δεν είναι πλήρως και με ασφάλεια συντηρημένη κλπ.
 
Back
Top